2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım sütyen takmaya hiç niyetim yok. Teyzem gelince taktım şimdi çıkardım öldüm ağrısından resmen. Ne olacak bilmiyorum. Gram doğum kilom kalmadı ama göğslerim çookk büyük ve sarkık. İnce bel koca göğüs oldum :KK43: hiç düzelmicek mi acaba :KK43:
Kötü haber daha da kötü olacakmış bende sütyen takmıyorum annem hep uyarıyor sarkık kalacak sütten kestiğinde memelerin boşaldığında bundan daha da sarkık görünecek diyor her yeri penye alttan demirli olanlardan falan al sana diyorum ama bende inşallah takmaya başlıycam

Hadi ya supersin cnm kesinlikle kendimi eksik hissetmeme neden oliyo mama.
Ama sama makinasi kiralamadan da gercekten olmuyo.dk basi memede yoruluyorum hem dolmuyo oyle olunca.
Yalniz cnm 2 saat gecmisti aradan meme doomustu oyle sagmistim.ya insallah makina vardir da kiralarim.
Makina yoksa Manuel alsam yine guzel cikartir mi gogsu acitir mi
Canım manuel ben bi tanıdığım ilk Doğum yaptıpımda getirdi dayanamadım ama bence şimdi olsa yaparım o zaman yaraydı uçlar o yüzden yapamamıştım. Sağdığın sütleri biberona koyar verirsin acıktığında ben şu an öyle yapıyorum. Bir sağımda 70-80 cc süt çıkıyo en fazla benden 2 göğüsten. Dondurucuya atıyorum. Gece 3 te ve sabah 10-11 arası kızım çok aç uyanıyo ve o vıcık vıcık halini asla kabul etmiyor. Bir paket çıkarıp çözdürüyorum sonra sıcak su dolu kaseye koyuyorum poşeti. Ilınınca biberona döküyorum yarısını 3 te içiyo. Biberonu dolaba koyuyorum sabah tekrar biberonu sıcak su dolu kaba koyup ılınınca kalanı da sabah bitiriyor . 2 günden beri bu rutindeyiz. Ve maşallah sorunsuz ağlamasın bi iki gün geçirdim

Biberon nasıl kullanıyorsun şu anne meme ucuna benzerler varmış akış hızı çok yavaş olanlar falan inşallah reddetmez kaşık kaşık vermekle başa çıkılmaz zaten yapacak bişey yok olabildiğince direnicen inşallah
Aynem cnm kasikla bas edilmiyo dokuluyo sinirleniyo ben de uykusuz uykusuz ugrasamiyorum.
Chicconun anne memesine benzeyen biberonunu almistim tek delikli cnm iyi simdilik ama memeye gore daha rahat illa ki biberon

Korkma cnm ben etrafimda duydum oglu olanlardan o sislik ilerde geciyomus.insallah bi sorun cikmaz merak etme cnm.
Cnm ben yotu tube dan atiyim masaj hareketlerini.
Benimki de hemen gazini cikartmiyo masaj yaparken yerine yatirinca ya da yerinden kaldirinca cikarito o an etki etmiyo masaj bizde.bazen gazini cikarirken agliyo ciglik atiyo.uykuya zor daliyo uykuaundan gaz yuzunden uyaniyo.gazini cikartsa da bitmiyo gazi bi turlu.insallah gaz sorunumuz 3 ayi gecmez ya bazilarinin 1 sene bazilarinin 6 ay falan buluyo insallah olmaz.valla uykusuzluk beni kotu yapiyo mal gibiyim disari da cikamiyorum kendime gelmem lazim
Cnm usg çekildi bebekte hem hidrosel (testiste su toplaması) hem fıtık çıktı dr takip dedi çok üzüldüm ama sonra kötü birşey olmasın da napalım dedim 4 ay sonra bir daha usg çekilecek takip et dedi şişlik çoğalırsa renkte bir değişiklik olursa hemen götür dr dedi kendiliğinden geçer belki ama dedi de ben sanmıyorum fıtık var çünkü inş büyümez geçer diye dua ediyorum ve ıkınmaya devam ederse büyür diye korkuyorum çünkü ıkınmadan dolayı olmuş rabbim sağlık versin yavrularımıza

