2017 ocak-şubat anneleri

Benim görümcemin de meme uçları fena halde çatlamıştı. İncecik bi deri tutuyodu. Hep ağlardı ilk aylarda. Pamuğa saf zeytinyağı sürüp uçlara koymak mantıklı bi çözüm. Hem uyarılmış olmaz. Ben 3 ay kala filan o şekilde yapmayı düşünüyorum. Ama şimdiden haftada 2-3 kez de lanolin göğüd ucu kremi sürüyorum. Çok uğraşmadan.

Meme ucunu uyaran şey krem değil masajdır masaj yapmadan sadece sürersem sorun olmaz bence. Tüm çocuklu arkadalşarım önceden başla yoksa faydası olmuyor diyor ben de çok korkuyorum emzirememekten Allah korusun en azından bir kaç günde bir kullanırım bu aralar zaten büyüdüğü için çok kaşınıyor tahriş oldu bile azıcık uçlar :(

Ben uzandigim zamanlarda hissediyorum hareketlerini ozellikle gece yattigimda cok hissediyorum gunduz is temposundan belkide cok odaklanmadigim icin hissedemiyorum

Meme ucunu uyaran şey krem değil masajdır masaj yapmadan sadece sürersem sorun olmaz bence. Tüm çocuklu arkadalşarım önceden başla yoksa faydası olmuyor diyor ben de çok korkuyorum emzirememekten Allah korusun en azından bir kaç günde bir kullanırım bu aralar zaten büyüdüğü için çok kaşınıyor tahriş oldu bile azıcık uçlar :KK43:
En azindan nemlendirici sureyim o zaman simdilik.. Ben gogus uclarimda aci hissetmiyorum henuz ama en basindan beride oyle cok bi agrim olmadi

Kızlar dr a bir hafta kaldı ve sıkıntı başladı bi de bebeğimin hareketlerini dün ve bugün hissedemedim normaldir herhalde de ben normal olmadığım için sorun olıyor :))
Bu arada edakara edakara canım bi daha dr a gittin mi sen bebeğin suyu için inşallah her şey yolundadır.
H Hulya90 canım sen yine de nemlendirici sür son ayda uçlar büyüyormuş o zaman için hazırlık olur mustela almıştın onu bari sür ben şuan lieracı her yere sürüyorum meme göbek

Son düzenleyen: Moderatör:
19 haftadayım bebeğimi henüz hissetmiyorum yada farkında değilim...
Böyle bazen sinek ısırığı gibi pıtbpıt bişey oluy o öyle birşeymi acaba

22. Haftaya kadar hissedilmeyebiliyomus ilk gebelikte. Farkinda da olmayabilirsin küçükler daha :)

Kızçeler aslında moralim çok bozuk :KK43: yakın arkadaşımın kız kardeşi de hamile 12. haftada ense kalınlığı fazla çıktı ikili testte de risk 1/3 riskli çıkınca şüphelenip genetik test yapıldı anneden parça alınarak ve %99.9 down sendromu çıktı bebekte :KK43:
kızcağız yıkıldı daha yaşı genç ilk gebeliği dr daha 30 kere doğurursun demiş yani aldır diyor bi nevi ve alınması için heyet gerekiyor o da çıkana kadar bebek 16 haftalık olucak ve suni sancı ile doğum yaptıracaklar aslında daha karar vermedi napıcana ama üç gündür gündemde bu konu var herkes konuşuyor bişeyler söylüyor aldırsın diyorlar rahatça benim de asabım bozuldu ne kadar kolay bir bebeğin yaşam hakkını elinden almak insanlara göre. Hayır diyorlarki öyle bir çocuk benim yüzümden dünyaya gelmesinmiş. Peki çocuk menenjit oldu Allah korusun zihinsel bedensel engel oluştu doğumdan sonra napıcaz çekip vuracak mıyız :KK43: Allah sağlıklı bebek verince onu pamuklara saralım ama tam tersinde tü kaka mı yani :KK43: ya da bunu diyenler yarın öbür gün o down sendromlu çocuk kadar zekaya sahip olamayabileceklerini her an bedensel engelli olmaya aday olduklarını bilmiyorlar mı ve böyle bir durum olduğunda hadi beni öldürün diyebilecekler mi ??? Vicdanıma ters olan şeyi hiç savunmadım bu konuda da fikrimi o bayanın olmadığı bir arkadaş ortamında söyledim ve hepsi çocukluydu istisnasız hepsi bana karşı çıktı ben hormonlardan böyle konuşuyormuşum bi anne olsam onlar gibi düşünürmüşüm tabi biz daha ana değiliz onlara göre buna da bi içerledim o ayrı :KK43: belki burada da bana kızanlar olur ama bunca zaman çok şeyi paylaştık yine içimdekileri sizlerle paylaşmak istedim...
Valla canım bence de sen haklısın için rahat olsun

