• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Emzirirsin de bunye nasil dayaniyor onu bilemedim. Bir yandan sut uretimi bir yandan bebek buyuyor sende depo falan kalmaz yani. Ona gore cok sıkı beslenmen gerekir diye dusunuyorum
Evet iste olayin onemli noktasi burasi beslenmemi ona göre duzenliyorum. Bulantim bile iki hafta olmadi geceli ama emzirme sebebiyle halsizlik bebekte gelisim geriliği tarzi bir sorun yasamadim. Üç kisilik yiyorum. Birde kizim ek gidaya adapte olduğu icin yenidogan gibi surekli memede degil buda artı bir faktor.

Olabilir evet. Gerci normalde seker hastaligi olmayip sadece gebelikte cikan dogumdan sonra normale donenler de var. Belki her kontrolde aclik ve tokluk sekerine baktirmak bunu belirlemek icin kullanilabilir. Ya da Karatay in dedigi gibi zaten protein ağırlıkli karbonhidrat icermeyen yeme tarzi zaten problemi kokten cozer. 24 de tespit edildiginde yapilan sey de bu degil mi? Madem tedavisi bu o zaman en basindan boyle beslensek hic gerek kalmayacak zaten. Bu da benim dusuncem
İşte tedavi sadece öyle olmuyor canım dediğim gibi muntazam bir diyet yapıyorsun hastanede yatabiliyorsun yani o karatayım dediği gibi protein beslenmekle olmazki her bünye farklı yani hiç karbonhidrat tüketmeyen birindede çıkabilir yani yaptırmamak hakkında sizleride haklı buluyorum ama yaptırmasaydım ben oğlumda farketmiycektim. Öyle bir diyetde yapmayacak tım ama sizlerin dediği gibi açlık tokluk şekerine belki sürekli bakılabilirdi ay valla benimde kafam çorba oldu her dktr farklı bir şey söylüyor neye nasıl inanacağız bilmiyorum

biz ilk birlikte olmaya başladık ben köpek istiyorum sokaktan alıp eve köpek getiriyorum ama evi talan ediyorlar falan bu sürecten sonra bana bir golden aldı :) sonra o 1 yasına gelmeden evde cok yalnız kalıyor dedim barınakta bir cocker görmüştüm onu aldık, sonra sokaktan yavru kedi aldım, sonra o dogurdu bir tane 1 tane dogurunca veremedik kimseye derken ev nuhun gemisi oldu su anda :)
yani bize 1 tane bebek gelince arkası gelicek te işte benim yasımın el verdiğince :)
Sizde acilislar prosedurlu ama sonrasi kolay oluyor demek :)

1.68 boyum fıtık başlangıcım vardı arada olur agrilarim ama ağırlaştı bu ara mesela ayakta uzun sure duramıyorum daha önce karnım san yapıyordum iğneler beze oldu sızlıyor karnım gerildikçe
Oturma şeklime cok dikkat ettiğim söylenmez bende dik oturmam bildim bileli destek koymayi dnicem
Bende 170 im ve genelde uzun boylularda bu bel agrisi oluyor gozlemledigim kadariyla göbek ciktikca agirlik merkezi degistigi icin midir bilmem ama oyle gozlemledim

Aynen bnde o durumdayim cnm, ailede şeker olmasi biraz tedirgin ediyor doktorun yönlendirmesine göre hareket edicem sanirim
Benim anneannem ve dayimda var anne tarafimda yani. Off var ya doktorlar allak bullak ediyor kafamizi birileri diyor yok cizzz digerleri diyor yaptir aaaa olur mu kime inancaz sasirdik

Olabilir evet. Gerci normalde seker hastaligi olmayip sadece gebelikte cikan dogumdan sonra normale donenler de var. Belki her kontrolde aclik ve tokluk sekerine baktirmak bunu belirlemek icin kullanilabilir. Ya da Karatay in dedigi gibi zaten protein ağırlıkli karbonhidrat icermeyen yeme tarzi zaten problemi kokten cozer. 24 de tespit edildiginde yapilan sey de bu degil mi? Madem tedavisi bu o zaman en basindan boyle beslensek hic gerek kalmayacak zaten. Bu da benim dusuncem
Kan tahlilinde anlaşılıyormuş zaten şeker yüklemesine gerek yokmuş. Benim doktorum 22. Haftada bir kan tahlili daha var Down sendromu ve başka birşey varmı diye bakılacak dedi. Sizin detaylı dediğiniz ultrasonda her 2 haftada bir gittiğimde kafasından baslayıp ayagına kadar bakıyor

