2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
İlk defa duydum. Bence alakası yok o zaman burdaki devlet hastanesine neden hidroterapi kursunlar ki.devlet bu sorumluluğun altına girermi bilmiyorum.kasları gevşetiyor sadece kakasını yaptırmaz.genelde bebek 40 hafta ile 40 hafta sonrası ilk kakasını yapıyor diye biliyorum.bezen 39 da olduğu oluyor diyorlar.onu suyundan anlıyor doktorlar.
Ya ben doktorada diyorum bazen diyoki karni agriyo internetten bakiyo kanser oldum diye geliyolar o yuzden internete bakma bi sorun varsa ara sor diyo ama unutuyodum gittigim zaman bazi seyleri sormayi bu sefer gene internete bakiyorum :)

Doktorun 40 haftayı doldurdugun takdirde bebek gelmezse ne yapacagını söyledi mi? Bazı doktorlar suni sancıyla başlatıyormuş bazıları da zorlayıp bekliyormuş bizimki bekleyenlerden :110:
Allah korusun 41 haftadan sonra ani bebek ölümşeri olabiliyor dedi doktorum.fazla beklememek lazım o yüzden

cnm ishal mi olmus bebegin ?
zmnla duzelince tekrar gecersin cnm islak mendile.
cnm altini degistirmeden once temizleyip sonra kremlerini surup sonra hemen altini bezlememek gerekiyomus.biraz beklemek gerekmis poposu hava alsin diye.denemediysen bi de boyle dene istersen cnm
Yok ishal değil canım. Ama normal olanı yenidoğanların günde 10-12 kere kaka yapmasıymış zaten. Doyduğu anlamına geliyormuş. Kremlerini sürdükten sonra hemen bezliyorum. Biraz açıp bekleteyim olmazsa

Bebeğimin poposu pişik oldu :KK43: o kadar dikkat etmeme her altını açtığımda pişik kremi sürmeme rağmen hem de. Günde 10-12 kere kaka yapıyor. Her yaptığında hemen değiştiriyorum ama önleyemedim pişiği. Islak mendili bıraktırdı doktorumuz. Bebek temizleme mendili ve su kullanıyorum. 3-4 tane krem verdi onları kullanıyoruz. Galiba bez markasını da değiştireceğim. Premium care kullanıyordum. Hangi markaya geçmeliyim bilmiyorum. Baya da depo yapmıştım primayı ve unibaby yenidoğan ıslak mendili :KK43:
canım prima benim kızıma da pişik yapmıştı hem de çok fena molfixe gecmistik biz de hem çok iyi sızdırma falan yapmıyor hem de pişik yapmıyor..bunda da molfix aldım yine..pişik kremi olarak da bir de sudokremi dene

canım prima benim kızıma da pişik yapmıştı hem de çok fena molfixe gecmistik biz de hem çok iyi sızdırma falan yapmıyor hem de pişik yapmıyor..bunda da molfix aldım yine..pişik kremi olarak da bir de sudokremi dene
Benim aklımda da molfixle sleepy var canım. Bir arkadaşım da goon’u önerdi. Pişik yapmayanı bulana kadar deneyeceğim bakalım.

Ben de carsamba kontrole gitcem bakalim ne durumdayiz. Gecen hafta gitmedim cok bunaldim bu gel gitlerden. Normalde yarin izne ayrilmam geekiyordu,carsamba tam 37+0 oluyorum.

Ama Yenidoğana ıslak mendil kullanılmazki. Onun cildi çok ince olduğu için mutlaka tahriş olur. Büyük bir top pamuk alıyoruz, her çiş ve kakada birparça koparıp ılık suya batırıp hafif sıkıp altını güzelce temizliyoruz; sonra bir parça daha ıslatıp budefa iyice sıkarak kurutma amaçlı kullanıyoruz. Yok ıslak mendil pamuktandı, yok alkol içermiyordu falan hepsi boş. Dediğimi uygularsanız asla pişik olmaz ve hiçbir yağ sürmezsiniz
Aslında ben de düşünmüştüm pamuk kullanmayı ama ameliyatlı olduğum için en rahatı o geldi çünkü yanımda ilk günler ailemden birileri olmadı eşimin akrabaları vardı ben de kimseye birşey yaptıramazdım çekinirdim bence pişiği bez yaptı mendil değil çünkü bana bi ark elinde kalan bezler vardı onu vermişti onu kullanınca kızarıklık olmadı ama biraz iyileşince dediğinden yapacam inş

Kizlar cok tesekkur ederim hepinize. Mesajlarinizin hepsini okuyamadim
Kisaca anlatayim
Spinal oldum. 8.3da girdim 9.00da ciktik ameliyat gayet iyiydi korkulacak bir durum yok. Agri yok aci yok sadece hissediyorsun biraz gidikliyor gibiler yani korkulacak hic bisey yok. Genel anesteziden daha iyiydi. 5 6 saat uyusukluk gecmiyor yurutunce bebegi emzirtiyorlar bebegimde biraz sorun vardi ememedi mama verdik kustu midesini yikadilar ama cok sorun degildi sanirim burundan hortumla falan sanirim gormedim ben ama 1 2 saate getirdiler sukur iiyiyiz simdi
Hepinize kolay dogumlar diliyirum hepinizi opuyorum

Kizlar cok tesekkur ederim hepinize. Mesajlarinizin hepsini okuyamadim
Kisaca anlatayim
Spinal oldum. 8.3da girdim 9.00da ciktik ameliyat gayet iyiydi korkulacak bir durum yok. Agri yok aci yok sadece hissediyorsun biraz gidikliyor gibiler yani korkulacak hic bisey yok. Genel anesteziden daha iyiydi. 5 6 saat uyusukluk gecmiyor yurutunce bebegi emzirtiyorlar bebegimde biraz sorun vardi ememedi mama verdik kustu midesini yikadilar ama cok sorun degildi sanirim burundan hortumla falan sanirim gormedim ben ama 1 2 saate getirdiler sukur iiyiyiz simdi
Hepinize kolay dogumlar diliyirum hepinizi opuyorum
Canım spinal olurken o iğne çok acıtıyormu ilaç yakma falan çok yapıyormu birde uyuşukluk geçmeden neden emzirtmediler

Back
X