2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Anladım canım ben benimkinde onu farketmiştim bilemiyorumki aklıma geldi söyliyim dedim bebişler hasta olmasın zaten yaa

Kızlar bebeğim 2 aylık göğüslerim aşırı yumuşadı bi kaçgündür.Bebeğim emiyo ama yutkunmuyo öyle normaldeki gibi.Süt var ama baya az sanırım ve doymuyo ağlıyo uykuya geçemiyo.Memenin terbiye olması böyle olmaz değilmi süt yok çünkü.Ne yapabilirim komposto içiyorum helva tahin pekmez bol su herşeyi deniyorum göğsüm öyle dolmuyo hiç

merak ettim bende martta baslayacagim okula ama alabildigim kadar rapor almak istiyorum.sende boyle bir durum varmi canim hemen baslicakmisin
Canım dogum yaptıgım drum 20gün veririm demişti. Eğer bir sorun çıkmazsa ondan alırsam mart 5e kadar. Belki bir 10 gün daha bulurum yani maximum mart 15 eder 30 gün rapor alırsam.40 a tamamlamayı düşünmüyorum sonra bi saglık sorunu falan olur alamam sıkıntı yasarım diye. Keşke heyet alabilsem 1ay da
Aslında bunlara hiç gerek kalmasa da aylıksız izin alsam 2ay keşke. Ama ev kredimiz var, kaza yaptık araba perte çıktı yeniden araba aldık bir de onun kredisi var. Eşimin maaşı yetmiyor malesef aylık 4200 kredi ödememiz var mecburen çalışmak zorundayım

Canım d vitamini drum 2yaşına kadar öneriyor. Bıngıldak için kemik gelişimi ve zihinsel gelişim için çok önemli. İhmal etme sakın. Saglık ocağının verdiği de olsa (ki ben onu vermiyorum wellcare aldım) mutlaka ver aksatma. Hatta ben her ilacı saatli veririm hergün aynı saatte

Canım hangisini alacaksın, hiç araştırdın mı? Devlet de böyle yapıyosa baskalari neler yapar! Hala saskinim.
araştırmadım canım. direk eczaneye gidip soracam hangisini tavsiye ederse. burda bir kaç arkadaş coledan wellcare yazmıştı bakalım eczacı hangisini tavsiye edecek. sen hangisini almayı düşünüyorsun?

Wellcare alacaksaniz eczanelerde daha pahalı oluyor, oncelikle fiyatını sorun,eczanenin 35 lira dediği siseyi internetten 21 liraya aldim, bilginize..

Kızlar dedem ölmüş canım çok yaniyo, sutum kesilecek diye ödüm kopuyor çok kötüyüm annemlere gidiyoruz
başınız sağ olsun canım Allah tahsilatını affetsin mekanı cennet olsun. gelip gideceğimiz yer toprak sen evladını düşün evet zor elde değil üzülmemek ama 'ölüm hak miras helal' o yüzden elden birşey gelmez. sütün kesilirse daha çok üzülürsün. ölenin arkasından anca dua etmek güzel olur. inan deden de üzülürdü seni üzgün ve Allah korusun sütün kesilmiş görseydi. dua et bol bol nur içinde yatsın

Cok sagol canim evet haklisin doktorda bana zorlama dedi insallahhh hastaliklari gectigi zaman istahlari acilir tamam canim tavsiyene uyucam sanada cok gecmis olsun insallahhh bebisin hemen toparlanir

Ingılterede yasaklanmıs dıye konusuluyordu pek onu kullananda yokmuş
ÇocukSağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Anıl Yeşildal gereken açıklamayı yapıyor:

