- 29 Eylül 2008
- 6.673
- 3.771
- 398
- 43
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #24.861
Bende yatıyorum siz şu an kaçıncı haftadasınız ve serklaj yapıldı mı yarın tekrar ölçüm yapılacak en son perşembe ölçülmüştü 19. Haftadayım yarın Doktorum perinatologa yönlendiriyor o da yapacak takibimi en son perşembe günü vajinadan 27 mm ölçüldü lekem geliyor ondan korkuyorum çok fazla
Servikal uzunluk bakilan arkadaslar hepinize vajinal usg mi yapildi
İnşallah sorun olmadan atlatacak ve rahat bir hamilelik geçireceksin canım çok çok geçmiş olsun şimdidenöncelıkle olarak bı aksılık cıkmazsa 22. hafta beklenecek
plesantanın son durumu o zaman bellı olurmus daha da degısmezmıs
ona rısklı gebelık uzmanına gıdıyorum o karar verecek
teshıs kesın konursa plesanta previa bu seferde yapısıklık durumu takıp edılecek
doktora kızmadım aslında acık acık söylemesı de ıyı
soncta normal bı kadın dogum doktoru 100 hastadan 1 kısıyı bu durumda sezeryan yapıyosa
perinatolaglar belkı 10 hastadan 5ini yapıyo
işi daha iyi yapana gitmek herzaman daha mantıklı
benım asıl olayım bebek cok kılo almasın dedı ya o benlık bırsey degıl
o nasıl olacak cok bılmıyorum
gercı ılk kızım da dusuk agırlıklı dogdu bu da ablasına cekerse zaten cok kılolı dogmaz:)
Ben de dedim cumhuriyet kapalıdır pazar ama iyi açık yer bulmuşsunGünaydın iyi haftalar
dün kızçeye biraz alışveriş yaptık
dün cumhuriyet caddesine gittim kapalı çarşı falan
ayy sakindi pek iyi geldi hafta içi gidemem oraya asıl bakmak istediğim yerler kapalıydı ama ona da artık bi gün gözümü karartıp gidicem
birçok şey internette çok daha uygun
hastane çıkışı aldım 50 tl ye %100 coton falan yazıyor
eve gelince nete baktım o bile 38-40 tl
tabii kargosuyla aynı yere gelir ama internet daha avantajlı
bebek arabalarına baktım
benim gibi ille de tipi de düzgün olsun gerekirse 1 sene sonra değiştirirm diyen varsa işi zorhiç kafama yatan araba bulamadım çarşıda biraz güzel olanlar 1000 tl yi geçiyor
ben büyük ihtimalle wellgro pro alcam
800 civarı bir rakamdı internette bakmıştım
dun aldıklarımı ve diğerleirni diğer topiğe yüklüyorum
Ya oazar değil de kuaför gibi salı perşembe gibi bi gün belirleyip o gün tatil yapsalar
Çalışanlar çarşı pazar geezemiyor kiiii
Markayı ben de istiyorum kuşumm
Ya evet aslında çok çok mantıklıKizlar ben bebek arabasi almaktan vazgectim. Cunku benim esim her yere goturuyor zaten onumuz kış ben istesemde bebek arabasiyla bir yere gidemem. Ne zaman cocuk disariyi fark etmeye baslarsa ozaman baston araba almaya karar verdim siz ne dusunuyorsunuz
Ama benim kv (ki nasıl esti ben şok) bebek arabasını ben alıcam dedi şimdi almayalım desem inadına sölüyorum zanneder
Yok canım nilinçli olmakta fayda var bi grup var kk da oraya da bakıyorum çoğunluk tek gebelik ve maalesef bu rahatsızlıklarını bebişlerini kaybederek öğrenmişlerEveeet kizlar yeni takintimiz servikal uzunluk olacak onu anladim wintersun ikiz bebek bekledigi icindir diye dusunmustum ama tekil gebeliklerde de duyunca korktum acikcasi arkadaslar bu arada bu problemi yasayanlarin ilk gebelikleri mi yani rahim ilkinde sorun yasamadiysa ikincide yasama ihtimali var mi diye soruyorum
Ben de kan pıhtılaşma sorunumu 10 haftalık bebişimi kaybedince öğrendim
İlki sağlıklı doğunca 2. De sorun çıkmasıyla karşılaşmadım hiçç
Evrt ya kürtaj tüp bebek işlemleri histeroskopi ameliyatları bunlar hep riski arttıran faktörlerAnnem ebe benim onunla konuştum dün. Genelde fazla gebeliklerde ve rahim için geçirilen operasyonlarda olabilen bir durummuş. Annem ilk gebeliğinde biraz zorlanmış ve yırtık oluşmuş rahimde. Bana gebeyken söylemişler durumu açılabilir dikelim diye. Ama annem nedense diktirmemiş ve sonuç su anda sizlere bunu anlatıyorum. Genel kanı rahimin yorulması yırtılması güçsüzlemesi ile alakalı.
İşn içşnde genetikte var elbet
Bu arada serklaj yapılırken rahimde doğum başladı algısı oluşabiliyormuş dr um en büyük risklerden biri bu dedi deli gibi bir kontrol altındaydım çok şükür oldu bitti