Peki bunun icin ne imzaladin bi de bunu anlamadim.
Tutanak canım. Yaptırmak istemediğimi belirtiyorum yazdım altına imza attım. Müfettiş gelince hamileye yapmadınız, bilgi vermediniz gibi iddiası olmasın diye sağlık ocağından bir nevi kendilerini garanti altına alıyorlar

İnşallah olmaz canım. Ben de bugün sanki regl olacak gibi ağrım var, başım dönüyor midem tuhaf bulanıyor yanıyor, magnezyum içtim hafifletti biraz.
Allah korusun canim ya insallah sorun olmaz bende cok korkuyorum biliyoraun bejimki agrisiz kanama oldugu icin korkuyorum :(

İşte tedavi sadece öyle olmuyor canım dediğim gibi muntazam bir diyet yapıyorsun hastanede yatabiliyorsun yani o karatayım dediği gibi protein beslenmekle olmazki her bünye farklı yani hiç karbonhidrat tüketmeyen birindede çıkabilir yani yaptırmamak hakkında sizleride haklı buluyorum ama yaptırmasaydım ben oğlumda farketmiycektim. Öyle bir diyetde yapmayacak tım ama sizlerin dediği gibi açlık tokluk şekerine belki sürekli bakılabilirdi ay valla benimde kafam çorba oldu her dktr farklı bir şey söylüyor neye nasıl inanacağız bilmiyorum
Tedavide baska ne var bilmiyorum. Senin basindan gecmis bilirsin. Sıkı diyetin dısında ne yapildi. Insulin falan mi verdiler?

Kan tahlilinde anlaşılıyormuş zaten şeker yüklemesine gerek yokmuş. Benim doktorum 22. Haftada bir kan tahlili daha var Down sendromu ve başka birşey varmı diye bakılacak dedi. Sizin detaylı dediğiniz ultrasonda her 2 haftada bir gittiğimde kafasından baslayıp ayagına kadar bakıyor
22 de bizde ayrica tahlil yok diye biliyorum. Kuzum o tahlilin de ne oldugunu ogrenir misin? Detayliyi her gidiste yapabilmesi icin doktorun zamani olmali. Malum bizde hastayla en fazla 5-10 dk ilgilenildigi icin gelisimi haftayla uyumlu mu suyu yeterli mi rahim agzi kapali mi gibi seylere bakiliyor. O yuzden organlari tek tek bir kez inceleyebiliyorlar.

Tutanak canım. Yaptırmak istemediğimi belirtiyorum yazdım altına imza attım. Müfettiş gelince hamileye yapmadınız, bilgi vermediniz gibi iddiası olmasın diye sağlık ocağından bir nevi kendilerini garanti altına alıyorlar
Benim saglik ocagim henuz sormadi. Ben de persembe tetanoz asisina gidecem belki o zaman isterler. Daha once saglik ocagindan boyle bir talep olmadi o yuzden bilmiyorum o tutanagi canim
:) E Egepam Bizim aile grubuna da gorumcem eklemis o videoyu.
Al iste bir dengesiz daha. Bence cok buyuk dusuncesizlik. Hamile bir kadinin oldugu gruba atilmadan once bir kez daha dusunulmeli. Ben hic bakmadan silmistim. Sen bakabildin mi

Bugun hastane isleri yuzunden cok yurudum ve ayakta kaldim.korkumdan uyuyamiyorum bile insallah kanamam olmaz dua edin bana :KK43:
Nasılsın bisey olmadı değil mi be araba yolculuğu yaptığım için berbat haldeyim daha cok sancilandim gece ve doktordan gelince uzun uZUN dinlen seni cok iyi anliyorum

Back
X