• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Aramizda Daha once genel anesteziyle sezaryen yapan varmi bende korkular basladi deneyimli birinin teskin etmesine ihtiyacim var sanirim.Her dk kafamda ameliyathane korkusu oluyor.Ve gecen yil 3 saat suren fitik ameliyati gecirdim hic boyle korkum yoktu simdi ise korkular basiyor.
ben 2016 ekimde genel anezteziyle sezeryan oldum canım. korkma kendini korkuttukca daha ck evham yapıyor insan. uyuyorsun uyanıyorsun herşey bitmiş. sorma istedigin bişey varsa yardımcı olurum

bende doğduğu gün yaptıracam sünnetini hastaneden çıkmadan yaptıralım dedik. 2 gün tamamen toparlanıyor dedi doktor hiç ağrısı olmaz anestezi falanda verilmiyormuş. son kontrolümde tekrardan konuşucam nasıl yöntem uyguluyor falan diye..siz konuştunuz mu? ben çocuk genel cerrahına sünnet ettiricem. kimi çocuk üroloğuna sünnet ettiriyor siz hangisini düşündünüz
ben ilk günler yaptıramam ya aglarsa filan baska derdi olsa hep sünnetten midir diye korkarım :S o yüzdeen 7 aylık oldugunda yaptırmayı düşünüyorum açıkcası

7. Günü sünnet diye biliyorum. Ben de öyle istiyorum nasipse. Devlette bir yaşına kadar herhangi bir sıkıntısı yoksa yapmıyorlar diye biliyorum. Özellerde ne kadardır acaba

Canım içine bebek yastığı koyunca rahat uyuyor o çukurluk gidiyor ilk ay öyle kullanılır benim zaten senin getirdiğinden var oğlumdan kalma Harika bişey çok rahat edeceksin sende yatağın üstüne bile koyup uyurken öyle uyuyorsun sallarsın uyursun arabanın arka koltuğunada sığıyor biryere giderken ev oturması yada piknik yolculuk öylece götürüyorsun benim bide bunu getirtme sebebim araba kullanıyorum oğlumu okula ben götürüp getiriyorum bebeği arabada bununla götürcem emniyet kemerini buna bağlıyorsun 1 yaşa kadar kullanılıyor sonrada oğlum için araba koltuğu almıştık ona geçecek artık arabada
Ben de hem arabada kullanmak için hem de taşıma kolaylığı için istiyorum aslında bunlardan. Bebek arabasını belki pusetli alırım diye bekliyorum şimdilik. Ona karar verdikten sonra puseti düşüneceğim

Benim doktorum hiç yasakçı bir doktor değil. Genelde herşey için yapabilirsin yiyebilirsin diyor. Çok rahat. Ama gebeliğimin en başında tek bir şeyi yasakladı o da kafein. Çay kahve kola yani. Türk kahvesinde de var tabii ki kafein. Ben hiç içmedim. Çay da içmiyorum. Doktorumu dinliyorum. Ama günde 1 kahve içilebilir diyenler de var. Bişey olmaz heralde canm bilemedim.

Çok dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime içtiklerime ama benimki çayla ilgili hiç bişey demedi. kola gibi gazlı asitli içeceklerden uzak dur dedi. çay için sadece demir hapını içtikten bir saat önce bir saat sonra çay ve süt tüketme dedi. Ben bardak bardak çay içiyorum resmen.İş yerinde abla durmadan çay getiriyo önümüze hiç de içmem demiyorum yani. o kadar yasaklı bişey olduğunu bilmiyodum. tırstım şimdi

Çok dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime içtiklerime ama benimki çayla ilgili hiç bişey demedi. kola gibi gazlı asitli içeceklerden uzak dur dedi. çay için sadece demir hapını içtikten bir saat önce bir saat sonra çay ve süt tüketme dedi. Ben bardak bardak çay içiyorum resmen.İş yerinde abla durmadan çay getiriyo önümüze hiç de içmem demiyorum yani. o kadar yasaklı bişey olduğunu bilmiyodum. tırstım şimdi
korkmana gerek yok tatlım kansızlık yapıyor diye söylüyorlar ben kızimda demlik demlik ictim birşey olmadı çok şükür hatta 35 haftalik doğdu küvezde bile kalmadı cokta saglikliydi çok şükür

