• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
32. hafta çalışabilir raporunu neye göre aldınız? doktorum sekreterlikten alacaksın dedi 32 dolunca..ama benim 2 hafta önden gidiyo gelişimi.sat a göre mi aldınız siz?

cnm kaynanan kendine hizmet ettirmeye geliyor netgekini bu haldeyken gelmeyen bebek dogunca hic gelmesin.ben ilk 3 ay annemde kaldim.kaynanam gel bende kal dediyse de ben rahat edemem gitmedim.zaten kaynanam yemek pek bilnez cok beceriksiz elide lezzetli degil.hele ki boyle mide bulantilari yasarken asla yiyemem yemeklerini.bi de nazim anneme geciyo kaynanama sunu yap bunu yap diyemem ben.ben kaynanama kanamam falan olcagi icin annem gelicek 2 hafta kalicak sen de annem gidince kalirsin dedimev kucuk 2 kisinin kalmasina gerek yok sem yine gunduz gelirsin dedim.insallah kalmaz.ama mecbur dedim hem darilmasin hem de esim annen kaliyo niye annem kalmiyo demesin diye.
cnm senin kaynanan seni aramamis sormamis yardima gelmemis.esine dedin mi annen zor zamanimda gelmedi dofumdan sonra gelip napcak hizmet mi edecegjmi saniyo falan deseydin.esin de kör degilya annesine bi kac bisey demedi mi
ya da telde konusurken falan "hamilelgimde kimse yardima gelmedi dogumdan sonra da hic ihtiyacim yok " falan desen ustune alinsin diye.
baktin kaynanan gelcek sen de yerinden hic kalkma iyi olsan bile kalkma yapsin yemegini temizligini.isten kacan kaynanan 1 hafta zor durur o zmn.ben oyle yapicam kaynanam gelirse.oyle kimse bizden eskisi kadar hizmet beklemesin.artik bebekli olcaz sonucta.sen iyi olsan da sakin iyiyim deme.belin falan agriyomus gibi yap.hep bebeginle ilgilen.bebegini kaynanana birakip sen iş güc yemek yapmaya kalkma sakin.emin ol o da sıkılır gider.
annesi sen olcaksin kimsenin karismasina izin verme.gerekiyosa saglikci oldugunu her firsatta belirt.
ben de hata yaotim zaten salak gibi dogumun normal mi olcak diye sorunca ben sezeryan istiyorum deyiverdim.aman ne derlerse desinler bebegimi saglikla kucagima aliyim da.
beni de bazi arkadaslar tedavi gordugum zamanlar napiyosun nasil gidiyo falsn diye sorarlardi.simdi de hamileyim ne hikmetse sormaz oldular.bi hayirli olsun demediler.bunlarin da bebegi var ustelik.
ne kadar kiskanc insanlar varmis etrafimda bende hamile oldugumda anladim.o arkadaslarini sil cnm.ben sildim kafamda ne cevap veririm konusurum gordugumde.atara atar gidere gider :-)
