• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın annişler. Dün sağlık ocağımızdakı hemşire bana diyor ki, her gün 4 ceviz, badem, kayısı kurusu, incir kurusu, bir parça peynir, süt, en az 100-150 gr et, baklagillerden bir porsiyon, bir elma bir muz bir portakal, yeşillik ve s.listenin geri kalanını unuttum. Dinledim dedim ki, tabi ben onların hepsini yerim ama haftalık :kk77::halay:
Benide bugün aradılar sağlık ocağından gittim aynısını söyledi bende inşallah migdem alırsa yerim dedin :KK54:

Ne kadar şükretsem az Rabbim hamd olsun.Korka korka gittim doktora ağzım kulaklarında çıktım.
Bebek iyi büyümüş geçen haftaya göre hattaaaa kalp atışını duydu doktor:cry:
Normalde önümüzde ki haftaydı kontrolüm kalp atışı için.Bugün beklemiyordum hiç.Keseyide kalp atışınıda erken öğrendik elhamdülillah.
İğne yapmadı başka bir ilaçta vermedi akıntım kaşıntılarım için.Kanama olursa gel onun dışındakiler normal dedi.Vajinal muaynede etmek istemedi.Çok kontrollü tedbirli bir doktor.
Yüce rabbiimmm herkese hepimize hep böyle güzel haberler almayı nasip etsinn:dua:
Bu arada zayıf olduğum için bebek daha cılız görünüyormuş derinin inceliğiyle orantılıymış görmek.Kilolu olsan çok daha net görünürdü dedi.
Bunu da öğrenmiş olduk:KK54:

Gözün aydın canımmm çok sevindimmmm :KK71:

Arkadaşlar merhaba benim bir sorum var. Bu soracağım şey bireyin bünyesi ile alakalı ama plan yapabilmem için de deneyimli annelerin görüşlerine ihtiyacım var. Neyse lafı dolandırmadan soruma geleyim :) Haziran ayının son haftasında öğretmenlerle gerçekleştirilecek bir projem var (kabul edilirse tabi :dua:). Ağustosun ikinci haftası doğum yapacağım göz önüne alınırsa haziranın son haftasında doğumuna yaklaşık 1,5 ay kalmış birisi 1 haftalığına yoğun bir iş temposuna dayanabilir mi :KK48: Bu bir haftalık süreçte zaman zaman ben konu anlatıp deneyler, uygulamalar yapacağım. Geriye kalan sürede ise öğretmenlerle çalışacak akademisyenler ile ilgileneceğim.
Ben tüm işlerin üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum ama gerçekçi adımlar atmak için de deneyimli annelerin görüşlerine ihtiyacım var :dua::dua: Ne dersiniz?

biumutsa biumutsa çok sevindim canm darısı bana kaç haftalik sin?Benim de pazartesi duyulur mu acaba?
Amin inşallah canım☺️
Sat a göre 5+5 ama doktor henüz bana tam olarak kaç haftalık olduğumu söylemedi bende o heyecandan sormayı unuttum.Keseyide 4+6 görmüştüm.
Sen kaç haftalıksın?

Selam kızlar pazar gününden beri inanılmaz gergin ve syresliyim birazda hormonlardan galiba pazar akşamı acile gittik farklı dr a olumsuz konuşmadı ama ben nedense korktum hakkınızı helal edin... korkuyorum cuma günü ultrasonum var bebeği ve kalp atışını görürüz dedi dr ama çok umutlu değilim malesef.... Bana dua edin çok ihtiyacım var inş herşey yolundadır

Selam kızlar pazar gününden beri inanılmaz gergin ve syresliyim birazda hormonlardan galiba pazar akşamı acile gittik farklı dr a olumsuz konuşmadı ama ben nedense korktum hakkınızı helal edin... korkuyorum cuma günü ultrasonum var bebeği ve kalp atışını görürüz dedi dr ama çok umutlu değilim malesef.... Bana dua edin çok ihtiyacım var inş herşey yolundadır
neden boyle umutsuzsun kanaman mi var

Ay ne güzel kocalarınız var maşallah:) Benim kocam kendisi koca bir bebek olduğu için suyunu bile kendi içmez :)))
Naz yap canım hiçbir erkek dayanamaz :) benimki normalde de yardımcıydı şükürler olsun, şimdi daha titiz oldu maşallah :)
Ne kadar şükretsem az Rabbim hamd olsun.Korka korka gittim doktora ağzım kulaklarında çıktım.
Bebek iyi büyümüş geçen haftaya göre hattaaaa kalp atışını duydu doktor:cry:
Normalde önümüzde ki haftaydı kontrolüm kalp atışı için.Bugün beklemiyordum hiç.Keseyide kalp atışınıda erken öğrendik elhamdülillah.
İğne yapmadı başka bir ilaçta vermedi akıntım kaşıntılarım için.Kanama olursa gel onun dışındakiler normal dedi.Vajinal muaynede etmek istemedi.Çok kontrollü tedbirli bir doktor.
Yüce rabbiimmm herkese hepimize hep böyle güzel haberler almayı nasip etsinn:dua:
Bu arada zayıf olduğum için bebek daha cılız görünüyormuş derinin inceliğiyle orantılıymış görmek.Kilolu olsan çok daha net görünürdü dedi.
Bunu da öğrenmiş olduk:KK54:
Ohh ohh maşallah gözün aydın canım 1 hafta daha bekletmeden göstermek istemiş kalp atışını annesine oyüzden göndermiş annesini hastaneye :) darısı başıma inşallah daha ne kese gördüm ne kalp atışı duydum ben, herşey yolunda mı ne var ne yok hiç birşey bilmiyorum :( bu arada bende zayıfım yeni yeni 48 kilo oldum, zayıf olunca bebek net görünmüyo muymuş yani.
Merhabalar bayanlar ben temmuz annelerinden geliyorum temmuz için biz çok küçükmüşüz agustos annesi olacağım inşallah aranıza katılabilirmiyim bugün ultrasona göre 7+2 sat a göre 6+6 Dayız:anneadayı:[/QUOTE
Hoş geldin canım hayırlı olsun bebeğin :KK200:

