2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Günaydın kızlar şimdiye kadar hasta olmayan kızım hasta oldu maalesef:KK43: gece ateşi 38.6 ya kadar çıktı şurup verdim inmişti sabah tekrar çıktı soydum üstünü şu anda 36.8 e kadar düştü tekrar giydirdim çıkar mı bi daha acaba
Gecmis olsun canim sen tedbiri elden burakma kalin giydirme incelt yine bugunde uzerini ara ara atesini kontrol et baska bir sıkıntısı var mi kuzunun.

Biz de yüzlü gunlere geldik cok sukur,ili elini birlestirmeuo ogrendi buara ,bir de cigirmayi baya bana soylenir gibi bagira bagira konuşuyor: ) babasina daha nazlı konuşuyor resmen atarlanmaya basladi anasina diyorum =D özellikle cocuklu evlere gitmek basima agrilar sapliyor dün akrabaya gittik 5yasinda kizlari var öptü durdu kızımı, rahatsiz oluyorum ben ya onu gorunce.benim yegenler de geldi başına usustuler kizimin 3 cocuk agu agu agu diye bagirdi tepesinde:/ bisey deyince sakındı cocugu oluyor :/
Bence germe kendini birak cocuklarla etkilesimde olsun faydasini goreceksin. Benim alt komsumun kendiside kizida elim ayagim resmen Allah razi olsun. Suan bile oyun halisinda yanina uzanmis ona masal anlatiyor he belki onlardan azicik buyuk ondan rahatim 8 yasinda ama abla gibi ilgilrniyor o yanindayken gonul rahatligiyla isime gucume bakiyorum. Kucik olanlarlada iletisimi daha baska keyifleniyorlar yabancilik yabanilik etmiyorsa bence kendini germe.

Bebişlerimiz artık büyüyor. Ne tür oyuncaklar tercih ediyorsunuz? Artık oyuncakları ağzına götürüyorlar. Hafif ve yumuşak olmalı,kolay kavrayabilmeli. Titreşim ve müzik olursa özellikle vurunca yada basınca devreye giren,daha faydalı olur diye düşünüyorum. Ama bu tarz oyuncaklar genelde peluş gibi oluyor tüylümsü. Onlarıda ağzına götürmesini istemiyorum. Siz ne tür oyuncaklar tercih ediyorsunuz

Sabirsiz61 Sabirsiz61 buyuk olsa dedigib gibi oynasin da bizimkiler hunharca seviyor,bacagini falan sıkıştırmaya calisabiliyorlar,sapkasini duzeltirken bingildagina dokunabilirler ne bileyim öyle guvenip birakmam zor ,11yasinda kuzenim battaniyeyle ruzgar yapıyordu gecen gun bizde normal oynayani yok herhalde :)

Sabirsiz61 Sabirsiz61 buyuk olsa dedigib gibi oynasin da bizimkiler hunharca seviyor,bacagini falan sıkıştırmaya calisabiliyorlar,sapkasini duzeltirken bingildagina dokunabilirler ne bileyim öyle guvenip birakmam zor ,11yasinda kuzenim battaniyeyle ruzgar yapıyordu gecen gun bizde normal oynayani yok herhalde :)

Seni çok iyi anliyorum. Benim de kuzenimin kızı kafasını severken pat pat vuruyor, ayakkabı giydirme isteği ile ayağını çekiyor vb. Insanın ici gidiyor haliyle istemsiz zarar görecek diye. Sınırlar çizerek sevmesini sağlıyorum mecbur çünkü o da bebek aslında hevesini alamazsa daha çok abanıyor. Ama genel olarak benden farklı muamele gösterenlerden de tedirgin oluyordum. Şimdi dengeliyorum sayılır :)) ileride müdahale edip ilişkilerine karışan gelişimini engelleyen bir anne olmak istemiyorum. Kendimi tanıyamıyorum aslında artık

Günaydın kızlar erkek bebekleri olan anneler sünnet yaptirdiniz mı? benim bebis 4 aylık olcak 1 hafta sonra.yaptırıp memnun kalanlar il hastane fiyat bilgisi paylasabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler ☺

12 gün önce tam 3 aylıkken genel anestezi ile çocuk cerrahı ve uroloji uzmanı tarafından sünnet edildi.
Genel olmak zorundaydı çünkü aynı anda böbreğinde stent vardı ,onu çıkardılar.
Sıkıntısız bir şekilde atlattık.
İlk oğlumu 7 günlükken yaptırmıştım. O daha kolay olmuştu çünkü hareketli değildi.
Ne kadar erken o kadar iyi bence...
Şehir kayseri ,fiyat 1000 tl..

Arkadaşlar oğlumun 10 gün kaka yapmaması nedeniyle bugun doktora gittik. Bugün 11.gun olacak. Doktor duyunca vahh yavrum edasıyla baktı resmen. 3 aydan sonra sadece anne sütü alan bebeklerde kaka yapmama maksimum 5, 6 gün normal dedi. 10 gün diye yaziyorduk ya. Doktor çok buldu. Dün yarım fitil vermiştik yapmadı. Duphalac şurup verdi inşallah ise yarar.

