2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bugün gidemedim çünkü sabaha kadar uyumadı sabah 11 de uyudu ben de uyudum sersem oldum gidemedim hafta içine kaldı inş cnm ya ciddi birşey değildir
Canım dün ben Facebook ta iki sayfaya perişanlığımı anlattım burayada yazdım artık bebeğin huzursuzluğundan devamlı ağlamaya başladım çok tavsiyeler aldım hem burdan hem faceden herkesten Allah razı olsun ilk defa dün gece uyudum neler yaptığımı sana söyleyim belki sende rahat edersin bebeğin her altını açtığımda karnına zeytin yağı sürdüm ovdum ve bacaklarını devamlı bisiklet çevirme hareketi yaptırdım arada karnına ittim 10 dk kadar bacaklarını yürütme hareketi ovalama Harika geldi bebeğe hatta ben bunları yaparken uyuyor alttan pırt pırt gaz çıkarıyor bebekler devamlı yattığı için hareketsizlik bağırsakta gaz sıkışmasına sebep oluyor bacaklarını bisiklet yaptıkça karnıda oynuyor tüm vücutta kan dolaşımı oluyor ondan sonra küçük bir sıcak su torbası aldık bebeği her yatırdığımızda karnına havlu koyup üstüne sıcak torbayı koydum ayaklarına hep 4 kat battaniye örttüm üst kısmını çok örtmedim çünkü sıcak torba ısıtıyor zaten biogaia damla aldık herkes bu damlayı dedi akşam 5 damla verdik ayaklarının altını acı elma yağı ile ovdum birer damla çoğu zararlıymış...nezaman huzursuzlanmaya başlasa anlıyorum ağlamadan hemen telefondan fön sesi açıp yanına koyup sallıyorum acayip iyiydi gece fön sesi ile uyuduk haftalardır uyku görmemiştik hepimize ilaç oldu ha bide internetten hamak beşik siparişi verdim böyle huzursuz bebekler için birebirmiş şimdi huzursuzluk başlamadan başladım ben mesela 10 dk dır bacak hareketleri yaptırıyorum karnını yağladım damlasını içircem sıcak torba hazır soğuyunca torbayı hemen yeniliyorum hiç almıyorum karnından Allah yardımcımız olsun bakalım bu gece napıcam inşallah iyi olur kollarım bacaklarım tutmuyor artık

Ben internette biraz araştırdım biraz geriye yatarak emzirin, bebeği emzirirken dik tutun filan diyo ama ben de bi ise yaramadi sende yarar belki bi dene. Bi de emzirmeden önce biraz sağin süt akışı yavaslayinca emzirin diyorlar ama sagarsam sut daha da artar diye korkuyorumrum. geçen 15 20 saniye nefes alamadı boğuluyodu çok korkutuyor beni. İki emip geri çekiyor kendini resmen boğuşuyor çocuğum. Senin iki meme arasında bir fark yoksa 3 aydan sonra duzeliyomus süt uretimi. Ben o zamana kadar diğer mememi verimli olarak emziremedigim için azalıp bitecek diye korkuyorum.
Canm bende deniyim ben emzrirken iki tarafida ayni anda emziryrm ole yapmaya calsyrm

teşekkür ederim canım. eşim söylemiş eczacıya bebek için diye oda bunu vermiş ama ben bugün internete bakınca ikincisi de gördüm ve acaba yanlış birşey mi veriyorum diye hemen buraya yazayım dedim ama koalina doktor tavsiyesi üzerine almış sıkıntı olmaz o zaman InşaAllah =)
Cnm ben de esime aldırdım bugün de gaz damlasi yazani vermis eczaci. Baska ccesidi yok demis

Kızlar bebegi emzirirken birşey yiyip içilmezmiş kayınvalidem öyle söylüyor emzirirken içim yanıyor 1 bardak su bile içemiyorum izin vermiyoru o an ne yiyip içersem direk bebege geçiyomuş öyle zararlıyım diyo dogru mu bu ya
Hurafeee kuzum ye ic mutlu ol keyif al emzirirken boylece sutun de çoğalır

