• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar geçen hafta perşembe kontrolüm vardı 35+1de. Kilosu 3.010 g çıktı. Başı da 3 hafta ilerden gidiyor 38 görünüyor dedi. Kilo haftasına göre ortalamanın üstü görünüyordu ama dr sıkıntı yok erkek bebek olabilir dedi.
Neyse biraz önce kontrolden geldim. 36+1 olduk bugün.Kilo 2900g dedi şok oldum nasıl yani geçen hafta 3 kiloydu zayıflamış mı dedim. Hayır geçen hafta yanlış ölçmüşümdür dedi. Başı da haftasıyla uyumluymuş ilerde felan değil. Başı fazla ölçünce kiloyu da yanlış ölçmüşüm dedi. Tabi kafam allak bullak oldu. Gerildim moralim bozuldu. Başka bi doktora gitsem mi..

Kizlar sürekli idrara cikma hissi var bende bi türlü geçmiyo ya. Enfeksiyon vs yok yeni bakıldı. Bebeğin kafası asagida diye baski mi yapio nedir. Agrim vs yok ama acilma yoktur ins.
Ben ayağa kalkınca maalesef öyle oluyor. Hatta tuvaletten çıkmadan elimi yıkarken bile yine geldi galiba diyorum :D
bu ara aşırı baskı var .

Kızlar geçen hafta perşembe kontrolüm vardı 35+1de. Kilosu 3.010 g çıktı. Başı da 3 hafta ilerden gidiyor 38 görünüyor dedi. Kilo haftasına göre ortalamanın üstü görünüyordu ama dr sıkıntı yok erkek bebek olabilir dedi.
Neyse biraz önce kontrolden geldim. 36+1 olduk bugün.Kilo 2900g dedi şok oldum nasıl yani geçen hafta 3 kiloydu zayıflamış mı dedim. Hayır geçen hafta yanlış ölçmüşümdür dedi. Başı da haftasıyla uyumluymuş ilerde felan değil. Başı fazla ölçünce kiloyu da yanlış ölçmüşüm dedi. Tabi kafam allak bullak oldu. Gerildim moralim bozuldu. Başka bi doktora gitsem mi..
Başka doktora gerek yok bence ultrason cihazları değişince de kilo farklı çıkıyor. Ben 28 haftalıkken 1 hafta ileri dedi başka doktor. kilosu 1400 dedi, 29da kendi doktorum baktı aynı kiloyu söyledi, kilo alamadığını düşündüm o yüzden.
En sonki kontrolde de 2100 dedi sonra alttan başı ölçeyim dedi 100 g daha düşürdü 2000 dedi.
Artı eksi 300-400 gram oynayabiliyormuş.

olabilir böyle şeyler cihazlardanda kaynaklanıyor. Başka bir mumnuniyetsizliğin yoksa değiştirmek için sebep değil bence.

Başka doktora gerek yok bence ultrason cihazları değişince de kilo farklı çıkıyor. Ben 28 haftalıkken 1 hafta ileri dedi başka doktor. kilosu 1400 dedi, 29da kendi doktorum baktı aynı kiloyu söyledi, kilo alamadığını düşündüm o yüzden.
En sonki kontrolde de 2100 dedi sonra alttan başı ölçeyim dedi 100 g daha düşürdü 2000 dedi.
Artı eksi 300-400 gram oynayabiliyormuş.
Cihaz aynı dr aynı olunca kafam karıştı aslında evhamlı biri değilim bu kilo bu haftayla uyumlu da.. Bi de özel hastane güya randevu alıp 1 saat bekliyorum alelacele bi muayene... Allah sonumuzu hayreyleye..

Kilo ve boy cok yanlis olculuyormus. O yine iyi benim rahim agzini yanlis olcup kisalmis dedi :D iyi ki ozele gidiyoruz...

Kilo ve boy cok yanlis olculuyormus. O yine iyi benim rahim agzini yanlis olcup kisalmis dedi :KK70: iyi ki ozele gidiyoruz...
Kapasitelerinin üstünde hasta alıyorlar bence. Benim doktor hep yoğun kafası hep dolu gibi .. O da beni geriyor ne soracağımı bile unutuyorum

Yardım için başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak. Başvuru yaparken yeni doğan çocuğun nüfus cüzdanı yanınızda olmalı. Anne ya da baba çocuğun TC kimlik numarasıyla isterse Aile Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden de başvuru yapabilir.
Alıntı yaptım internetten kızlar doğum parası için

Benim dr 28.haftadan sonra yerlere azaldigi icin hareket kabileyeti azaldigi icin donmez sansi azalir demisti. Hatta kordon dolanma olasiligi da azalir demisti.
yok canım ya bence öyle değil çünkü bir ultrasonda kafası aşağıda birinde yukarıda çıkıyor benim.ben de anlıyorum zaten hıçkırığı yerden falan artık sürekli dönüyor 35-36dan sonra biraz zor döner ama 38-39da bile dönen var

Kizlar sürekli idrara cikma hissi var bende bi türlü geçmiyo ya. Enfeksiyon vs yok yeni bakıldı. Bebeğin kafası asagida diye baski mi yapio nedir. Agrim vs yok ama acilma yoktur ins.
bebek baskı yaptığı için oluyor benim de öyle

Kızlar dogum parasıyla süt parasını almayı unutmayın
doğumdan hemen sonra mı başvuruluyor acaba
Kızlar, inanılmaz bacakarası agrım var. Zor yürür oldum sizlerde durumlar nasıl
benim 1 aydır fena derecede var malesef yürüyemiyorum bile

Merhaba arkadaşlar bugün kontrolüm vardı farklı bir doktora gitmek zorunda kaldım..Bebeğin gelişimi 2 hafta geride çıktı beslenmemiş dedi ufak tefek görünüyor dedi..Dikkat etmem gerekiyormuş..Var mı böyle bir durum yaşayan moralim bozuldu biraz..

Back
X