2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ozel yada devlet farketmiyor raporlu oldugu 16 haftanin parasini devlet yatiriyor. Rapor tarihinin baslangicindan once 1 yil icerisinde 90 gun prim odenmis olmasi yeterli ama misal girdi 100 gun primi var bu basvuruyu devlet inceliyor dogrulugu varmidir diye gecen sene ocak annelerinde bir arkadasin 120 gun primi vardi rapor parasi icin aylarca bekledi incelemeye girdigi icin.

Incelem sonucunda sahtekarlik oldugu tespit edilirse isyerine ceza geliyor mu

Evet sigorta devam etmeli ama raporlu oldugu sureyi izinde sayilacagi icin prim yatmiyor. Yalniz uyarmaliyim incelemeye girerse orada calistigina dair ispati lazim devlet bu tarz uckagitlara karsi artik daha hassas ve arastiriyor.

öyle bir şey yok ya
ihbardır o ama sonuçta bunun yapma şekli farklı
Walla canim daha 2 ay once bir eleman calisma sekli bize uymuyot diye ayiralim dediler. Tazminatini verdigimiz halde bir de mesaiden dem vurdu. Ki mesai de yapmiyor. Avukatlara sorduk agzini acip mesai demesi bile yetiyormus. Bu isci isveren durumlarinda isveren 5-0 yenik her turlu. Bunu is haline getiren bile var. Orda calisirim tazminat nesai alacagimi alirim. Biraz da bu tarafta calisirim ordan da alirim. Sen cok masum dusunuyon. Biz de ispatlayamaz demistik bir cok seye ama devlet iscinin yanindaymis. Arabulucu ile makul bir fiyat odendi kurtulduk

Ihbar etmeyi mi dusunuyorsun canim
Yok oyle seylerle ugrasmam. Haksiz bir para ise zaten burnundan gelir benim birsey yapmama gerek kalmaz. Ben bizimkiler sigortayi baslatmasinlar diye aslini astarini ogrenmeye calisiyorum. Ben devlette calistigim icin bunlardan haberim yok

Incelem sonucunda sahtekarlik oldugu tespit edilirse isyerine ceza geliyor mu
Evet malesef işyerinin de sorumluluğu var cunku 4 yil onceydi yanilmiyorsam. Bu olay icin degil ama çalışmadığı halde sigortali gosterilenlerle ilgili çalışma vardi ve inceleme oluyordu firmalara bunun yaptirimi var.

Peki bunu almasi icin dogumdan sonra da sigortasini devam ettirmeli. Peki bu esnada sigortadi kesilirse ne oluyor
Dogum icin raporu olan personel isten cikartilamaz kanunen yasak rapor suresinde zaten prim yatmiyor sadece saglik hizmetlerinden faydalaniyor size bir yuku yok raporun bittigi gun isten çıkışını yapabilirsiniz bunda sorun yok.

Yok oyle seylerle ugrasmam. Haksiz bir para ise zaten burnundan gelir benim birsey yapmama gerek kalmaz. Ben bizimkiler sigortayi baslatmasinlar diye aslini astarini ogrenmeye calisiyorum. Ben devlette calistigim icin bunlardan haberim yok
Cok haklisin bu konuda ama herkes artik isin simsari olmus

Cok haklisin bu konuda ama herkes artik isin simsari olmus
Cok kiziyorum bu sekilde devletten haksiz para alanlara. Bu sekilde baska imkanlar icin de devlet sigorta basladigi zaman kesiyor diyelim. Gelip parayi almaya devam edeyim sizde dr sigortasız calisayim diyen o kadar cokki. Hele su engelli plaka araclara sinir oluyorum. Millet luks araba alma yolunu da ordan bulmus. Yazik gunah ya... helal degil ama. Ben vatandas olarak vergilerim ile odenen bu paralar icin hakkimi helal etmiyorum. En son luks araclarda 200000 tl siniri getirildi. Devlet yeni uyandi

Devletin verdigi imkanlardan insanlar neler cikarip da kendine yontuyor bende cok uzuluyorum inan ki ve sen boyle deyince kardesime icim acidi kiz olmus 34 haftalik ayaklari sis uzerine dahi basamuyorum diyor hala tazminat icin calisiyor gelde boylelerine sessiz kal

Tazminati haketmek icin en son hangi hafta ayriliyor isten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…