- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #44.841
Bence de öyle ya. Benimki de bebeğe yetiyo ama bol bol değil . Emerken yoruluyor yavrumCnm sutun yemeyle icmeyle alakasi yok. Birazda bunyesel yani. Ben dogru duzgun beslenmiyorum ama sukur bebegime yetiyor sutum. Sadece su icsen bile yeter sen yapacagini yapiyormussun zaten uzulmene gerek yok.
Ay süt değil kızzzzz suuuu :))) yanlış yazmışım :)) doğru söylüyorsun canım çocuk doyuyo mu doyuyo akmayıversinCanım sen elinden geleni yapiyosun sürekli bu konuya takilmaktan vazgeç . Bu süt miktarından çok meme yapısıyla alakalı bı durum bence süt kanalları veya meme basindaki delikler genis olduğu için öyle oluyor ve çocuğum kaç kere tıkanıp boğuldu benim o yüzden. Sürekli yapış yapış pislik içindeyim. Yani bu istenecek sağlıklı olan bi durum değil. Yanlış hatirlamiyosam kilo alımı da iyi dedin bebeğin. Zaten aslında olması gereken bebek uyardığında akmasi. Belki şu an en olması gereken süt üretimine sen sahipsin. 3-4 litre süt içmen cok fazla bence. Gaz yapıcı bı şey sonuçta. Sağlıklı beslen bol bol emzir yeter. Bu konuya bu kadar enerjini harcama çıkar kafandan. Kilo alımıyla ilgili bı sıkıntı yaşarsan sonra bı çözüm düşünürsün.
Hummey bizim kaka yine Yok ya sen nasılsın
Fitil mi attın canım bende yarın sabah bişey duydum onu denicem şırıngaya zeytinyağı çekip popodan içeri sıkıcam akşama kadar beklicem bakalım ne olacakBu gece hiç uyumadık. Biraz önce yine uyararak bir ton kaka yaptırdım rahatladı uyudu şimdi. Niye böyle oluyor hep mi böyle olacak kafam da bir sürü soru. Bagırsaklar boşalmadıgı için emdigini kusarsk geri çıkarıyor çok sıkıldım artık
İnşallah.işe yarar.su vermeyi uygun görmüyorlar ama meme ucu kuru olduğu için ben zemzem suyu ile ıslatıyordum üstünü bebekte aç olduğu için sürekli emiyordu eme eme sütüm geldi.tabi ama biraz uğraş vermek lazım.benim göğüs uçlarım acıyordu bebek çektikçe .işe yararsa söylermisin bana.Zemzemi ben de deneyeyim ins ise yarar. Tesekkur ederim cnm
Herkes sling almaktan bahsediyor ama daha alan çıkmadi sanırım. Bende sevibebe düşünmüştüm ama karar veremedim diye almadım daha .arkadaşlar ben sling almayı düşünüyorum. sevi bebenin ve neko wrap sling arasında kaldım hatta bir de bel destekli var. fikri olan kullanan var mı. yoksa ne komşuya ne markete gidemiyorum kaldım böyle çok bunaldım evde...
Al benden de okadar.. bizim de sınavımız bu olsunBirini emerken ötekinden süt akıyo diyenleri gördükçe ağlayasım geliyo yakızlar ne yiyip ne içiyorsunuz benim neden o kadar sütüm yok. Sürekli emziriyorım günde 3-4 litre süt içiyorum tahin helvası hoşaf daha ne yapayım
Bende kanguruyla gezmek istiyorum ama bi fırsat verniyolarki çocuk üşür diye lahana gibi sarmaya kalkıyolar arabayla götüruyolar istemiyorum diyorum anlatamiyorum fena bunaldım bugün hava cok guzeldi yüruyüs yapmak istedim pesime 10 kisi takildi tek kalma dediler vazgectimArkadaşlar bı kaç gündür Bursa'da havalar iyi gidiyor. Bebegimi slinge koyup 1 -1.5 saat kadar yürüyüşe cikiyorum. O kadar iyi geliyor ki hem ruhsal hem bedensel olarak. Resmen bi ayda ne kadar çok şey değişmiş cevrede sok oldum. Evde oturup durunca sanki dışarıdaki hayat da durmus gibi geliyor insana. Veya bundan sonraki hayatım hep evin içinde geçecek gibi. Arabayla ve eşimle birlikte bı kaç yere gitmiştik ama hep kapalı mekanlar. Kendi başına bebekle dışarı çıkmak özguvenimi de yerine getirdi. Ruhsal olarak bunalan arkadaşlara tavsiye ederim biraz tek başına yürümek terapi gibi geliyor. Kendini dinleme, çocukla yeni hayatın üzerine düşünme fırsatın oluyor. Evde hep bı koşturmaca halindeydim resmen kendi kendime konuşmayı özlemişim
Peki benim esime bayaği normal serum vermisler şırıngayla çekiyorum onun ömrü nasıl24 saat ömrü var diye biliyorum canım ben gözünü de temizliyorum pek kalmıyor o zaman
Bana da diyorlar canım. Sürekli nazar değecek üsüyecek. Kutuplarda bile çocuklar büyüyor, bütün doktorlar çok giydirmeyin odayı çok sıcak yapmayın diyor bizim bütün milletin tek derdi çocuğun üşümesi. Ben bi hafta sonra annem kayın validem çevremde kim varsa gönderdim evlerine kafam çok rahat valla. Kimseyi kendinle ve cocugunla ilgili kararlarina karıştırma şimdiden sınırlarını ciz bence yoksa büyüdükçe yetiştirirken daha çok sıkıntı yaşayabilirsin.Bende kanguruyla gezmek istiyorum ama bi fırsat verniyolarki çocuk üşür diye lahana gibi sarmaya kalkıyolar arabayla götüruyolar istemiyorum diyorum anlatamiyorum fena bunaldım bugün hava cok guzeldi yüruyüs yapmak istedim pesime 10 kisi takildi tek kalma dediler vazgectim
