2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
kizlar ben de bugu kontrole gittim
tam 33 haftaligiz bebek 2040 olmus cok sukur muzlar sütuler ise yaramis demekki :-) ah bi de kabiz olmasaydim muz yuzunden iyi olcakti 2 3 gundur yiyememistim
ilk kez nts ye girdim bi sorun cikmadi.ama nts sirssinda bile kasilmsm vardi
gun icinde ozellikle aksamlsri gecmeyen bi kasilma yasiyordum.doktor da eliyle bakti ve ne olur ne olmaz progestan yazdi sabah aksam 1 kere.
o da bende cok guzel kafa yapiyo misil misil uyutuyo insallah yine oyle yapar da sabaha karsi 4 5 lerr kadar oturmak zorunda kalmam reflü yuzunden :-) tedavi sirasinda kullnamistim sarhos gibi yapip sonrasinda deliksiz uyuyordum.resmen progestan alcam diye sevindim saka gibi :-)
ne cok zayif ne cok iri bi bebek normal dedi.
2 hafta daha gecse korkma artik dogsa da olur dedi.
oyle deyince bi rahatladim.
haftaya bi daha nts ye gircem.mubarek nts ye de 30 tl verdik.
greyfurt yiyebilirmiyim dedim ye hic bisey olmaz nete bakma sen dedi.
nette greyfurt yiyince bazi ilaclar etkikesime giriyomus diye okumustum.ve greyfurt da bulantima iyi geliyordu.
gunde 5 6 tane yiyecek degilsin 1 2 yeter dedi.zaten oyle.
zaten benim doktorumdaki relaxlık bende olsa evde bile dogururum :-)
bu arada kizimin saclari hic gozukmedi kel olcak demekki :-) ayni benim bebekligim :-)

cnm ben de jasiyorum kendimi cok ama senin kadar degilmisim demekki
mesela 3 kere asilama oldum hem diktor hatasi idrara sıkısik olmamgerektigini soylemeden asilama yaomsys calistilar hem de kasildigim icin cok canim acimisti.alttam her muayen edilfigimde hep bi irkilme yasardim.hatta bu yuzden rahim filmi cektirirken de narkoz almistim.
vajinusmus olmasam bile iliksinim agrili gecmesi beni hem psikolojik hem saglik yomundrn etkiliyo.yara oluyordu benim iki gun ust uste iliksiye girincr mesela.bu da kendimi kotu hissettiriyodu esime karsi.
ben hic bu konuda psikologa gitmedim.ben ne dicem psikolog ne dicek cekindim.hareket mi vermisti sana.nette kegel hareketlerinden bahsediliyordu ama vajinusmus olmadigim icin yapmamistim
insan iliskide agri yasayip isteksiz olunca kendini kotu hissediyor kadinligini hissedemiyor malesef.esime karsi bu konuda hep suclu hissederim kendimi.cogu kez agri yasadigim halde belli etmemisimdir esime

Canım dedigin gibi iliski oluyosa vajınusmus değildir . bilemiyorum tbi ağrı için bi uzmandan yardım almakta fayda var belkide kendını kastıgından ağrı oluyodur.
Ben normal doğum yapmak isterim ama bebegi zora sokar mıyım ondan cekınıyorum bilmiyorum dusuncem bu bi hafta icinde

Tırnak kesme işini ben de yapamam korkarım canını acıtırsam diye. Bugün eşim ayak tırnaklarımı kesti ( ben kesmek istediğimde çok kasılma yaşadım kesemedim) Allah razı olsun. Dedim bebeğin tırnakları da sen kesersin madem o görevi ona verdim :)
ben daha kendim kesebiliyorum zar zor esim yoksa dipten keser tirnaklarimi :-)
bugun hastaneye giderken ayskkabimi esim giydirdi giyemedim hic.ve ayagim sismis onu anladim esim bile zor giydirdi hic baglamadan gittim oysaki hic sis gibi gozukmuyodu :)

Koalina Koalina geçmiş olsun canım inşallah sancıların durur doğum için çok erken..senin bebiş baya hızlı maşallah ilk baştan beri hcg değerin bile çok yüksekti o zaman ne kadar hızlı olduğunu göstermiş küçük yaramaz..Allah sağlık versin
Sagol canim son nstden bu yana bayagi vakit gecti o iyiydi bakalim bundan sonraki nasil cikacak.
Benimki hizli dedigin gibi ama bu kadar da hizli olacagini dusunmemistim. Bari biraz daha kilolu olsaydi cok zayif su an. Bir kac hafta daha durur insallah

