- Konu Sahibi Masal aden
-
- #1.241
Canım geçmiş olsun.. Aynı şeyi yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Benim eltim miyomla hamile kaldı ve önümüzdeki ay doğum yapacak. Halam da miyomlarla yeğenimi doğurmuştu. Yani kist de miyom da büyük olmadıkça hiçbir şeye engel değil..bende ikisi de yok ama yine de boş gebelik oldu. Vakumlama kürtajdan sonra genetik ve patolojiye gitti. Pzt günü de bizim genetik tahliller yapılacak..herşey o zaman belli olur, ona göre sana da bir yöntem izlerler..
inşallah doğal yolla kalabilirsin canm.. Benim 4mm büyüklüğünde miyom var doktor opu işlemi sırasında alacağız dedi histereskopi de olucam yani bakalım hayırlısı neyse öyle olsun Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallahTeşekkür ederim canım. Çok şükür kürtajdan sıkıntısız bir şekilde çıktım. Doktorum miyomun embriyonun üzerine doğru basmaya başladığını, gebeliğim devam etse dahi ilerleyen zamanlarda zaten zarar vereceğini söyledi. Embriyoda fiziksel olarak şekil bozukluğu yok genetik sonucuna göre durum belli olur dedi. Tek kızdığım şey tüp bebek merkezindeki doktora 2 kez sordum hocam miyomu alıp öyle mi yapsak diye gerek yok bişey olmaz dedi.
Şu anki doktorum ise 5cm büyüklüğündeki miyomla ben risk alıp tüp bebeğe başlamam o yüzden almam lazım dedi. Zaten sende de eşinde de bir problem yok miyomdan sonra doğal yolla da olabilir dedi. Bakalım 10 gün sonra miyomum alınacak Allah kerim.
Evet canım, patoloji ve genetikte belli olur herşey..benim de 5.5-6 haftalıkken gelişimi durmuş..şimdi antibiyotik içip regli bekliyorum. Arada lekelenmelerim oluyor, senin de oluyordur mutlaka..genetik tetkikler sonuçlansın, 2 ay sonra yumurtalarım da biraz fazlaysa 4.denemeye başlayacağım. Umarım bu son olur..hepimiz için..sen de miyomunu aldırıp başlarsın diye düşünüyorum yeniden..Canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız yavrularımızı.
Ahmet hoca beni çok ikilemde bıraktı. İlk muayenemde miyom 2cm takip edelim dedi. Transferden önce miyom 3.5cm olmuş dedi. Hocam büyümüş miyom o zaman miyomu alıp transferi öyle mi yapsanız acaba dedim gerek yok bişey olmaz dedi. Transferden 1 gün önce telefon ettim hocam içim rahat değil dedim. Bişey olmaz dedi. Kese görmeye gittiğimizde miyomla ilgili bişey demedi. Daha sonraki muayenelerde de bişey demedi.
En sonunda farklı bir doktora gittim detaylı ultrasonla baktı zaten büyük ekrana da veriyor görüntüyü sen de izliyorsun. Miyomum iyice büyümüş 5.5cm olmuş keseye tamamen yanaşmış. Embriyo 6. haftadayken gelişimi durmuş dedi. Daha önceki boyutları söyleyince zaten gebeliğin sürse de ilerleyen zamanlarda problem çıkartabilirdi dedi. Progesteron ve östrojen yükseldikçe miyomu tetikleyebilir dedi. Dün kürtajdayken de bakmış miyoma 6cm olmasına az kalmış dedi.
Hayırlısı bakalım genetik sonucundan sonra herşey belli olur.
Evet canım, patoloji ve genetikte belli olur herşey..benim de 5.5-6 haftalıkken gelişimi durmuş..şimdi antibiyotik içip regli bekliyorum. Arada lekelenmelerim oluyor, senin de oluyordur mutlaka..genetik tetkikler sonuçlansın, 2 ay sonra yumurtalarım da biraz fazlaysa 4.denemeye başlayacağım. Umarım bu son olur..hepimiz için..sen de miyomunu aldırıp başlarsın diye düşünüyorum yeniden..
Canim allah şifa versin inşallah bir an önce sağlığına ve bebeğine kavusursun.@fduagPlm123
@Mavialin
Canlar Merhaba,
Umarım herkes iyidir.Benbirdost teşekkür ederim kuzum mesajların için epey merak etmişsin. Benim bebek olmadi transferin 6. Gunu kanamam basladi. Sağlık sorunlarımı hep yaziyodum hatırlarsanız bu süreçte epey sıkıntı yaşadım. Kalbimde ritim bozukluğu cıktı ilaca başladık. Pıhtılaşma problemim de var ve ilaçlarla çok kötü oldum. Bana aklınıza gelirsem dua edin.
