2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar saçımızda ve kaşlarımızın arasında konak vardı. Doktorumuz bugün konak olan yeri her yarım saatte bir bebe yağıyla yağlayıp ince tarakla taramamızı söyledi. Kesinlikle kuru kalmayacakmış o alan. Sizinle de paylaşmak istedim.
Canim iyice yara olmasin her yarim saatte bir cok fazla gibi geldi bana. Tabi sen daha iyi bilirsin bebegini ama bence kil fircayla bari yap tahris olmasin kafasi

Ne güzel yaZmışsın bende uygulamak istiyorum ama bebeğim kucağımdan bıraktığım an ağlıyo masaj falan yapamıyorum durmadan ağlıyo sadece kucakta duruyo.Altını değiştirirken arada masaj yapmaya çalışıyorum hemen yine başlıyo ağlamaya.Benimki gibi kucağa yapışık olan varmı? 1,5 aylık olmak üzere
Ayniyiz cnm benkmki de kucak delisi valla.zaten o yuzden besiginde uyutamadim bi turlu.birlikte yatiyoruz.benim kiz cok fena ya uyudu uyuyo arasindayken gozleriyle bi bakiyo etrafina ben yoksam once bi ciglik atiyo sonra basliyo aglamaya :-)
Bi yandan hosuma gidiyo bensiz duramiyo falan vok guzel bi duygu ama ne is guc yapiyorum.agda yapicam yapamiyorum yemek yapcam yapamiyorum.o yuzdem tek caremiz bence sling.gazina da iyi gelir.
Yer sofrasi kurmaya basladim bebekten sonra masada hayatta yiyemiyorum.hem emziriyorum hem yemek yiyorum ustune ortu ortuyorum :-)
Ben de bacaklarimi uzatiyim bacaklarima uzansin yiyim diyoeum ama yok durmuyo ille kucakta olcak.ilk 3 ay gecsin diye bekliyorum.oyun halisi alicam denicem.erkense de dursun buyuyunce belki oyalanir ben de rahat is yaparim yemek yaparim.uyumussa kucakta esime veriyorum duruyo ama uynainca yine agliyo.
Cnm iki dk hemen yatir bacagina yap masaji aglamalarina dayanamiyoruz ama onun icin mecbur masaj yapmayinca da hic olmuyo masaj kesinlikle sart.

Eki Görüntüle 2225121
Benim bebeğim de öyleydi canım altını bile alamıyordum ağlamasından bırak masajı yani ben şimdi şöyle bir formül buldum fisher price uyku oyuncağı var önce onun sesini açıyorum bebeğin ağlamadığı bir vakitte müzik eşliğinde altını açıp karnını ovuyorum ayşe Öner'i izle çok güzel gaz masajları var videolu onun dediklerini yapıyorum aşağıdan pırt pırt atıyor ayaklarının altına günde birkez birer damla acı elma yağı döküp masaj yapıyorum diğer altını açtığımda kantoron yağı kullanıp masaj yapıyorum karnına zeytin yağı sürüyorum masajı sert yapıyorum acımasın diye yaklaşık 10 dk sürüyor bide bunları yaparken küçük elektrikli sobanın karşısında yapıyorum hasta olmasın diye ellerimi de hep orda ısıtıp ısıtıp karnını ovuyorum kaynar kaynar iyi oluyor sana tavsiyem alt değiştirmek için bir odana yada yaptıysan bebeğin odasına yada benim gibi oturduğun odanın masasına alt açma yeri yap benim masamın üstünde bezim zeytin yağım diğer yağlar sobam fisher price uyku oyuncağım hep hazır kriz anında kolaylık oluyor bak böyle benim yerim bebeğe odayı seneye yapıcam şuan bizimle uyuyor
Canım çok teşekkür ederim benimde bebeğimin odası yok bizimle uyuyo ama aynen böyle biyer bende yaptım çünkü kucaktan indiği an durmuyo ztn herşeyi hemen halledebilmek için yapmıştım.soba hariç sobamız vardı bebek için almıştık yeni bozuldu.masaj yapmama fırsat verse yapıcamda ısrarla kucak istiyo yinede çabalıyorum uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim sağolasın

