- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
- Konu Sahibi Nesrinay86
- #22.701
Hayir kullanmadim hicbirseyIyi bari iğne kullanmadın ve geçti farklı olan bisey kullandın mi peki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayir kullanmadim hicbirseyIyi bari iğne kullanmadın ve geçti farklı olan bisey kullandın mi peki
hıı anladım canım bu iğne çok yağlı çok yakıyo vurunca belki istemeyen hastalar çoğunluktadır ondan sormuştur benimki zorunlu veriyo kullanıyorum mecburKanama alanıymış canim sancıyı yapan dr istersen deyince zorunlu olmadığını düşündüm ayrıca sanci için kalsiyum ve magnezyum kullanıyorum zaten
Bak bu çok rahatlattı sağol canim hep yattın mi peki çocuk varken zor tabi ama yemek vs ufak tefek işler sıkıntı olmaz sanırımHayir kullanmadim hicbirsey
Kullan canim belki sen daha ağırsındır bana göre zamanla kapanacak dedihıı anladım canım bu iğne çok yağlı çok yakıyo vurunca belki istemeyen hastalar çoğunluktadır ondan sormuştur benimki zorunlu veriyo kullanıyorum mecbur
inşallah canım benim normal regl gibi devam ediyo bazen de 2-3 günde bir bi fincan kadar birden boşalabiliyoKullan canim belki sen daha ağırsındır bana göre zamanla kapanacak dedi
Hayir yatmak ne mumkun acikcasi doktorum kizimdada ayni dr du ve dusecekse ne yaparsak yapalim düşer sadece dikkat et ayagini dik aksama kadar yat demiyorum dedi. Kizim kucuk yeni yurumeye basladigi donem pesine kostur şu bu derken bir baktım kanamada bitmis :)Bak bu çok rahatlattı sağol canim hep yattın mi peki çocuk varken zor tabi ama yemek vs ufak tefek işler sıkıntı olmaz sanırım
Direk hijyenle alakali degil ki canim. Bol su ihmal etmemeye calis. Illaki hamilelikte direncimiz dusuyor ve mesanede yer alan basit bir mikrop bile ortaya cikabiliyor. Yorulma enerjini koru ve bol su ic canim. Gecer insallahAmin cnaim insallah muktemelen progestan fitil.geri geliyor ya ondan oldu galiba oysaki cok dikkat ediyordum gunluk ped bile.kullanmiyorum engeksiyon olmasin diye
Canim ben oğlumda yaptırmadım eşim de veteriner hekim usg için bile kızıyor inan ki çok zarali olur dedi canan karatay zaten dünyayı ayağa kaldırıyor bu konuda ki haklı olduğunu düşünüyorum oğlumda esimin istemediğini söyledim dr a hangi tibbiyeden mezun dedi veteriner olduğunu söyleyince diretmedi sadece açlık kan şekerime baktirdim o konsantre şekerleri baklava dahi yemeyin diyen doktorların bütün gebelere nasıl vicdanı rahat aldırdığını anlamıyorumKizlar verdiginiz cevaplar icin cooook tesekkur ederim. P Pikapii hga1c icin yazdiklarin cok onemli. Ama aclik tokluk sekeri ve aclik insulin degeri bakilirsa yeterli olur mu bir de onu merak ettim canim. @ONTK orda rutin yapilip yapilmadigini gercekten merak ettim.
Kendim de akademisyen oldugum icin bir cok gelismeyi yurt disina gore maalesefki geriden takip edebiliyoruz buna sahit oluyorum. Bazi dinozor kafali prof yenilige acik olmayan ogretim uyeleri burnunu turkiyeden disariya cikarmayan dunyayi kendi etrafında dönüyor zanneden akademisyenler bunda cok etkili oluyor maalesef. Suan konustugumuz hersey bir akademik calismanin urunu olarak uygulamaya geciyor. Ama bu sonsuza kadar dogru olacagi ve kalacagi anlamina gelmiyor. Yeni gelismeleri takip etmek calismalari okumak lazim. Saglikla ilgili calismalar da yaptigim icin bu konuyu simdi ayrica merak ettim ve yeni calismalari okuyup bir fikir edinmeye calisacagim
Allah allah ya cok sasirdim. Demek ki bir sey olsa kanama olur da cok gecerli degil. Her sanciya da sadece rahim buyuyor ondan dememek lazim. Iyiki ihmal etmedin. Temizlik misafir yasak sana. Yerinden kalkma oldu muHayır canım kanamam yok sancim var sadece
Ooo canim sen dikkat et benim kanamam yok sadece usg de görüldüinşallah canım benim normal regl gibi devam ediyo bazen de 2-3 günde bir bi fincan kadar birden boşalabiliyo
