2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar bebeklerde yeşil kaka neden oluyordu ?
Bizimki 1 haftadır yeşil yapıyor ve kötü kokulu internetten biraz araştırayım ddim bi sürü sebebi olabilir diyor
Üşütmek mesela üşütmüş olsa hasta olmaz mıydı ya huzursuzluğu yok sancılanma falan da yok
Annenin yedikleri vs demiş ama ben farklı bi şey yemedim bu aralar
Bi de diş çıkarma döneminde tükürük bezleri çok çalıştığı için olabilir demiş koku olmasa kesin bundan dicem ama bilemedim :KK43:
Benim kızımın kakası hep kokuyor,hiç kötü birşey olmadı. Bende hiç kötü birşey olduğunu düşünmedim kakadır kokar diye. Anormal bir durummu. Arada da biraz yeşilimsi yapıyor,gecenki resmi atılan kına gibi değil. Doktorun yanındada yapmıstı sordum normal dedi açıklama yapmadı

Bir arkadasimin vardi hic gormedim oğlunu uzerinde :))
Kizimi oturtmayi denemistim hic sevmemisti.
Bir de cok hantal bir urun, evin buyuk koyacak yer sıkıntın yoksa al ama diger turluyse hic bulasma bence.
Bir de birkac aya emeklemeye siralamaya baslayacaklar. Emin ol bunun ustunde 10 dk falan dururlar.
Cekmeceleri boşaltmak varken niye orda sabit kalsinlar ki :)))
Yakında tasıncaz yeni eve göre karar verim o zman :))

Kızlar ek gıdaya ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz,5 bitip 6ya girdiğinde mi 6 bitip 7ye girdiğinde mi. Aksi bir durum olmazsa 6 bittiğinde düşünüyorum ben. Birde ben hem blw 3 gün kuralıyla hergün sebze veya meyve tattırmayı ve aynı anda ayşe öner menüsüyle bir süre devam etmeyi. Sonra benzer usulle kendi menülerimi oluşturmayı düşünüyorum. Hatta şimdiden bunları kağıda döküp plan proje yapıp,tarifler toplamayada başlıycam. Siz nasıl düşünüyorsunuz

Benim kızımın kakası hep kokuyor,hiç kötü birşey olmadı. Bende hiç kötü birşey olduğunu düşünmedim kakadır kokar diye. Anormal bir durummu. Arada da biraz yeşilimsi yapıyor,gecenki resmi atılan kına gibi değil. Doktorun yanındada yapmıstı sordum normal dedi açıklama yapmadı
Kakası kokuyordu ama bu yeşil olan bi başka kokuyor ya
1 hafta sürünce düşündürdü beni
Benimki de kına yeşili gibi degil kahve yeşil gibi bi renk ama yeşile yakın

Kızlar ek gıdaya ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz,5 bitip 6ya girdiğinde mi 6 bitip 7ye girdiğinde mi. Aksi bir durum olmazsa 6 bittiğinde düşünüyorum ben. Birde ben hem blw 3 gün kuralıyla hergün sebze veya meyve tattırmayı ve aynı anda ayşe öner menüsüyle bir süre devam etmeyi. Sonra benzer usulle kendi menülerimi oluşturmayı düşünüyorum. Hatta şimdiden bunları kağıda döküp plan proje yapıp,tarifler toplamayada başlıycam. Siz nasıl düşünüyorsunuz
5.ayını bitirdi benimki
Doktor bu ay yoğurt patates havuç ve alerjik olmayan sebzelerin tadımlarına başlayabilirsin dedi
Blw düşünüyorum diyince bi sonraki kontrolde detaylı konuşalım ddi
Ben bu ay sonuna doğru tattırayım diyorum
Mama sandalyesinde dik oturmaya başladığında da blw yaparız sebzelerle 45 gün tadın günleri oluyor acelemiz yok yemek yapar gibi karışımlar vermeyi düşünmüyorum Ayşe Öner'in kitabında bol karışımlı

Kakası kokuyordu ama bu yeşil olan bi başka kokuyor ya
1 hafta sürünce düşündürdü beni
Benimki de kına yeşili gibi degil kahve yeşil gibi bi renk ama yeşile yakın
Başka bir sıkıntısı yoksa sorun değildir,her ihtimale karşı bir gün sıcak tut karnını vs istersen

5.ayını bitirdi benimki
Doktor bu ay yoğurt patates havuç ve alerjik olmayan sebzelerin tadımlarına başlayabilirsin dedi
Blw düşünüyorum diyince bi sonraki kontrolde detaylı konuşalım ddi
Ben bu ay sonuna doğru tattırayım diyorum
Mama sandalyesinde dik oturmaya başladığında da blw yaparız sebzelerle 45 gün tadın günleri oluyor acelemiz yok yemek yapar gibi karışımlar vermeyi düşünmüyorum Ayşe Öner'in kitabında bol karışımlı
Kitabını almadım ben. Netten bakıyorum. İlk ay tadım zaten oyusden bende çok karışık tarifler düşünmüyorum. İlk ay yavas yavaş tattırıyor ayşe önerde,miktarıda azar azar arttırıyor bende ona benzer ilerlemek istiyorum bir süre blw tadımları ile birlikte,sonra yine blw klasik karışık kendi menülerimle ilerlemeyi düşünüyorum canım. Daha daha ilerki zamanlarda da sadece blw. Doktoruma daha danışmadım bakalım o ne önerecek.