Ayniyiz cnm benkmki de kucak delisi valla.zaten o yuzden besiginde uyutamadim bi turlu.birlikte yatiyoruz.benim kiz cok fena ya uyudu uyuyo arasindayken gozleriyle bi bakiyo etrafina ben yoksam once bi ciglik atiyo sonra basliyo aglamaya :-)
Bi yandan hosuma gidiyo bensiz duramiyo falan vok guzel bi duygu ama ne is guc yapiyorum.agda yapicam yapamiyorum yemek yapcam yapamiyorum.o yuzdem tek caremiz bence sling.gazina da iyi gelir.
Yer sofrasi kurmaya basladim bebekten sonra masada hayatta yiyemiyorum.hem emziriyorum hem yemek yiyorum ustune ortu ortuyorum :-)
Ben de bacaklarimi uzatiyim bacaklarima uzansin yiyim diyoeum ama yok durmuyo ille kucakta olcak.ilk 3 ay gecsin diye bekliyorum.oyun halisi alicam denicem.erkense de dursun buyuyunce belki oyalanir ben de rahat is yaparim yemek yaparim.uyumussa kucakta esime veriyorum duruyo ama uynainca yine agliyo.
Cnm iki dk hemen yatir bacagina yap masaji aglamalarina dayanamiyoruz ama onun icin mecbur masaj yapmayinca da hic olmuyo masaj kesinlikle sart.
Evet aynı yazdığın gibiyiz bizde.Benimki çoğu zaman slingtede durmuyo malesef daralıyo.Slingle gezersem duruyo oturup iki lokma bişey yiyim dedim durmadı belki zamanla durur bilmiyorum.Oyun halısını ben açtım koyuyorum alışsın diye ama 2 dk bile durmuyo zamanla o da olur belki ama şuan böyle seninki kaç aylık?

Ben sanırım yanlış masaj yapıyorum cnm ya çünkü hiç gaz çıkarmıyor ben yapınca dediğini yapacam açıp bakayım öyle deneyeyim birde valla rezene içemiyorum tiksimdim nedense bana almıştı eşimin akrabası tarihi mi geçik ne iğrenç bir tası vardı sonrasında hiç içmedim şimdi geldik hastaneye mesainin başlamasını bekliyoruz testisinde dr evet bir şişlik var dedi usg istedi dua edin iyi olsun sıkıntı olmasın diye rabbim evlatlarımızı bütün hastalıklardan korusun :dua:
Korkma cnm ben etrafimda duydum oglu olanlardan o sislik ilerde geciyomus.insallah bi sorun cikmaz merak etme cnm.
Cnm ben yotu tube dan atiyim masaj hareketlerini.
Benimki de hemen gazini cikartmiyo masaj yaparken yerine yatirinca ya da yerinden kaldirinca cikarito o an etki etmiyo masaj bizde.bazen gazini cikarirken agliyo ciglik atiyo.uykuya zor daliyo uykuaundan gaz yuzunden uyaniyo.gazini cikartsa da bitmiyo gazi bi turlu.insallah gaz sorunumuz 3 ayi gecmez ya bazilarinin 1 sene bazilarinin 6 ay falan buluyo insallah olmaz.valla uykusuzluk beni kotu yapiyo mal gibiyim disari da cikamiyorum kendime gelmem lazim

Hiç sırt ağrısı filan yapmıyor merak etme. Kanguruda bebek ağırlığıyla aşağıya asiliyor bunda tamamen bedenine yapışık olduğu için sanki senin bedeninin bı parçası gibi oluyor. İnşallah biraz sıkıntılarına çare olur senin de
Amin insallah cnm

Ben ikinci bebek gelince biraz tasarruf yapma adina 2.5 yasindaki oglumda denedim. Sleppy pamuk gibi. jellestirmiyor cisi. Oldugu gibi lop lop duruyor cis ve elimi dokununca elim islaniyor sevmedim. Sonra minies denedim komili denedim can bebe denedim yok yok hicbiri prima premium yerine gecemedi bende. Geriye donus yaptik premiuma. Araba kredisi gibi bez parası oduyoruz valla iki cocuga
Canım 2,5 yanındakine çiş öğret artık :-):-)

