• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Nst sancı olması için kaç üzeri çıkması lazim acaba ya
Benim bu nstden sonra yatis yapildi
20181102_160721-1-1.webp

Nst sancı olması için kaç üzeri çıkması lazim acaba ya
sanırım 20'nin üzerine çıktığında sancı oluyor. Çünkü benim bağlandığım nst'de 20 çizgisi kırmızıydı. Benim hiç üzerine çıkmadı. Bir de sancıyı tek başına değil de bebeğin kalp atışıyla birlikte değerlendiriyorlar. Bebek hareket ettiğinde kalp atışı artmalıymış. Düşerse sıkıntı var demekmiş. Böyle açıklamıştı doktorum.

Sol kasık ağrısı başladı yürürken doktora söyledim o da nst için hastaneye çağırdı. Gittim girdim ortalama 40 çıktı sancı. Bazen 45 oldu. Bebek kalp atışı da 140 tı ortalama. Doktor Bi sıkıntı görmedi.

sağol canım =) evet eliyle baktı açıklık varmı diyr bense Şaşırdım ve tedirgin oldum ama doktorum sakin ol gevşe kendini felan dedi öyle yani uzun sürmedi zaten acı da vermedi ama işte rahatsızlık veriyor =) Korkulacak bir surum değil birde doktoruna güven çok önemli.
Kolayca geçmesine sevindim. Doktorum benim çok rahat biri o yüzden sorun yaşamam bekler benim hazır olmamı bakalım yaşayıp görücez :)

Buarada herşeyi mavi alınan emziğine kadar bir prenses doğuyor buda ilginç☺️
nasıl ya hep erkek mi demişler ultrasonda da kız doğmuş.bizim de öyle olmasın şok olurum ya he şeyi erkek bebeğe göre aldım

Normal doğumda mı sezeryandamı yoğun oluyo kanama farkediyomu yada doğum şekline göre?
kişiden kişiye değişiyor doğum şekline göre değil de. ama genelde sezaryen de az oluyor diyorlar ki benim ilk doğumum sezaryendi kanamam 3. bu. falan azaldı. ama ilk gün kesinlikle hasta bezi lazım

kızlar size tavsiyem büyük külotlardan alın sezaryen olma ihtimaline karşı..ilk doğum yaptigimda ben almamıştım ama annem de sezaryenli olduğu için o düşünüp almış sağolsun doğumdan sonra dikişler biraz iyileşene kadar onları giydim hep diğerleri dikişe gelip çok acitiyordu

kızlar size tavsiyem büyük külotlardan alın sezaryen olma ihtimaline karşı..ilk doğum yaptigimda ben almamıştım ama annem de sezaryenli olduğu için o düşünüp almış sağolsun doğumdan sonra dikişler biraz iyileşene kadar onları giydim hep diğerleri dikişe gelip çok acitiyordu
Ben hamilelikte aldığım kilotları götüreceğim hem dikişsizler hem büyükler iyi olur diye düşündüm

Kuzlar süt arttırıcı gıdalarla ilgili biraz araltırma yapıp şöyle bir liste çıkarmıştım birkaç hafta önce. Hangileri gerçekten yapıyor deneyimim olmadığı için bilemiyorum tabi

Bol su
Tahin helvası
Kimyon
Yeşil soğan
Bulgur
Malt içeceği
Hurma
Tarçın
Kuru incir kayısı dut
Kabak çekirdeği
Ispanak
Havuç
Sarımsak
Rezene ** (gaza da iyi geliyor)
Dereotu
Maden suyu
Sumak
Tere
Kereviz
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Taze üzüm
Salep
Bozada çok süt arttırıyormuş canım
Ama en önemlisi su tabi ki

nasıl ya hep erkek mi demişler ultrasonda da kız doğmuş.bizim de öyle olmasın şok olurum ya he şeyi erkek bebeğe göre aldım

kişiden kişiye değişiyor doğum şekline göre değil de. ama genelde sezaryen de az oluyor diyorlar ki benim ilk doğumum sezaryendi kanamam 3. bu. falan azaldı. ama ilk gün kesinlikle hasta bezi lazım
Canım bende sezeryan oldum ilk 20 gün kadar yogun kanamam oldu ama toplamda 48 gün sürdü kanamam
Joly kilotlu aldım aynı depent gibi çok rahat ettim annem giyindirdigi için
ilk gün nerdeyse hep hasta bezinin üstünde yattım kanamam sürekli kontrol edildi sonra o kilot pedi giyindim anca o baş etti o kadar kanamaya bana kullanma diyende olmadı hemşirelerden
Depent markasını bilmiyorum ama joly markasının bel kısmı yumuşacık hiç dikişlerimi agırtmadı benim

Benimde bir arkadasim onu kullaniyormus, hemde bi blogger tavsiye uzerine kullanmis o da sutunu arrtirdigini yazmis. Bende dr a danisip alayim diyorum. Bir de tabiki su ve humana still tea

Senin çok az kalmış canım korkma
36+2 yim canım son haftalar geçmez diyorlardı demek bu yüzdenmiş hep bi korku var :) bu ağrıları bir aydan fazladır çekiyorum önceden de vardı ama bu denli değildi. Bugün sağlık ocağına gittim bebeğin doğduktan sonraki 4,5 veya 6. Gün gelin topuk kanı alalım dedi içim bi tuhaf oldu :)

