2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hanımlar bugün benim kasıklarımda çok ağrı var bugune kadar hiç yoktu bugün sabah başladı yürüyemiyorum çok canım yanıyor normal mi böyle olması

Hanımlar bugün benim kasıklarımda çok ağrı var bugune kadar hiç yoktu bugün sabah başladı yürüyemiyorum çok canım yanıyor normal mi böyle olması
Kaçıncı haftan canim? Benim de oluyor ara ara yuruyemeyecek kadar degil..bebisler büyüyor rahim uzuyor vs.kasık agrisi gorulebilir yaziyordu benim haftamda.ama cok siddetli ise bilemedim.benim adet baslngicinda olurdu boyle hafiften agrimsya bslsrdi oyle oluyor

Haklısın canım. Sen, Sabirsiz61 , wintersun sanırım en zor geçirenler. Rabbim kolay sıkıntısız doğum versin.

Bugün iş yapıp yamulma sırası bende kızlar. Kociş hastalandı evde, kızımı da bir bahaneyle okula yollamadı. En azından kaldır, çek işlerini yaptırıyorum. Kendim olunca haliyle ağır şeyleri çekip altını silemiyorum, yalandan yüzeysel temizliyorum. Şimdi yapabiliyorum yardımıyla ama akşama ağlarım size

Şükür canım. Yaş işini görüyor, bende de öyle. Şükür geçmiş ama ne olur ne olmaz dinlenmekte fayda var.

mecburuz :) izinlerimiz gelse de rahat rahat gitsek doktorumuza. en çok onun için istiyorum resmen :)
Kızım doğduğunda ben Baküde çalışıyordum. Oranın kanunlarına göre annelik izni 31 hafta dolduğunda başlıyor, +4 ay tam maaş alıyorsun, bebeğin 1,5 yaşına kadar 50% maaşını alıyorsun, eğer daha 1,5 yıl bebeğe bakmaya devam etmek istersen maaşının 25% alarak devam ediyorsunuz. Bu süreçte anne işten çıkartılamaz, sgk falan aynı çalışmış kadar işliyordu
Şimfi bakınca 8 hafta ne ya çalışanlara el kadar bebeği napsın çalışmaya başlasın diyorum

Bebegin hangi pozisyondaydi daha once ?ilk dondugunde yani bas asagi asagi pozisyon aldigindada bu tarz agri olabiliyor devlet hastanesi yakinsa aslinda randevu alip bi muayene olmanda fayda var illa birsey olacagindan degil icin rahatlar.

Son düzenleme:
Dün temmuz annelerine girdim, bakayım bir ay sonra halimiz ne olacak diye. Doğuranlar var bile. 1500 gram. Gerçi ben de 86 yılında 1800 falan doğmuşum küvez de görmemişim bakalım hayırlısı inşallah
Bende mayis haziran geziyorum erken dogum tedirginligi ile bakiniyorum var dogum yapanlar Rabbim vaktinde hayirli dogumlar nasip etsin hepimize.

Son düzenleme:
saka gibi yaa.. yalniz benim bebiste bazen alta oyle bir yere vuruyor ki sanki bisey dusecek oradan . Ahh bu bebeler ah
:) Dun benimki alta degilde yana bildigin Allah ne verdiyse giristi yatiyordum( her zamanki gibi) gayri ihtiyari korktum bos bulunup ananiiii diye bagirdim evdekiler bakiyor ne diyor bu diye :)

:) Dun benimki alta degildi yana bildigin Allah ne verdiyse giristi yatiyordum( her zamanki gibi) gayri ihtiyari korktum bos bulunup ananiiii diye bagirdim evdekiler bakiyor ne diyor bu diye :)
hay Allah sesli güldüm yaa dediğine..
Yalniz senin ne olursa olsun sakinlik ve enerjine bayılıyorum masallah hep böyle kal canim

Toplamda 16 hafta %100 ücretli doğum izni var. 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra planlanmış ama doğum öncesinde kullanmadıkların doğum sonrasına aktarılabiliyor. Diyelimki 32 de değil de 37 de ayrıldın. 5 hafta doğum sonrasına aktarılıyor. Sonra günde 2 defa süt izniyle %100 maaşlı 6 ay çalışıyorsun. Ki bu süt iznini istersen günde 2 farklı vakitte alırsın istersen birleştirebilirsin. Birleştirdiğin zaman yarım gün izinli oluyorsun. Daha sonra istersen 7 yaşında okula başlayana kadar yarım maaş yarım mesai çalışabiliyorsun. Hatta bu izni anne veya babadan biri alabiliyor. 8 haftada hemen full tempo işe başlatmıyorlar canım merak etme :)

Yari zamanli calisma bende yok henuz

Valla bizdede calisanlar var yarim gun sonrasi %100 maas alan yok demekki fark ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…