2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Iyi geceler herkese. Kızlar bende artık sürekli acikiyorum ve kendime dur diyemiyorum:KK12: 7 kilo aldım ve doğumdan sonra verebilirim inşaallah. Emzirme döneminde de verilmiyomuş fazla gerçi nasıl olacak bilmiyorum

Ben de isterdim ama şimdi 32 yi iple çekiyorum. 1 verdikleri için maalesef kurallarda sürekli sorun çıkıyor. Her gün sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorum. Sınıfta da hiçbir teknolojik alet yok. Harflerin yazımını falan hep ben göstereceğim. o yüzden 22 ekimde izne ayrılmayı düşünüyorum her ne kadar eşim istemese de. Ya da rapor alacağım. Rapor alınca aktarılabiliyor mu bunu da bilmiyorum

Calisabilir raporu aldiktan sonra fiilen calistigin sureleri aktarabilirsin canim. Yaz tatili yada yariyil tatiline gelmis olsaydi ogunleri aktaramazdin. Ayni sekilde rapor alirsan da aktaramazsin malesef.

Direk calisamaz raporu alma once calisabilir raporu alip deneyebilirsin. Calisamadigin yerde kesersin. Bi hafta bile aktarsan faydali olur.

Bence oyle olmuyor ister 37de dogur ister 40ta dogum sonrasi iznin 13 haftadir. 37de dogum doptim 3 haftami da dogum sonrasina aktaracagim diyemezsin sayet ben diyemedim

Kanunen dogum 40 hafta uzerinden hesaplanir ondan onceki hergun doktor raporunda mesela 39+3 diye belirttiginde kalan 4 gun dogum sonrasina aktarilir. Bununla ilgili devlet personel baskanliginin gorus yazilari var. Hatta 37.haftada gerceklesen dogum icin doktorun dogum raporunda erken dogum diye belirtmesi gerekirdi ki 2 haftada erken dogumdan dolayi dogum sonrasina eklenirdi.

Bu hesaplamalari yuzlerce ogretmene yapmisimdir. Sadece calisabilir raporu alindiginda yaz tatiline geljnce aktarim olmuyor. Toplamda 16 haftayi kullanmak zorundayiz kanuni hak.

Canim simdi okudum da kafam karisti. benim dogumun 18 aralikta ama dr 39uncu haftada aliriz dedi yani 10unda falan alacak. Diyelim ki ben 37 haftalikken haftalikken izne ayrildim ve 37de dogum yaptim. Aralik 18e kadar olan 3 haftalik iznim dogum sonsonrasina aktarilirsa benim toplam 16 hafta dogum sonrasi iznim mmi olacak

Aynen oyle olacak dogum sonrasi 16 hafta ve ayrica erken dogumdan dolayi 2 hafta daha eklenecek.doktor raporunda erken dogum diye belirtmeli.

Merhaba ☺️ Bende lansinoh manuel pompa var, çok kaynattım oğlumda, deforme falan olmadı. Kaynatırken sirke de eklerseniz suya daha iyi olur.
tmm yapicam beyaz sirke dimi ?
baska ne kattiniz deterjanla mi temizlediniz
ben de lansinohun elektriklisini aldim ciftli.ama tekini kullanicam sanirim.sahibi birini bayagi coo kullanmis sararma olmus digeri daha bryaz ama ikisini de kaynaticam yine de.
kaynatma suresi falan var mi
mesela sirkeyi suyu dokup tencereye utunleri koyup fokurdayana kadar kaynattiniz dimi ?

tmm yapicam beyaz sirke dimi ?
baska ne kattiniz deterjanla mi temizlediniz
ben de lansinohun elektriklisini aldim ciftli.ama tekini kullanicam sanirim.sahibi birini bayagi coo kullanmis sararma olmus digeri daha bryaz ama ikisini de kaynaticam yine de.
kaynatma suresi falan var mi
mesela sirkeyi suyu dokup tencereye utunleri koyup fokurdayana kadar kaynattiniz dimi ?
Önce normal bulaşık deterjanıyla yıkayıp iyice duruluyorum. Beyaz sirke de olur, elma üzüm evde o an hangi sirke varsa kullanıyorum. Sirke+su+ürünler kaynamaya başlayınca 5-10 dk kadar fokur fokur kaynatıyorum. Farklı bi ayrıntısı var mı bilmiyorum ama bi sorun yaşamadım şimdiye kadar. Biberon emzik de bu şekilde kaynattım hep.

Önce normal bulaşık deterjanıyla yıkayıp iyice duruluyorum. Beyaz sirke de olur, elma üzüm evde o an hangi sirke varsa kullanıyorum. Sirke+su+ürünler kaynamaya başlayınca 5-10 dk kadar fokur fokur kaynatıyorum. Farklı bi ayrıntısı var mı bilmiyorum ama bi sorun yaşamadım şimdiye kadar. Biberon emzik de bu şekilde kaynattım hep.
cok tesekkurler temizleyip kaldircam bi camtaya koyucam.doguma yakin tekrar yikayip kullanicam icim rahat etsin diye.
bi de hani ince bi hortumu varya ondan da sonucta süt gecisi saglaniyo ve siringayla temizlemeyi dusunuyorum onu kaynar suyla.ama deterjan kalintisi kalirmi onda bilmiyorum.

Back
X