Kitabını almadım ben. Netten bakıyorum. İlk ay tadım zaten oyusden bende çok karışık tarifler düşünmüyorum. İlk ay yavas yavaş tattırıyor ayşe önerde,miktarıda azar azar arttırıyor bende ona benzer ilerlemek istiyorum bir süre blw tadımları ile birlikte,sonra yine blw klasik karışık kendi menülerimle ilerlemeyi düşünüyorum canım. Daha daha ilerki zamanlarda da sadece blw. Doktoruma daha danışmadım bakalım o ne önerecek.
Doktorların da kendi ilgi alanları olmadıkça çok anladıklarını düşünmüyorum blw den klasikten :)
Biz araştırıp daha çok şey öğrenebiliyoruz böyle konularda
Burda tarifleri de paylaşırız nasıl yaptıklarımızı falan inşallah :)

Erkek ismiyle mi açmıştım hesabını ?
İptal edip tekrar istek göndermeyi dene istersen

Normalde isimlerimizin baş harfiydı esimin benim küçüğün yok almadılar iptal edip 5 6 kere denedim olmadı ismimi bayan ismine cevirdim yok yine aynı almıyorlar canım. Kendimden şüphe ettim resmen (:

Bu arada 4. Ay aşımızı bugün olduk normalde 22 si pazartesiydi ama gidemedik nasip olmadı bla bla bla. Neyse bugün olduk ama çocuk kusuyor . 2 kere bildiğin ağız dolusu kustu öyle böyle degil. Eşim hemşire kusabilir dedi diyor. Ben duymadım açıkçası çünkü asm Ye girdik çıkana kadar ağladı pipisinin ucu darmış sünneti hemen yaptırın vs dedi
Sözde ondan agliyormus vs.
Sizce kusması normal mi yoksa anormal mi ?

Kan ilacı kullanan anneler ben ilacı bebeğime verirken zorlanıyorum geri çıkartıyor kıyafetleri batıyor ve leke de çıkmıyor sizler nasıl veriyorsunuz

Bu arada 4. Ay aşımızı bugün olduk normalde 22 si pazartesiydi ama gidemedik nasip olmadı bla bla bla. Neyse bugün olduk ama çocuk kusuyor . 2 kere bildiğin ağız dolusu kustu öyle böyle degil. Eşim hemşire kusabilir dedi diyor. Ben duymadım açıkçası çünkü asm Ye girdik çıkana kadar ağladı pipisinin ucu darmış sünneti hemen yaptırın vs dedi
Sözde ondan agliyormus vs.
Sizce kusması normal mi yoksa anormal mi ?
4.ay aşıda benim kız kusmadı

kızlar ek gıdayla ilgili araştırmalara ben de başladım yavaştan..blw grubundaki ek besin tablolarında taze fasülye ilk ay verilmez diyordu hatırladığım kadarıyla ama ayşe öner ilk aydaki çorba tariflerinde fasülye koyun yazıyor..şimdi ilk ay fasülye tattırılır mı tattırılmaz mı aklım karıştı? acaba blw de eline verildiği için mi ilk ay için fasülye verilmez yazıyordu? bu ek gıda işi baya zor yaa..şimdiden aklımda deli sorular:) bide oğlum 5 ay 1 haftalıkken annemlerin yanına gidicez bayrama Antalya çok sıcak olduğu için orada su vermeyi düşünüyorum..sizce 6. ayın bitmesini beklemeli miyim..sıcak yerlerde yaşanlar sizler napcaksınız sıcaklar artınca?

kizlar ben hep bebegimin kilosunun cok az oldugunu yaziyorum bunun icin üzüldüğümü yazdım ama hiç gelişimini söylemedim gelişimi maşallah çok güzel burda bakıyorum bebeğin dönmesinden filan bahs ediyorsunuz sırt üstünden yüz üstüne, yüz üstünden sırt üstüne, eliyle kavraması filan bunların hepsini çok erkenden öğrendi siz burda yazdıkca hatırlıyorun sanki ilk sabırsızla aslı yazmışdı bebeğinin döndüğünü o zaman benimki çoktan öğrenmişti bunları şimdi diyceksiniz ki e o zaman niye üzülüyorsun kilosunun az olduğuna ama elimde değil valla kafaya takdım çıkaramıyorum bir türlü
Canım benimkide kilolu değil 6kilo ya ancak yaklaştık. Hasta 2haftadır ve çok az kilo aldı. Doktor kaşık mamasına başla istersen dedi. Ama ben hastalıktan olduğunu biliyorum. Ve ortalamada gidiyor. O nedenle takmıyorum :)

Kızlar bebeklerde yeşil kaka neden oluyordu ?
Bizimki 1 haftadır yeşil yapıyor ve kötü kokulu internetten biraz araştırayım ddim bi sürü sebebi olabilir diyor
Üşütmek mesela üşütmüş olsa hasta olmaz mıydı ya huzursuzluğu yok sancılanma falan da yok
Annenin yedikleri vs demiş ama ben farklı bi şey yemedim bu aralar
Bi de diş çıkarma döneminde tükürük bezleri çok çalıştığı için olabilir demiş koku olmasa kesin bundan dicem ama bilemedim :KK43:
Burda konuşulmuştu. Fazla tatlı yemekten bile oluyormus. Tek basına yeşil kaka bi sorun olarak görülmüyormuş. Kokuyu takip et derim

Back
X