Canım dedigin gibi iliski oluyosa vajınusmus değildir . bilemiyorum tbi ağrı için bi uzmandan yardım almakta fayda var belkide kendını kastıgından ağrı oluyodur.
Ben normal doğum yapmak isterim ama bebegi zora sokar mıyım ondan cekınıyorum bilmiyorum dusuncem bu bi hafta icinde
cnm bebegin nirmsl yola dogmasi tehlikesi varsa bu durumda yuzde 1 bile o riski alma derim.sezeryande dogumdan sonra agri yasican ve yasicaz ama sag salim bebegine kavuscan onemli olan da o zaten.
zaten normalde de sezeryande de agri yasican illaki ama az ama cok.
doktorunu dinle derim.sonradan pisman olma cnm Allah korusun.

cnm bebegin nirmsl yola dogmasi tehlikesi varsa bu durumda yuzde 1 bile o riski alma derim.sezeryande dogumdan sonra agri yasican ve yasicaz ama sag salim bebegine kavuscan onemli olan da o zaten.
zaten normalde de sezeryande de agri yasican illaki ama az ama cok.
doktorunu dinle derim.sonradan pisman olma cnm Allah korusun.

Bende öyle dusunuyorum. Normal dogum yapmak cok isterim ama o riski de alamam bide normal dogum diye girip sezaryan olup cıkmak var o an yapamassam . Sanırım en sağlıklısı sezeryan olucak benım ıcın

tabiii cnm herkesin bunyesi ayni degil.benim bunyem de hassastir mesela canim tatlidir benim.
hani bazilari vardir bire bin katarak anlatir o tipler de var yani.
bi de hani ben 6 saat kalkamadim demek farkli spinalde 6 saat kalkamiyisun demek cok farkli.sen 6 saat kalkamazsin belki ben 3 saat belki 8 saat kalkamicam herkesin bunyes farkli
dogum konusjnda bazi insanlar genelleme yapara konusuyo zaten o yuzden korkuyoruz.her dogum farkli halbuki.
cnm yaninda refakatci erkek aliyorlarmiydu tekli odada mi kalmistin
benim de annem kalir o degistirir herslde o zmn. ben ilk uyusukluktan dolayi hemsire degistirir saniyordum.ama tabi tamamen uyutulmicam icin cok utanirim ya annem degistirse daha iyi.
aynen canım her bünye farklı bende veya başkasında öyle oldu diye sende de öyle olacak değil. güzel düşün güzel olsun canım =) evet benim doğum yapacağım hastanede erkek refakatçı alıyorlar ve hep özel odaları varmış iki kişilik olsa dahi senin için kapatıyırlarmış bu yüzden bu hastaneyi tercih ettim. kızımda sıkıntı yaşamıştım daha doğrusu şansım vardı. iki kişilik odaya yatırıldım ama biri gelirse eşiniz çıkması lazım dedi bende gidemez koridorda durur bekleme odasında dedim ve gece kimse gelmemişti Allahtan. ertesi gün 10 gibi bir kadın 1cm açılma ile sancı çekiyordu yanımda ve ben hemen çıkış istedim çünkü ben onun 8cm açılmasına kadar dinleyemezdim. işte böyle bir düzensizlik olmaması için çok hastane araştırdım ve ayretten kızımda kalacak mecburen o yüzden tek kişilik özel olda olmasına tercih ettim canım. bende ilk hemşire daha doğrusu ebe değiştirdi altımı bebek bezi istedi sonrasında eşim normal depend teğiştirdi aonraaında zaten ayaklandım şükür =) bence ondan bundan aöylenenlere dinleme herkes özel ve sadece bebeğine odaklan yok ağrıymış felan düşünme bazende psikolojik de oluyor herşey. yok başım belim ağrıyor dersen olur çünkü psikolojik olarak öyle hazırlıyorsun kendini bende malesef normal doğum diye odaklandım ve belimden iğne yapmayın sonrasında çekerim diye kaç kere yalvardım ve öyle de oldu malesef. bu sefer herşeyi oluruna bırakacam relax olacam =)

Ay kızlar kuaföre gittim çok şükür temiz oldum. Özel bölgede biraz canım yandı kuaför abla nasıl normal doğum yapacaksın dedi. Bakalım o belli değil henüz dedim :))))

Kizlar merhaba.