Hidroseli ilk gümden beridir vardı zaten çocuk dr demişti 1 yaşına kadar geçer geçmezse ameliyat diye 10 gün önce bir şurup verdi ondan sonra bebek aşırı ıkınmaya başladı zaten ben biliyordum olacağını fıtık oluşmuş birse usg çektik onun için de dr takip edecez 4 ay sonra bir daha usg çekilecek ona göre değerlendirilecek büyürse ameliyat olacak yavrum üzüldüm ama rabbim beterinden korusun diyorum şimdi şöyle şişlik zaten belli oluyor iki testisi kıyasla bak hatta dokun varsa hidrosel yada allah korusun fıtık eline gelir aradaki farkı görürsün baktın olmuyor çocuk dr gittiğinde birde ona göster o olup olmadığını söyler ama dediğim gibi iki testis arasında ki farkı mutlaka görürsün çünkü bariz belli oluyor inş yoktur senin öyle bir durum bizim hem hidrosel hem fıtık oldu
Rabbim acil şifalar allahım inşallah gerek kalmaz hemencecik geçiversin kuzum kıyamam bizde yok sanırım babasıda akşam baktı ben abarttım sanırım baya elle falan kontrol ettik bi fark yok dedi peki sizin rutin kontrol eden çocuk doktoru mu takip ediyor yoksa çocuk ürolojisi farklımı bizim doktor pipiyi kontrol etti ama testislerine baktımı hatırlamıyorum

Kötü haber daha da kötü olacakmış bende sütyen takmıyorum annem hep uyarıyor sarkık kalacak sütten kestiğinde memelerin boşaldığında bundan daha da sarkık görünecek diyor her yeri penye alttan demirli olanlardan falan al sana diyorum ama bende inşallah takmaya başlıycam
Gerçektenn miii :( eyvah desene :( mecbur mu takcaz. :( allahım yaa moralim tam bozuldu

Canım sütyen takmaya hiç niyetim yok. Teyzem gelince taktım şimdi çıkardım öldüm ağrısından resmen. Ne olacak bilmiyorum. Gram doğum kilom kalmadı ama göğslerim çookk büyük ve sarkık. İnce bel koca göğüs oldum :KK43: hiç düzelmicek mi acaba :KK43:
Ben de sadece dışarı çıkarken ve karma oturulacaksa misafir geldiğinde takıyorum sertleşiyor dediğin gibi hiiiç rahat olmuyorum aşırı rahatsız ediyor
Makina daha cok cikarmiyo mu cnm ?
Ben iki kere sagdim baş edemedim dedigin gibi hem biberondan siziyo giysime bulasiyo yapis yapis oluyo hem gogsum cok aciyo sıka sıka.ben de biraktim zaten kiralicam diye.
Ben gogsumun altina bebek mendili koyuyordum ama bosa gidiyordu sizdigi icin.ama yine de yapis yapislik oluyodu elime bulastigi icin benim de.valla elle cok zor oluyo.makina insalah daha guzel cikarir da ben de mamadan kurtulurum
Makine tam boşaltmıyor yanda ben sabırsız davranıyorum. Damla damla akıtıyor bakıyorum hiç akmıyor çıkarıyorum elimle bir sıkıyorum nerden baksan tüm deliklerden akıyor. Süt varsa makine niye çekmiyor ki. Elimle sıkıp süt olduğunu görmesem sütüm az deyip stres yapıcam yalandan

Ayyy buna daha da canım sıkıldı işte :( penye sütyen yeterli olur muymuş. Daha rahat diğerlerinden onu deneyeyim bari

