- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #30.401
neyseki sezeryan istiyorum ondan yirttim sanirim ama dogumdan sonra bi psikologa gidicrm muhakkak ertelemicem cinsel hayati cok etkiliyo bu kasilma bendeAynı durumu bende yaşıyorum canım kasıyorum kendimi o yüzden düşünüyorum çatı muayenesi falan nasıl olucak diye.
cnm sana vajinusmus teshisi mi konmustutinyrose aynı durum bendede var kızlar . Cok kasıyorum kendımı ki bi vajınusmus geçmişimde var .
Bu sekılde normal dogum yapabılır mıyım oda şüpheli .
aynen cnm eninde sonunda bu dogum olacak bende spinale hazirladim kendimi artik saglikla gelsinlerde cnm agrilari da yasariz napalim illaki yasicaz zatenevet 5 6 saat ayağa kalkamıyorsun. altını da hemşireler değiştiriyor birde refakatçi kim kalıyorsa onu da eşim değiştirdi ve gayet de iyi oldu rahattım yani. zaten o 6 saat çabuk geçiyor meleğini izlerkene emzirmeye çalışırken =) bunda korkulacak birşey yoktinyrose sen sadece meleğine odaklan canım
canım sondayı uyuşmam geçince yani kalkabilir vaziyete gelince çıkarıyorlar ama acımıyor çıkarılırken. lavman da hem normal doğumda hem de sezaryen de yapılıyor@sherin
cnm spinal anesteziden sonra sondayi cikartirken aci hissettinmi
anestezinin etkisjnin gecmesini mi bekliyorlar yoksa hemen cikartiyorlar mi ?
bir de lavman yapiliyormu oncesinde ?
bende kabizlik var da ondam cekiniyorum bunu doktora ileticem doguma yakin muhakkak
cnm sana vajinusmus teshisi mi konmustu
bana kadin dogumcu tedavi gordugum zmnlar eger hic birlesme olmuyorsa vajinusmussundur dedi.ama bizim oluyordu ama agrili oluyordu malesef bu da haliyle bende isteksizlik yapiyodu
zaten ihmal etmicem bunu fogumdan sonra bebek toparlansin yazim falan gidicem bi psikologa yoksa resmen eziyet yani her iliskide agri cekmek
vajinusmus gecmisim var dedin yani bitti mi tedavimi olmustun cnm ? biraz aydinlatirmisin merak ediyorum nasil bi tedavi sureci oluyo
ve eger vajinusmus degilsen artik korkma bence.atlatmissin sonucta.ama tabi kadin dogumcunla ve bi psikologla gorus bence bu konuyu.dogum sirasinda tekrar nüksedermi falan diye bi sor bence.kasilirsan ikinamazsin da cunku.
ben sahsen hem cok pimpirikliyim ya soyle olursa ya boyle olursa diye senaryolar yaziyorum hem de cok kasiyorum kendimi yapamam normal dogum kendime asla guvenmiyorum.ben de kendimi spinal anestrziye hazirladim.mesela bana kim ne derse desin once kendim kendime ikna etmem gerekiyo kalben inanmam gerekiyo.
tabiii cnm herkesin bunyesi ayni degil.benim bunyem de hassastir mesela canim tatlidir benim.herkeste anestezi farklı oluyor yani herkesin bünyesi aynı değil ya. Ben 5 6 saat kalkamadım uyuşuktu napalım. kızımın altını da değiştirsim onda sıkıntı yok sadece ben kendi bezimi değiştiremedim çünkü ilkin çok kan geliyor onu da hemşire ve eşim halletti sorun yaşamadım. sonra uyuşukluk geçtiğinde hep yürüdüm yürüdüm yürüdüm ki hastaneden biran önce çıkayım diye. kış vaktı daha çok mikroplu olur diye.
soylicem cnm aklimda bulunsunYaparlar sen söyle zaten iki dkk iş niye yapmasınlar ki
bizde de kırmızı tülbent örtülür sarı hiç kullanılmaz ..sarıyı ben de sevmiyorum ama kırmızıyı örterim.kızımda da örtmüştüm yüzü açık kalmasın diyeben müslin ortu almistim onu ortcektim nese o gun bari gostermelik ortuyum igne oyasi yaptirmis bi de kenarlarinadisarda töbe kullanmam ya cok cirkin sapsari
geçmiş olsun canım inşallah düzene girerBenimde şeker çok yükseldi sabah azıcık yedim yine çok çıktı ünsülin başlanacak ya
lavman her hastane yapmiyo galiba dun bi arkadasimiz lavman yapmadilar demisti spinalde.canım sondayı uyuşmam geçince yani kalkabilir vaziyete gelince çıkarıyorlar ama acımıyor çıkarılırken. lavman da hem normal doğumda hem de sezaryen de yapılıyor
Benim kaynanamlarda ole buyuk ihtimal otlrterler ne dym eski kisilern dedkleri bebek 40 kadr kesilmezmis tirnaklari kesmicem onu nolur nolmaz:)valla ya hatta baskalarjmda gorup iyy derdim otle boyle sari degil cunku
ama ben de kullancam mecbur
tulbent icinde kirmayim diyorum.
