2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Şeker yuklemesi yptiracakmisiniz? Kizimda yaptrdım prblm yaşamadim ama son zmnlarda çok tartisiliyor benim babamda şeker hastası o durum biraz dusunduruyor beni , ananemde öyleydi.
ben yaptırmayı düşünüyorum doktorunuza güveniyorsanı bence onun yönlendirmelerine uyulmalı sonuçta bebeği olumsuz etkileyecek birşey varsa bunu önlemek amaç

:) benim esimde cok cocuklu bir aileden:) o yuzden benimle hep ugrasir sen annemin yarisi kadar yap bana yeter derdi :) Çınar dogdu kolik aman Allahım uyumuyor agliyor surekli vs :) dedim canim hala ayni fikirde misin :) cevabi Allah bunu bize bagislasin oldu :) :) tabi rahatlamaya baslayinca yine ayni söyleme başladı 2. Bebis oldu :) ben bir daha düşünmüyorum ama kendisinin bundan haberi yok su anda :) o hulyalarda :)

biz ilk birlikte olmaya başladık ben köpek istiyorum sokaktan alıp eve köpek getiriyorum ama evi talan ediyorlar falan bu sürecten sonra bana bir golden aldı :) sonra o 1 yasına gelmeden evde cok yalnız kalıyor dedim barınakta bir cocker görmüştüm onu aldık, sonra sokaktan yavru kedi aldım, sonra o dogurdu bir tane 1 tane dogurunca veremedik kimseye derken ev nuhun gemisi oldu su anda :)
yani bize 1 tane bebek gelince arkası gelicek te işte benim yasımın el verdiğince :)

Umarım öyledir canim uzman olmadığını biliyorum sadece teknik acıdan mümkün olup olmadığını merak ettim teşekkür ederim ilçede olmasam bin kere giderdim imkanlar kısıtlı burada ilk fırsatta yataktan gidicem
Rica ederim canım yanlış anlama ben sadece söylediğim şey yanlış olabilir seni yanıltmayayım diye açıklamak istedim

Kiyamam yaa cok zor igneler bilirim.. Canim ben doktoruma kontrolde sordum dedi ki duzgun oturmuyorsun one egilerek oturma ki ben cok oyle oturuyorum :KK43: belini destekle oturunca agir birsey kaldirma dedi. Ama sen doktoruna danis mutlaka belki baska bir sebebi vardir agrilarinin bi de boyun uzun mu
1.68 boyum fıtık başlangıcım vardı arada olur agrilarim ama ağırlaştı bu ara mesela ayakta uzun sure duramıyorum daha önce karnım san yapıyordum iğneler beze oldu sızlıyor karnım gerildikçe
Oturma şeklime cok dikkat ettiğim söylenmez bende dik oturmam bildim bileli destek koymayi dnicem

Günaydın anneler belagrisindan duramıyorum sabahları özellikle fıtık başlangıcım vardı acaba Doğum sonrası daha çok kötüleşirmi korkuyorum buhalimddn hiç memnun değilim :KK43: öğlene kadar kendime gelemiyorum napicam bilmiyorum karnım büyüdükçe agrim artarmı acaba ?
Gecmis olsun ben hamile kalmadan 3 ay oncesi 2 tane fitigim olmustu belimde ona ragmen bi problem cikmamisti dogumdan sonra zorlayacagini dusunmuyorum

Günaydın kızlar iyi bir hafta diliyorum herkese. Sancıları olan arkadaşlar kasıktan diz kapağınıza kadar ağrıyor mu özel bölgemden iç bacağım boyunca diz kapaklarıma kadar ağrıyor kv de normal demiş eltim dra gideceğimi söyleyince yine her kafadan sesler çıkmaya başladı ben mi abartıyorum bilmiyorum ama.ilk gebeliğimde asla böyle bir durum olmadı zaten dr da ultrasonda sancıma sebep bi durım gördü ne yapıcam bilmiyorum
Gecmis olsun canim sen bosversene dıngıldayan sesleri git doktoruna bugun mu gideceksin

kızlarrrr CİNSİYETİMİZİ ÖĞRENDİMDE GELDİ önce doktorum erkek dedı dur ıyıce bakım dedı pardon annesi kordonu muş bebeğin KIZ dedi cok mutlu oldum kızlar farklı bir heyecan oldu bir oğlandan sonra:KK200::KK200::KK200::KK200:
Gözün aydın :) bende yarın öğrenicem inşallah benimkine pardon kordonuymuş demezde oğlum tabiki sağlığıyla hayırlısıyla gelir ;)

Aynen canim..yarin canli yayinda test yapicaklar sanirim..doktor gerekli diyor tv de.sen ne düşünüyorsun tecrübeli anne :anneadayı:
Benim oğlumda gebelik şekerim vardı canım hatta çok sıkıntı çektim bu yüzden erken Doğum yaptım ölümlerden döndük oğlumla oyuzden Benin yaptırmam gerek yaptıracağım burda Türkiye’deki gibi karbonatlı değil evde ballı su içip çağırdılar eğer Türkiye’de yetişemezsen burda yaptırcam bir dahaki ayın 11 ne çağırdılar

_Historian_ hayırlısı olsun seninde:)) ben kız hissediyordum belkide öyle istediğim içindiiii:) süpriz oldu bana ama sağlıklı olsunlarda 5 yaşında oğlum var en çok o sevindi :)))) sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin rabbim

Herkese mutlu bir hafta olsun, kontrolü olanlar, ayrıntılı ultrasona girecek olanlar sağlıklı mutlu güzel haberlerle gelir inşallah.

