2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Aynen öyle kuzum. Miss gibiler. Teyzem geldi sağolsun onunla senin dediğin gibi yıkadık. Bundan sonra kendim yıkarım. Fazla tutmaya hiç gerek yok :) tek yıkasaydım şampuanlamıcaktım bile. :) filenin üzerinde yıkadık. Daha zor gibi. Bi daha direk küvete su doldurup içine sokcam. Daha kolay olur gibi. Altına da havlu gibi bişey koycam kaydırmasın diye. Teşekkür ederim uzun uzun anlattığın için canım. Yazın da beraber duş alırız diye düşünüyorum. Onu da denicem :)
Cnm ben fileyle yikadim altindaki sularla elimle bebisi yikadim.tabiki nasil kolayina geldiyse oyle yika cnm.kesinlikle hic korkma aslinda egkenceki bile hele bi yaz geksin ben de dedigin gibi birlikte yikanmak istiyorum :-)

Yok canım hiç mama vermedim süt yetiyormuş hatta doktor çok emzirme dedi ebede her istediğinde ver dedi emzik verme dediler ama emmesinde sıkıntı yok ama hergün huy değiştiriyor birgün rahatla emip uyurken bugün mesela her 10 dakikada bir uyanıyor bittim yorgunluktan hala uğraşıyorum emziğide veriyorum yeterki ağlamasın uyusun allah korusun inşallah red med öyle bişeylede karşılaşmam
Yok cnm korkma sadece anne sutu akiyo sonucta olmaz insallah.ben biberonla mama verdigim icin redden korkuyorum cnm.

Cnm ben fileyle yikadim altindaki sularla elimle bebisi yikadim.tabiki nasil kolayina geldiyse oyle yika cnm.kesinlikle hic korkma aslinda egkenceki bile hele bi yaz geksin ben de dedigin gibi birlikte yikanmak istiyorum :-)
Çok güzel geliyo düşündükçe bile beraber yıkanmak :) üç beş kere yıkasam çok sevicem biliyorum ama ilk korkumu yenmem lazım. Alışınca herşey daha güzel olacak :)

Bende o gün yıkıcam :) bakalım nasıl geçecek ikimizinki de :)
Canım herşeyi gözümde canlandırıyorum ama kafayı nasıl yıkıcam onu bilmiyorum. Sırt üstü yatırdım göğüsünü ayaklarını yıkadım tamam ondan sorun yok. Ama yüz üstü çevirdiğimizde bi elle bebeği tutmamız gerekmicek mi. E bi el bebekte bi elle su döküyoruz kulağına su kaçmasın ağzına burnuna şampuanlı su gitmesin diye üçüncü bir elin de kafadan su dökerken suyu bş hışımla sıvazlaması gerekiyor orasını kestiremiyorum. Kafa şampuanlı suyu kafadan döksem ağzına ya şampuanlı Sudan girerse

Elinle sağmayla öyle çıkıyorsa makineyle bi oturuşta en az 100 cc çıkar canım. Şok oldum elinle sağmana benden asla çıkmaz elle
Valla mi ya boyle deyince sen ben de kendime sasirdim aslinda ped de kullaniyorum bayagi islaniyo ped.ama neden doymuyo hissi oluyo hala bende o zmn.demekki sagmam gerek bebek tam ememiyo demekki anlamadim ki meme vicik vicik olumca memeyle savasiyo resmen olmuyo ve cok az uyuyo yarim saat falan ama mama alinca 2 saat falan uyuyo.ya bi de kilo kaybi cok yasadik biz doktor mama ver deyince korktum bi daha kilo vercek diye sanirim psikolojikmen de doymuyo hissi olabilir bende.bilemedim.bebegimi de anlayamiyorumki hala.memeden inmek hic istemiyo
Carsamba doktora gitcez kalca usg ye kesin makina kiralamam lazim o zmn.

