- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #19.721
en az 37'ye kadar bekletiyorlar bir aksilik olmazsa, genelde 38 civarı alınıyor.sezeryan doğumlar kaçıncı haftada gerçekleşiyo genel olarak acaba
yaa müthiş olmuş, ipin hangi marka acaba ince görünüyor, bende amigurumi için var da bir kaç tanesini yanlış almışım tüylü biraz. ondan olur mu acaba
Insallah tesekkurlerAyyy çok güzel sağlıkla kullansın inşallah
Saol canm ben de sevdim senin de eline saglik:)Sağol canım kalpliden bende ördum güzel oluyor bende begeniyorum ellerine sağlık çok güzel gorunuuorlar
Tesekkur ederim, Nako luks minnos biri, digeri de nako natural baby ya da hosgeldin softtu sanirim. Cok tuyluyse olmaz belki ama amigurumi ipleri de bebek icin uygun ipler oluyor aslinda. Ben de amigurumi oyuncak ormek istiyorum bundan sonra:)yaa müthiş olmuş, ipin hangi marka acaba ince görünüyor, bende amigurumi için var da bir kaç tanesini yanlış almışım tüylü biraz. ondan olur mu acaba
Cok tesekkurler
benim de ilki sezeryandi spinal anestezi oldum yani belden aşağısı uyusturyldu hiç sıkıntı yaşamadık ve çok daha kolay toparladım bebegimle ilgilenebildim emzirmem falan rahat oldu bunu da öyle düşünüyorum o yüzdenKizlar benim 1. Dogumum sezeryan oldugu icin bu da sezeryan olacak aranizda sezeryanla dogum yapacak olanlar var mi genel anestezi mi epidural mi dusunuyorsunuz ya da epidural anesteziyle doguran varsa memnun kaldi mi acaba
Ben spinal sezeryan oldumne basık ağrıdı ne belim o yüzden kahve icmedim hiç. İlk geceyi atlattı mi gerisi kolay. 5 güne vaya ayaklaniyorsunuz bir haftaya kadar da her işi kendiniz yapabilecek seviyeye geliyorsunuz.Himm benim ilk dogum da genel olmustu simdi epidural dusunuyorum ben de o yuzden merak ettim. Kahve icmek gerekiyormus dogumdan sonra diye duymustum bas agrisi olmamasi icin bi de genele gore daha cabuk toparlaniliyomus ameliyat sonrasi sizin nasildi. Heyecan verici:)
Kızlar spinal anestezi dediğiniz şeyle epidural anestezi aynı şey mi?
Epidural de bele bir katater yerleştiriliyor o doğum süresince orada kaliyor ve uyuşma gecerse falan azar azar tekrar veriliyor anestezi spinal de ise bele bir iğne vuruluyor okadar. Epidural de uyuşma yarım saati bulurken spinal de anında uyuşma gerçekleşiyor. Ayrıca epidural daha çok uzun sürecek ameliyatlarda tercihediliyor normal dogum gibi sezeryan gibi kisa surecek ameliyatlarda ise spinal tercihediliyor. . Ayrıca bel vebas ağrıları epidurallerde daha fazla görülür.Kızlar spinal anestezi dediğiniz şeyle epidural anestezi aynı şey mi?
Değilmiş. Ufak tefek farklılıklar mevcut epidural in etkisi daha uzunmuş galiba, dozajı arttiriliyormus, spinal tek sefer tek doz veriliyormus. Bu gibi farklılıklar. Ha bir de artik kombine spinal epidural sezeryan diye de bir yöntem varmış ikisi bir arada.
Epidural de bele bir katater yerleştiriliyor o doğum süresince orada kaliyor ve uyuşma gecerse falan azar azar tekrar veriliyor anestezi spinal de ise bele bir iğne vuruluyor okadar. Epidural de uyuşma yarım saati bulurken spinal de anında uyuşma gerçekleşiyor. Ayrıca epidural daha çok uzun sürecek ameliyatlarda tercihediliyor normal dogum gibi sezeryan gibi kisa surecek ameliyatlarda ise spinal tercihediliyor. . Ayrıca bel vebas ağrıları epidurallerde daha fazla görülür.
Benim kızım beni emmedi gi için emme hazzını alsın diye alıştırdım ben Sadece uyurken alıyordu uyuyunca kendi çıkarıyordu zatenKizlar bebege emzik alistirmanizin bir sebebi var mi?
LAnladım kızlar sağolun. Benim ilk gebeliğim ve tüp bebek olduğu için sezeryanla doğum yapacağım. Şuan kafam karıştı hangisinden yaptıracağımı bilemedim. Doktorumla konuşup karar veririz galiba.
Bunu kadın doğum doktoru değil de anestezi doktorunla görüşmen Daha yararlı olur. Aslında sezeryanda epidural yapan ben hiç görmedim spinal yapılıyor hep ama kişi bilmediğinden epidural diyor.biraz araştırma yapmıştım epidural in riski daha fazla anne icinAnladım kızlar sağolun. Benim ilk gebeliğim ve tüp bebek olduğu için sezeryanla doğum yapacağım. Şuan kafam karıştı hangisinden yaptıracağımı bilemedim. Doktorumla konuşup karar veririz galiba.
Yok benim arkadaşlarım genelde epidural sezeryan oldu. Geçen hafta bir arkadaşım mesela epidural oldu. Belinden iğne yaptılar. Doğumdan sonra da ağrısı gelince epidurali açıyordu.L
Bunu kadın doğum doktoru değil de anestezi doktorunla görüşmen Daha yararlı olur. Aslında sezeryanda epidural yapan ben hiç görmedim spinal yapılıyor hep ama kişi bilmediğinden epidural diyor.biraz araştırma yapmıştım epidural in riski daha fazla anne icin
ben de netten okumustum onun icin oyle denicem bakalim alisirsa emsin alismazsa o sekil artikİşte öyle bişey yok gündüz vermiyim gece veriyimbebek alıştımı hep ağzında istiyo
gittim cnm cok sukur hareket ediyo kalp atisini da dinledim bazi anneler gec hisseder korkma dedi icim rahatladi valla tez zamanda hissedelim insallah cnmtinyrose canım naptın gittinmi doktora
Ben ilk dogumumda hem spinal hem epidural yaptirdim.kombine dedikleri. Ameliyattan sonrada agri hissettikce dugmeye basip agri kesici veriyor. Epidural bu.Yok benim arkadaşlarım genelde epidural sezeryan oldu. Geçen hafta bir arkadaşım mesela epidural oldu. Belinden iğne yaptılar. Doğumdan sonra da ağrısı gelince epidurali açıyordu.
cnm ben de sezeryan istiyorum safra kesemdeki taştan ve fitigimdan dolayi ve korkularim varBen spinal sezeryan oldum hiç başım ağrımadı ama belimde hareket kısıtlılığı oldu bir süre eğilme işlerini zor yaptım bebeğin bezini değiştirirken çok zorlandım
Benimde tüp bebek normal doğum yapamıyor muyuz? Daha doktorla hiç konuşmadık bu konuları daAnladım kızlar sağolun. Benim ilk gebeliğim ve tüp bebek olduğu için sezeryanla doğum yapacağım. Şuan kafam karıştı hangisinden yaptıracağımı bilemedim. Doktorumla konuşup karar veririz galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?