Kızlar bebeğinizin banyosunu ne zaman yaptırdınız? Ben bu konuda çok dertliyim. Belki yargılıcaksınız ama elimde değil bu durum. Kızım 26 günlük. Göbeği 14. Gün falan düştü. Kökü kaldı. İki doktor da gördü yaktı, banyo yaptırmayın tam iyileşinceye kadar dedi. Geçen hafta biraz daha iyileşti. Doğumdan sonra kv sadece bi hafta kaldı yanımda. Annem hiç kalmadı. Tek bakıyorum kızıma. Herşeyi araştırıyorum ilk bebeğim tecrübesizim. Buna rağmen iyi bakıyorum allahıma şükür. Annem yarım saat uzakta oturuyo bize. İki haftada bi falan anca geliyo. Geçen haftadan beri arayıp gel yıkayalım diyorum ama gelen giden yok. Bu bahane diyebilirsiniz ama tek başıma korkuyorum. Eşime diyorum ben korkarım diyo. Ben yıkıcam sen su döküvereceksin diyorum yanaşmıyo. Ona da hak veriyorum. Kızımı kucaklamaya korkardı, yeni alıştı. Kimseden yardım isteyemeyen biriyim normalde. Annemden bile bişey isteyemem. Ona rağmen arayıp yardım istedim ama yok. :KK43: ne yapacağımı şaşırdım. Meleğim kirli falan değil allahıma şükür. Hiç koku, kir falan yok. Bana akıl verin ne olur :KK43: kendim yıkayabilir miyim
Yikarsin canim file yok mu ustune yatir yika. Biz iki gune bir yikiyoruz

Evet aynı yazdığın gibiyiz bizde.Benimki çoğu zaman slingtede durmuyo malesef daralıyo.Slingle gezersem duruyo oturup iki lokma bişey yiyim dedim durmadı belki zamanla durur bilmiyorum.Oyun halısını ben açtım koyuyorum alışsın diye ama 2 dk bile durmuyo zamanla o da olur belki ama şuan böyle seninki kaç aylık?
Hadi ya slingte daha yeniysen alisiyo diyolar cnm hemen sevmiyolarmis.ama benimki kanguruyu sevdi slingi de sever heralde.oyun halisi icin kizlar erken diyo belki ondandir cnm.ama ben de alicam denicem.bizim 40 imiz cikcak cnm 1 gun sonra insallah.

Cnm bugün gittik hidrosel ve fıtık oluşmuş şuan kontrol edelim 4 ay sonra bir daha usg çekelim bakalım büyümezse şimdilik ameliyat olmaz dedi ama ıkınmaya devam ederse büyüyebilirmiş üzüldüm ama yinede allah beterinden korusun diyorum hepimizin yavrularını
İnşallah kendiliğinden geçer canım çok geçmiş olsun

Ben sanırım yanlış masaj yapıyorum cnm ya çünkü hiç gaz çıkarmıyor ben yapınca dediğini yapacam açıp bakayım öyle deneyeyim birde valla rezene içemiyorum tiksimdim nedense bana almıştı eşimin akrabası tarihi mi geçik ne iğrenç bir tası vardı sonrasında hiç içmedim şimdi geldik hastaneye mesainin başlamasını bekliyoruz testisinde dr evet bir şişlik var dedi usg istedi dua edin iyi olsun sıkıntı olmasın diye rabbim evlatlarımızı bütün hastalıklardan korusun :dua:

Ozel cocuk doktoruna giden arkadaslar fiyatlar nedir. Ben de arastiriyorum ama biraz pahali sanirim. Sizlerin nasil?

Hadi ya slingte daha yeniysen alisiyo diyolar cnm hemen sevmiyolarmis.ama benimki kanguruyu sevdi slingi de sever heralde.oyun halisi icin kizlar erken diyo belki ondandir cnm.ama ben de alicam denicem.bizim 40 imiz cikcak cnm 1 gun sonra insallah.
Bizim bebişler aynı demek benimkide 40.Evet slingte yeni olduğu için alışmamış olabilir bide rahatmı değilmi diye ben çok stres oluyorum slingteyken belki o yansıyo kızıma.Oyun halısındaki şeylere bakıyo ana kucakta durmak istediği için yatmıyo halıda asla.Aynı oyuncağı kucağımdayken gösterince bakıyo baya