Aynen öyle canım ya ne yapacağımı şaşırıyorum uyumazdı bukadar deyip uyandırasım geliyor bizde sabah 9 dan beri böyleyiz uyku yok kendiside perişan bende yüzümü bile yıkatmadı bana sağlık sorunları olmasında razıyım her huysuzluğa nasıl olsa geçecek ama şöyle bi 4-5 saat uyusada bende uyusam gözlerim yüzüm çöktü 20 günde 12 kilo verdim
Çok zor canım anne olmak, inşallah geçecek bu zamanlar. Az evvel uyandırdım vallahi.
Ben de çok kilo verdim ama son iki gün yememi arttırdım çünkü halsizlik oluyor ve bu da agresif yapıyor beni. Fırsat olunca ceyrek ekmek arasına hemen zeytin helva falan koyuyorum biraz tok tutuyor. Hiç ilaç takviyesi almıyorum almam lazım aslında ama pekmezi ihmal etmiyorum sen de dikkat et kendine canım

Bir ay bittiğinde verdik aldı. Felaket alıştı ağzından alınca kıyametleri koparıyordu. Vermedim bir ara. Şimdilerde çok ağlarsa veriyorum bir de gece uyuyacağı zaman. Çoğu zaman almıyor zaten

İki üç gündür fark ettim ben de çok canım sıkıldı. Allah a şükür hiç bir şey kullanmamama rağmen çatlağım olmadı ama göğüs sarkması çok canımı sıktı. Sütyen hiç takmıyorum ondan mı acaba taksam mı ki artık

Elinle nasıl sağıyorsun canım ya ben deniyorum elle daha çok çıkıyor makineye nazaran ama meme ucundan direkt kaba geçmiyor. Parmaklarıma bulaşıyor o da bana hijyenik gelmiyor tüm elim süt oluyor
Makina daha cok cikarmiyo mu cnm ?
Ben iki kere sagdim baş edemedim dedigin gibi hem biberondan siziyo giysime bulasiyo yapis yapis oluyo hem gogsum cok aciyo sıka sıka.ben de biraktim zaten kiralicam diye.
Ben gogsumun altina bebek mendili koyuyordum ama bosa gidiyordu sizdigi icin.ama yine de yapis yapislik oluyodu elime bulastigi icin benim de.valla elle cok zor oluyo.makina insalah daha guzel cikarir da ben de mamadan kurtulurum

Valla mi ya boyle deyince sen ben de kendime sasirdim aslinda ped de kullaniyorum bayagi islaniyo ped.ama neden doymuyo hissi oluyo hala bende o zmn.demekki sagmam gerek bebek tam ememiyo demekki anlamadim ki meme vicik vicik olumca memeyle savasiyo resmen olmuyo ve cok az uyuyo yarim saat falan ama mama alinca 2 saat falan uyuyo.
Carsamba doktora gitcez kalca usg ye kesin makina kiralamam lazim o zmn.
Yavrum elle sağabiliyorsan eğer senin bayanbaya baya sütün var. Ben dün akşam tomrisin emzirme kampını okudum. Bu düşüncemizin çok yanlış olduğunu anladım . Bebeğe 100 cc anne sütü ve 100 cc mama verildiğinde anne sütü alınca 1 saat sonra uyanıyo mama alınca 2-3 saat uyuyo demekki mamayla daha çok doyuyo. Diyoruz ama bu yanlış bi çıkarım . Tomris diyor ki anne sütü kolay sindirilir bu yüzden bebek çabuk acıkır ve uyanır mama zor sindirilip mideden bağırsağa zor geçtiği için uzun süre tokluk hissi yaratır mama mideyi kandırır daha fazla doyurmaz diyo

Canım herşeyi gözümde canlandırıyorum ama kafayı nasıl yıkıcam onu bilmiyorum. Sırt üstü yatırdım göğüsünü ayaklarını yıkadım tamam ondan sorun yok. Ama yüz üstü çevirdiğimizde bi elle bebeği tutmamız gerekmicek mi. E bi el bebekte bi elle su döküyoruz kulağına su kaçmasın ağzına burnuna şampuanlı su gitmesin diye üçüncü bir elin de kafadan su dökerken suyu bş hışımla sıvazlaması gerekiyor orasını kestiremiyorum. Kafa şampuanlı suyu kafadan döksem ağzına ya şampuanlı Sudan girerse
Canım eşin suyu dökmicek Mi? Öyle mümkün değil ki :) sadece sen olacaksan küvete su doldurup yıkayabilrsin sanırım. Şampuanlayamazsın yada

