- 26 Aralık 2017
- 6.617
- 8.587
- 118
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #24.261
Ayyy canim ilk gebeligimde bende de ayni durum var dendi sonra duzeldi tabi ama benim drda yalana gerek yok biz yapamayiz daha kapsamli bi hastane lazim dedi kan bankasi olan onlarda varmis ama haftada iki gun kan var ben kendime guveniyorum ama hastane yetersiz dedi kadin doktora kizmayin bu durumlarda aslinda uyarmis sizi senin ilk ilsin kapsamli bi hastane olsun bizide devlet yada univ hastanesine yonlendirmisti sonra bi muayene etti hangi aptal doktor sende plesanta previa var dedi dedi o sekilde kurtuldum ben ama maalesef bu durumda o,masi gerekenler bunlar gözünu acik tut iyi bir hastane bulBir ayın sonunda kendı doktoruma geldim
Arada iki kere perinatologa gelmstm raporları getirdim.
Plesantanın rahmı tamamen kapaması ve rahım duvarlarına inmesi nedeniyle bu tarz ameliyatları yapmak istemeyiz dedi. Eşimde sinirlendi. O zaman bu insanlar napıcak diye. Ya daha kapsamlı özel hastane -onlarda da kurum anlasmamız cok az var- ya da devlet hastanesi- Allah mecbur bırakmasın onu da ben istemiyorım-
Sen de bebekte kılo alma dedi. Nasıl olcaksa
Ben bi de mide bulantışarım nedeniyle full karbonhidrat beslenıyorım
İnşallah bende almak isdıyorum.Ouyyy yazik kiz cocuk perisan olmus buna mecbur alacaksin
Canim bizde oyle yaptik ilk bebegimde yaklasik 15 gun klima actik eylulde olmasina ragmen ama oda balkon kapisi hep acikti Antalyada mecbur acacaksin bebek mahvolue yoksaçok sıcak oluyor canım açmamak mümkün değil antalyada bide benim evim sabah 9 dan batna kadar tümgüneşi alıyor , ama balkon kapısı açık tutarım
Al insallah canim 7. Ayda basla amlaya ki hepsi birikip maddi sıkınti yaratmasinİnşallah bende almak isdıyorum.
Yani kapilari kapatirsan klima kisin dert olur filtreleri surekli temizlemen lazim ama elktrikli soba daha saglikli olur bence klimaya oranlaaynen canım hem yaz hem kış için düşünüyorum yazın balkon kapısı açık kışın da su nem makinelerinden alıp kullanırım dye düşündüm ama yine rahatsız ederse yağlı radyatörler var ya kalarıfer tarzı elektrıklı soba su an onun kucugu var onun buyugunden alırım artık
Koca cocuk demişsin 10 aylık dediğme bakma 6 aylık gorunuyor. Bende kıyamıyorum ama alışdı, senın durumun varsa al secimlerin cok güzel güle güle kulansın inşallah. Ama artik alışkanlık dıyıp gecmek isdemiyorum 1-2 aya kendi yatağında uyumaya alışması şart.egepam rapor parasından bahsediyorsan onu devlet ödüyor işverenle bir alakası yok ama
sonuç olarak o zamana kadar yatacak olan sigorta masrafını şirket ödeyecek
bugün asgari ücretli birinin bile 600-700 tl masrafı var işverene
@BadeAk34 başka bir doktorun görüşünü al
ne demek kilo almayın biz yapamayız
madem öyle bu aya kadar neden bekletti
Milana firuze bebek arabasında nasıl uyuyor koca çocuk
küçücük yer
benim düşündüklerim zaten park yatak yerine
ikisini birden almak mantıklı değil bence
Belli bir haftaya kadar calisir gorunurse tazminat alir canim kardesimden biliyorum 37. Haftaya kadar calisinca 5.000 tl alacakKizlar bu sigorta islerinden kimler anliyordu cok onemli bir sey soracam. Simdi bizim sirketin muhasebe calisaninin hanimi hamile. Kadin calismiyor normalde. Bu devletin hamilelere verdigi para muhabbeti var ya. Onu almak icin bizde sigorta baslatmak istiyor.
Ozel sektorde o parayi isveren veriyor diye biliyorum. Hatta dogumdan once isten ciktiginda tazminat falan oluyor. Ya bu konuda beni bilgilendirir misiniz.
Anlamadigim bu nasil olacak acik acikda soyluyor mu bunuda yani resmen sahtekarlik buKizlar bu sigorta islerinden kimler anliyordu cok onemli bir sey soracam. Simdi bizim sirketin muhasebe calisaninin hanimi hamile. Kadin calismiyor normalde. Bu devletin hamilelere verdigi para muhabbeti var ya. Onu almak icin bizde sigorta baslatmak istiyor.
Ozel sektorde o parayi isveren veriyor diye biliyorum. Hatta dogumdan once isten ciktiginda tazminat falan oluyor. Ya bu konuda beni bilgilendirir misiniz.
