- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #44.881
Kızlar sütüm çok değil benim süt olsun diye ilk kez rezene aldım bugün demledim ablamlar da hep içmişti ama şimdi bana içme çok zararlı diyorlarben en azından günde bir bardak içeyim diyorum.
Ama öyle dediler diye içim rahat değil şimdi de
Ben niyeti bozdum ama hangisi iyi bilemiyorum. Keşke deneme şansımız olsa o zaman rahatlıkla alırdımHerkes sling almaktan bahsediyor ama daha alan çıkmadi sanırım. Bende sevibebe düşünmüştüm ama karar veremedim diye almadım daha .
Peki bekliyo musun? Gelmeyedebilir illa süt olmasi gerek diyenlerden degilim yanlis anlama. Ama benim basima geldi bebegim emiyo emiyo agliyo süt yetmedi bitti sıkıyorum gelmiyo 1 damla bile evde eşimde yok mamada hiç vermedim evde yok. Ağladikcada emmeye çalisiyo garibim.1 saat agladı sonra bi baktım cup cup emiyo yutkunuyo ağzından süt akıyo. Sonra yattı uyudu bi güzel. Ama kilo alamama durumu varsa tabikide mama takviyesi yapılmalıAh canım keşke yeterli olsa sıkıntı yaşamasam da içmesem. Cidden her bünye farklı . 2 aylık olduk dün beynime sütun cok mesajları veriyorum ama çocuk doymuyor.
Ben hatırlıyorum tuvalete mutfağa falan gidip dönğyordum çocuğun üstüne kalın şeyler örtmüşler ben kaldırıyordum onlar her fırsatta örtüyordu. Bir baktım çocuk isilik olmuş kış vakti şaka gibi. Gittiler oğluşum daha rahat ama benim kafama işlrmişler acaba üşürmü diyorum sonra kendime kızıyorum ama ne hale getiriyorlarBana da diyorlar canım. Sürekli nazar değecek üsüyecek. Kutuplarda bile çocuklar büyüyor, bütün doktorlar çok giydirmeyin odayı çok sıcak yapmayın diyor bizim bütün milletin tek derdi çocuğun üşümesi. Ben bi hafta sonra annem kayın validem çevremde kim varsa gönderdim evlerine kafam çok rahat valla. Kimseyi kendinle ve cocugunla ilgili kararlarina karıştırma şimdiden sınırlarını ciz bence yoksa büyüdükçe yetiştirirken daha çok sıkıntı yaşayabilirsin.
Bende sling kullanan varmo diyordum alacam brnde sende hangisi var canımArkadaşlar bı kaç gündür Bursa'da havalar iyi gidiyor. Bebegimi slinge koyup 1 -1.5 saat kadar yürüyüşe cikiyorum. O kadar iyi geliyor ki hem ruhsal hem bedensel olarak. Resmen bi ayda ne kadar çok şey değişmiş cevrede sok oldum. Evde oturup durunca sanki dışarıdaki hayat da durmus gibi geliyor insana. Veya bundan sonraki hayatım hep evin içinde geçecek gibi. Arabayla ve eşimle birlikte bı kaç yere gitmiştik ama hep kapalı mekanlar. Kendi başına bebekle dışarı çıkmak özguvenimi de yerine getirdi. Ruhsal olarak bunalan arkadaşlara tavsiye ederim biraz tek başına yürümek terapi gibi geliyor. Kendini dinleme, çocukla yeni hayatın üzerine düşünme fırsatın oluyor. Evde hep bı koşturmaca halindeydim resmen kendi kendime konuşmayı özlemişim
Canım aspiratör bizi daha çok tıkadı. O yüzden bıraktık. Günde 6 kwre serum damlattık yan yatırıp. Hemn snra kucağıma aldım . Öyle atlattık, kendisi hapşura hapşura çıkardıAllah razı olsun cnm ya inş hemen geçerde rahat eder yavrularımız birşey soracam burun aspiratörü dışında burun açmanın başka bir yolu var mı çok canı yanıyor onunla açarken ve bugün okadar çok yaptım ki patladı ağlamaktan
canım çok yapma burun aspiratörü bence zararlı olur çünkü çok hassaslar. serum fizyolojik kullanıyorum burnunu sıkıyorum yavaşça sümük geliyor peçeteyle alıyorum. birde burun yanına serçe parmağımla masaj yapıyorum.Allah razı olsun cnm ya inş hemen geçerde rahat eder yavrularımız birşey soracam burun aspiratörü dışında burun açmanın başka bir yolu var mı çok canı yanıyor onunla açarken ve bugün okadar çok yaptım ki patladı ağlamaktan
Hayır canım duzelmedi holle mama ya geçtik rengi sarı ya döndü biraz ama dünden beri kaka yapamıyor şuan ne durumda bilemiyorum ben deBebelac in maması işe yaradı mi? Kakasi düzeldi mi bebişin? Benim kiz da yeşil yapıyor 3 gündür yanaklarında kızarıklıklar da geçmiyor bir türlü
Canım acaba bı emzirme danismanindan yardım filan mı alsan. İnstagramda filan goruyorum bilmiyorum gercekten işe yarıyolar mi ama sen gerçekten isteklisin denemeye değer bence. Bı araştır istersen. Uzun vadede mamadan çok daha ekonomik olur bence. Ya da en kotu git sağlık ocağına ebelerden yardım iste sana danışmanlık yapsınlar. Görevleri o aslinda. Bizim buradaki ebe her gittiğimde alıyor emzirme odasına beni izliyor nasıl emzirdiğimi filan. Sik sık arayıp emzirmeyle ilgili sıkıntı yaşayıp yaşamadığımi soruyor sorularıma cevap veriyor.Ah canım keşke yeterli olsa sıkıntı yaşamasam da içmesem. Cidden her bünye farklı . 2 aylık olduk dün beynime sütun cok mesajları veriyorum ama çocuk doymuyor.