Çok yapıyo canım. Hatta az olanda kalıcı ağrı var. Ben onun mastit olduğundan şüpheleniyorum, 3. Gün sağmaya başladım çok şişti göğüslerim. Şimdi azalan daha çok ağrıyordu. Kızım ememiyodu şişlikten. Sarılık oldu yatış verildi 3. Gün. Doktor nasıl alsın sağ göğsünü dedi. İki gün sağmakla başa çıkamadım. Sağmaya başladıktan sonra sarılığımız düştü. Ama ağrı kalıcı oldu. Şimdi sütüm inmeden önce çok fena ağrıyo öyle iniyo sütüm. Çok olanı sağmaya da korkar oldum, ya sonra yetmezse bebeğime diye. Günlük bi makine kazağım birikiyor sütün akmasından. Peçeteyle başa çıkamıyorum. Birini emzirirken diğeri fışkırıyor. Az olan bile fışkırıyo. Yapış yapış geziyorum valla kesin çözm bulamadım. Az olanı sık emzirirsek kesilmez sanırım kuzum.
Mastit olmaması için masaj yapıp sağmamız lazım. Ben 2-3 saat uyuyabilsem sağdığım halde ağrıyla kalkıyorum taş gibi oluyo. Eşim nazar ettin diğer taraf kesildi diyo.
o kadar yakın şeyler yaşıyoruz ki canim. Özellikle uyuma fırsatı bulabilirsem ben de yatak döşek sırılsıklam kalkiyorum. Göğüs pedleri beni tahriş etti kullanamadım şimdi bebegimin ağız mendillerini katlayıp koyuyorum onları değiştiriyorum artık sık sık. Nazar filan değildir olumsuz düşünme vücudumuz anneliği ayak uydurmaya çalışıyor işte. İki meme de dengeli olsa ben hiç kafaya takmayacagim az olani. Çünkü o bile rahat rahat yetiyor çocuğu doyurmaya. Bu gün mesela sadece az olan memeyi verdim tek başına yetti. Diğerini de sadece rahatlayacak kadar az az sağdim. Bı şeyler deneyip duruyorum işte. Sen de olumlu gelişme sağlayacak bir yol bulursan yaz bana. İnşallah düzene girer senin ki de yakında.

Kızlar bır de bi önerim olacak mutlaka slingi olması gerek bence yenidoğan çocuğu olan bir annenin. İnanın bir çok sıkıntıyı çözüyor. Ben doğumdan önce arastirmistim. Bu wrap sling dedikleri dum düz bir kumaş. Ben de para vermek yerine kendim aynı ölçülerde bi kumaş alıp kestim. İnternette bağlama şekilleri var. İlk haftadan beri kullaniyorum.

Ten tene temasın önemini okumussunuzdur mutlaka. Onun içinde kendini anne karnında gibi hissettikleri için çok huzurlu oluyor bebekler. sürekli annesinin kokusu,kalp atışı sıcaklığı ile iç içe oldukları için gaz problemi, uyku problemi emme problemi hepsine fayda sağlıyor. Annenin de elleri serbest olduğu için her işini rahat rahat yapabiliyor. Ben gece yatarken bile ustumden çıkartmiyorum. Geceleri hiç uyumayan bir bebeğim var onun içine koyup sakinleştiriyorum.

Hatta bebeğim küçük doğdu emmesi çok zayıftı, sarılık oldu sürekli uyuyor memeyi almıyordu o yüzden sütüm de doğru dürüst gelmedi başta. Bütün doktorlar hemşireler gidip gelip devamlı mama ver başka caren yok dediler. Ama ben direndim. İnternetten yabancı kaynaklardan araştırdım ve ikimzde çıplak şekilde bebeğimi slingle kendime bağladım bir hafta öyle yapışık yaşadık neredeyse ve bebeğimin emmesi düzeldi benim sütüm bollasti. Gerçekten ten tene temas çok önemli bebeğin de annenin de iç gudulerini harekete geçiriyor. O sürekli uyuyan bebeğim çıplak göğsüme yatirdigimda gözlerini açıp kendi kendine memeyi aramaya başlıyodu. Onun için özellikle mama vermek zorunda kalan arkadaslar lütfen bi deneyin. Kimsenin kucağa alışacak laflarina bakmayın. Kucaginizdan bırakmayın çocuğunuzu size de iyi gelecek sütünüz artacak. Ne yazık ki mamanin bı sonu yok günden güne sütünuzden çalıyor, bi kısır döngüye sokuyor.
Canim bebis slingle kucagindayken bi resim atar misin