Canim peki rapor parasi alabilmesi icin sigortasi devam etmeli degil mi. Dogumdan sonra da. Sigortasini kendi karsilayacak ama bana mantiksiz geldi. Doguma kadar verecegi sigorta parasindam daha mi fazla rapor parasi aliyorlar. Dogumdan once ayrilip bizi tazminata sokmak isteyebilir miegepam rapor parasından bahsediyorsan onu devlet ödüyor işverenle bir alakası yok ama
sonuç olarak o zamana kadar yatacak olan sigorta masrafını şirket ödeyecek
bugün asgari ücretli birinin bile 600-700 tl masrafı var işverene
@BadeAk34 başka bir doktorun görüşünü al
ne demek kilo almayın biz yapamayız
madem öyle bu aya kadar neden bekletti
Milana firuze bebek arabasında nasıl uyuyor koca çocuk
küçücük yer
benim düşündüklerim zaten park yatak yerine
ikisini birden almak mantıklı değil bence
Iste bundan bahsediyorum. Kadin diyelim 15 haftalik sigorta baslatti sonra da 37 e kadar devam edip ayrildi. O 5000 tl yi isveren mi veriyorBelli bir haftaya kadar calisir gorunurse tazminat alir canim kardesimden biliyorum 37. Haftaya kadar calisinca 5.000 tl alacak
Evet evet acik acik teklif etti. Devletin mali deniz yemeyen keriz oğlu kerizAnlamadigim bu nasil olacak acik acikda soyluyor mu bunuda yani resmen sahtekarlik bu
aynen rapor parası için sigortası devam edicek aylık maası ne kadarsa rapor parası o kadar olur , tazminat haketmesi için 1 yılı tamamlamış olması gerekir, dediğin gibi atıyorum asgeri ücret alsın toplam rapor 4 aysa 6400 civarı bir para alır sızın odedıgınız sigortayı karsılayacaksa zaten bı anlamı kalmıyor kıCanim peki rapor parasi alabilmesi icin sigortasi devam etmeli degil mi. Dogumdan sonra da. Sigortasini kendi karsilayacak ama bana mantiksiz geldi. Doguma kadar verecegi sigorta parasindam daha mi fazla rapor parasi aliyorlar. Dogumdan once ayrilip bizi tazminata sokmak isteyebilir mi
Hay agzinla bin yasa. Ben de bunu dedim bizimkilere. Rapor parasi dedigin zaten calismadigi aylarin maasi. Bunu devlet mi odeyecek isveren miaynen rapor parası için sigortası devam edicek aylık maası ne kadarsa rapor parası o kadar olur , tazminat haketmesi için 1 yılı tamamlamış olması gerekir, dediğin gibi atıyorum asgeri ücret alsın toplam rapor 4 aysa 6400 civarı bir para alır sızın odedıgınız sigortayı karsılayacaksa zaten bı anlamı kalmıyor kı
Canim peki rapor parasi alabilmesi icin sigortasi devam etmeli degil mi. Dogumdan sonra da. Sigortasini kendi karsilayacak ama bana mantiksiz geldi. Doguma kadar verecegi sigorta parasindam daha mi fazla rapor parasi aliyorlar. Dogumdan once ayrilip bizi tazminata sokmak isteyebilir mi
devlet odeyecek işverenle alakası yok canımH
Hay agzinla bin yasa. Ben de bunu dedim bizimkilere. Rapor parasi dedigin zaten calismadigi aylarin maasi. Bunu devlet mi odeyecek isveren mi
Onu bilmiyorum net ama devlet oduyor sanirimIste bundan bahsediyorum. Kadin diyelim 15 haftalik sigorta baslatti sonra da 37 e kadar devam edip ayrildi. O 5000 tl yi isveren mi veriyor
Canim bunlari nerden buldun. Yonetmelige ne yazip ulasayim netten
- Doğum öncesi izinin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin sona ermiş olmaması,
- Belirtilen süreler dahilinde iş yerinde çalışmamış olması,
- Doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta priminin yatırılmış olması,
- Doğumun gerçekleşmiş olması gerekir.
Kidem tazminati artik aylik odenmiyor mu. Bizimkiler problem cikmasin diye 1 ay calisana bile tazminat veriyorlar.devlet ödüyor ama işveren değil
zaten sigortasını yatırdığın için o süreyi devlet karşılamak zorunda
arada yine 2-3 bin tl fark eder zaten 4-5 ay ödeyecekler
raporlu olduğu sürece bi maliyeti yok işverene
doğumdan önce çıksa dahi zaten 2-3 ay çalışmış olacağı için bi istekte bulunmaz
kıdem tazminatı için 1 sene çalışması gerekiyor zaten
ihbar isterse de kendi isteğiyle çıktı diye evrak imzalar bir yaptırımı olmaz
https://www.ssk.biz.tr/ssk-dogum-parasi/Canim bunlari nerden buldun. Yonetmelige ne yazip ulasayim netten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?