En taze kullananlardan biri olarak depend/baby&me olaylarini aciklayayim

Benim ani dogumun, icerde kanamanin bir sonucu olarak normalden biraz fazla kanamam oldu. İlk gün hemsireler beni giydirirken bebek alt degisme örtüsü gibi bir seyi katlayıp koymuslardi. Ben ayaga aalkinca onu cikartip baby&me nnin pedini koydum. Gayet guxel korudu tuttu kani ama bana baya kalin geldi. Geceyi onunla atlatip sabah depend giydim. En rahat ettigim depend oldu. Hic sizinti falan da olmadi, kalinligi rahatsiz etmiyor yürürken falan. Elimdekiler bitsin diye hala evde depend kullaniyorum bugun 5. Gun. Gunde 1 tane yetior. Hadi ilk gün 2 diyelim. Sabirim o bitince orkid gece ye gecerim. Yani ped alir misiniz o size kalmis aama bence depend kesin bulundurun.

Dependin giymesi zor mu sorusu ise soyle, illa yaniniza birisi oluyor sadece ayaginixi icine sokana kadar birisi tutsa yeterli, tuvalete kalkmaya baslayinca zaten siz kaldirip indirebiliyorusnz

Benim de aynen oyle. Bebegim asagi dogru iyice baski yapiyormus.dr um 10 gun yat dinlen baska bisey yapma dedi. 10 gun sonra yaparsin islerini dedi erken gelmesin en az 20 kasima kadar tutalim diyor. Daha benim cantam hazir degil kiyafetleri yikamadim. Dr ozel daha dogum yapacagim hastaneye karar veremedim. Annem yarin gelecek kiyafetleri vs yikamaya basliyacagiz yavas yavas
Boşver olduğu kadar takma kafana daha bende hazırlamadım normal doğummu düşünüyorsun sezeryanmı bakalım benimde kontrol yarın ben bebeği yada hareketlerini çok aşağıda hissediyorum inşallah daha inmemiştir

Boşver olduğu kadar takma kafana daha bende hazırlamadım normal doğummu düşünüyorsun sezeryanmı bakalım benimde kontrol yarın ben bebeği yada hareketlerini çok aşağıda hissediyorum inşallah daha inmemiştir
Ilki epiduralli normaldi. Simdi de sıkıntı olmazsa normal istiyorum. bazen oyle hareket ediyor ki sanki tirnaklari ile rahmimi tirmaliyor. Arada da kasiklarim ile bacagimin birlestigi yere bi sanci giriyor tek tarafli. Bu hafta izne ayrildim artik. Tum gun yatamam herhalde ama yine de ise gidip gelmedigim icin biraz fayda eder herhalde

Ilki epiduralli normaldi. Simdi de sıkıntı olmazsa normal istiyorum. bazen oyle hareket ediyor ki sanki tirnaklari ile rahmimi tirmaliyor. Arada da kasiklarim ile bacagimin birlestigi yere bi sanci giriyor tek tarafli. Bu hafta izne ayrildim artik. Tum gun yatamam herhalde ama yine de ise gidip gelmedigim icin biraz fayda eder herhalde
Benim ilk doğumum olacak bende epiduralli istiyorum normal şekilde. Nasıl geçmişti azıcık bahsedermisin :)

En taze kullananlardan biri olarak depend/baby&me olaylarini aciklayayim

Benim ani dogumun, icerde kanamanin bir sonucu olarak normalden biraz fazla kanamam oldu. İlk gün hemsireler beni giydirirken bebek alt degisme örtüsü gibi bir seyi katlayıp koymuslardi. Ben ayaga aalkinca onu cikartip baby&me nnin pedini koydum. Gayet guxel korudu tuttu kani ama bana baya kalin geldi. Geceyi onunla atlatip sabah depend giydim. En rahat ettigim depend oldu. Hic sizinti falan da olmadi, kalinligi rahatsiz etmiyor yürürken falan. Elimdekiler bitsin diye hala evde depend kullaniyorum bugun 5. Gun. Gunde 1 tane yetior. Hadi ilk gün 2 diyelim. Sabirim o bitince orkid gece ye gecerim. Yani ped alir misiniz o size kalmis aama bence depend kesin bulundurun.

Dependin giymesi zor mu sorusu ise soyle, illa yaniniza birisi oluyor sadece ayaginixi icine sokana kadar birisi tutsa yeterli, tuvalete kalkmaya baslayinca zaten siz kaldirip indirebiliyorusnz

Canim hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun. İns kısa sürede yuvanıza getirirsiniz yavrunuzu. İki gündür neler olmuş. Ben de bugün kontrole gittim 10 gün geriden geliyor bebeğin kilosu dedi. 1800 gr olmuş ancak :KK43: beslenmene dikkat et bir hafta sonra tekrar gel dedi bakalım ins biraz olsun kilo alır bebeğim

Canim hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun. İns kısa sürede yuvanıza getirirsiniz yavrunuzu. İki gündür neler olmuş. Ben de bugün kontrole gittim 10 gün geriden geliyor bebeğin kilosu dedi. 1800 gr olmuş ancak :KK43: beslenmene dikkat et bir hafta sonra tekrar gel dedi bakalım ins biraz olsun kilo alır bebeğim
Hamilelik takviminle ayni kiloda cnm. Kac haftadasin

Back
X