Canım manuel ben bi tanıdığım ilk Doğum yaptıpımda getirdi dayanamadım ama bence şimdi olsa yaparım o zaman yaraydı uçlar o yüzden yapamamıştım. Sağdığın sütleri biberona koyar verirsin acıktığında ben şu an öyle yapıyorum. Bir sağımda 70-80 cc süt çıkıyo en fazla benden 2 göğüsten. Dondurucuya atıyorum. Gece 3 te ve sabah 10-11 arası kızım çok aç uyanıyo ve o vıcık vıcık halini asla kabul etmiyor. Bir paket çıkarıp çözdürüyorum sonra sıcak su dolu kaseye koyuyorum poşeti. Ilınınca biberona döküyorum yarısını 3 te içiyo. Biberonu dolaba koyuyorum sabah tekrar biberonu sıcak su dolu kaba koyup ılınınca kalanı da sabah bitiriyor . 2 günden beri bu rutindeyiz. Ve maşallah sorunsuz ağlamasın bi iki gün geçirdim
Ay insallah ben de gecerim cnm mamasiz gunlere icim o kadar huzursuzki mamayla.Allah im verdigi nimet akiyo ped degistiryorum bosa gidiyo yazik gunah diyorum ama elimle basa cikamiyorum 2.el makina aldim lansinoh bi de adam akillli sagmadi sutum az heralde dedim iyice nasil kabullenmissem.bi de ustune kilo kaybi derken vazgecmedim zaten surekli emzirdim memeden inmiyo hic zaten.benimki de vicik cicikken asla almak istemiyo.
Cnm peki gun icjnde kac kere sagiyosun bi emzirip bi sagiyomusun nasil dengede tutuyosun.ve dolapta 3 gun beklermis zaten oyle okumustum neden derindondurucuya koyuyosun cnm
Ve eger kiralayamazsa manuel alirsam benim de sol gogus ucum yara daha dogrusu yara degil de parcalanmis aetik kabuk tutmus bembeyaz olmus ama aciyo hassaslik var.manuelde de guzel cikar mi elektrikli gibi cnm

Rabbim acil şifalar allahım inşallah gerek kalmaz hemencecik geçiversin kuzum kıyamam bizde yok sanırım babasıda akşam baktı ben abarttım sanırım baya elle falan kontrol ettik bi fark yok dedi peki sizin rutin kontrol eden çocuk doktoru mu takip ediyor yoksa çocuk ürolojisi farklımı bizim doktor pipiyi kontrol etti ama testislerine baktımı hatırlamıyorum
Cnm hidroseli ilk doğduğunda fark ettik ve çocuk dr sorduk çoğunlukla geçer geçmezse 1 yaşında ameliyat olur demişti sonra okadar çok ıkınıyordu ki fıtık oluştu ve onu da fark ettik tam sol testisin üstünde bir şişlik daha vardı bugün ürolojiye götürdük o baktı usg çekildi kontörlü de üroloji yapacak bakalım inş ameliyata gerek kalmadan geçer

Ben de sadece dışarı çıkarken ve karma oturulacaksa misafir geldiğinde takıyorum sertleşiyor dediğin gibi hiiiç rahat olmuyorum aşırı rahatsız ediyor

Makine tam boşaltmıyor yanda ben sabırsız davranıyorum. Damla damla akıtıyor bakıyorum hiç akmıyor çıkarıyorum elimle bir sıkıyorum nerden baksan tüm deliklerden akıyor. Süt varsa makine niye çekmiyor ki. Elimle sıkıp süt olduğunu görmesem sütüm az deyip stres yapıcam yalandan

Ayyy buna daha da canım sıkıldı işte :KK43: penye sütyen yeterli olur muymuş. Daha rahat diğerlerinden onu deneyeyim bari
Alttan destekli olan varya dantelli falan oluyor bazıları penye olanıda var süngersiz onlar rahat oluyor canım tavsiye ederim baskı yapmıyor valla ben annemin yaşancısıyım :) ama tecrübe tabiki gerçi bana kalırsa yapısal olarakda çok önemli ama tedbirli olmak lazım

Ayyy buna daha da canım sıkıldı işte :KK43: penye sütyen yeterli olur muymuş. Daha rahat diğerlerinden onu deneyeyim bari
Penyye olmaz sanırım canım. Ben bi kaç defa kullandım ama kullanırken bile sarkık duruyor :( hemde hamileykenden daha :(

Back
X