2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canim korkma ama dikkat et. Yani kendini yorma gerçekten. Ayakta çok kalma. Bir de bende başı tam rahimdeydi yani alttan bakınca hemen yuvarlak kafa önümüzdeydi. Azıcık sağda bile değil. Benim o yüzden kasıklarımda çok acı olmuştu cuma günü ağlamıştım hatta. Seni rahatsız edecek kadar değil ise rahat ol.
insallah bebis cikmak icin acele etmez zamaninda gelir cnm
yok cnm benim hep ayaklari asagida bu ara eskiden karnimdada hissederdim ama artik hep kasiklarimda hissediyorum sanki ayaklari cikicak gibi acaba dedim bu da bi sorun mu.basinin asagida olmasi sorun oluyo o zmn sanirim dimi ?
bugun bo odayi supurdum o da zar zoe cnm silmedim bile cok asiri yoruluyorum artik

Şimdi hastanedeyim yatış yapıldı. Akciğer geliştirici iğne vuruldu . Serum veriyorlar. Serviks uzunluğu 2cm olmuş. Geçen çarşamba 3,4 cm di . Artık kesinlikle çalışamazsın dedi doktor.
Tek sevincim açılma yok çok şükür.
Bundan sonra sanırım evden çıkmayacağım. İnşaallah zamanından önce gelmez .
Hafta sonu eşime işe gitmek istemiyorum demiştim bana trip atmıştı resmen. İyi ki onu dinlememişim.
Canim cokk cok gecmis olsun insallah her sey guzel olacak. Guzelce dinlen artik ve iyi dusun dualarim seninle:KK200:

insallah bebis cikmak icin acele etmez zamaninda gelir cnm
yok cnm benim hep ayaklari asagida bu ara eskiden karnimdada hissederdim ama artik hep kasiklarimda hissediyorum sanki ayaklari cikicak gibi acaba dedim bu da bi sorun mu.basinin asagida olmasi sorun oluyo o zmn sanirim dimi ?
bugun bo odayi supurdum o da zar zoe cnm silmedim bile cok asiri yoruluyorum artik
Kafa daha çok baskılama yapıyor muhtemelen. Bir de benim karnım sert oluyor maalesef. Çok istiyorum açılsın bayaca iç karın var sanırım ama artık yetmiyor gibi.

benim randevuma daha 2 hafta var.o zmna insallah bi aksilik olmazsa sorcam cnm.
ama en sonki randevuda bi agrim olmjatu kasiklarimda yerimden kalkamamistim ama buyuk abdestten sonra boyle bisey basima gelmisti doktor da bunun uzerine oyle dedi erken dogum riski gozukmuyo dedi benim de icim rahatladi.ama soruyum yine de bekki olmuyor dimi bi an iyiyse dueuma gore kisabiliyor sanirim oyle mi ?
yani erken dogum riskin yok dedi ama bu hic olmicak anlamina gelmiyor sanirim ?
basinin nerde oldufunu ben daha hic anlayamiyorum malesef benim kizim pek hareketli degil anlasilmiyk sadece tekmelerini anliyorim cnm
Sen gittiğinde yine sor tabiki ama bana kalırsa normal dinlenince geçen ağrılar normal ağrılar sayılıyormuş rahim büyüdüğü için bebek döndüğü için falan ben ilk ağrımda panik yaptım gittim acile bide yakın diye devlete gitmiştim rezilimi çıkardılar şimdi kendimi dinliyorum dönerken falan ayaklarıda kasığımdaysa acıtıyor mesaneye falan çok baskı yapıyor benim oğlum çok hareketli ben başı nerde popo nerde anlıyorum çok dayıyor ayağını bile dışardan anlıyorum minnacık ama etkili :) benimde kontrolüm haftaya bende sorucam sanki oturmuş kafa midemde ayaklar hep kasıklarda sürekli tekmeleri sallıyor böyle yaptığında yürütmüyor beni