ya bi de kiskanilcak hic biseyim yok.3.5 yil sonra hamile kalmisim zaten.kalinca da ilk 3 ay aglaya aglaya gecmis hala bulantilarimiz bitmemis.reflü had safhada.daha neyi kiskaniyolar anlamadim.insanlarin ici ne kadar pismis.onlar benden once hamile kaldi diye ben hayirli olsun diye tebrik ettim icimde kucucuk bi kiskanclik olmadi.ama uzulurdum tabkki herkes benden once evlendj de benim olmuyo onlarin oldu diye.ama yansitmadim hic.sadece mevlutlerine gitmedim bunu da belirttim.kalabalikta bebek mevlutlerinde bu koca karilar zirt birt hamile misin siye sorduklari icin gitmiyordum.hic birine kusmedim.ama resmen hamile kaldim diye benimle konusmayanlar var.cok sasiriyorum ama bu kisiler bebek dogduktan sonra evime de gekmesjn istemem nazarlari deger.o yuzden yuz vermicem.benle konusmayanla ben zaten konusmam evimde de istemem.
sen de restini cek cnm madem oyle konusma onlarla.gordugunde gormezden gel.
Cnm bazen kaynaya postlarını okuyorum hemen atlayıp yorum yapan salakları görüyorum ne varmış kaynana olmak suçmuymuş sizde kaynana olacaksınız filan diyenler oluyordu çok kızıyordum sizin iyi diye herkesin iyi olacak diye birşey yok diyordum içimden ama polemiğe girmiyordum hiç benim ki baya baya yüzsüz aramadı sormadı gelmedi gel bakayım bile demedi ben eşime söyledim İnsan bir arayıp sormaz mı diye ondan sonra aradı kaynana eşim arattırdı tabi işte yaşlılar nasıl gelecekler demişti eşim ne o şimdi gelecek ve kışı bizde geçirme planı yapıyorlar bu nasıl çelişki anlamış değilim ya insan minneti sever mi benim ki seviyor bize kim bakacak diye kadın şimdiden planlar yapıyor ben böyle birşey görmedim ve eşim ben bakarım diyo sürekli laf sokuyorum eşime ben bakmam diye ama banamısın demiyor böyle birşey işte işin kötü yani bana demiyor kışı sizde geçirecez eşime diyo zaten o rahatsızlığımdan ötürüdür ben aramam kırk yılda bir arıyorum ben aramıyorum diye oda aramıyor gelirlerse ben rahat edemem çocuğu bana ver sen yap der ben biliyorum çünkü ben yemek yapmayı pek bilmiyorum diyip işin içinden çıkıyor mecburen ben yapmak zorunda kalacam günde 3 öğün şimdiden onu düşünüyorum annem gelip gidecek ben napacam bunlar gelirse diye ve aylarca kalırlarsa kafayı yerim kesin işte diyorum ya herkes kendini düşünüyor eşimde bencil oda kendini düşünür aman annesi birşey demesin ona ne var ben yapsam ne olacak modunda ki bu durum bir başlangıç bu sene kışın kalır bakar alıştırır beni ve her kış gelir kışı geçirir yaza döner ben de bilmiyorum napacağımı utanıyorum da birşey de demiyorum sessiz kalıyorum oda laflarını güzel bir sokuyor bana böyle işte :( ark çevresine gelince insanlar kıskanç olmuş ne yazikki kendilerin olda dahi başkasının da olmasını istemez olmuşlar ne yazık ben gebelik öncesi beni arayıp sürekli görüşmek isteyip hamileyken bir gün kapımı açmayan herkesi sildim attım en ihtiyacım olduğu zaman yanımda olmayan varsın sonrası hiç olmasın dedim

