2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar dr zahide küçük instagramda spinal ve genel anesteziyle yapılan iki doğumun videosunu paylaşmış ve altına şöyle bir yazı yazmış. Sezeryan yöntemi hakkında kararsız kalanlara belki yardımcı olur

Ben bu konu hakkında çok kararsız kalmıştım dün netleşti kararım ☺ genel anestezide bebege anestezi gidiyormuş bogazdan entübe ediliyormuş anne spinal daha mantıklı geldi bi tek kafama takılan baş agrısı oluyormuş :(

Ayni benm gbisin vallah hic sorma bende merak ediyorum arkadsmn bebegni sevmekten iyice bebegmi bekler oldum ya :)
benim de bebisin hareketlerini azaldi cumartesi gelsin bi an once istiyorum nefes almakta guclesti artik
2 hafta olcak artik her hafta muayene olsa keske de gorsem.goremeyince korku oluyo bazen sonlara yaklastikca

Ben bu konu hakkında çok kararsız kalmıştım dün netleşti kararım ☺ genel anestezide bebege anestezi gidiyormuş bogazdan entübe ediliyormuş anne spinal daha mantıklı geldi bi tek kafama takılan baş agrısı oluyormuş :KK43:
Canim illa bas agrisi olcak diye bir sey yok ki. Ben spinal oldum ne bel ne bas agrisi yasadim. Herseyin negatif yonunu dusunursek hic bi dogum sekline cesaret edemeyiz. Bu dogumda en onemli sey kendini yureklendirmek yaparim demek.

Ne kadara aldın cnm kalıp çıkarmak için başka birşey aldın mı benim anlamadığım kalıbını nasıl hazırlayıp dikiliyor
cnm kalibini ben kendim cizip cikarttim.evde pc yoktu.net cafeye gitmeyi de gozum kesmedi.
sen internet cafeden ya da evde yazicin pc n varsa ya da is yerinden pintereste girip bulut balon kaliplarini cikartabilirsin.daha guzel muntazam olur.
kece zaten genelde ayni olcude satiliyo A4 kagidi gibi.ve o yetiyoda artiyo.ben 5 renk aldim artti bile.altina da ayrica kalin kece istemen gerekiyo.ama digerleri ince kece.
ve yaparken icini cok fazla doldurmamaya calis ki dikis yerlerini potluk yapmasin

cnm ben sana you tubedan atiyim linkini

bu videodan izleyip yaptim.
renkli keceler aldim tuhafiyelerde kirtasiylerde satiliyo.altindaki de kalin kece.arkasina kurdela aldim.
beni en cok zorlayan silikon tabancayla yapistirmak oldu.bulutun arkadindaki kurdelalari once orantili yapistiramayinca cikartmak zorunda kaldim daha sonra tekrar yapistirdim ama elimi falan yaktim.
balonlari da hangi renk kece aldiysam o renk dikis ipligiyle diktim.
bulutun kalibini kucuk yapmisim aslinda biraz daha sisko yapsaydim tam olcakmis ben de altina yyine kucuk kalpler dikip kurdelayla sallandirmayi dusunuyorum uzunlu kisali
altina muhakkak kalin kece al cnm yoksa ice katlanir kotu durur.
sana kasnankla yap dememin nedeni ben ilk kez keceyle bisey yaptim ama dikis biliyorum o yuzden dikerken sıkılmadim sevdigim icin.ama sıkılirsan yapma hic derim uzun suruyo bayagi.ben vakit var diye yavas yavad yaptim.34.haftadasin aslinda kasnakla o attigim resimdeki gibi yapabilirsin.hatta ben yapistirma esnasinda keske kasnak alip ustune yapistirma yapsaydim hem risksiz hem de basit olurdu dedim ama ben sonradan gordum nette kasnak suslerini.
habi sabirli biriyim yaoarim dersen yap ama ben bile sevdigim halde yapistirirken sıkıldım ozellikle.silikon tabanca olayini sevmiyorum ben pek ondan sanirim.elimi yakiyorum silikonla yapistirirken.cunku mecbur hemen yapistirmak gerekiyo yoksa hemen aninda kuruyo silikon.
ama kasnak isi yapsaydim yamuk yapma derdim olmazdi

Saol cnm dediğin gibi kasnaklı olan daha basit gibi bunları satan bir yer bulup alıp ben de yapayım ellerine sağlık senin yaptığında çok güzel olmuş

Cnm USG sonucu doğru çıkarsa 3-3.5 arası doğar galiba.saglikli olsun da önemli olan o canım.senin kız nasıl iyi mi cnm? Özgür beye devam mı?senin doğum ne zaman beli mi?
Canım böyle giderse 4 olur senin kızçe. Ben De bıraktım Özgür beyi, Ayşenur Hanım a gidiyorum bir aydır Grandda. Memnunum da. Benim kız iki hafta geriden geliyor salı günü 1800 gram dedi. Sağlıklı olsunlar da tek kilo nasılsa alırlar. 3 kilo olsa yeter. Doğum tarihi konusunda henüz konuşmadık.iki haftada çağırıyor.