Arkadaşlar merhaba benim bir sorum var. Bu soracağım şey bireyin bünyesi ile alakalı ama plan yapabilmem için de deneyimli annelerin görüşlerine ihtiyacım var. Neyse lafı dolandırmadan soruma geleyim :) Haziran ayının son haftasında öğretmenlerle gerçekleştirilecek bir projem var (kabul edilirse tabi :dua:). Ağustosun ikinci haftası doğum yapacağım göz önüne alınırsa haziranın son haftasında doğumuna yaklaşık 1,5 ay kalmış birisi 1 haftalığına yoğun bir iş temposuna dayanabilir mi :KK48: Bu bir haftalık süreçte zaman zaman ben konu anlatıp deneyler, uygulamalar yapacağım. Geriye kalan sürede ise öğretmenlerle çalışacak akademisyenler ile ilgileneceğim.
Ben tüm işlerin üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum ama gerçekçi adımlar atmak için de deneyimli annelerin görüşlerine ihtiyacım var :dua::dua: Ne dersiniz?
Bununla ilgili şimdiden bi yorum yapmak imkansız. Hamileliğinin gidişatıyla alakalı, o dönen senin kendini nasıl hissttiğinle alakalı. Mesela benim bu ikinci hamileliğim, ilkinde çok rahattım, 9. Ayımda dahi hiçbir sorunum yoktu, 10 kat merdivende çıktım, 45 dk eliptik bisikletede bindim, saatlerce avmdede gezdim. Ama şu an sorsan bana, ben bahsettiğin gibi bir plan yapamam, bilemem çünkü o an fiziki ve ruhsal açıdan nasıl olacağımı. Tabi genele bakarsak, genel olarak hamileliğin 7. Ayından sonra insanlar yüksek tempolu işlerden kaçınıyor.. tabi yine sen bilirsin

neden boyle umutsuzsun kanaman mi var
Evet canım oldu bitti ama ben bir türlü stresi engelleyemedim. Bi de çarşamba tüp bebek dr u keseyi 6.1 mm gördü pazar günü 9.6 idi farklı hastanede o da biraz stres yaptı bi önceki gebelik 2 kese idi biri boş gebelikti şimdi tek kese ve bebeği göremedik ondan dolayı korkuyorum

Naz yap canım hiçbir erkek dayanamaz :) benimki normalde de yardımcıydı şükürler olsun, şimdi daha titiz oldu maşallah :)

Ohh ohh maşallah gözün aydın canım 1 hafta daha bekletmeden göstermek istemiş kalp atışını annesine oyüzden göndermiş annesini hastaneye :) darısı başıma inşallah daha ne kese gördüm ne kalp atışı duydum ben, herşey yolunda mı ne var ne yok hiç birşey bilmiyorum :KK43: bu arada bende zayıfım yeni yeni 48 kilo oldum, zayıf olunca bebek net görünmüyo muymuş yani.
Neden gitmiyorsun kese görmeye kontrol dün değil miydi senin?
Sen benden de zayıfsın canım.Doktor öyle dedi zayıf olduğun için deri daha ince oluyor kilolu olsan daha net görünüyor dedi.
İnşallah ilk gittiğin gibi sende hem keseyi hem pıt pıtları duyarsın♥️

Bununla ilgili şimdiden bi yorum yapmak imkansız. Hamileliğinin gidişatıyla alakalı, o dönen senin kendini nasıl hissttiğinle alakalı. Mesela benim bu ikinci hamileliğim, ilkinde çok rahattım, 9. Ayımda dahi hiçbir sorunum yoktu, 10 kat merdivende çıktım, 45 dk eliptik bisikletede bindim, saatlerce avmdede gezdim. Ama şu an sorsan bana, ben bahsettiğin gibi bir plan yapamam, bilemem çünkü o an fiziki ve ruhsal açıdan nasıl olacağımı. Tabi genele bakarsak, genel olarak hamileliğin 7. Ayından sonra insanlar yüksek tempolu işlerden kaçınıyor.. tabi yine sen bilirsin

Cevap için çok çok teşekkür ederim :KK15::KK15: Aslında proje başvurusu için 22 ocak son gün ve benim bir karar vermem gerekiyor. Kariyerim için önemli bir durum ve çok kararsızım. Bir taraftan da bu projenin kabul olmasını deli gibi istiyorum çünkü hamile olduğumu bilmeden üzerinde çalıştım :)) Karar vermek çok zor çok :silah:

Back
X