2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Başka ne olabilir canım mesela. Bu aldığım 5 farklı şekilde kullanılıyormuş yan da oluyo yüzü arkaya dönükte bana dönükte oluyo. E bebekten aldim kiza sordum hangisi daha iyidir bunu dedi

Ayrıca ayaklar neden sarkmamalı bilmediğimden soruyorum çünkü çoğu kanguru o şekilde
Bebegi yüzü disari bakacak sekilde kullanabiliyorsan o urun ergonomik degildir.
Yuzu sana dönük diz kapaklari popo hizasindan asagi dusmeyecek sekilde tasimalisin. Yani M seklinde. Bu olmuyorsa eger bebegin butun yukunu testislerine vermis olursun ki bu da cok zararli.
Internet bu konuda derya deniz biraz arastirmani oneririm o markayi da asla kullanma. Degistir yerine baska bir sey al
Ekonomik bir kanguru ariyorsan da en uygunlari solomombaby ve momfortbaby
Ikinci elleri de satılıyor.

ya bakma ben cesaretliyim de cidden cok zor..
biraz direniyorum, kendimi salarsam tamamen eve kapanirim, cocuktan sonra hayattan kopan annelerden olmak istemiyorum, hayat devam ediyor 2 cimcime de bana eslik ediyor :))

bak bundan alicam yarin insallah, en cok bundan memnun kalmis kullananlar.. deneyip gorucem bakalim :))
Eki Görüntüle 2005153
Görmüştüm bunu ya acaba kollarını acıtır mı bunlar

Çok iyi yapıyorsun şimdiden alışsınlar gezmeye :) biraz büyüsünler senin en iyi arkadaşların olurlar :)

merhaba kızlar nasılsınız?dün kızımın eli yandı.5 dakika önce ütüyü fişten çekmiştim yaramazlık yaparken ütünün kablosuna ayağı takıldı yere düştü ütüde kızımın elinin üstüne.size resimin atayım da bi bakın.sizce iz kalır mı?böyle birşey başından geçen var mı?çok korkuyorum iz kalır diye.sürekli silverdin sürüyorum
Canım çok geçmiş olsun içim gitti :( bencede bir an önce doktora git benim de bi kere yanmıştı ütüden silverdinle beraber bi krem daha vermişti adını hatırlamıyorum ikisini birlikte sürmüştüm hiç iz kalmadı

Canim bence bir saglik kutulusuna gitmelisin orada pansuman yaparlar ve gereken tedaviyi uygularlar dikkat et evde enfeksiyon kapabilir
canım doktorumuza resimini gönderdim temiz tutup silverdin sürmemi söyledi hastaneye gerek yok dedi.bende iz kalır mı diye korkuyorum

kızlar çok sağolun olay cumartesi günü oldu iyileşmeye döndü.acısı geçti ama iz kalır mı diye tedirgin oldum işte.sürekli gittiğimiz hastane çokta yakın değil olmadı doktora tekrar resim çekip göndereyim gel derse gideyim.sarı kantaron yağım var hamileyken almıştım çatlak olmasın diye birkaç gün sonra süreyim olmazsa.

evet kızlar dediğim gibi doktora resim çekip gönderdim ve ortada biryeri derin görünüyor cerrahın görmesi iyi olur dedi.inş iz kalmaz ya

Esra Esra canım madecassol diye bir krem varmış yanık izşerine ve meme ucu çatlaklarına iyi geliyormuş.meme ucu diyince ilk akla sen geliyorsun hiç kullandın mı bu kremden.yarın kızımı doktora götürücem de önden bi araştırayım dedim

Facebook kullanıyorsan eger babywearing Türkiye sayfası var üye olmanı tavsiye ederim orda baya bilgiler var kangurular konusunda
Ben de bildiklerimi özet geçeyim
Bebegin kalça gelişimi açısından sağlıklı olan pozisyon bacaklar yanda popo oturur gibi sırt c şeklinde olan pozisyonmuş ve annenin de sırt omuz bel ağırısı yaşamaması rahat hareket etmesi için ergonomik olması gerekiyor
Eger e bebekten değişeceksen orda baby&plus Atlas modeli var sanıyorum o ergonomik. bide tabi fiyat olarak çok yüksek olan ergobaby var.
Emin misin onun ergonomik olduğundan değiştireceğim onunla çünkü.

Kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum doğumum yaklaşık Bayram'dan 10gün önce faln olacak kısmetse , iki taraf da şehir dışında ,annemler doğuma gelecek inşallah, kaynanamlar da gelmeyi düşünüyor ama iki taraf birden çok kalabalık olacak gibi 10kişi olacak evde ben de kalabalığı pek sevmem bir de kaynanam da genç ama pek işe girişmeyi sevmez annem varken hele hiç yapmaz her iş yemek faln anneme bakar kesin, ben de iyice sinir olurum, daha önce bir kere birlikte bizde olmuşlardı annem her işi yaptı kaynanam misafir gibi oturdu ordan tahmin ediyorum, bir de kurbanı bizim orda kesmeye kalkarlarsa iyice curcuna olur kaynanam görğmcemleri falan da çağırır oldu mu16kişi..o yüzden annem doğuma gelsin bana baksın biraz kaynanam da Bayram'dan sonra gelsin istiyorum ikisi aynı anda olmamış olur hem, kaynanama farklı Zaman'larda gelin bana da iyi olur yemek yaparsınız faln desem alınır mı sizce, kabul eder mi acaba? Mantıklı mı sizce bu fikrim bu işler Nasıl oluyır hiç bilmem, lohusa lohusa kafama takacak bişey olmasın diye Böyle olması daha mantıklı gibi..