Canım senin durumun aynısı bi haftadır bn yaşıyorum. Önce ikisi de 200-250 civarı oluyodu ama bi haftadır bi tanesi durdu.çok olanı biraz sapıp öyle veriyorum bazen. Az olanı da sık sık emzirip sağıyorum. Hatta buraya yazmıştım birden azaldı diye. Çekilecek diye bende korkuyorum
Canım aslında azalmıyor bebeğe göre süt oluşuyor benimde ilk başlarda hep taşıyordu ama şuan daha normal ama emziriyorum ve var süt yetiyor neden süt sağıyorsunuz benim arkadaşımın göğsü yara olduğu için sağmıştı hep ve gittikçe azalıp bitmişti sütü 3 ay ancak verebildi sizi bilmiyorum tabi

Kızlar bebegi emzirirken birşey yiyip içilmezmiş kayınvalidem öyle söylüyor emzirirken içim yanıyor 1 bardak su bile içemiyorum izin vermiyoru o an ne yiyip içersem direk bebege geçiyomuş öyle zararlıyım diyo dogru mu bu ya
Hiç böyle bişey duymadım yemek ben de yemem ama bazen içim yanıyor bir bardak su içiyorum

Çok yapıyo canım. Hatta az olanda kalıcı ağrı var. Ben onun mastit olduğundan şüpheleniyorum, 3. Gün sağmaya başladım çok şişti göğüslerim. Şimdi azalan daha çok ağrıyordu. Kızım ememiyodu şişlikten. Sarılık oldu yatış verildi 3. Gün. Doktor nasıl alsın sağ göğsünü dedi. İki gün sağmakla başa çıkamadım. Sağmaya başladıktan sonra sarılığımız düştü. Ama ağrı kalıcı oldu. Şimdi sütüm inmeden önce çok fena ağrıyo öyle iniyo sütüm. Çok olanı sağmaya da korkar oldum, ya sonra yetmezse bebeğime diye. Günlük bi makine kazağım birikiyor sütün akmasından. Peçeteyle başa çıkamıyorum. Birini emzirirken diğeri fışkırıyor. Az olan bile fışkırıyo. Yapış yapış geziyorum valla kesin çözm bulamadım. Az olanı sık emzirirsek kesilmez sanırım kuzum.
Mastit olmaması için masaj yapıp sağmamız lazım. Ben 2-3 saat uyuyabilsem sağdığım halde ağrıyla kalkıyorum taş gibi oluyo. Eşim nazar ettin diğer taraf kesildi diyo.
Ya canim yyanlis anlama ama burdaki kimsenin de kem gozlu kotu niyetli oldugunu dusunmuyirum ama sutum fiskiriyir diye cok dillendiriyorsun sen kendi kendine nazar edeceksin

Canim bebis slingle kucagindayken bi resim atar misin
Eğer uyuyorsa kafasını da içine sokuyorum. Eğilip kalkarken filan normal kangurular gibi hareket etmiyor çocuk içinde, güven veriyor insana her işi yapabiliyorsun

Eklentiler

• IMG_20190112_231757.webp
    IMG_20190112_231757.webp
    33,1 KB · Görüntüleme: 97
  • IMG_20190112_231728.webp
    IMG_20190112_231728.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 102
Allah allah hiç duymamıştım bende yanıyorum emzirirken baya su içiyorum

Yok canım boşver sen kv ni. Özellikle su için emzirirken diyorlar. Ben yemek bile yiyorum emerken başka türlü vakit olmuyor çünkü.
Kızlar bır de bi önerim olacak mutlaka slingi olması gerek bence yenidoğan çocuğu olan bir annenin. İnanın bir çok sıkıntıyı çözüyor. Ben doğumdan önce arastirmistim. Bu wrap sling dedikleri dum düz bir kumaş. Ben de para vermek yerine kendim aynı ölçülerde bi kumaş alıp kestim. İnternette bağlama şekilleri var. İlk haftadan beri kullaniyorum.