Ya her yerde siz ne giyiyorsaniz onu giydirin yaziyor işte ama anlatamıyorsun. Kapı pencere kapalı 30 derece evlerde mikrop ürüyor hasta oluyor çocuklar. Yine de üşüttü de hasta oldu sanıyorlar.Ben hatırlıyorum tuvalete mutfağa falan gidip dönğyordum çocuğun üstüne kalın şeyler örtmüşler ben kaldırıyordum onlar her fırsatta örtüyordu. Bir baktım çocuk isilik olmuş kış vakti şaka gibi. Gittiler oğluşum daha rahat ama benim kafama işlrmişler acaba üşürmü diyorum sonra kendime kızıyorum ama ne hale getiriyorlar
2100 gram doğdu 1.ay kontrole kadar emzirme ağırlıklıydı günde 3 kez 30 CC mama veriyordum hatta son hafta 2 kez mama vermiştim. Kontrolde 500 gram almış çıktı doktor da mamayı arttır dedi. Mama ile 1 ayda 1400 gram aldı şimdi işte böyle devam ediyoruz. Geceleri mama vermiyorum genelde hep emiyor ben de dinlendiğim için göğüslerim iyi dolu oluyor . Ama gündüzleri dinlenme fırsatı bulamıyorum çok fazla öyle olunca emse de yoruluyor artık maalesef en son çare mama veriyorum . Hani doysa dursa vermiyorum mamauiPeki bekliyo musun? Gelmeyedebilir illa süt olmasi gerek diyenlerden degilim yanlis anlama. Ama benim basima geldi bebegim emiyo emiyo agliyo süt yetmedi bitti sıkıyorum gelmiyo 1 damla bile evde eşimde yok mamada hiç vermedim evde yok. Ağladikcada emmeye çalisiyo garibim.1 saat agladı sonra bi baktım cup cup emiyo yutkunuyo ağzından süt akıyo. Sonra yattı uyudu bi güzel. Ama kilo alamama durumu varsa tabikide mama takviyesi yapılmalı
Ben düz bı kumaş aldım kendim kestim ölçülerine göre 30 liraya mal oldu elimde de kumaşın 2/3 si kaldı daha. Önceki sayfalarda resmini de paylaşmıştım. Bence para vermeye gerek yok dümdüz bı kumaş cünkü. Zaten çocuk biraz büyüyünce veya yazın kullanıma çok uygun değil wrap sling dedikleri. Ama şu anda hayat kurtarıyor. Onun için bence ya kumaş al ya da uygun kumaş bulamıyorsan en ucuzunu al çünkü markasından başka bi farkı olacağını sanmıyorum dümdüz kumaşın. Ben yaz icinde halka slinglerden yapmaya calisicam bakalım. Çünkü resmen özgürlük sling. Arabanın hantalligiyla filan hiç uğraşılmaz dışarıda. Kangurular da pek ergonomik değiller.Bende sling kullanan varmo diyordum alacam brnde sende hangisi var canım
Hayır canım duzelmedi holle mama ya geçtik rengi sarı ya döndü biraz ama dünden beri kaka yapamıyor şuan ne durumda bilemiyorum ben de
Oyyyy maşallah prenses olmuş balım benim hepiniz bebeği benim gibi duygulanıyorum hasta olduklarında üzülüyorum şikayetlerinizde dua ediyorum öyle merhamet doldumki senin kız beni duygulandırdı ya kıyamam canım benim Allah kabul etsinTeyzeler bir maşallahınızı alırızBugün mevlid okuttuk kızıma. Baya kalabalıktı ev. En son 35’i saydım sonra saymayı bıraktım:) çok yoruldum. Neyse ki annem ve kv pek iş yaptırmadılar bana. Bunu da atlattık hayırlısıyla.
Bizim 40 ına kadar çok iyiydi ne olduysa 40 tan sonra olduBizim 40ımız çıktı bugün. Mucize bekliyorum herkes kırktan sonra düzelir diyor bakalım gece uyuyacak
İnternette videoları var canım baştan çok karmaşık geliyor ama bır iki kere bagladiktan sonra hemen pratiklesiyorsunKızlar bugün kanguruyu denedim ama benim boy kısa olunca pek olmadı gibi. Ağlıyordu çıkardım ama yarın tekrar deniycrm. Olmadı sling alırım. Dün ebebekte gördüm sevibebenin slingini. Metrelerce kumaş yani kendi kendime nasıl bağlar çıkartırım bilemedim.
Anladim canim kilo alimi azsa tabiki mama takviyesi önemli olan sağlıkları2100 gram doğdu 1.ay kontrole kadar emzirme ağırlıklıydı günde 3 kez 30 CC mama veriyordum hatta son hafta 2 kez mama vermiştim. Kontrolde 500 gram almış çıktı doktor da mamayı arttır dedi. Mama ile 1 ayda 1400 gram aldı şimdi işte böyle devam ediyoruz. Geceleri mama vermiyorum genelde hep emiyor ben de dinlendiğim için göğüslerim iyi dolu oluyor . Ama gündüzleri dinlenme fırsatı bulamıyorum çok fazla öyle olunca emse de yoruluyor artık maalesef en son çare mama veriyorum . Hani doysa dursa vermiyorum mamaui
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?