Yavrum elle sağabiliyorsan eğer senin bayanbaya baya sütün var. Ben dün akşam tomrisin emzirme kampını okudum. Bu düşüncemizin çok yanlış olduğunu anladım . Bebeğe 100 cc anne sütü ve 100 cc mama verildiğinde anne sütü alınca 1 saat sonra uyanıyo mama alınca 2-3 saat uyuyo demekki mamayla daha çok doyuyo. Diyoruz ama bu yanlış bi çıkarım . Tomris diyor ki anne sütü kolay sindirilir bu yüzden bebek çabuk acıkır ve uyanır mama zor sindirilip mideden bağırsağa zor geçtiği için uzun süre tokluk hissi yaratır mama mideyi kandırır daha fazla doyurmaz diyo
Hadi ya supersin cnm kesinlikle kendimi eksik hissetmeme neden oliyo mama.
Ama sama makinasi kiralamadan da gercekten olmuyo.dk basi memede yoruluyorum hem dolmuyo oyle olunca.
Yalniz cnm 2 saat gecmisti aradan meme doomustu oyle sagmistim.ya insallah makina vardir da kiralarim.
Makina yoksa Manuel alsam yine guzel cikartir mi gogsu acitir mi

Canım eşin suyu dökmicek Mi? Öyle mümkün değil ki :) sadece sen olacaksan küvete su doldurup yıkayabilrsin sanırım. Şampuanlayamazsın yada
He birisi oluraa hiç problem değil. Ben sen tek başına yıkıcaksın ve şampuan da süreceksin sandım.o zaman şampuansız yıkıyoruz :))

Çok zor canım anne olmak, inşallah geçecek bu zamanlar. Az evvel uyandırdım vallahi.
Ben de çok kilo verdim ama son iki gün yememi arttırdım çünkü halsizlik oluyor ve bu da agresif yapıyor beni. Fırsat olunca ceyrek ekmek arasına hemen zeytin helva falan koyuyorum biraz tok tutuyor. Hiç ilaç takviyesi almıyorum almam lazım aslında ama pekmezi ihmal etmiyorum sen de dikkat et kendine canım
İnşallah bende yemeye çalışıyorum vakit buldukça aynen bende çok halsizim vitamin almak lazım üstelik uyardılar takviye al diye

Yok cnm korkma sadece anne sutu akiyo sonucta olmaz insallah.ben biberonla mama verdigim icin redden korkuyorum cnm.
Biberon nasıl kullanıyorsun şu anne meme ucuna benzerler varmış akış hızı çok yavaş olanlar falan inşallah reddetmez kaşık kaşık vermekle başa çıkılmaz zaten yapacak bişey yok olabildiğince direnicen inşallah

Çok geçmiş olsun inşallah bişey yoktur kuzunun rabbime emanet testisinde nasıl bir şişlik tespit ettiniz bende sanki bugün benim oğlanın sol testisi sağına göre biraz daha büyük şişmiş gibi geldi ama emin olamadım bezini biraz daha gevşek bağladım acaba bezmi sıktı diye bana bi tarif edebilirmisin şişlik nasıl oluyor bende panik oldum tam anlayamadım da
Hidroseli ilk gümden beridir vardı zaten çocuk dr demişti 1 yaşına kadar geçer geçmezse ameliyat diye 10 gün önce bir şurup verdi ondan sonra bebek aşırı ıkınmaya başladı zaten ben biliyordum olacağını fıtık oluşmuş birse usg çektik onun için de dr takip edecez 4 ay sonra bir daha usg çekilecek ona göre değerlendirilecek büyürse ameliyat olacak yavrum üzüldüm ama rabbim beterinden korusun diyorum şimdi şöyle şişlik zaten belli oluyor iki testisi kıyasla bak hatta dokun varsa hidrosel yada allah korusun fıtık eline gelir aradaki farkı görürsün baktın olmuyor çocuk dr gittiğinde birde ona göster o olup olmadığını söyler ama dediğim gibi iki testis arasında ki farkı mutlaka görürsün çünkü bariz belli oluyor inş yoktur senin öyle bir durum bizim hem hidrosel hem fıtık oldu

Back
X