Mrba kızlar..31 haftalık olan arkadaşlar acaba yakın zamanda tahlil sonuçlarındaki kan değerlerleriniz kaç çıkmıştı rica etsem yazarmısınız.????

Mrba kızlar..31 haftalık olan arkadaşlar acaba yakın zamanda tahlil sonuçlarındaki kan değerlerleriniz kaç çıkmıştı rica etsem yazarmısınız.????
11 çıktı canım dün 31+6 ydım ve ilaç da kullanmıyorum alerji yaptığı için. Az önce çıktım muayeneden iki ayda 9 a düşer dedi farklı bir vitamin verdi içinde Demir de varmış.

Cnm bazen kaynaya postlarını okuyorum hemen atlayıp yorum yapan salakları görüyorum ne varmış kaynana olmak suçmuymuş sizde kaynana olacaksınız filan diyenler oluyordu çok kızıyordum sizin iyi diye herkesin iyi olacak diye birşey yok diyordum içimden ama polemiğe girmiyordum hiç benim ki baya baya yüzsüz aramadı sormadı gelmedi gel bakayım bile demedi ben eşime söyledim İnsan bir arayıp sormaz mı diye ondan sonra aradı kaynana eşim arattırdı tabi işte yaşlılar nasıl gelecekler demişti eşim ne o şimdi gelecek ve kışı bizde geçirme planı yapıyorlar bu nasıl çelişki anlamış değilim ya insan minneti sever mi benim ki seviyor bize kim bakacak diye kadın şimdiden planlar yapıyor ben böyle birşey görmedim ve eşim ben bakarım diyo sürekli laf sokuyorum eşime ben bakmam diye ama banamısın demiyor böyle birşey işte işin kötü yani bana demiyor kışı sizde geçirecez eşime diyo zaten o rahatsızlığımdan ötürüdür ben aramam kırk yılda bir arıyorum ben aramıyorum diye oda aramıyor gelirlerse ben rahat edemem çocuğu bana ver sen yap der ben biliyorum çünkü ben yemek yapmayı pek bilmiyorum diyip işin içinden çıkıyor mecburen ben yapmak zorunda kalacam günde 3 öğün şimdiden onu düşünüyorum annem gelip gidecek ben napacam bunlar gelirse diye ve aylarca kalırlarsa kafayı yerim kesin işte diyorum ya herkes kendini düşünüyor eşimde bencil oda kendini düşünür aman annesi birşey demesin ona ne var ben yapsam ne olacak modunda ki bu durum bir başlangıç bu sene kışın kalır bakar alıştırır beni ve her kış gelir kışı geçirir yaza döner ben de bilmiyorum napacağımı utanıyorum da birşey de demiyorum sessiz kalıyorum oda laflarını güzel bir sokuyor bana böyle işte :KK43: ark çevresine gelince insanlar kıskanç olmuş ne yazikki kendilerin olda dahi başkasının da olmasını istemez olmuşlar ne yazık ben gebelik öncesi beni arayıp sürekli görüşmek isteyip hamileyken bir gün kapımı açmayan herkesi sildim attım en ihtiyacım olduğu zaman yanımda olmayan varsın sonrası hiç olmasın dedim
valls cnm cok enteresan cidden hani cocuklari olmaz da tebrik etmek istemez uzulcek doye tmm anlarim.ama bebdgin var zaten ne guzel masallah e birak bizim de olsun Allah vermis ne guzel bi masallah Allah anali babali buyutsun demek cok mu zor.
ne demek ben yemek yapmayi bilmem.bu yasa kadar evlatlarini nasil getirmis.tembellik yapmak icin oyle diyor.sen yerinden kalkma sakin ameliyatli olcaksin.agrin olcak ah vah de yataginda kalkamiyomus gibi yap.mecbur yapacak kaynanan.oturup orda hizmet beklicekse esin de kasinmis ben bakarim anneme demis o baksin madem oyle.ac kalacak halleri yok onlar bakar baslarinin caresine.sen alistirma sakin aman diyim.senin hurmetini gorurse kaynanan yapisip kalir kisin oh ekmek elden su gölden isine gelir.
valla kaynanalari savunanlarin kaynanasi melek gibidir ya da kendi de kaynanadir.
biz de kaynana olcaz da eski usul kaynanalar gibi olmicaz insallah.kaynanalrina laf soyletmeyenler bazem de mahsus yapiyor nenim etrsfimda var oyle anlasamaz ams cok iyit aramiz der ele gune karsi :-)
ya da kaynanasinin agzi var dili yoktur karismaz etmez oh ne guzel oyle kaynanayi biz de isteriz :-)
e cnm adi ustune kaynanan ogullsrini aldik diye icten ice ellerinden almisiz gibi davraniyorlar :-) kaynanan anne gibi asla olmaz olamaz bizi onlar dogurmadi sonucta.
misal kaynanam ameliyat olsa giderim yardimina yemegini yaparim temizligini yaparim.e onlar da bi zahmet kirk yilda bir ameliyat olcaz yardimimiza gelsinler.
benim kaynana da yapar ama lafini da yapar herkese ben yardima gittim der.ben de istemem o yuzden.kendini iyi kaynana gibi gostermeye bayilir reklamini yapar.gorumcem mesela 2 gundur bende kaliyo.kiz da annesi gibi beceriksiz.kek yapmayi bile bilmez.illa sunu yap bunu getir dicen oyle yapar.kocaman 20 yasinda kiz.onun yasinda ben neler yapiyodum.
dun kisliklari cikarttim.madem geldi bi ise yarasin dedim.vakumlu hurclara ben koydum gorumceme bazanin altina koydurttum.ama oflaya puflaya is yapiyo.gorsen isteksiz isteksiz uykum geldi demeler.umrumda degil.
oturup duruyo hala evleri de yakin netimiz var diye geliyo zaten.hele bebek olsun aslaa yuz vermem.onune pastalar borekler yapip koyuyordum eskisi gibi hic beklemesin.ben cok alistirmisim akillandim cnm yoksa hizmet ettikce ettirmek istiyolar.yasi benden kucuk kiz benden hizmet bekliyo saka gibi.kalk yap demeden kaldirmiyo totosunu.
sen de kaynanan yuz ver her sene kisin gelir yoksa hizmeti gorunce.

