2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar bebeğinizin banyosunu ne zaman yaptırdınız? Ben bu konuda çok dertliyim. Belki yargılıcaksınız ama elimde değil bu durum. Kızım 26 günlük. Göbeği 14. Gün falan düştü. Kökü kaldı. İki doktor da gördü yaktı, banyo yaptırmayın tam iyileşinceye kadar dedi. Geçen hafta biraz daha iyileşti. Doğumdan sonra kv sadece bi hafta kaldı yanımda. Annem hiç kalmadı. Tek bakıyorum kızıma. Herşeyi araştırıyorum ilk bebeğim tecrübesizim. Buna rağmen iyi bakıyorum allahıma şükür. Annem yarım saat uzakta oturuyo bize. İki haftada bi falan anca geliyo. Geçen haftadan beri arayıp gel yıkayalım diyorum ama gelen giden yok. Bu bahane diyebilirsiniz ama tek başıma korkuyorum. Eşime diyorum ben korkarım diyo. Ben yıkıcam sen su döküvereceksin diyorum yanaşmıyo. Ona da hak veriyorum. Kızımı kucaklamaya korkardı, yeni alıştı. Kimseden yardım isteyemeyen biriyim normalde. Annemden bile bişey isteyemem. Ona rağmen arayıp yardım istedim ama yok. :KK43: ne yapacağımı şaşırdım. Meleğim kirli falan değil allahıma şükür. Hiç koku, kir falan yok. Bana akıl verin ne olur :KK43: kendim yıkayabilir miyim
Şampuanla yıkayamazsın canım tek başına. Ancak lavabon müsaitse ve sıcak suyun dercesinin değişmeyeceğine Eminsen akan suyun altında belki.. ama. Normal kovayla odada yıkayacaksan hele ilk yıkaman imkansız diyorum. Yapan varsa helal olsun. Ama çocuk bi ferahlasın şampuansız küvetine suyunu doldur yavaş yavaş sok içine 1 Dk beklet bi elinle masaj yapar gibi yap . Onu yapabilirsin. Banyo yaptırmadan önce muuuuuutlaka tümmmm kıyafetlerini iki tane havlusunu hazırlamış ol. Bir havluya sarıp çıkarıyorsun sonra ikinci havluya alıyorsun üstünü giydirirken alt kısmını altını giydirilen üst kısmını örtersin çıplak kalmasın

Tamam canım benim çok teşekkür ederim. İyiki söyledin :KK200:
rica ederim canım. birde bebeğini banyodan sonra giydirmek için yatağa veya nereye koyacaksan alyına mutlaka alt değiştirme örtüsünü koy mutlaka kaka çiş yapıyorlar =) tekrar sana iş olmasın annesi =) kendine güven sen yaparsın :KK68:

Şampuanla yıkayamazsın canım tek başına. Ancak lavabon müsaitse ve sıcak suyun dercesinin değişmeyeceğine Eminsen akan suyun altında belki.. ama. Normal kovayla odada yıkayacaksan hele ilk yıkaman imkansız diyorum. Yapan varsa helal olsun. Ama çocuk bi ferahlasın şampuansız küvetine suyunu doldur yavaş yavaş sok içine 1 Dk beklet bi elinle masaj yapar gibi yap . Onu yapabilirsin. Banyo yaptırmadan önce muuuuuutlaka tümmmm kıyafetlerini iki tane havlusunu hazırlamış ol. Bir havluya sarıp çıkarıyorsun sonra ikinci havluya alıyorsun üstünü giydirirken alt kısmını altını giydirilen üst kısmını örtersin çıplak kalmasın
Tamam canım benim çook teşekkür ederim. Eşimin işi uzadı. Gelince beraber yıkıcaz. Tamam derse şampuanlıcam. Büyük ihtimal hayır demez. Bakalım kuzum sağol:KK200:

Eklentiler

• 8259BE36-F8B8-4B6F-9D47-7FF32C49BB2E.webp
    8259BE36-F8B8-4B6F-9D47-7FF32C49BB2E.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 51
rica ederim canım. birde bebeğini banyodan sonra giydirmek için yatağa veya nereye koyacaksan alyına mutlaka alt değiştirme örtüsünü koy mutlaka kaka çiş yapıyorlar =) tekrar sana iş olmasın annesi =) kendine güven sen yaparsın :KK68:
Çookkk teşekkür ederim canım yapar valla :KK70: onu da hazırlayayım. Güvenim geldi sayenizde kuzum çok sağool :KK68: yapıcam inşallah :KK200:

Ama oyleyken 1 dk duruto birakiyoo israr editorum sinirleniyo ben de anlamadimki cnm.sagma makinasi kiralamadan anlayamicam galiba sutumun yetip yetmedigini.bi de basta cok kilo kaybi yasadik bi daha aynisi olsun istemiyorim korkuyorum
Elimle bi kere sagdim doluyken iki gogsu 50 cc anca cikti.makinayka farkki olabilir tabi.kiralicam bakalim
Elinle sağdım dediğin elle mi manuel pompayla mı