Emin misin onun ergonomik olduğundan değiştireceğim onunla çünkü.
İki tane var bak fotoğrafa ekledim soldaki açık renk olan ergonomik olması lazım.bebeklerin duruşları bile farklı. digerinde ayaklar aşagı dogru sarkmış. gidince de sor ordan istersen

Eklentiler

• 1496754799883.webp
    1496754799883.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 105
Kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum doğumum yaklaşık Bayram'dan 10gün önce faln olacak kısmetse , iki taraf da şehir dışında ,annemler doğuma gelecek inşallah, kaynanamlar da gelmeyi düşünüyor ama iki taraf birden çok kalabalık olacak gibi 10kişi olacak evde ben de kalabalığı pek sevmem bir de kaynanam da genç ama pek işe girişmeyi sevmez annem varken hele hiç yapmaz her iş yemek faln anneme bakar kesin, ben de iyice sinir olurum, daha önce bir kere birlikte bizde olmuşlardı annem her işi yaptı kaynanam misafir gibi oturdu ordan tahmin ediyorum, bir de kurbanı bizim orda kesmeye kalkarlarsa iyice curcuna olur kaynanam görğmcemleri falan da çağırır oldu mu16kişi..o yüzden annem doğuma gelsin bana baksın biraz kaynanam da Bayram'dan sonra gelsin istiyorum ikisi aynı anda olmamış olur hem, kaynanama farklı Zaman'larda gelin bana da iyi olur yemek yaparsınız faln desem alınır mı sizce, kabul eder mi acaba? Mantıklı mı sizce bu fikrim bu işler Nasıl oluyır hiç bilmem, lohusa lohusa kafama takacak bişey olmasın diye Böyle olması daha mantıklı gibi..
Yeni Doğum yapmış birinin yanında 10kişinin ne işi var ya. eşini ,anneni bile görmek istemeyeceğin anlar olacak.
Kayınvalideni sen tanıyorsun alınır mı bilemiyorm ama kesinlikle toplanıp gelmesin kimse sadece annen gelsin ilk zamanlarda ne kadar çok insan o kadar stres demek oluyor.
Bi de mesela benim doğumum sezeryan oldu. E gaz çıkarma tuvalete gitme ilk banyo emzirme meme yaraları yatmak kalkmak vs ben kayınvalidemle görümcemle vs hiç hiç rahat edemezdim.
bi de Bebek ve annenin daha rahat daha huzurlu bi ortamda bulunması gerekli. Sen bebeğine bebegin de dünyaya uyum sağlamaya çalışacağı bi dönemde kesinlikle etrafında çok insan olmamalı.
Ben de çok kafama takmıştım asla gelsin istemiyordum ama çok Da takmamak lazım sonuç olarak benimkilerin işleri çıktı ve Doğuma gelemediler hatta 1 aylıkken ancak gördüler. Boşuna üzmüşüm kendimi.
Sen söyleyemezsen bile eşin söylesin. en azından bir hafta sonra gelsin.

ya kızlar oğlum hiperaktif olabilir mi..çok hareketli hiç yerinde durmak istemiyor..yatmak uyumak istemiyor..eli kolu durmuyor hiç..gözler cin gibi her yerden haberi var..etrafı incelicem diye uyumuyor..sabahtan beri 10 dk uykumuz yok..anakucağında oyun halısında hiçbir yerde durmuyor..çok yoruldumm ya..

Esra Esra canım madecassol diye bir krem varmış yanık izşerine ve meme ucu çatlaklarına iyi geliyormuş.meme ucu diyince ilk akla sen geliyorsun hiç kullandın mı bu kremden.yarın kızımı doktora götürücem de önden bi araştırayım dedim
Canim benim cok sagol.
Kullanamaz miyim kullandim tabi.
Benim yaralar fena degil de sut kabarcigi oluyorum simdi de o tahris ediyor meme uçlarını malesef.

ya kızlar oğlum hiperaktif olabilir mi..çok hareketli hiç yerinde durmak istemiyor..yatmak uyumak istemiyor..eli kolu durmuyor hiç..gözler cin gibi her yerden haberi var..etrafı incelicem diye uyumuyor..sabahtan beri 10 dk uykumuz yok..anakucağında oyun halısında hiçbir yerde durmuyor..çok yoruldumm ya..
Bizimki de öyle sayılır canım ama yattığı yerden bi şeylerle ilgilenmesine alıştırmaya çalışıyorum ben de yanına uzanıp ses çıkaran oyuncaklar gösteriyorum yada oturur gibi karşıma koyup şarkı söylüyorum.oyun halısına her gün farklı bi oyuncak asıyorum.
Bi de emer emmez yatırınca daha iyi oluyor yatırıp seviyorum ordan konuşuyorum. emdikten sonra kucakta bi süre tutarsam yatmak kesinlikle istemiyor
Bi de ağlar gibi yaparsa hemen almıyorum dikkatini başka şeylere çekiyorum
Uyku konusuna da çare bulman lazım nasıl uyutuyorsun bilemiyorm ama ortamı karart hafif müzikler aç 10dakika sonra uyandı diye kaldırma hemen pusetinde uyur belki oraya koymayı dene. Sen ninni söyle. Uyku saati geldiğini anlayacak bi rutin olsun. Çünkü uyumazsa huzurlu olamayacaktır. Onun uykusunun geldiği saatleri iyi gözlemle.mesela 8de kalkıyorsa maksimum 12de tekrar uyuması lazım ki kendine gelsin huzursuz olmasın. uykusu dağılınca daha kötü oluyor.hiç dalamıyorlar. Sen de daha fazla yoruluyorsun tabi o uyumadıkça.

Back
X