Ayni sekilde dusunuyoruz canim. Karatay ezber bozuyor. Iki ana dalda uzmanlik yapmis amerikada yillarca bulunmus birisi yurda döndüğü zaman endustrinin bize yutturdugu tum ezberlere savas acti kadin. Ben de hakli buluyorum. 7 den 70 e tas devri diyeti diye bir kitap var. Gida sektorunun kendi urunlerini masum gostermek icin bilim insanlarini nasil satin aldigini ozgur bilim adamlarinin yaptigi calismalarda nasil farkli sonuclar elde edildigini yaziyor. Kitabi okudukca alip basinizi daglara kacmak istiyorsunuz. Bu kadar zararli seyler etrafimizda varken hasta olmamak mucizeCanim ben oğlumda yaptırmadım eşim de veteriner hekim usg için bile kızıyor inan ki çok zarali olur dedi canan karatay zaten dünyayı ayağa kaldırıyor bu konuda ki haklı olduğunu düşünüyorum oğlumda esimin istemediğini söyledim dr a hangi tibbiyeden mezun dedi veteriner olduğunu söyleyince diretmedi sadece açlık kan şekerime baktirdim o konsantre şekerleri baklava dahi yemeyin diyen doktorların bütün gebelere nasıl vicdanı rahat aldırdığını anlamıyorum
ben yeni hiç kalkmadan yatmaya başladım canım bi 10 gün felan da hastanede yattım ondan sora alışabildim işi fln bıraktım yatıyorum şimdi bide bana doğuma kadar yatıcaksın dedi doktor çünkü bi ara geçmişti daha şiddetli bi şekilde tekrar başladı 2-3 hafta sonra kanamamOoo canim sen dikkat et benim kanamam yok sadece usg de görüldü
Rica ederim canım , açlık ve tokluk kan şekeri belli sınırın üzerindeyse şeker tanısı konabilir. bazen Tanı sınırını aşmayan değerler varken bu yükleme testleriyle kesin tanı konabiliyor. Bu sadece gebelikte değil normalde de böyle , bozulmuş açlık glikozu ve glukoz intoleransı gibi karmaşık şeyler var belli değer Aralık’ları var bunlar testle belirleniyor. İnsülin de bir büyüme hormonu olduğu için gebelikte normalde de yüksek oluyor. Yani normalde de gebelik insülin direnci oluşturuyor ölçmek ne kadar doğru sonuç verir net bilemiyorumKizlar verdiginiz cevaplar icin cooook tesekkur ederim. P Pikapii hga1c icin yazdiklarin cok onemli. Ama aclik tokluk sekeri ve aclik insulin degeri bakilirsa yeterli olur mu bir de onu merak ettim canim. @ONTK orda rutin yapilip yapilmadigini gercekten merak ettim.
Kendim de akademisyen oldugum icin bir cok gelismeyi yurt disina gore maalesefki geriden takip edebiliyoruz buna sahit oluyorum. Bazi dinozor kafali prof yenilige acik olmayan ogretim uyeleri burnunu turkiyeden disariya cikarmayan dunyayi kendi etrafında dönüyor zanneden akademisyenler bunda cok etkili oluyor maalesef. Suan konustugumuz hersey bir akademik calismanin urunu olarak uygulamaya geciyor. Ama bu sonsuza kadar dogru olacagi ve kalacagi anlamina gelmiyor. Yeni gelismeleri takip etmek calismalari okumak lazim. Saglikla ilgili calismalar da yaptigim icin bu konuyu simdi ayrica merak ettim ve yeni calismalari okuyup bir fikir edinmeye calisacagim
Benim var canım Çarşamba kontrolüm bakalım ne durumda inşallah Yok olmuştur. Ben hastaneye gittiğimde muayene masasını bile kana buladığım için hiç sormadan proluton yapmışlardı sonra azaldı kanamamKızlar kimlerdi bu kesede kanaması olan arkadaşlar geçti mi insallah
Aynen canim oğlumda çok ufak saniyelik oldu o sancılar bende bu kadar rahatsız olmasam dile bile getirmezdim zatenAllah allah ya cok sasirdim. Demek ki bir sey olsa kanama olur da cok gecerli degil. Her sanciya da sadece rahim buyuyor ondan dememek lazim. Iyiki ihmal etmedin. Temizlik misafir yasak sana. Yerinden kalkma oldu mu
Gunde en az 2 lt iciyorum aslinda neden oyle oldu anlamadimDirek hijyenle alakali degil ki canim. Bol su ihmal etmemeye calis. Illaki hamilelikte direncimiz dusuyor ve mesanede yer alan basit bir mikrop bile ortaya cikabiliyor. Yorulma enerjini koru ve bol su ic canim. Gecer insallah
Hayirli olsun bebisin. Cinsiyet belli miMerhaba bende 16 haftalık hamileyim tahmini doğumum ağustosa denk geliyor bakalım hayırlısı artık :)
Allah yardımcın olsun canım yat srnde bişey düşünme insan evladı için canını verir yatmak ne kelimeben yeni hiç kalkmadan yatmaya başladım canım bi 10 gün felan da hastanede yattım ondan sora alışabildim işi fln bıraktım yatıyorum şimdi bide bana doğuma kadar yatıcaksın dedi doktor çünkü bi ara geçmişti daha şiddetli bi şekilde tekrar başladı 2-3 hafta sonra kanamam