Bebeğin göbeği düşer düşmez oda genelde 15 gün sonra oluyor.düşünce yıkamak lazım onun dışında ıslak ılık pamukla vücudunu silmek lazım.canım ilk 40 gün yıkanmamasi gerekiyor demişsin öyle mi yoksa ben mi yanlış anladım çünkü bebeği hergün yika diyorlar olmadı gün asiri
kızlar ihtiyatlı yaklaşanları gördükçe tereddüte düşünüyorum valla ne var ne yoksa hepsi hazır bizim küveti, bakım malzemeleri, burun aspiratrü, göğüs pompası, pedi vs. kalkanları hastane çantasına koydum hatta. sizinkiler yorum yapmıyor mu bilmiyorum ama göğüs kremi için doktorum 3 hafta önceki kontrolde başla dedi. o zamandan beri lansinoh kullanıyorum çok şükür bende daha çatlama olmadı çatlaklar için de hindistan cevizi yağı kullanıyorum. her yerimi kremleyip yağlayıp dolanıyorum sabah akşam bende durum bukrem kullanmayanlar inşallah sıkıntı çekmezsiniz 1 ay önceden nemli tutmak göğüs ucunu yumuşatmak lazım diye biliyorum ben.
kızlar ihtiyatlı yaklaşanları gördükçe tereddüte düşünüyorum valla ne var ne yoksa hepsi hazır bizim küveti, bakım malzemeleri, burun aspiratrü, göğüs pompası, pedi vs. kalkanları hastane çantasına koydum hatta. sizinkiler yorum yapmıyor mu bilmiyorum ama göğüs kremi için doktorum 3 hafta önceki kontrolde başla dedi. o zamandan beri lansinoh kullanıyorum çok şükür bende daha çatlama olmadı çatlaklar için de hindistan cevizi yağı kullanıyorum. her yerimi kremleyip yağlayıp dolanıyorum sabah akşam bende durum bukrem kullanmayanlar inşallah sıkıntı çekmezsiniz 1 ay önceden nemli tutmak göğüs ucunu yumuşatmak lazım diye biliyorum ben.
Ben yurtdışında yaşıyorum ve burda dr kontrolü yok.. :)
31. Haftamın içindeyim. Lansinoh kullanmaya bu hafta başladım..
Ayrıca hindistancevizi yağını doğum sonrası da kullanmayı bırakmayın derim. Meme çatlağı yaşar mısınız bilmiyorum ama nice kremin yapamadığı iyileştirmeyi yaptığını biliyorum..
Karın, basen, kalça çatlakları biraz genetik ve doğuma kadar çatlamayıp doğumdan sonra çatlamak da mümkün.. ama cildi su içerek içerden, krem ve yağlarla dışardan nemlendirerek esnekliği arttırmak da faydalı bence..
Bugün kıyafetlerimizi yıkamaya başlıyoruz biz..
Ama önce yürüyüş :)
o zaman şart diyosun göğüs ucu kremi? herkeste problem olmayabilir denildi ondan sordum.. gerçi bi çok şey kişiden kişiye fuzuli olabilir :) teşekkür ederimmmmAralık annelerinin ortak sıkıntıları uykusuzluk..
Ocak annelerinin ki ise göğüs yaraları..
Önceden göğüsleri nemlendirme iyi midir bilemem ama tek bildiğim ilk emzirmeden sonra göğüs ucunu kremleyip kalkan ile kapatılmasının yara oluşumunu engellediği...
Oğlumu ilk 40 gün yıkamıştım. Neden yıkanmaması gerekiyor.?Ben de biberonu aldım, Dr.Browns aldım..emzik henüz almadım. Şampuan kullanmayı düşünmüyorum,zeytinyağlı sabunla yıkayacamBebek bezini prima premium care yenidoğan aldım,bence ülkelere çok takılma kalitelisi hangisi ise onu al..İsrailden gircek olursak konuya günümüzde kullandığımız ürünlerin en az yarısı İsrail malı zaten maalesef..Bebek küvetinin acelesi yok bence ilk 40 gün yıkanmaması gerekiyor zaten,göğüs pompası almayı düşünüyor musun ?
ben doktorla konuşmadım ama daha önce eğitimde hemşire hanımlar son 15 gün başlayabilirsiniz demişti.. kasılmaları arttırma ihtimalinden dolayı daha erken olabilir sanki canımKızlar aranızda doktoruna perine masajını Soran oldu mu ? Ben unuttum sormayı artık 34. Haftada gittiğimde soracağım ona göre başlarım. Merak ettim ne dediler sıralar olduysa
o zaman şart diyosun göğüs ucu kremi? herkeste problem olmayabilir denildi ondan sordum.. gerçi bi çok şey kişiden kişiye fuzuli olabilir :) teşekkür ederimmmm
Kizlar ben dogumdan sonra kanama icin normal ped kullanmayi dusunuyorum. Yetersizmi gelirki. Oyle fosur fosur kanama oluyormu? Birde biberon emzik ve gogus ucu kremi almadi.. Emmezse alirim biberonu. Emzigide kullanmak istemiyorumn edense. Gogus ucu icinde bebek memeyi dogru tutarsa catlak olmadigini biliyorum. Yanlis tutturmacatlaga neden oluyor diye simdilik almadim. Olursa alirim.
Kizlar ben dogumdan sonra kanama icin normal ped kullanmayi dusunuyorum. Yetersizmi gelirki. Oyle fosur fosur kanama oluyormu? Birde biberon emzik ve gogus ucu kremi almadi.. Emmezse alirim biberonu. Emzigide kullanmak istemiyorumn edense. Gogus ucu icinde bebek memeyi dogru tutarsa catlak olmadigini biliyorum. Yanlis tutturmacatlaga neden oluyor diye simdilik almadim. Olursa alirim.
kizlar.. sizede anlatmak istiyorum... tv de gelinlik defilesi izliyorum.. 4 yasindaki ogluma sordum oglum onlar ne giyinmisler diye once tv ye bakti son cama .... anne onlar perde giymisler perdeeeeeeee diye cevap verince yaklasik yarim saat guldum..... cok komik geldi bana .... yok boyle bi tatlilik.... ilk bebegi olanlar da yasiycak ayni seyleri... bu dunyada sadeve bebim oglum konusuyo guluyo yemek yiyo herseyi sadece o yapiyo gibi geliyo bana... bu dunyada sadece oglum yasiyo.... sadece oglum konusmayi soktu ... yaptigi hersey dunyanin en sahane seyi gibi geliyo... gercekten cok sansliyiz... cok tatli oluyolar
Kızlar aranızda doktoruna perine masajını Soran oldu mu ? Ben unuttum sormayı artık 34. Haftada gittiğimde soracağım ona göre başlarım. Merak ettim ne dediler sıralar olduysa
Kızlar gözlerim,burnum şıpır şıpır akıyor ateşim 38'ye çıkıyor kemiklerimde ağrıyor bikaç güne kontrolümüz var sizlerden daha erken hastalananlar olmuştu sanırım nE yaptınız doktor bi ilaç filan verdi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?