onu ben bilmiyorum canım kasım annelerine sor istersen orda senin aldığından kullanan çokPeki benim esime bayaği normal serum vermisler şırıngayla çekiyorum onun ömrü nasıl
Çok sagol canım bugun kesin almam lazım geceyi zor geçirdik şimdi uyuyor ama ıkınıyor yüzü kıpkırmızı oldu kakası yapıyor ama gaz çıkaramıyor
Dediğin gibi hepsi farklı konuşuyor ama ben hem doktorundan hem interbette gördüm ayrıca rezenenin kutusunun arkasında da yazıyor 4 sydan büyük bebeklerde kullanınız diye ama içine siniyorsa öyle yap az önce de yazdım herkesin anneliği bebeğine özel ve mükemmeldir
Aynen hklisin fakat biz bi arada olunca daha zor oluyor kalpleri cam gibi herseye kırılıyor bide sen mesela teksin çocuk hastalansa bile kendin bunun nedenini bilceksin. Bende maalesef cocuk hasta olursa hasta insanlar geldi demiyecekler direk sogukta cikardin usuttu olcakBana da diyorlar canım. Sürekli nazar değecek üsüyecek. Kutuplarda bile çocuklar büyüyor, bütün doktorlar çok giydirmeyin odayı çok sıcak yapmayın diyor bizim bütün milletin tek derdi çocuğun üşümesi. Ben bi hafta sonra annem kayın validem çevremde kim varsa gönderdim evlerine kafam çok rahat valla. Kimseyi kendinle ve cocugunla ilgili kararlarina karıştırma şimdiden sınırlarını ciz bence yoksa büyüdükçe yetiştirirken daha çok sıkıntı yaşayabilirsin.
Adi ne cayin canimAkşam mama vermedim kızlar emzirdim arkadan sağım yaptıM toplamda 80 cc süt emdikten iki saat sonrada onu içti sonrada emzirerek devam ettim gece hiç ağlamadı iki gecedir huzursuzluk bitti internetten bir çay buldum onu içiyorum hem bebeğe iyi geliyormuş hemde süt yapıyormuş o iyi geldi galiba göğüslerde süt birikiyor artık
Tesekkur ederim :)onu ben bilmiyorum canım kasım annelerine sor istersen orda senin aldığından kullanan çok
Canm ya öyle içeri zeytinyağı sıkma falan tehlikeli olabilir belki.Fitil mi attın canım bende yarın sabah bişey duydum onu denicem şırıngaya zeytinyağı çekip popodan içeri sıkıcam akşama kadar beklicem bakalım ne olacak
milk teaAdi ne cayin canim
15 gündür kullanıyorum canım nurse harveys damlada veriyorumHemen etki göstermeyebilir bir kac gun ayni saatlerde kullanmalısın. Mesela geceleri mi sıkıntı oluyor her gun akşam saatlerinde 5 damla verirsin. Zaten gaz damlasi degil probiyotik takviyesi bağırsaklari düzenliyor. Daha rahat gaz çıkarıp kaka yapmasını sağlıyor ishal varsa da ishali kesiyormuş. Biogaia cok iyi geldi bize. Ben akşamları veriyorum. Bir akşam vermedim o gece hic durmadi gazdan kızım. Mamaya başlayınca verdi doktorumuz.
Bize de doktorumuz günde 100 ml e kadar verebilirsin dedi. Milupa nin rezene çayının dışında da 6. Aydan sonra yazıyor. Ben kendim içiyorum genel de, ama bazen durmadiginda 1 2 çay kaşığı ona da veriyorum.
Hummey ve Minik bebis biogaia kullanıyor musunuz?
Bir de şöyle bir bilgi okudum. Normal yolla doğan bebekler dogum kanalinda anneden probiyotik bakterileri alıyormuş sezeryanla doğan bebekler haliyle alamıyormuş bu yüzden sezeryanla doğan bebekler daha çok gaz sıkıntısı çekebiliyorlarmış.
Aldım damlayı verdim ogluma inşallah işe yarar canım maf oldu oglumHemen etki göstermeyebilir bir kac gun ayni saatlerde kullanmalısın. Mesela geceleri mi sıkıntı oluyor her gun akşam saatlerinde 5 damla verirsin. Zaten gaz damlasi degil probiyotik takviyesi bağırsaklari düzenliyor. Daha rahat gaz çıkarıp kaka yapmasını sağlıyor ishal varsa da ishali kesiyormuş. Biogaia cok iyi geldi bize. Ben akşamları veriyorum. Bir akşam vermedim o gece hic durmadi gazdan kızım. Mamaya başlayınca verdi doktorumuz.
Bize de doktorumuz günde 100 ml e kadar verebilirsin dedi. Milupa nin rezene çayının dışında da 6. Aydan sonra yazıyor. Ben kendim içiyorum genel de, ama bazen durmadiginda 1 2 çay kaşığı ona da veriyorum.
Hummey ve Minik bebis biogaia kullanıyor musunuz?
Bir de şöyle bir bilgi okudum. Normal yolla doğan bebekler dogum kanalinda anneden probiyotik bakterileri alıyormuş sezeryanla doğan bebekler haliyle alamıyormuş bu yüzden sezeryanla doğan bebekler daha çok gaz sıkıntısı çekebiliyorlarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?