bebegin kilosu nasil azalma var mi?her gun tartin sabah besledikten sonra.eger surekli azalma olursa doktora gidin.benim gecen yil yasadiklarimi gordum sizde.3 ay boyle olcak canim bebek sizden ayrilmayacak hep emmek isteyecek.yaninizda birileri de var cok sansli oldugunuzu dusunun.bebegi annenize babasina verin biraz yatin uyumasaniz bile ve sutum var mi yok mu yetiyor mu bebek ac mi diye icinize kurt dusurmeyin.benim hatam bu oldu cok kafaya taktim hem de cok.bunlari yasayan biri olarak yazmak istedimbol balli sahlep icin malt icecek pozitif dusunce dinlenmek.eger tum bunlara ragmen ciddi kilo kaybi olursa o zaman mamayi dusunun.ben de cok direndim vermemek icin ama oglum bariz bir sekilde iskelete donusuyordu o zaman doktor tavsiyesiyle mamaya basladim.tekrar soylemek istiyorum kafaniza cok takip stres uzuntu yapmayin biraz rahat olun.benim hatam cok uzulmek oldu sutum o nedenle azaldikca azaldi.ben sutunuzun yetecegine inaniyorum.
Canım kilo problemi şu an için yok. 15 günde 300 gr alması yeterliydi 450 gr almış doktor çok iyi dedi. Kilo alıyo emiyo zaten emmede sorun yok ama ağlaya sğlaya sorunlu bi emzirme oluyo. O anın huzuru olmuyo yanı. Benim sütüm var ama çektikçe geliyo meme vıcık vıcık dolu değil. Kızım dolu olsun istiyo ağlıyo beğenmeyip şöyle iştahli iştahlı emmiyo. Çok kriz geldiği anlarda sağdığım sütü biberonla veriyorum melek gibi uyuyo

Eşin su döksün sen yika canim, youtube da yenidogan banyo videoları var onlari izle. Kulaklarina dikkat etmen yeterli. Annene cok kızdım neden gelmiyor ki, keşke benim annem yakın olsaydi gelirdi sana da kac komsunun bebeğini yıkadı.
Benimde çok canımı sıkıyo kuzum bu durum ama yapacak bişey yok. Erken doğum riskim vardı hep yattım. Eşim izin aldı çoğu zaman. Eşim işteyken su verenim bile yoktu. Doğumdan sonra hiç kalmadı. Sadece doğumda çağırdım da geldi. Çok sağol kuzum annen gelmiş gibi oldu. Kaçarak evlendim bişey diyemiyorum o yüzden. Ses çıkaramıyorum. Videoları izledim, bakalım yapabilecek miyim.

Canım kilo problemi şu an için yok. 15 günde 300 gr alması yeterliydi 450 gr almış doktor çok iyi dedi. Kilo alıyo emiyo zaten emmede sorun yok ama ağlaya sğlaya sorunlu bi emzirme oluyo. O anın huzuru olmuyo yanı. Benim sütüm var ama çektikçe geliyo meme vıcık vıcık dolu değil. Kızım dolu olsun istiyo ağlıyo beğenmeyip şöyle iştahli iştahlı emmiyo. Çok kriz geldiği anlarda sağdığım sütü biberonla veriyorum melek gibi uyuyo

Canim kilo aliyorsa sütüm yetmiyor diye düşünme. Ac kalmıyordur merak etme, doyduklarini anlamiyorlar. Bak benim bebegim ilk ay kilo alamadı açlıktan uyumuyormus meğerse, yine de doktora danismadan mama verme taraftari olmadim, sutun yetmiyorculara kulak tikadim kilosundan belli olur doktora danismadan olmaz dedim ama onlar hakli çıktı. Artik sut meselesine kafami yormak istemiyorum ilk cocugumda da aynisi olmustu, sut arttırıcı ne varsa kullandim sutum yetmiyor mu düşüncesini kafamdan sildim sürekli emzirdim ama işe yaramadı olmuyorsa olmuyor malesef. Lohusalik zor geciyor benim duygusal açıdan ve meme ucu yaralari etkiliyordur belki. Ama yine de pes etmem, mama takviyesine baslayinca su son 10 gunde kilo alışını iyi buldu doktor mama miktarini arttırmadık doymasa bile surekli emziriyorum. Mamadan cok anne sütü alsın memeye düşkün olsun yeter bana.

3 gündür yine kaka yapmadı en son fitille yapmıştı ne olacak böyle

Ben çocuk doktoruna sordum kesinlikle fitile alıştırma dedi. Bırak kendi yapsın dedi ama b en aglamasından üzülüyorum. En son alt açma serdim bezi çıkardım kulak çöpünü zeytünyagına batırdım poposınun ucuna soktum bir süre bekledüm pnu çıkarmak için ıkındı ıkınmayla kakasını yaptı. Sonra gaz hareketleei yaptır dedi doktor bisikley hareketü falan yaptırdım rahayladı tavsiye ederim kesinlikle

Kızlar 114 114 arkadaşın tavsiyesiyle hava nemlendirici aldım. Bebeğim hırıltılı nefes alıyordu bazen uyurken, bazen emerken.
Burnu darılamıyordu çok sık.
Çok memnunum. Biz bile rahat uyuduk
ben peteğe ıslak havlu koyuyorum faydası var evet ama soğuk buhar makinası da aklımda. sen hangisini aldın canım? ürünler pahalı da :/

ben peteğe ıslak havlu koyuyorum faydası var evet ama soğuk buhar makinası da aklımda. sen hangisini aldın canım? ürünler pahalı da :/
Canım benim bu konuda çok kafam karışık.bi yandan Peteğin üstüne du koyun odayı kurutmasın nefes alışı kolay olur diyorlar bi yandan evde çamaşır kurutmayın nem yapıyo astım bronşite kadar gider diyolar hangisi doğru

Kızlar sütyeni tamamen hyatımdan çıkarmış durumdayım. Bi misafir geldiğinde kendiliğinden süngerli atlet takıyorım ama o bile eziyet. Bu durum sizde de var mı. Sütyen taktığım an göğüslerim acıyo hem uçları hem de içi

Back
X