A Albatross35
Canm rahim agzi kisaligi(servikal yetmezlik) teshisi kondu. O yuzden malesef erken dogum riskim var:KK43:
İnşallah vaktinde saglikla kucağına alirsin canim kaçınci haftada kaç mm çıktı şuan kaç mm doktor ne ilaci verdi k.bkma cok soru sordum bnde ilk kızımı 35 haftalık doğurdm hic servikal uzunluk bilmiyordum doktor bna hiç bir söylememisti bu da erken doğar diye korkuyorum haftaya bnde soracağım

Erkek anneleri sünnet düşünceniz varsa ya hemen yaptırın yada iyiyce büyüyünce. Çünkü hareketlenmeye başlayınca çok zor. En mantıklısı hemen yaptırmak. Hareketlenip dönmeye başladığında kendi canını bilmeden yakabilir.

Aramizda Daha once genel anesteziyle sezaryen yapan varmi bende korkular basladi deneyimli birinin teskin etmesine ihtiyacim var sanirim.Her dk kafamda ameliyathane korkusu oluyor.Ve gecen yil 3 saat suren fitik ameliyati gecirdim hic boyle korkum yoktu simdi ise korkular basiyor.
Canım ben oldum 2015ekimde sormak istediğin birşey varsa cevapların seve seve

kızlar yeni doktora gitmiş olanlar? kilo ve boyunuz kaç olmuş ? 9 kilo almışım 30. haftam bitiyorken doktor çok dedi böyle giderse 12-13 bitirirsin dedi ztn 54 kilo ile hamile kalmıştım boyum da 1.67 anlamadım 5 kilo fln mı almalıydım?

kızlar yeni doktora gitmiş olanlar? kilo ve boyunuz kaç olmuş ? 9 kilo almışım 30. haftam bitiyorken doktor çok dedi böyle giderse 12-13 bitirirsin dedi ztn 54 kilo ile hamile kalmıştım boyum da 1.67 anlamadım 5 kilo fln mı almalıydım?
Ben 10 kilo aldım şimdiye kadar. 51 le başladım 61 im şuan ve çok çok normal bence. Zayıf kişilerde 17-18 kg normal yazıyor her yerde

Bence normal yani ben de 7 kilo almışım 53 ile kaldım , 60 ım şu anda. Bir de bu ara yemeyi artırdım bebişim biraz geri kaldı diye, yani evet kilo alacağız ama önemli değil bence bebişler sağlıklı olsun yeter ki.

Kızlar bebek görmeye gelenlere ikram için buzluğa atmalık küçük gül börekleri yapacağım. Sizce pişirip de mi atayım yoksa pişirmeden mi? Pişirip atınca direkt ısıtıp sunabiliyorsun diğerinin pişmediniz beklemek zaman alabilir ama çiğ atıp pişirince tadı daha lezzetli oluyor.

Canım içine bebek yastığı koyunca rahat uyuyor o çukurluk gidiyor ilk ay öyle kullanılır benim zaten senin getirdiğinden var oğlumdan kalma Harika bişey çok rahat edeceksin sende yatağın üstüne bile koyup uyurken öyle uyuyorsun sallarsın uyursun arabanın arka koltuğunada sığıyor biryere giderken ev oturması yada piknik yolculuk öylece götürüyorsun benim bide bunu getirtme sebebim araba kullanıyorum oğlumu okula ben götürüp getiriyorum bebeği arabada bununla götürcem emniyet kemerini buna bağlıyorsun 1 yaşa kadar kullanılıyor sonrada oğlum için araba koltuğu almıştık ona geçecek artık arabada
Bende alicam cnm arastiriyodum kalitesi iyi mi icininin dolgunlugu falan

Nasil cok diyor anlamiyorum 12 13 kg ile bitirmenin neresi anormal ve abartili. Bizler hamileyiz nolcakti rejim mi yapmaliyiz bu kg takintisindan bisey yiyip icemez olduk. Zaten saglikli besleniyoruz ve bilincliyiz bunyemiz kg ya musaitse napabiliriz. Hic takilma tatlim cok cok normal kglar emzirdikce gider. Bugun ece erken dedi ya kadin 30kg almis bak zayif simdi.

korkmana gerek yok tatlım kansızlık yapıyor diye söylüyorlar ben kızimda demlik demlik ictim birşey olmadı çok şükür hatta 35 haftalik doğdu küvezde bile kalmadı cokta saglikliydi çok şükür
benim tahlillerimde hiç kansızlık sorunum çıkmıyor zaten bebekte de yoktur umarım

Back
X