11 çıktı canım dün 31+6 ydım ve ilaç da kullanmıyorum alerji yaptığı için. Az önce çıktım muayeneden iki ayda 9 a düşer dedi farklı bir vitamin verdi içinde Demir de varmış.
31+3 üm şuan dün yapıldı tahlil 11.7 çıktı düşük dedi ama geneli böyle olunca normal diyoruz dedi, kafam karıştı:110:

valls cnm cok enteresan cidden hani cocuklari olmaz da tebrik etmek istemez uzulcek doye tmm anlarim.ama bebdgin var zaten ne guzel masallah e birak bizim de olsun Allah vermis ne guzel bi masallah Allah anali babali buyutsun demek cok mu zor.
ne demek ben yemek yapmayi bilmem.bu yasa kadar evlatlarini nasil getirmis.tembellik yapmak icin oyle diyor.sen yerinden kalkma sakin ameliyatli olcaksin.agrin olcak ah vah de yataginda kalkamiyomus gibi yap.mecbur yapacak kaynanan.oturup orda hizmet beklicekse esin de kasinmis ben bakarim anneme demis o baksin madem oyle.ac kalacak halleri yok onlar bakar baslarinin caresine.sen alistirma sakin aman diyim.senin hurmetini gorurse kaynanan yapisip kalir kisin oh ekmek elden su gölden isine gelir.
valla kaynanalari savunanlarin kaynanasi melek gibidir ya da kendi de kaynanadir.
biz de kaynana olcaz da eski usul kaynanalar gibi olmicaz insallah.kaynanalrina laf soyletmeyenler bazem de mahsus yapiyor nenim etrsfimda var oyle anlasamaz ams cok iyit aramiz der ele gune karsi :-)
ya da kaynanasinin agzi var dili yoktur karismaz etmez oh ne guzel oyle kaynanayi biz de isteriz :-)
e cnm adi ustune kaynanan ogullsrini aldik diye icten ice ellerinden almisiz gibi davraniyorlar :-) kaynanan anne gibi asla olmaz olamaz bizi onlar dogurmadi sonucta.
misal kaynanam ameliyat olsa giderim yardimina yemegini yaparim temizligini yaparim.e onlar da bi zahmet kirk yilda bir ameliyat olcaz yardimimiza gelsinler.
benim kaynana da yapar ama lafini da yapar herkese ben yardima gittim der.ben de istemem o yuzden.kendini iyi kaynana gibi gostermeye bayilir reklamini yapar.gorumcem mesela 2 gundur bende kaliyo.kiz da annesi gibi beceriksiz.kek yapmayi bile bilmez.illa sunu yap bunu getir dicen oyle yapar.kocaman 20 yasinda kiz.onun yasinda ben neler yapiyodum.
dun kisliklari cikarttim.madem geldi bi ise yarasin dedim.vakumlu hurclara ben koydum gorumceme bazanin altina koydurttum.ama oflaya puflaya is yapiyo.gorsen isteksiz isteksiz uykum geldi demeler.umrumda degil.
oturup duruyo hala evleri de yakin netimiz var diye geliyo zaten.hele bebek olsun aslaa yuz vermem.onune pastalar borekler yapip koyuyordum eskisi gibi hic beklemesin.ben cok alistirmisim akillandim cnm yoksa hizmet ettikce ettirmek istiyolar.yasi benden kucuk kiz benden hizmet bekliyo saka gibi.kalk yap demeden kaldirmiyo totosunu.
sen de kaynanan yuz ver her sene kisin gelir yoksa hizmeti gorunce.
Çok haklısın cnm senin ki yakın oda ayrı dert benim uzak ama yakın gibi herşeye müdahale bizim biliyorum eninde sonunda bana yerleşip kalacaklar istediğim kadar söyliyeyim yüzsüz insanlar bunlar anlamıyor ki eşimde ne var diyen biri arkamda olan biri asla olmadı olmazda anlatsam roman olur bana söylediği lafları kaynananın ben dönüp cvp bile vermedim eşimle ne kavgalar ettim ama değişen sadece ben kötü oldum artık bıraktım ben de bu filmin sonu belli evet acayip sinir oluyorum bu duruma ama ya gidecem bırakacam oğlunu yada mecburen bakacam onlara hakkımızda hayırlısı olsun ne diyim valla rahat olan insanlara imreniyorum ben de nasip olurda bir gün kaynana olacam ama kesinlikle öncelik çocuğumun mutluluğu olur eşim bazen çocuğumuz bize bakacak der ben de kızarım mecbur değil bizi rabbim kimseye muhtaç etmesin kimseyi de bize etmesin derim anlayışsız insanlar işte yapacak hiç birşey yok me yazıkkki...bu Arada sen Doğum çantanı hazırladın mı ben hala hazırlayamadım bi takım pijama daha alırsam ondan sonra hazırlarım diyorum

