2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kesinlikle öyle ilk dogumum normal oldu çok sukur, dogurana kadar, sonrasında masadan bile kalktım kendim odaya bile yürürdüm maşallah

Eskiden dogum oncesinde bebegin ters oldugunu ebe anlarsa elleriyle mudahale edip bebegi anne karninda ceviriyormus :) fark edemezsede kalca cikigi kol bacak cikmasi hatta daha ileri sorunlarla dogum neticeleniyormus. Artik ebeler riskli oldugu icin elle mudahale yapmiyorlar.

Doktorlarında kolayına geliyor ve bir çok hastsnında kolayına geliyor. Çok mevburi olmadıkça bebek yada anne citti risk altında değilse normal doğum en sağlıklı yöntem. Zaten risk varsa normal doğumda ısrar etmek saçma olur. Mesela hiç bir sebep yokken sezeryan doğumda genel anestezitercih edenler bile var.Tercihlere saygım var lakin o bebeği dokuz ay bünbir zorlukla taşımak heyecanla o günü beklemek sonra doğduğu anı görmemek bence kaşırımış en muhteşem an. İlk dokunan ilk gören ben olmalıyım. ağlama sesini nefesini duymak ömre bedel ömürümü uzatır. Rabbim herkese hayırlısunı nasip etsin.

Elle disaridan anlasilir, ki ben bile anliyorum bebegin konumunu, ayaklari gogsumun hemen altinda geziyor. Ebenin cevirmesinin yaninda, annenin yapabilecegi bazi hareketler de donmeye yardimci oluyor. Bi de eskiden daha hareketlilermis sonucta. Toplumda istatistik olarak anne-bebek uyumsuzlugu (pelvis-bas cevresi) olmasi ihtimali belli ama bu gerekceyle yapilan sezaryan orani bundan cok yuksek. Biraz modern dunyanin sorunlari bunlar cunku doktorlar/hastaneler risk almak istemiyor. O riski alsa ve olumsuz gelisme olsa tazminat vb ihtimallerini dusunmek istemiyorlar. Eger genel gecer bir saglik politikasi yoksa, her doktor kendi risk analizini yapiyorsa, tabi ki cogunlugu hic o yola girmemeyi tercih ediyor.

Donmeyecek olan bebek ne yaparsaniz yapin donmuyor :) kizim makat gelisti vajen ustune isikmi tutmadik, masaj mi yapmadik, popoyu kaldirip belli araliklarda birbkac dk mi yatmadim ama donmedi. 37+1 de makat gelis dogum basladi ve mecburi sezeryan oldum.

Arkadaşlar ben de yasadigim bir tecrübeyi paylasmak istedim biraz uzunca olacak ama, biliyorsunuz gebelikte bazı şeylerin düşük riski oluşturduğunu... Kuzenime doktoru doğum süreci başladığında doğal adaçayı demleyip icmesini soylemis. Ben de 39+3te kontrol için gittiğimde doktorum bebeğin sıvısı iyi şuan ama sızıntı şeklinde geliyor seni eve göndermem risk, 1.2cm açılma da var deyip benim hastanede yatisimi verdi, ben de dogum cantamda adaçayı ve kettle şeklindeki kahve makinasını almıştım, baktım bunlar acilmam artsın diye bana sunni sancı verdiler ben de eşime adacayi demlettirip içtim kupa kupa (tabiki doktoruma sordum! İcebilirsin şu aşamada zarari dokunacak bir durum yok dedi) sonra sunni sancı epidural derken 10cm e kadar elimde TLF ile dogumhaneye geçene kadar rahat rahat yattim, hemşire gelip gidip baktı iyi 3cm , iyi 5cm, 7cm derken 10cm e kadar nasil vakit geçti anlamadim...