Hastanedeyim kuzum, sabah çıkış oluur galiba, iki kez nst ye bağlandım doktor normalde gece 4 tek ikinci akciğer geliştirici igneyi vurun demiş ama onu ertesi gün 4 e çekti.24 saat arayla olacak yani. Hemşire ye sormadım ama muhtemelen sancı yok nst de. Progestan koydurdu yatış tan beri iki kez.
Eşin ne güzelmiş, hep öyle olsun inşallah. Benimki de iyidir ama son zamanlarda rapor almak istediğimde biraz kem küm yapmıştı maalesef
Oh iyi sancı yok ya bundan sonra sanırım hep yatman gerekecek sende bakma kimseye yat hiç kalkma hatta bu durumun keyfini çıkar biraz kasıldı gene falan de taşıt kendini kocana wc ye falan naz yap kolay sanki içinde can büyütmek

Oh iyi sancı yok ya bundan sonra sanırım hep yatman gerekecek sende bakma kimseye yat hiç kalkma hatta bu durumun keyfini çıkar biraz kasıldı gene falan de taşıt kendini kocana wc ye falan naz yap kolay sanki içinde can büyütmek
Aynen bundan sonra hep yatış bakalım :)
Ah canım yaa :)))
Aslinda eşim hep sakindi ve bana iş bile yaptırmadı. Ama son zamanlarda birkaç kez sinirlendirdi beni. Artık naz yapmak bile istemiyorum vallahi. Gerçekten acım oldugunda söyledim onda da önce inaniyor sonra biraz geçince abarttın diyor.

Aynen bundan sonra hep yatış bakalım :)
Ah canım yaa :)))
Aslinda eşim hep sakindi ve bana iş bile yaptırmadı. Ama son zamanlarda birkaç kez sinirlendirdi beni. Artık naz yapmak bile istemiyorum vallahi. Gerçekten acım oldugunda söyledim onda da önce inaniyor sonra biraz geçince abarttın diyor.
Benimki de elinde progestanla geziyor. Agri sanci olunca getiriyor hemen :D ama baska bir sey yok, kalk bi yemek yap, temizlik yap di mi

Tinyrose
Canm mutlaka doktora gttiginde sor sen yine de. Bazi doktorlar bakmiyormus bilr bu uzunluga. Eski doktorum mesela bakmiyordu sanirim. Benm de hic agri sizi vs hicbir sey yoktu. Tamamen tesaduf ogrendik. Ve hatta ogrenmeden bir gun once evde 4 5 saat detayli temizlik yapmistim. O kadar rahat bir hamilelikti yani. Birden yeni doktor Allahtan iyi cikti da. Karindan gormem gereken uzunluktan emin degilim diyip vajinal ultrasonla bakti israr edip. Iyi ki bakmis. O 20 mm olctu. Hemen universte hastanesine sevk etti acil. Orda prof 25 olctu. Ama ikisi de sonuc itibariyle tehlikeli erken doum riskin var. Artik calismayacaksin dinleneceksin dediler. Yani bu kisaligin hicbir belirtisi yok. Hatta gecen saglik ocagindaki hemsire dedi senin iyi fark edilmis. Bazen ilk cocuk kaybediliyor oyle bu sorun fark ediliyor dedi. Bakmadan anlasilmasi imkansiz bir hastalik yani. Kesinlikle doktorunuza rahim agzi uzunlugunuzu sorun

Ya kizlar oyle bir yerim agriyor ki nasil anlaticam bilmiyorum, vajinanin tam bacakla birlesimi gibi dusunun, ama kasik degil daha arkalar, neresi oluyor orasi bilmiyorum. Resmen oradaki baglanti kemikleri sizliuor.hele ki uzun sure ooturduktan sonra kalkarken inanılmaz canim yaniyor. Boyle bir sey yasayan var mi
Canım aynı şikayet bende de var. idrar yolu enfeksiyonu mu acaba deyip doktora gittim bi ton tahlil yapıldı hepsi temiz şükür. ultrason da istemişti üroloji doktoru. ultrasoncu abla daha önce ebeymiş. idrar yollarınla iligli bişey yok. bebek kanala girmeye çalışıyo kemiklerin açılıyo yavaş yavaş onun ağrısı dedi