Canım öyle diyosun ama bunu da yaşayan bilir. Çocuk gerçekten karnı doyduğunda melek gibi uyuyo gaz sorunumuz da yok şükür. Karnı doyduysa 3 saat uyuyo hiç mıkırdanmadan. Gün içinde sadece bir kez 3 saat kesintisiz uyuyorum uyandığımda göğsüm dolu oluyo. Ve o dolulukta emzirdiğimde verimli bi şekilde aralıksız iştahli emiyo uyuyakalıyo ama bir daha asla göğsüm o kadar dolmuyo ve vıcık vıcık lastik gibi oluyo. Çocuk memeyi ağzına aldığı an iki çekiyo bırakıyo ağlaya ağlaya emiyo sonra yorulup uyuyakalıyo. 10 dk sonra açlıktan uyanıyo ağlıyo. Bu kısır döngü tüm gün bu şekilde ilerliyor dolayısıyla ben hiç dinlenemşyorum beslenemiyorum bir sonraki gün 3 saat uyuyana kadar o açlıktan ben uykusuzluktan bitap düşüyoruz. Sütün neye göre kişiden kişiye değiştiğini anlayabilmiş değilim ama değişiyo kesinlikle. Herşeyi de psikolojiye bağlamak doğru değil.
bebegin kilosu nasil azalma var mi?her gun tartin sabah besledikten sonra.eger surekli azalma olursa doktora gidin.benim gecen yil yasadiklarimi gordum sizde.3 ay boyle olcak canim bebek sizden ayrilmayacak hep emmek isteyecek.yaninizda birileri de var cok sansli oldugunuzu dusunun.bebegi annenize babasina verin biraz yatin uyumasaniz bile ve sutum var mi yok mu yetiyor mu bebek ac mi diye icinize kurt dusurmeyin.benim hatam bu oldu cok kafaya taktim hem de cok.bunlari yasayan biri olarak yazmak istedimbol balli sahlep icin malt icecek pozitif dusunce dinlenmek.eger tum bunlara ragmen ciddi kilo kaybi olursa o zaman mamayi dusunun.ben de cok direndim vermemek icin ama oglum bariz bir sekilde iskelete donusuyordu o zaman doktor tavsiyesiyle mamaya basladim.tekrar soylemek istiyorum kafaniza cok takip stres uzuntu yapmayin biraz rahat olun.benim hatam cok uzulmek oldu sutum o nedenle azaldikca azaldi.ben sutunuzun yetecegine inaniyorum.

Kucağında olduğu için elde yıkamaktan daha güvenli canım :)
Ya bizim doğalgaz suyu bazen soğuk akıtıyor canım o yüzden bunu zor yapmak kendim kovaya dolduruyorum hep ya da şöyle 6 kilo falan olacak daha rahat olur gibi Nisan'da böyle yıkayabilirim inşallah

Kızlar bebeğinizin banyosunu ne zaman yaptırdınız? Ben bu konuda çok dertliyim. Belki yargılıcaksınız ama elimde değil bu durum. Kızım 26 günlük. Göbeği 14. Gün falan düştü. Kökü kaldı. İki doktor da gördü yaktı, banyo yaptırmayın tam iyileşinceye kadar dedi. Geçen hafta biraz daha iyileşti. Doğumdan sonra kv sadece bi hafta kaldı yanımda. Annem hiç kalmadı. Tek bakıyorum kızıma. Herşeyi araştırıyorum ilk bebeğim tecrübesizim. Buna rağmen iyi bakıyorum allahıma şükür. Annem yarım saat uzakta oturuyo bize. İki haftada bi falan anca geliyo. Geçen haftadan beri arayıp gel yıkayalım diyorum ama gelen giden yok. Bu bahane diyebilirsiniz ama tek başıma korkuyorum. Eşime diyorum ben korkarım diyo. Ben yıkıcam sen su döküvereceksin diyorum yanaşmıyo. Ona da hak veriyorum. Kızımı kucaklamaya korkardı, yeni alıştı. Kimseden yardım isteyemeyen biriyim normalde. Annemden bile bişey isteyemem. Ona rağmen arayıp yardım istedim ama yok. :KK43: ne yapacağımı şaşırdım. Meleğim kirli falan değil allahıma şükür. Hiç koku, kir falan yok. Bana akıl verin ne olur :KK43: kendim yıkayabilir miyim
canim file varsa o sekilde kolay tek yikayabilirsin.ya da muslun bezle bebegini su ile silebilirsin.

Canım 2,5 yanındakine çiş öğret artık :-):-)
Kac kez denedim yazin ugrastim yok. Rahatsiz degil canim hic bezden .2 gundur gine egitimdeyiz her 10 dk bir götürüyorum tuvalate ama bugun 3 kez fire verdik. Dün iyiydi. Bakalim ugrasiyorum insallah cisim geldi lafini duyabilirim. Kazagina az bisey ssu damlasa feryat figan kazagi cikart diye agliyor aama cis pacalardan aksa rrahatsiz degil beyfendi. İnsallah 15 tatil bitene kadaar alismis olur

Ya bizim doğalgaz suyu bazen soğuk akıtıyor canım o yüzden bunu zor yapmak kendim kovaya dolduruyorum hep ya da şöyle 6 kilo falan olacak daha rahat olur gibi Nisan'da böyle yıkayabilirim inşallah
İnşallah canım ilk deneyimimiz gayet güzeldi :) su önemli sıcak olunca banyoyu daha ısıtıyor haliyle bahara doğru soğuk alma endişende olmaz

Back
X