Canım bir tane A4 boyutunda keçe 1 TL mesela bulutu bir A4 e göre keseceğim, beyaz bir kağıda kalemle çizip kesip sonra keçenin üstüne koyup kalemle çizeceğim, sonra kesip dikiyorsun, sona doğru açıklık bırakıp elyaf i dolduruyorlar, en son da dikisi tamamlıyorlar. Bir iki video izledim YouTube dan çok basitti bence .
Keçenin fiyatı bu kadar uygunken çok basit kapı süslerinin 150 TL ye satılması resmen soygunculuk bence
Saol cnm dediğin gibi 150 TL’den aşağı yok bir kapı süsü geri kalanlar hariç baya uyguna geliyor bu yapılan bence en doğrusu böyle yapmak

Kızlar beşigin içinde ki yatagın üstüne çarşaf dışında birşey sarıcakmısınız
Ben uyku seti aldım ama çarşaf soğuk tutar diye paten kumaştan yastık ve lastikli çarşaf diktim canım. Sermekte yarar var bence malum bebişler tam kışın soğuğunda gelecekler.

cnm kalibini ben kendim cizip cikarttim.evde pc yoktu.net cafeye gitmeyi de gozum kesmedi.
sen internet cafeden ya da evde yazicin pc n varsa ya da is yerinden pintereste girip bulut balon kaliplarini cikartabilirsin.daha guzel muntazam olur.
kece zaten genelde ayni olcude satiliyo A4 kagidi gibi.ve o yetiyoda artiyo.ben 5 renk aldim artti bile.altina da ayrica kalin kece istemen gerekiyo.ama digerleri ince kece.
ve yaparken icini cok fazla doldurmamaya calis ki dikis yerlerini potluk yapmasin
Tamam cnm çok teşekkür ederim aynen dediğin gibi yapmaya çalışayım ama önce satılan yeri bulup almam lazım bizim buralarda pek görmedim tuhafiye gibi bir yer başka yere bakayım inş bulurum

Ben bu konu hakkında çok kararsız kalmıştım dün netleşti kararım ☺ genel anestezide bebege anestezi gidiyormuş bogazdan entübe ediliyormuş anne spinal daha mantıklı geldi bi tek kafama takılan baş agrısı oluyormuş :KK43:
ben de spinal planlıyorum. Baş ağrısı herkeste olmuyor, olursa da doktorun mutlaka bunun için çözüm önerisi olacaktır. Bazıları kahve geçiriyor diyor ama ben 8 aydır hiç kahve tüketmemişim hemen doğum ertesi kafein alıp daha ilk sütten bebeğe geçsin istemiyorum. İnşallah ağrı olmaz ama olursa da katlanılır bir şekilde.

cnm genelde de baş bel agrisi oluyormuski zaten.yani agriyi her halukarda yasicaz kacari yok.onu da zaten nescafe icerek ve serumla agri kesici vererek halloluyormus
bana da doktorum spinal daha risksiz genele gore demisti.geneldr narkoz bebege gevermj diye sormustum.biz zaten sezeryan dogumlarda hemen bebegi cikartmaya calisiyoruz 4 dkda o sure icinde bebege gecmez hic bisekilde demisti.bana mantikli geldi aslinda bi dunya insan var sonucta genel anesteziyle dogum yapan.

cnm bazilari hem enden hem boydan bagliyo.bazilari da sadece boydan bagliyo.
ben de sadece boydan baglicam.ortada da zaten kapi susum olcak.ben de onu nasil kapiya tutturcam onu dusunuyorum.aslinda tüle tutturum plastik catal igneyle dusmez heralde o sekilde.ama bilemiyorum tabi yinede
bana da gorevli dedi herkes 4 metre aliyomus.bende oyle aldim bakalim.kumaşcidan aldim bilindik bi yerdi guvendim o yuzden ama insallah kisa gelmez ya.
Ayy ben de süsü nasıl tutturacağım onu düşünüyorum. Acaba sap yapıp kapıya asılır mı ki?

Ayy ben de süsü nasıl tutturacağım onu düşünüyorum. Acaba sap yapıp kapıya asılır mı ki?
cnm benimkinin asma yeri var kurdelayla onu plastik cengelle tutturmayi dusunuyorum tüle.
ama tahta ise susun yapiskanli aski alip yapistirabilirsin ama tül olcak iste nasil olur ben de bilmiyorum.kapi susu sayfalarina bi bak derim instadan kapilara takilmis halllrine.iplikle kapinin ustunen baglayip ice grcirenler olmus o da olabilir.

Canım böyle giderse 4 olur senin kızçe. Ben De bıraktım Özgür beyi, Ayşenur Hanım a gidiyorum bir aydır Grandda. Memnunum da. Benim kız iki hafta geriden geliyor salı günü 1800 gram dedi. Sağlıklı olsunlar da tek kilo nasılsa alırlar. 3 kilo olsa yeter. Doğum tarihi konusunda henüz konuşmadık.iki haftada çağırıyor.
Anladım canım ne yalan solim degistirmene çok sevindim.cok ilgili değildi.ins kolay dogumlarimiz olur.annem USG kg larina inanmıyor 3 kilo anca olur diyor sürekli :-P sağlıklı olsunlar da gerisi mühim degil

Ben normal doğum olursa epidural spinal beraber almayı düşünüyorum öyle öneriyor anestezi uzmanı

Back
X