Canım gözün aydın sende öğrendin sonunda, ama doktorun kesin dedi mi yoksa ihtimal varmı? Benimki %80 dedi, erkek bebeklerde yumurtalar torbalara geç inebiliyo dedi 20. haftada netleşir dedi :) oyüzden tam anlamıyla cinsiyete konsantre olamıyorum.
KESIN DDEDI cnm kordonuyla karıştırmıs kız dedı annesı bebeğin kız dedı

Aynen canim..yarin canli yayinda test yapicaklar sanirim..doktor gerekli diyor tv de.sen ne düşünüyorsun tecrübeli anne :anneadayı:
Ben ilk gebeligimde yaptim seker testi. Temiz cikmisti. Bos bosuna glikoz yuklemesi yapilmis oldu. Seker hakkinda suan soylenenleri gozonune alinca yavruma acidim inanki. Minicik organlarina seker yukledigim icin cok uzuldum. Hic birimizde yegenlerimde olmamasina ragmen benim oglan alerjik oldu. Surekli kulak burun bogaz enfeksiyonu gecirdi. En son kulak tupu takildi. Bu konuda ben biraz Karatayciyim. Karatay diyorki herkese seker yüklüyorlar temiz cikanlar bosuna yuklemis oluyor, temiz cikmayanlara da diyet veriliyor. Diyette ne var protein agirlikli karbonhidrati sinirlayan yeme tarzi. Bu sekilde surekli beslenmeliyiz diyor. Boyle beslenmek icin bebege seker yuklemeye gerek yok. Her hamile buna dikkat etmeli diyor ki ben buna katiliyorum. Sekerin minicik organlara zarar verecegini dusunuyorum. Bir bardak hazir icecek icerken bile fazla seker aldim diye uzuluyorum ki daha degil glikoz yuklemesi. Benim doktorumun uygulamasi soyle. Aclik kan sekeri ve insilun hormon degeri ile tokluk kan sekerine bakiyor. Gizli sekere bakiyorlar mi bilmiyorum ama gerekirse ona da bakilsin. En azindan uzun suredir sekerin yuksek seyretmis mi burdan anlasilabilir. Seker yuklemesini artik yapmiyor gebeye birakiyorlar burda ki ozel doktorlari.
Tercih sizin ama benim dusuncem boyle

merhaba Arkadaşlar
bu sabah perinatolog randevum vardı, cok şükürki daha iyi şeyler söyledi.
yani plesanta hala rahmı tamamen kapatmıs düzelme yok, 20 gun sonraya tekrar randevu verdı
kesın durumu o zaman soyleyecegım dedı. yapısıklık yok dedı. en cok korktgmz oydu. ınsallah da olmaz
yani plesanta yukarı cıkmazsa bu 20 gunde, kesın sezeryan,olurda cıkarsa normal dogum olabılır dedı

benım ıcın sezeryan normal farketmez yeterkı plesantanın rahım agzını kapatması bana da bebegıme de skntı olusturmasın

yanı bu tontikleri kucagımıza alana kadar rahat yok, tamam bıttı skntı yok dıyemıyoruz
sımdı de 20 gun sonra hem plesanta durumuna bakılcak hem de detaylı ultrason tekrar yapılcak

merhaba Arkadaşlar
bu sabah perinatolog randevum vardı, cok şükürki daha iyi şeyler söyledi.
yani plesanta hala rahmı tamamen kapatmıs düzelme yok, 20 gun sonraya tekrar randevu verdı
kesın durumu o zaman soyleyecegım dedı. yapısıklık yok dedı. en cok korktgmz oydu. ınsallah da olmaz
yani plesanta yukarı cıkmazsa bu 20 gunde, kesın sezeryan,olurda cıkarsa normal dogum olabılır dedı

benım ıcın sezeryan normal farketmez yeterkı plesantanın rahım agzını kapatması bana da bebegıme de skntı olusturmasın

yanı bu tontikleri kucagımıza alana kadar rahat yok, tamam bıttı skntı yok dıyemıyoruz
sımdı de 20 gun sonra hem plesanta durumuna bakılcak hem de detaylı ultrason tekrar yapılcak
Oooo iyi hadi guzel haberlerle geldin cok şükür. Cok gozun aydin. Bebegin organlarina da bakti mi yoksa tekrar gidecek misin onun icin

Back
X