Açılışı yaptim, dun 35+ 3 te dogum yaptim.

Çarşamba gunu saglik ocaginda tahlil ysptirmistim. Persembe yani dun sonuçları kendi doktoruma gosterdim. İlk defa tsh yuksek çıktı ve idrarda da protein kacagi vardı. Nst ye girdim kalp atislari normaldi, sanci yoktu. Doktor preeklemsiden şüphelendiği icin 24 saatlik idrar tahlili istedi bir de tsh icin yeni bir tahlil istedi. Kan verdim sonucu 2 saat sonra cilacakti ben de hastanrnin yakininda ablam var ona gectim.beklemek icin.

Gittim kahvalti uaptik biraz uzandjm basim donmeye basladi. Soguk soguk terledkm midem bulandi istifra ettim kasiklarima da gaz sancisi gibi bri sanci girdi. Hemen hastaneye döndük doktor tansiyonu olcti 16ya cilmisti ultrasona aldi direk yuzu degisti kalk hemen nstye cikiyoruz dedi, beni aldi cilsrdi nstye kendi bağladi ve direk ameliyathaneyi hszirlayin dedi. Megerse plesenta erken ayrilmis, icerde kanama baslamis bebegin kalp atışlari yavaslamisti. Resmen beni bes dk içinde sezeryana aldı. Bi ustumu ciksrdigi hatirliyroum gerisi flu
Bebek icerde oksijensiz kalmis hemen kuvoze almkslar. Simdi hala solunum cihazina bagli. Dune gore daha iyi durumda.
Dualariniza ihtiyacimiz var
Canım öncelikle geçmiş olsun sonrasında hayırlı olsun. Haftası çok iyi bebeğin birkac güne toparlar hiç uzme kendini. Şanslısınız ikinizde erkenden fark edilip müdahale edilmiş. Iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Jasmineoo Jasmineoo uygar eymen uygar eymen Koalina Koalina Kızlar sizlere de geçmiş olsun. Hepimizde sağlıkla zamanında alırsınız insallah bebeklerinizi.

Kizlar doktorla gorustum son bir kez nst istedi. Arada bakiyorum sancim yok diye sevinirken bebegin kalp atislari dusuk cikiyor bu sefer de. Insallah yanlis olcuyordur :KK43:

Ay kızlar kuaföre gittim çok şükür temiz oldum. Özel bölgede biraz canım yandı kuaför abla nasıl normal doğum yapacaksın dedi. Bakalım o belli değil henüz dedim :))))
Hamilelikte daha hassas oluyor canım daha çok acıyor hatta kanıyor korkma ben oğlumda her ay gittim oğlum doğunca lazer yaptırdım hiç Yok bu hamileliğimde öyle rahat ettimki

Kizlar doktorla gorustum son bir kez nst istedi. Arada bakiyorum sancim yok diye sevinirken bebegin kalp atislari dusuk cikiyor bu sefer de. Insallah yanlis olcuyordur :KK43:
İnşallah bişey olmayacak canım olsaydı kaçgündür olurdu doktor riske atmaz alırdı bebeği rahat ol Allah a teslim ol rabbim hayırlısını verir inşallah çok dua et

Canim benim de oyle oldu. Once sanci yuksek cikti sonra bebegin kalp atisi dustu ama o bence akciger gelistirici igneden oldu o da duzeldi bi kac saate seninki de oyle olur eminim. Gonlunu ferah tut yarin yarin evinde dinleniyor her sey yolunda olur insallah

2 defa bana da oldu canim o hemsire uzun sureli olunca ve ileriki haftalarda korkuyoruz endisenme demisti. Bebek hareket edince oluyormus bazen kalp atislari tamamen gidiyor ya. Sonra doktorda hic bisey demedi. Uzun suremi dusuyor kalp atislari

Hamilelikte daha hassas oluyor canım daha çok acıyor hatta kanıyor korkma ben oğlumda her ay gittim oğlum doğunca lazer yaptırdım hiç Yok bu hamileliğimde öyle rahat ettimki
Ben de bu doğumdan sonra kesinlikle laser e başlayacağım. Gerçekten sürekli bunun sıkıntısını çekmek zor oluyor.

Back
X