Ten tene temasın önemini okumussunuzdur mutlaka. Onun içinde kendini anne karnında gibi hissettikleri için çok huzurlu oluyor bebekler. sürekli annesinin kokusu,kalp atışı sıcaklığı ile iç içe oldukları için gaz problemi, uyku problemi emme problemi hepsine fayda sağlıyor. Annenin de elleri serbest olduğu için her işini rahat rahat yapabiliyor. Ben gece yatarken bile ustumden çıkartmiyorum. Geceleri hiç uyumayan bir bebeğim var onun içine koyup sakinleştiriyorum.

Hatta bebeğim küçük doğdu emmesi çok zayıftı, sarılık oldu sürekli uyuyor memeyi almıyordu o yüzden sütüm de doğru dürüst gelmedi başta. Bütün doktorlar hemşireler gidip gelip devamlı mama ver başka caren yok dediler. Ama ben direndim. İnternetten yabancı kaynaklardan araştırdım ve ikimzde çıplak şekilde bebeğimi slingle kendime bağladım bir hafta öyle yapışık yaşadık neredeyse ve bebeğimin emmesi düzeldi benim sütüm bollasti. Gerçekten ten tene temas çok önemli bebeğin de annenin de iç gudulerini harekete geçiriyor. O sürekli uyuyan bebeğim çıplak göğsüme yatirdigimda gözlerini açıp kendi kendine memeyi aramaya başlıyodu. Onun için özellikle mama vermek zorunda kalan arkadaslar lütfen bi deneyin. Kimsenin kucağa alışacak laflarina bakmayın. Kucaginizdan bırakmayın çocuğunuzu size de iyi gelecek sütünüz artacak. Ne yazık ki mamanin bı sonu yok günden güne sütünuzden çalıyor, bi kısır döngüye sokuyor.
Canım hangi kumaştan aldın? Esnek olmalı sanırım. Dikilecek birşey değil zaten dimi düz kumaşı bağlıyorsun. Bide kaç metre lazım?

Aminnnn cnm tam 6 saatir ayağımda kolumda ayakta her yerdeyiz morarana kadar ağlıyor karnı taş gibi olmuş gazda çıkmıyor zaten testisinde bi tuhaflık var şişlik var kist gibi ona cnm sıkılmıştı şimdi saatlerdir uykusuzum neye üzüleceğimi şaşırdım iyi olsunlar varsın uyumayalım önemli değil
Canım aynıyız hepimiz inşallah düzelecek birkaç aya. Doktora gösterdiniz mi testisletinde ki şişliği.Dediğin gibi sağlıklı sıhhatli olsunlar da katlanırız artık.

Çalışacak olan arkadaşlar bebeklerinizi kaçıncı ayda bırakacaksınız?
Ben ücretsiz izin kullanmak istedim 4 ay ama şimdi bile eşim eksi 5binde, kartlara da borç var. Arabayi satacağız borçları ödemek için. Kredi borcu ve ev kirası da var onları da ödeyecek daha düşük bir araba alacağız . Haziranda başlama yapacaktım ama sanki yetiştiremiyoruz bebeğimizin de masrafları eklendi. Nisan'da başlama yaparsam daha rahat olacağız 4 aylık olacak oğlum sabah 8den 3 e kadar bensiz kalacak :KK43: içim üzülüyor şimdiden. Garip hissediyorum...

Yok canım boşver sen kv ni. Özellikle su için emzirirken diyorlar. Ben yemek bile yiyorum emerken başka türlü vakit olmuyor çünkü.

Canım hangi kumaştan aldın? Esnek olmalı sanırım. Dikilecek birşey değil zaten dimi düz kumaşı bağlıyorsun. Bide kaç metre lazım?
İsmini bilmiyorum kumaşın kalın bir penye gibi. Esnek ama çok da aşırı esnek değil biraz tok bı kumaş. 6 metre alıp 50 cm Genişliğinde kestim. Kolay bağlanmasi için de uçları incelttim. Dikiş filan yok çok kolay bence para verip de almaya hiç gerek yok. Zaten bebekler biraz hareketlenmeye basladi mi sikilacaklardir icinde. 3 aylık ömrü var yani en fazla

Arkadaşlar alerji testi bebeklere yapılıyormu mesela antibiyotik falan kullanmak gerektiğinde alerjisi olup olmadığını nasıl bileceğiz ki ? Kötü bir haber okudum ondan etkilenip aklıma geldi.

Back
X