canım zaten şimdiden gelmeye niyeti olmaz 36dan sonra yavaş yavaş aşağı iner bebek. olur Allahın izniyle sen kendini güzel motive et
Hep dua ediyorum canm zaten bekliyorum bakalm biryandanda arrk kollarma almak istyrm :) zaman gecmiyor bir turlu

kızlarrrr bana Allah sabır versin.
Gerizekalı patron çalışabilir aldım diye demediğini bırakmamış arkamdan.Şimdi de 4 aylık izinden sonra 6 aylık ücretsiz izini ben verirsem kullanabilirsin yoksa kullanamazsın diyor adama kanun maddesiyle konuşuyorum o kamuda öle özelde ben verirsem diyor.4 aylık iznin bitsin 3 gün gelme hemen çıkarılırsın işten diyor.beni hamile hamile sinir ediyor ya.

Kizlar normal tuz havlularinin ortalama fiyati ne kadar? Simdi gelen giden olacak 1-2 misafir havlusu ve terlik alayim diyorum :D

Cnm bazen kaynaya postlarını okuyorum hemen atlayıp yorum yapan salakları görüyorum ne varmış kaynana olmak suçmuymuş sizde kaynana olacaksınız filan diyenler oluyordu çok kızıyordum sizin iyi diye herkesin iyi olacak diye birşey yok diyordum içimden ama polemiğe girmiyordum hiç benim ki baya baya yüzsüz aramadı sormadı gelmedi gel bakayım bile demedi ben eşime söyledim İnsan bir arayıp sormaz mı diye ondan sonra aradı kaynana eşim arattırdı tabi işte yaşlılar nasıl gelecekler demişti eşim ne o şimdi gelecek ve kışı bizde geçirme planı yapıyorlar bu nasıl çelişki anlamış değilim ya insan minneti sever mi benim ki seviyor bize kim bakacak diye kadın şimdiden planlar yapıyor ben böyle birşey görmedim ve eşim ben bakarım diyo sürekli laf sokuyorum eşime ben bakmam diye ama banamısın demiyor böyle birşey işte işin kötü yani bana demiyor kışı sizde geçirecez eşime diyo zaten o rahatsızlığımdan ötürüdür ben aramam kırk yılda bir arıyorum ben aramıyorum diye oda aramıyor gelirlerse ben rahat edemem çocuğu bana ver sen yap der ben biliyorum çünkü ben yemek yapmayı pek bilmiyorum diyip işin içinden çıkıyor mecburen ben yapmak zorunda kalacam günde 3 öğün şimdiden onu düşünüyorum annem gelip gidecek ben napacam bunlar gelirse diye ve aylarca kalırlarsa kafayı yerim kesin işte diyorum ya herkes kendini düşünüyor eşimde bencil oda kendini düşünür aman annesi birşey demesin ona ne var ben yapsam ne olacak modunda ki bu durum bir başlangıç bu sene kışın kalır bakar alıştırır beni ve her kış gelir kışı geçirir yaza döner ben de bilmiyorum napacağımı utanıyorum da birşey de demiyorum sessiz kalıyorum oda laflarını güzel bir sokuyor bana böyle işte :KK43: ark çevresine gelince insanlar kıskanç olmuş ne yazikki kendilerin olda dahi başkasının da olmasını istemez olmuşlar ne yazık ben gebelik öncesi beni arayıp sürekli görüşmek isteyip hamileyken bir gün kapımı açmayan herkesi sildim attım en ihtiyacım olduğu zaman yanımda olmayan varsın sonrası hiç olmasın dedim
ay canım aynı ben benim kaynana da hazırı sever hele kışın kime gitsem kime sığınsam derdinde ama bu eşinle kaynaklanan birşey malesef eşin yüz veriyor. arkadaş konusunda da aynı ben hamileyim hiç kimse aramaz sormaz ben hal hatr sorarım ama bugün iyice canım sıkıldı. hepsi biliyor benim burda kimsem olmadığını tek başımayım camları siliyorum şimdi oturma odasına geçtik soğuklar başladı malum ordaki eşyaları toparla sil felan her işi ben görüyorum ama arkadaş dediğin bir tas çorba pişirir gelir yemek yapmak bile zor geliyor bana artık. şunu anladım ki hiç kimseden beklentin olmayacak eşinden bile herşeyi kendim yapıyorum ve erken gelirse gelir napim. dediğin gibi bende görüşmeyecem artık beni aramayan sormayanlar ile. değmez...

Back
X