Tinyrose
Canm mutlaka doktora gttiginde sor sen yine de. Bazi doktorlar bakmiyormus bilr bu uzunluga. Eski doktorum mesela bakmiyordu sanirim. Benm de hic agri sizi vs hicbir sey yoktu. Tamamen tesaduf ogrendik. Ve hatta ogrenmeden bir gun once evde 4 5 saat detayli temizlik yapmistim. O kadar rahat bir hamilelikti yani. Birden yeni doktor Allahtan iyi cikti da. Karindan gormem gereken uzunluktan emin degilim diyip vajinal ultrasonla bakti israr edip. Iyi ki bakmis. O 20 mm olctu. Hemen universte hastanesine sevk etti acil. Orda prof 25 olctu. Ama ikisi de sonuc itibariyle tehlikeli erken doum riskin var. Artik calismayacaksin dinleneceksin dediler. Yani bu kisaligin hicbir belirtisi yok. Hatta gecen saglik ocagindaki hemsire dedi senin iyi fark edilmis. Bazen ilk cocuk kaybediliyor oyle bu sorun fark ediliyor dedi. Bakmadan anlasilmasi imkansiz bir hastalik yani. Kesinlikle doktorunuza rahim agzi uzunlugunuzu sorun
Daha geçen çarşamba 3.4 tü. Dün 2 , hâlâ şaka gibi geliyor evet başı aşağıda ama bu geçen 6 günde sadece iki kez 4.kata çıktım. Bir de 3 saat AVM markete falan gittim. Bir de pazartesi okuldaydım. Sadece bu kadar şeyle kısaldı. Normalde randevum 14 Ekim'de olacaktı. Ben bir an eşime uyup çalışmaya devam etmeyi bile düşündüm.
O zaman belki kesin erken doğum olabilirdi. Simdi en azından akciğer geliştirici iğne yapildi . Çok şükür Rabbim e

Amelie01
Canm ben de ogretmenim. Ama inan ben hic durmuyordum. Okuldan gelip hep ev isi vs yemek. Abartiyordum. Yok balkonlar falan filan. Cam silme. Hic dikkatetmedim yani. Allah a sukur dedigin gbi ogrendik. Ben de 37 ye kadar calisacaktim yoksa. 5 gun hastanede yattim ben de

Temizlik yapabilir kesinlikle özellikle süpürme silme . Bulaşıklar a da yardım etsin. :)
kızlar ( Lalekiran Lalekiran Koalina Koalina ) ben bu konuda çok şanslıyım galiba gece 12 ye kadar mutfağın bütün dolaplarını sildik yerleştirdik :)
boya yapıldı, temizlik bitti, bitti desemde doğuma kadar kaç kere yapcam bakalım :) sıra kıyafetleri ykamada, beşik ve arabamızı beklemede ;)
Lalekiran Lalekiran cım çok geçmiş olsun, gerekli önlemleri aldın, inş bebeğin zamanı dolana kadar büyümeye devam eder :dua:

Amelie01
Canm ben de ogretmenim. Ama inan ben hic durmuyordum. Okuldan gelip hep ev isi vs yemek. Abartiyordum. Yok balkonlar falan filan. Cam silme. Hic dikkatetmedim yani. Allah a sukur dedigin gbi ogrendik. Ben de 37 ye kadar calisacaktim yoksa. 5 gun hastanede yattim ben de
Çok geçmiş olsun canım. Keşke bu kadar zayıf bünyeli olmasaydık ama hayirlisi böyleymiş. Yeter ki sağ salim kavuşalım sonunda önemli olan o.

kızlar ( Lalekiran Lalekiran Koalina Koalina ) ben bu konuda çok şanslıyım galiba gece 12 ye kadar mutfağın bütün dolaplarını sildik yerleştirdik :)
boya yapıldı, temizlik bitti, bitti desemde doğuma kadar kaç kere yapcam bakalım :) sıra kıyafetleri ykamada, beşik ve arabamızı beklemede :KK66:
Lalekiran Lalekiran cım çok geçmiş olsun, gerekli önlemleri aldın, inş bebeğin zamanı dolana kadar büyümeye devam eder :dua:
Sağol canım inşallah. Benim de kaynanam dün kıyafetlerin etiketlerini kesti yıkayıp ütüleyecek sağolsun, her ihtimale karşı. İnşallah zamanında gelir yavrum. Yatağı dolabı almamıştık henüz. Onu da artık eşim halleder :)

Tinyrose

Canim dün benim de kontrolüm vardı. Yaşadığım agrilardan bahsettim düzenli değilse normal kabul ediyoruz dedi dr. Rahim ağzı kapalı gayet iyi dedi ama uzunluğundan bahsetmedi benim de aklıma gelmedi sormak. Acaba ikisi birbirinden farklı mi yoksa birbiriyle bağlantılı mi?

Back
X