- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #19.761
Benim doktorum aslında normal doğumcu. Ben gebeliğin en başında normal doğum yapmak istediğimi söylemiştim. O da bana çok istersen yaparız ama tüp bebekte normal doğum önermiyoruz. Zaten zor elde edilen gebelik olduğu için bebeği riske atamayız. Normal doğumun bebekler için komplikasyonları fazla demişti.
Ben de normal doğum istiyordum ama ısrarcı olmayacağım bu konuda canım. Doktorlarımız ne derse artık onlara güvenicez :)Bu kkonuyu bende çok araştırdım da normali de var sezeryanda bende tüp bebekle hamile kaldım henüz doktorumla hiç konuşmadım ama bebegimin de tehlikrye girmesinide hiç istemem
yok yok az cok biliyorum canım , model cıkarma falan izlemeden kafama göre bakıp yapamam sadece , hanı bazı yerelrde sadece şablon verıyolar ya 2 oyle 4 boyle diye oyle model cıkaramam ama izleyerek yaparım artık doğum ıznıne cıktıgımda başlarım hosuma gıttı basıt gözüküyor parça parça yapıldıgı ıcın bıdecnm you tube da popcorn battaniye nasil yapikir yaz bi suru yapilis videosu gorursun ama orgu hic biliyo musun cnm bilmiyosan 2 li 3 lu trabzan nasil yapilir de bi suru video var cnm
Bende de tık yok. arada bir lıkır lıkır oluyo sanki karnımda ama tekme gibi bişey yok yani. çok endişeliyim her önüme gelene soruyorum normal mi diye.Bebeğinin hareketini hissetmeyen en son 7 kişiydik varmı artık aranızda hisseden ben artık kendime yuh diyorum hala Yok 22. Haftaya geldim
Pazartesi ayrıntılı ultrasonum var heyecanla onu bekliyorum bende devamlı senin gibi etrafıma soruyorumBende de tık yok. arada bir lıkır lıkır oluyo sanki karnımda ama tekme gibi bişey yok yani. çok endişeliyim her önüme gelene soruyorum normal mi diye.
Günde 3.5 lt su içiyorum gece de dahil tüm günüm tuvalette geçiyor bebegimde aşagıda oldugu için o hareket ettikce kıçırcak gibi oluyorum :)Kızlar sizde idrara çıkma durumlari nasıl? Ben çok sık çıkıyorum bir kaç gündür, gece de bir kac sefer kalkiyorum. Özellikle bebek hareketlerini kasiklarimda hissettiğimde saat başı gidiyorum. Son aylar napicam ben
Tüp bebek olduğu için demişsin canım , bilmediğim için soruyorum tüp bebekler normal doğum olmuyor mu?Anladım kızlar sağolun. Benim ilk gebeliğim ve tüp bebek olduğu için sezeryanla doğum yapacağım. Şuan kafam karıştı hangisinden yaptıracağımı bilemedim. Doktorumla konuşup karar veririz galiba.
Canm aslında oluyor normal doğum ama doktorlar tercih etmiyormuş. Benim doktorum şöyle demişti. Tüp bebekle elde edilen gebelik zor bir gebelik olduğu için bebeği riske atmak istemiyoruz. Normal doğumun komplikasyonları daha fazla oluyor. Dolayısıyla tüp bebekte önerilen sezeryandır demişti.Tüp bebek olduğu için demişsin canım , bilmediğim için soruyorum tüp bebekler normal doğum olmuyor mu?
Benimde aşılama bebeği, bir de kalça kemiğimin yaşıtlarıma göre gelişmediği söylendi ara ara ağrılarım oluyor.acaba bende mi hiç normal düşünmesemCanm aslında oluyor normal doğum ama doktorlar tercih etmiyormuş. Benim doktorum şöyle demişti. Tüp bebekle elde edilen gebelik zor bir gebelik olduğu için bebeği riske atmak istemiyoruz. Normal doğumun komplikasyonları daha fazla oluyor. Dolayısıyla tüp bebekte önerilen sezeryandır demişti.
tetanoz diyor ebeler de canım başka bir adımı varmış.Sağlık ocağındaki tetanoz aşısının adı ne oluyor bilen varmı?
belli bir düzen aralığı yok bazen sürekli bazen saatlerce etmediği oluyor endiselenmeBebeğini hisseden arkadaşlar size bir sorum var.
Ben biraz hissetmeye başladım galiba dünden beri. Henüz 18+4 olduk. Merak ettiğim şu ne sıklıkla hissedilir hareketler. Bu sefer niye hissetmiyorum diye telaş yapmak istemiyorum. Bugün sabahtan beri hiç hissetmedim mesela.
Kutusunda yazan Bi adı vardır sanırım.tetanoz diyor ebeler de canım başka bir adımı varmış.
Yeni hareketlerini hissetmeye başladığında düzenli olmuyor sonra düzene giriyor sende fark ediyorsun mesela benim bu saatlerde çok hareketli oluyor aç olduğumda falan sende çözüyorsunBebeğini hisseden arkadaşlar size bir sorum var.
Ben biraz hissetmeye başladım galiba dünden beri. Henüz 18+4 olduk. Merak ettiğim şu ne sıklıkla hissedilir hareketler. Bu sefer niye hissetmiyorum diye telaş yapmak istemiyorum. Bugün sabahtan beri hiç hissetmedim mesela.
Yeni hareketlerini hissetmeye başladığında düzenli olmuyor sonra düzene giriyor sende fark ediyorsun mesela benim bu saatlerde çok hareketli oluyor aç olduğumda falan sende çözüyorsun
belli bir düzen aralığı yok bazen sürekli bazen saatlerce etmediği oluyor endiselenme
Gec degil bence, 3. Aydan sonra gebeligin her doneminde yapilabilirmis. 2. Doz dogumdan 2 hafta oncesine kadar yapilabilirmis hatta. Gecen bir doktoru dinlemistim ilk asiyi 26. Haftada yaptiriyormus. Ama icine sinmezse baska saglik ocagina da gidebilirsin belki.Bugün sağlık ocağında tetanoz aşısı olacaktım. Ama herkes izne çıkmış. Bayramdan sonra gel dediler. O zaman da 22+4 oluyorum. İlk doz için geç mi olur acaba ya.
Başka sağlık ocağı yapar mi acabaGec degil bence, 3. Aydan sonra gebeligin her doneminde yapilabilirmis. 2. Doz dogumdan 2 hafta oncesine kadar yapilabilirmis hatta. Ama icine sinmezse baska saglik ocagina da gidebilirsin belki.
Durumu anlatirsan yardimci olabilirler belki. Gunu gecmeden yaptirmak istiyorum desen.Başka sağlık ocağı yapar mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?