Inşallah sizlerin daha güzel süreçleri olur ve bebisleriniz olur. Uzun bi süre ben düşünemem sanirim artık. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Anlıyorum canım..benim, kızımı kaybetmemden dolayı jinekologlara güven sorunum var. Mehmet bey.den başkasına güvenemiyorum. O nedenle onunla devam edeceğim. Tabii ki başka doktorla devam etmen senin en doğal hakkın..umarım iyi sonuçlar alırsın. Bir daha böyle birşey yaşamayalım artık..Canım ben de miyomdan sonra süreci tekrar başlatırım ama doktor rahmi ne kadar dinlendirir orasını bilemiyorum. Farklı bir doktorda başlamak istiyorum. Ahmet ve Mehmet hocalar iyi hoş lakin bu süreçte hasta ile konuşan herşeyi açıklayan bir doktor istiyorum. Zira ikizlerin ağzından kerpetenle laf alıyordum hatta çoğu zaman da alamıyordum.
Şu an gittiğim doktor iyi gibi. Tüm raporlarımızı gösterdik sizde de eşinizde de birşey yok. Embriyo genetiği de iyi çıkarsa miyomdan sonra birkaç ay doğal yolla gebe kalmayı sonrasında aşılamayı deneyebiliriz dedi. Bakalım artık hayırlısı.
Canım sakın üzülme önce diğer sağlık sorunlarını hallet onlarla uğraşırken sonra bi bakmışsın doğal yolla hamile kalmışsın inşallah@fduagPlm123
@Mavialin
Canlar Merhaba,
Umarım herkes iyidir.Benbirdost teşekkür ederim kuzum mesajların için epey merak etmişsin. Benim bebek olmadi transferin 6. Gunu kanamam basladi. Sağlık sorunlarımı hep yaziyodum hatırlarsanız bu süreçte epey sıkıntı yaşadım. Kalbimde ritim bozukluğu cıktı ilaca başladık. Pıhtılaşma problemim de var ve ilaçlarla çok kötü oldum. Bana aklınıza gelirsem dua edin.
Inşallah sizlerin daha güzel süreçleri olur ve bebisleriniz olur. Uzun bi süre ben düşünemem sanirim artık. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Canım sakın üzülme önce diğer sağlık sorunlarını hallet onlarla uğraşırken sonra bi bakmışsın doğal yolla hamile kalmışsın inşallahşuan önemli olan sağlığın. Geçmiş olsun canım dua edicem senin için
Amin inşallah canım.. seninde bebişin tüpe gerek kalmadan sana sürpriz yapar inşallah.. :))Sagol canım inşallah sağlıkla olur seninde bebişin. Epey zor günler geçirdim ama coraspini iyiki yazmizsin ve bende içmişim. Dahakotu de olabilirdim. Hayırlısı olsun.
benimde adetim geldi haftaya ultrasyon randevum var banada transfer olacak cok heycanliyimmm... ben findik cevizde yiyorum folik asit aliyorum bidekızlar bende adet bekkliyorum transfer işlemine başlamak için havuç suyu, nar suyu ve kabak çekirdeğinin faydalı geldiğini duymuştum varmı önerisi olan
gecmis olsun canim cok sevindim adina.. allahim insallaj en kisa zamanda hayirli bi evlat nasip ederKızlar merhaba. Bugün miyom ameliyatımı oldum doktorum uyandığımda ameliyatın çok iyi geçtiğini sıkıntı olmadığını söyledi ve miyomun resmini gösterdi. Miyom resmen yumruk büyüklüğünde.Bu büyüklükteki miyomla transferimi yapan hocaya selamlarımı sunuyorum
3 ay korunun sonrasında doğal yolla bile gebelik olabilir çünkü eşinin de senin de değerleri çok iyi dedi. İnşallah herşey yolunda gider artık.
masallahh vallahi cok sevindimmm. allahim yavrunu sana bagislasin insallahhh.. bizde iki ay ara verdik ama normal yollada olmadi sorun nerde onuda bilmiyorlar hayirlisi bakalim benimde 8 tane dondurulmus 5. gün embryosu var. Dontor bi tane transfer edecez dedi o yönden moralim biraz bozukKızlar belki hatırlarsınız eylul ayinda ilk tup bebek deneyimimi yaşamıştım ve negatif sonuçlanmıştı.. .Doktorum 2 ay bekleyelim dedi normal yolla deneyelim dedi ...veeee ben ilk ay dogal yolla hamile kaldım şükürler olsun...suan mucize yaşıyorum.. .betahcg degerim 816..3+5 günlük henüz.. .şükürler olsun...dualarinizi eksik etmeyetmeyin ve umudumuzu hiç kaybetmeyin...
Transfer öncesş nar suyu transferden sonra kabak çekirdeği taze sıkılmş havuc suyu gercekten faydalıkızlar bende adet bekkliyorum transfer işlemine başlamak için havuç suyu, nar suyu ve kabak çekirdeğinin faydalı geldiğini duymuştum varmı önerisi olan
o ne canim ilk defa duydum benim ikinci denememde negatifle sonuclandi ben ümitlerimi kaybettimBen clife macun kullanacağım kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?