“Sevgili anne-babalar gecenlerde internette gezinirken D vit 3 damla nin kanserojen madde icerdigine dair veryansin eden bir blog yazisi ile karsilastim. Biraz daha arastirinca baska bir annenin yine kendi web sitesinde buna benzer bir yazi yazdigini gordum. Sinek kucuk mide bulandirir ya, haliyle sizleri biraz olsun rahatlatmak ve gereksiz vicdan azabindan kurtarmak icin, bir uzman olarak bu yaziyi yazma ihtiyaci hissettim. Yıllarca D vitamini kansere karsi onleyici dedik, simdi de bunun tam tersini savunmak zorunda kaliyoruz.Şimdi Blog yazarımızın bazı paragraflarından alıntı yaparak aciklamak istiyorum:
E 320 kodlu (Butillendirilmis Hidroksi Anisol gidalarda bulunan yagin, oksijen, ışık ve ısı ile bozulmasini engelleyen bir madde. Bu koruyucu katki maddesi margarin, sakiz, patates cipsi, biskuvi, kek, dondurma, hazir pudingler gibi bir cok ambalajli gidada kullanılıvor BHA'nın bebek formüllerine ve
mamalarına katilmasi ise yasak. Alerji, gida intoleransi ve hiperaktiviteyi tetikledigi dusunulen, yuksek dozlarda laboratuvar hayvanlarinda kansere yol actigi bilinen bu maddenin cocuklara yonelik ürünlerde kullanilmasi da tavsiye edilmiyor. Butil Hidroksi Anisolle ilgili tartismalar ise hic de yeni degil. Japonya'da 1958 yllinda yasaklanmis. Ingiltere'de de yasaklanmasi gundeme gelmis ama gida ve ilac endustrisinden gelen baskilar sonucu yasaklanamamis.Amerikan Ulusl Sağlık Enstitusu hayvanlarda yapilan deneylere dayanarak BHA'nin insanlarda kansere yol açtığının kuvvetle muhtemel olugunu bildirmis. Bu madde Kalifornia Eyaleti'nin knserojen listesinde yer alıyor.Mc Donald's bile A.B.D'deki urunlerinde 1986'dan beri BHA kullanmayi durdurmus. Gidalardan, mamalardan alinan miktarla, birkac damla vitaminden alınan miktar sizce aynı olabilir mi? Üstelik gıdaların etiketinde ne kadarinda kac mg BHA oldugunu bile bilemezsiniz, o yuzden bence de gıdalarada iyi ki yasaklanrnis. Peki bahsedilen Devit 3'un icinde ne kadar var?
15 ml tik bir sisede 1,5mg, yani uluslararası standartlara gore, yenidogan bir bebege 1sisenin tamamını da verseniz ki bu mumkun degil, Yine de gunluk musade edilen maksimum dozun yakinindan bile gecemiyorsunuz Tek başına madde olarak baktiğiniz zaman çok haklı gorunebilirsiniz Ancak maddenin uluslararasi standartlara gore izin verilen toksik ve kanserojen olmayan maksimum gunluk dozunun 1mg/kg olduğunu hatırlatmak gerekiyor.Bu önemli alt bilgiyi vermediğimiz takdirde milyonlarca kişiyi paniğe sürüklemiş oluruz. Çünkü öyle bir şey yok.Devit 3 ilacını 1,5 mg, yani 1 damlasında "5", 3 damlasinda "15", 6 damlasnda "30" mikrogram var. 1 miligramin binde biri!