hic sorma esim cok onem verir oyle seylere ama ben pek rahatimdir kimse umrumda olmaz
ben de kirmiziyi ilk kez duydum evet kirmizi guzel olurda sari bi tuhaf duruyo normal sari da degil cunki asiri cirtlak :)bizde de kırmızı tülbent örtülür sarı hiç kullanılmaz ..sarıyı ben de sevmiyorum ama kırmızıyı örterim.kızımda da örtmüştüm yüzü açık kalmasın diye
geçmiş olsun canım inşallah düzene girer
Ins normal olurda gerk kalmaz hemen toparlanrm kendm bakarm cpcgma ins:)evet 5 6 saat ayağa kalkamıyorsun. altını da hemşireler değiştiriyor birde refakatçi kim kalıyorsa onu da eşim değiştirdi ve gayet de iyi oldu rahattım yani. zaten o 6 saat çabuk geçiyor meleğini izlerkene emzirmeye çalışırken =) bunda korkulacak birşey yoktinyrose sen sadece meleğine odaklan canım
Masallah cn msevndm oglusunn kilosuda iyi hep boel devam eder isns:)İyi geçti canım çok şükür ogluşum iyimiş 2000 kilo olmuş :)
aa oyle mi bak onu hic duymadim bizimkilerdenBenim kaynanamlarda ole buyuk ihtimal otlrterler ne dym eski kisilern dedkleri bebek 40 kadr kesilmezmis tirnaklari kesmicem onu nolur nolmaz:)
biliyorum canım kaynanamgil sarı örtüyor çok çirkin bir sarı açık sarı falan olsa neyseben de kirmiziyi ilk kez duydum evet kirmizi guzel olurda sari bi tuhaf duruyo normal sari da degil cunki asiri cirtlak :)
Canım çok geçmiş olsun bebeğin de sen de sağlıklı olun inşallahKizlar merhaba.
Açılışı yaptim, dun 35+ 3 te dogum yaptim.
Çarşamba gunu saglik ocaginda tahlil ysptirmistim. Persembe yani dun sonuçları kendi doktoruma gosterdim. İlk defa tsh yuksek çıktı ve idrarda da protein kacagi vardı. Nst ye girdim kalp atislari normaldi, sanci yoktu. Doktor preeklemsiden şüphelendiği icin 24 saatlik idrar tahlili istedi bir de tsh icin yeni bir tahlil istedi. Kan verdim sonucu 2 saat sonra cilacakti ben de hastanrnin yakininda ablam var ona gectim.beklemek icin.
Gittim kahvalti uaptik biraz uzandjm basim donmeye basladi. Soguk soguk terledkm midem bulandi istifra ettim kasiklarima da gaz sancisi gibi bri sanci girdi. Hemen hastaneye döndük doktor tansiyonu olcti 16ya cilmisti ultrasona aldi direk yuzu degisti kalk hemen nstye cikiyoruz dedi, beni aldi cilsrdi nstye kendi bağladi ve direk ameliyathaneyi hszirlayin dedi. Megerse plesenta erken ayrilmis, icerde kanama baslamis bebegin kalp atışları yavaslamisti. Resmen beni bes dk içinde sezeryana aldı. Bi ustumu ciksrdigi hatirliyroum gerisi flu
Bebek icerde oksijensiz kalmis hemen kuvoze almkslar. Simdi hala solunum cihazina bagli. Dune gore daha iyi durumda.
Dualariniza ihtiyacimiz var
cnm ben de jasiyorum kendimi cok ama senin kadar degilmisim demekkiCanım ben birleşme olmasına müsade etmiyodum hiç bi sekilde . Önce kadın doguma gittim alttan muane etmişti cok zor bi sekilde oda dedi sonra pskologa yönlendirmişti tam yenmek üzereyken dedem vefat etti tedavim yarım kalmıstı . Sonra ben kendı basıma yendim egzersizlerle falan . Yani birleşme oluyo artık vajinumus değilim artık cok sukur ama alttan muane de bile cok sıkıntı yasadıgımı biliyorum . Doktora bunları söylediğimde vajinusmus geçmişi olanlara önermiyorum cunku bebegın doguma kadar gelen süresi yaklasık 1.5 saat o süre icinde rahim kendını kasarsa bebek sıkıntıya girebilir iyi düşün istersen deneyelim normal doğumu dedi .
Sagol canım allah razı olsun hepimizin bebekleri hep iyi olsun inşallahMasallah cn msevndm oglusunn kilosuda iyi hep boel devam eder isns:)
aynen cnm ama cok erken ya insalah olmaz 33 haftaya yeni girdim daha.
bebisin kilosu da cok dusuk daha.daha yarin ilk kez nts ye gircem cok merak ediyorum
bizde de buyuk sirt cantasi var dagci cantasi gibi ama esim ben onu goturmem hastaneye diyo bavul alcak.adam kendini dusunuyo hastaneye o cantayla gidilmezmisbenim hic oyle takintilarim yoktur hersey posetiyle duruyo.
ay bu arada kaynanam sari tülbent yaptirmis ya simdi kullanmasam niye kullanmadin der.bende inanmiyorum boyle seylere hani sariligi aliyormus falan ama kullanirim guzel olmus dedim.bi tulbent neticede.sizde kullancakmisiniz sari tulbent
Tırnak kesme işini ben de yapamam korkarım canını acıtırsam diye. Bugün eşim ayak tırnaklarımı kesti ( ben kesmek istediğimde çok kasılma yaşadım kesemedim) Allah razı olsun. Dedim bebeğin tırnakları da sen kesersin madem o görevi ona verdim :)aa oyle mi bak onu hic duymadim bizimkilerden
ben de dogfuktan sonra hacdan geken hurmayi esime cignetip bebegin damsgina surdurcem.sünnetmis.
bi de bebek kendine gelsin avucuna kina yakmak istiyorum hacdan gelen.askinda dogar dogmaz istiyordum ama annem olmaz hemen daha sut olcak bebek dokunabilir dedi vazgectim biraz zmn gecsin istiyorum ya
tirnak ben asla kesemem zaten kaynanam da kesemem diyo esim de napcaz bilmiyomannem keser heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?