Günaydın kızlar erkek bebekleri olan anneler sünnet yaptirdiniz mı? benim bebis 4 aylık olcak 1 hafta sonra.yaptırıp memnun kalanlar il hastane fiyat bilgisi paylasabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler ☺
ben doğumun ertesi günü yaptırdım.erken olmasını tavsiye ederim 6 aydan sonra genel anestezi uygulamak zorunda kalınıyor

Bebişlerimiz artık büyüyor. Ne tür oyuncaklar tercih ediyorsunuz? Artık oyuncakları ağzına götürüyorlar. Hafif ve yumuşak olmalı,kolay kavrayabilmeli. Titreşim ve müzik olursa özellikle vurunca yada basınca devreye giren,daha faydalı olur diye düşünüyorum. Ama bu tarz oyuncaklar genelde peluş gibi oluyor tüylümsü. Onlarıda ağzına götürmesini istemiyorum. Siz ne tür oyuncaklar tercih ediyorsunuz
canım benim evde normal çıngırak vardı bi gün eline verdim sallarken kendi kafasına vurdu bi bağırdı ki birdaha vermedim o çıngırağı eline. kitapçık aldım fisher price onu veriyorum ondan çıkan seslerle ilgileniyor

biz yaptırdık canım memnunuz..4-5 günde iyileşti..pek bir sıkıntısı da olmadı şükür..ankarada 500 tlye yaptırdım..

Seni çok iyi anliyorum. Benim de kuzenimin kızı kafasını severken pat pat vuruyor, ayakkabı giydirme isteği ile ayağını çekiyor vb. Insanın ici gidiyor haliyle istemsiz zarar görecek diye. Sınırlar çizerek sevmesini sağlıyorum mecbur çünkü o da bebek aslında hevesini alamazsa daha çok abanıyor. Ama genel olarak benden farklı muamele gösterenlerden de tedirgin oluyordum. Şimdi dengeliyorum sayılır :)) ileride müdahale edip ilişkilerine karışan gelişimini engelleyen bir anne olmak istemiyorum. Kendimi tanıyamıyorum aslında artık
gevezek gevezek kızlar panik yapmayın benim üçüncü çocuğum ben bile öyle davranıyorum kendi yiğenime karşı 10 yaşında çok hastalanıyor keremde malumunuz çok sık hastanelik olduğu için pimpirik oldum çocuğu yaklaştırmıyorum kıyamam benden izinle yaklaşıyor kereme.yanıma geliyor teyze elimi yüzümü yıkadım biraz sevebilir miyim keremi diyor.bende ağzının içine girmeden sev oğlum filan diyorum.bebeklerimiz biraz büyüdüklerinde öyle olmuyor bırakıyorsunuz düşe kalka büyüyor.ama küçükken aşırı korumacı oluyoruz.6 aydan sonra yavaş yavaş bizlerde rahatlıyoruz

12 gün önce tam 3 aylıkken genel anestezi ile çocuk cerrahı ve uroloji uzmanı tarafından sünnet edildi.
Genel olmak zorundaydı çünkü aynı anda böbreğinde stent vardı ,onu çıkardılar.
Sıkıntısız bir şekilde atlattık.
İlk oğlumu 7 günlükken yaptırmıştım. O daha kolay olmuştu çünkü hareketli değildi.
Ne kadar erken o kadar iyi bence...
Şehir kayseri ,fiyat 1000 tl..
turuncu canım bebeğin nasıl oldu.pek yazmıyorsun burada sıkıntıları vardı geçmiştir inşallah

çok geçmiş olsun canım çıkabilir dikkat et.aşı filan oldu mu

Gecmis olsun canim sen tedbiri elden burakma kalin giydirme incelt yine bugunde uzerini ara ara atesini kontrol et baska bir sıkıntısı var mi kuzunun.

Çok geçmiş olsun.
Saolun kızlar doktora gittik tekrar yükselince boğazları kızarmış soydum tekrar ılık suyla sildim şimdilik 37 civarlarında dün bide baya kusmuştu normalde o kadar kusmaz huysuzdu da çocuğum sinyaller verdi aslında

Sizinkiler normal degil o zaman bacim:))))

turuncu canım bebeğin nasıl oldu.pek yazmıyorsun burada sıkıntıları vardı geçmiştir inşallah

Canım şubat annelerinde daha sık paylaşımım oluyor ama buraya da bakıyorum mutlaka.;)
Çok şükür 12 gün önce böbrek stentini çıkardı doktorumuz. 2.5 hafta sonra tekrar ultrasonu var.Sürekli kontrol altındayız.
Tevekkül edip bol dua ediyoruz. İnşallah böbreği düzeliyordur...
Genel olarak gelişimi çok güzel tombikimin:KK36:

Canım şubat annelerinde daha sık paylaşımım oluyor ama buraya da bakıyorum mutlaka.:KK66:
Çok şükür 12 gün önce böbrek stentini çıkardı doktorumuz. 2.5 hafta sonra tekrar ultrasonu var.Sürekli kontrol altındayız.
Tevekkül edip bol dua ediyoruz. İnşallah böbreği düzeliyordur...
Genel olarak gelişimi çok güzel tombikimin:KK36:
geçmiş olsun rabbim şifa versin inş.sıkıntılarınız bitsin gitsin

ay kızlar kaynanamla başım dertte hala bende çarşamba günü 2 hafta oluyor.birkaç güne kadar gidecek inş.o kadar çok konuşuyor ki herşeyi ben bilirim edasıyla bazen yeteeeeerrr diye çığlık atasım geliyor

Back
X