Kizlar doktorumun bana dedigine gòre bebis anne karninda nekadar cok hickirirsa okadar cok nefes egzerzisi yapiyormus nefez alip vermesi dogdugunda buyyzden kolay oluyormus

benim hala yukarlarda bence kasık bölgemde hiç bebek olduğuna dair bir his yok. hatta gece tuvalete kalkmalarım bile azaldı nerdeyse. mide bölgem daha kocaman duruyor. bakalım ctesi randevum var ne diyecek dr
Bende hareketleri kasıkta hissediyorum en çok. Bir kaç gündür kızım idrar torbamı keşfetti galiba canı sıkıldıkça bastırıyor ın dakka arayla sıkışık hissediyorum o hareket etmeye başlayınca. Herkesin hamileliği kendine özel demekki
Kesinlikle öyle ilk dogumum normal oldu çok sukur, dogurana kadar, sonrasında masadan bile kalktım kendim odaya bile yürürdüm maşallah
Maşallah sana inşallah gene öyle olur. Bende umarım öyle olurum.
Resmi asagida. Amerika'dayken dogal yasam, organik vb yerlere cok gidiyordum orada kesfetmistim, hamilelik cayi diye. Hamile kalinca aldim hemen amazondan ama ikinci trimesterdan sonra icmek tavsiye ediliyor, ilk baslarda dusuk riski olabilirmis...
Bende bunu deneyeceğim. Önce doğal ürünler satan bir market var oraya bakayım. Yokza amazondan spariş vereyim.

Kızlar şeker ölçümü yapan anneler dün Doktorum şeker ölç hafta içi yaz dedi kahvaltımı 10.30 da yaptım şimdi ölçtüm ilk 134 sonra 167 şimdide 175 çıktı kahvaltımı tam bile yemedim canım istemedi niye böyle oldu anlamadım alet mi bozulmuş

Bu tam da modern tibbin nimetlerinden faydalanilan durum oluyor :) Eskiden makat gelisi sekilde dogurtmak zorundalarmis - ki anne icin cok daha zor oluyor oyle- ve tabi bebek icin riskleri de var. Allah bagislasin, sezeryan sayesinde bebeginize sorunsuz kavusmussunuz.

Dogum seklim sezeryan ama genel olacak diye aklim cikiyor. Serklajliyim kanama olur rahimde sorun olmasi ihtimaline karsin dr spinali gecikmeli gorurde direkt genelle dogumu yaparim diye korkuyorum. En buyuk hevesim madem normal yapaniyorum en azindan ilk dogum anina aglamasina merhabasina eslik edeyim istiyorum. Kizimda bunu yasadim oglumdada yasamaliyim :)

Farkli olcumler, farkli parmaklardan mi? Hep ayni parmaktan mi? Hemsirenin bana dedigi, elleri iyi yikamak gerek cunku elinle bir yiyecege filan dokunmussan o olcumu etkileyebiliyor. Bi de genel olarak orta ve yuzuk parmaklarini kullan demisti. Ben de test amacli 2-3 ayri olcum yapiyorum ama genelde ayni veya cok yakin cikiyor.

Canım inşallah nasip olur. Benim ilk bebeğim ikinci üçüncüde olsa inan çok isterim bebeğimin ilk anını yaşamak. İnşallah genel anesteziye gerek kalmaz. Tabi mecburi durumlar kaçınılmaz kılabilir. Bir arkadaşımda aynı serklajlı ve tüp bebek hamilesiydi 10 saat suni sancu v.s denediler olmadı doğumu. en son sezeryana geçilmiş ama genel anestezi olmadan doğurmuş. Mucizeleri kaçırmamak gerek.

Farklı parmaktan bide ellerimi yıkayayayım bari yeni mutfak toplamıştım

Avlamak istiyorum şimdide 200 çıktı

bana diyabet hemşiresi
sabah aç karnına
akşam yemeğini yedikten 2 saat sonra tok karnına ölç dedi
insülin kullanmıyorsan devamlı ölçme dedi

tokluk ölçümü de ilk lokmayı ağzına attıktan sonra 1. ve 2. saatte yap
akşam yediğin bir meyve
sabah kahvaltıda çayına attığın şeker
ya da stres yükseltir

bana verilen kağıtta öğün atlamanın yemek yememenin ya da azıcık yemenin de şekeri yükselteceği yazıyor

benim hastanede yapılan ölçümlerim hep çok yüksek çıkıyor çünkü geriliyorum
gerildikçe yükseliyor evdekiler iyi ama

Canım ben de serklajlıyım, Doğum şeklimi yarınki kontrolde doktora soracağım, malum hep yatarak hamilelik geçirdiğim için kaslar yorgun ya normal Doğumda zorluk Yaşar mıyım endişeliyim? Bir de dikişlerini ne zaman alacak doktor bir şey dedi mi? Ben dikiş alınmasından korkuyorum acaba acılı mı diye

canım sen yürüyüşü gelişimi geriletti diye mi bıraktın bence ondan olmamıştır ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…