Kızlar meraba bayadır yazamıyodum toptan okudum simdi :) ikili test sonucumuz iyi cıktı sukur doktor uclu ve dortlu tarama yapmayiz dedi zaten bunu da yapmak istemiyordu :) cinsiyetimiz kesinleşti kızzz :) isim arayışındayız :) normalde oda yapmycaktık bu evimizde cok uzun sure kalmycaz diye ama dayanamadık dusunmeye basladık onu da :) bayramda sonraki hafta yani 17.hafta oluyo ayrintılı ultrason icin cagrdı doktorum asıl orda herseyini saglıklı olup olmadigini soylycem dedi insallah o da sorunsuz gecer :)

Kızmış canım ilginctir ki ilk gunden beri emindim resmen hissettim :KK200:
Sağlıkla hayırla gelsin güzel kızın canım ayrıntılı da çok güzel çıkar inşallah ❤️ Benim içime kız da erkek de doğmuştu bizimki de kız bakalım hayırlı evlatlar olsun cümle yavrularımız :*

Ben bazen günde 3-4 kez bazen hiiç hissetmiyorum. Şu anda küçük oldukları için sadece sert hareketlerini hissediyormuşuz.

Canım ben hissediyorum hemde sürekli. Artık ben burdayım diyor yaramaz. Vurduğunu hissediyorum karnıma inanılmaz güzel bir duygu :anneadayı:

Canm ayrintili icin 17 erken degil mi? Emin misin ayrintili yapacagina bizleri hep 21 de cagirdilar ayrintili icin cunku
Valla oyle anladım canım yanlıs anlamadysam doktorumdan gayet memnun oldugum icin ekstra açıp arastrmıyorum hangi tarihte gel derse gidiyorum o kadar bakalım ayrıntılı mı degil mi goruruz gittigimde neticede ilk cocuklar tecrube oluyor bize de :))) yaa bi de isme karar vermek cok zorrr :)))

Merhaba kizlar topigi yeni gördüm. Ben de Şubat annesi olacagim kismetse 3. Tüp Bebek denemesinde oldu şükür.bizim de 17.haftada yuzde90 kiz dedi doktorumuz simdilik yolunda herşey. Tek korkum kan pihtilasmasi oldugu icin bende clexane 0.4 ve coraspin kullaniyorum ama hep yeterli olmayacak bebegimi kaybedecegim korkusu yaşıyorum. Artık vesvese haline dönüştü benimki. Doktora dozunu artirsak mi ignenin dedim yeterli senin kilona boyuna gore dedi.. Allah hepimize hayirlisiyla bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin

Merhaba kizlar topigi yeni gördüm. Ben de Şubat annesi olacagim kismetse 3. Tüp Bebek denemesinde oldu şükür.bizim de 17.haftada yuzde90 kiz dedi doktorumuz simdilik yolunda herşey. Tek korkum kan pihtilasmasi oldugu icin bende clexane 0.4 ve coraspin kullaniyorum ama hep yeterli olmayacak bebegimi kaybedecegim korkusu yaşıyorum. Artık vesvese haline dönüştü benimki. Doktora dozunu artirsak mi ignenin dedim yeterli senin kilona boyuna gore dedi.. Allah hepimize hayirlisiyla bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin
Allahim kucagona almayi nasip etsin canm yasadigin korkuyu cok iyi anliyorum bendede kan pihtilasmasi var 0.2 hibor killwniyorum bende bu haftamiza geldik cok sukur.. Dozaj olcumu icin bana aylik anti factor adinda bir test verdiriyor doktorum ilerleyen haftalarimda dozaji artirabiliriz dedi. Sen nasil bir yol izliyorsun? Bir de bu durumda erken dogum riski fln oluyormus doktorun bilgilendirme yapti mi sana ya da sen neler biliyorsun ? cok soru sordum kusura bakma ayni durumda olan birini gorunce kendimle :)

Back
X