Bu da 3 aylık bir bebegin bile alabilecegi dozun 100 kat daha azı! Yani aslinda yok gibi bir sey.
Bir annemiz de “madem cok az, o zaman cocugumuza her gun 4 damla siyanur verelim" demiş. Lutfen demogoji yapmayalim, siyanürün bir damlası bile toksiktir, her madde icin toksik olan ve olmayan uluslararası standartlarda belirlenmistir. Aynca tamamlayici tibbi tedavi yontemlerinden biri olan Homeopatide, eser miktarda, yani cok cok seyreltilmiş sekilde arsenik gibi dogal maddeler bile tedavi amacıyla verilir. Yediginiz tum sebze meyve, kuruyemis ve hububatlann icinde eser miktarda arsenik oldugunu biliyor musunuz? Yani yuksek dozda zehir olan bu maddeyi hayatirniz boyunca alirsiniz ve çocugunuza verirsiniz, , zehirlenmezsiniz, uzun vadede vucudunuzda birikerek bir zarar vermez.
Gelelim ulkemizin gerceklerine, evet Devit 3 damlanin icinde koruyucu olarak BHA var, koruyucu antioksidan olarak dogal bir madde olan alfa tokoferol yani E vitamini de kullanilabilirdi, ancak uretim teknolojilerine gore bu maliyeti oldukca arttırmaktadir ve toplum sağlığı icin oldukca onemli olan bir vitaminini, toplum genelinde, kitlesel olarak, ucretsiz olarak takviyesinde bu kadar pahali maddelerin ve teknolojilerin kullanalması mumkun degildir. Belki diyeceksiniz ki peki insan sağlığı bu kadar ucuz degil, tabii ki ucuz degil, zaten Devit 3'un icinde de bu madde zarar verecek toksik ve kanserojen duzeyde degil. Sonuc olarak biz Amerika kadar zengin bir ulke değiliz, ortada mesele edilecek bir sey yok. Dileyen diledigini kullansın, ben sevgili doğalcı anneler sizleri de anlıyorum, yalnız internette iyilik yapayım derken, aslında bilmeden milyonlarca anneye vicdan azabı cektirmeye de hakkiniz yok. Özetle baktiğimizda annelerimiz kendi acılarından haklı fakat,herkes aynı ekonomik seviyelere sahip olmayabilir, herkese Amerika'dan cocuguna ozel damlalar getiremeyebilir ki, artık Türkiye'de de baska bir marka dogal D vitamini var, ancak marka söylemeyeceğim. Sonuc olarak bu durumda acaba incelemeden hesap kitap yapmadan bu tur yazilar yazıp tüm toplumu paniğe sürüklemek en kadar doğru sizce? Inanin bunların hesabini kitabini yaparken çektiginiz stres ve takintilar, size de çocuğunuza da bu maddelerden daha cok zarar veriyor.
Hic bir ilac %100 masum degildir, sonuc olarak ya her gun verilmiyor, ya da icindeki katkılar ihmal edilecek seviyede. Siz herseyin organiğini, dogalini aliyor olabilirsiniz, ancak herkes alamıyor. Tüm ilaçlar icin soyluyorum, bu konuda yazdığım Parasetamol yazalarini da okuyabilirsiniz.Çocuğunuza gerekli olmadıkça ilaç vermeyin, gunluk dozu toksik dozda olmayan katki maddelerine de takilmayin. Her maddenin uluslararasi standartlardaki izin verilen gunluk miktarlarına bakmadan, bosuna panik olmayin. Abartmanin geregiyok içindeki boya zararli, yok efendim su madde dikkat eksikligine yol acıyor, yok bu madde sindirim sistemini etkiliyor. Evet dogrudur yazıyor bunlar ama lutfen biraz insaf edelim. Bu maddeler bu ilaclarda ne kadar var, siz ne sıklıkta ne kadar doz veriyorsunuz. Siz yedirmiyor icirmiyor olabilirsiniz, ancak milyonlarca anne baba aşağıda sayacaklarimida yedirip-iciriyor cocuklarına. Cocuklarımıza yedirdigimiz tavuklar ne kadar faydalı yada marketten aldığımız şekerler, çikolatalar, bisküviler krakerler ne kadar masum... Alinan meyve sulari çikolatalar, sekerler boyali degil mi acaba.. Ve bence en onemlilerinden birisi alinan cipsler, Fast Food yiyecekler nasil bu kadar lezzetli oluyor biraz düşünelim bence... Sağlıcakla kalın efendim."

zaten sağlık ocağında verilenler bize deneme tahtası olarak veya kullanılmayan şeyleri veriyorlar neden devlet bedava birşey versin ki
Nedeni onların bunu yapma zorunluluğu olmasın :) ücretli olsa herkes tedarik edemez adı üstünde devlet. Ücretli verse ona da laf edersiniz

araştırmadım canım. direk eczaneye gidip soracam hangisini tavsiye ederse. burda bir kaç arkadaş coledan wellcare yazmıştı bakalım eczacı hangisini tavsiye edecek. sen hangisini almayı düşünüyorsun?
Bende pazartesi doktoruna danışıp almak istiyorum canım. Bayagi çeşit var çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…