Kızlar bır de bi önerim olacak mutlaka slingi olması gerek bence yenidoğan çocuğu olan bir annenin. İnanın bir çok sıkıntıyı çözüyor. Ben doğumdan önce arastirmistim. Bu wrap sling dedikleri dum düz bir kumaş. Ben de para vermek yerine kendim aynı ölçülerde bi kumaş alıp kestim. İnternette bağlama şekilleri var. İlk haftadan beri kullaniyorum.
Ten tene temasın önemini okumussunuzdur mutlaka. Onun içinde kendini anne karnında gibi hissettikleri için çok huzurlu oluyor bebekler. sürekli annesinin kokusu,kalp atışı sıcaklığı ile iç içe oldukları için gaz problemi, uyku problemi emme problemi hepsine fayda sağlıyor. Annenin de elleri serbest olduğu için her işini rahat rahat yapabiliyor. Ben gece yatarken bile ustumden çıkartmiyorum. Geceleri hiç uyumayan bir bebeğim var onun içine koyup sakinleştiriyorum.
Hatta bebeğim küçük doğdu emmesi çok zayıftı, sarılık oldu sürekli uyuyor memeyi almıyordu o yüzden sütüm de doğru dürüst gelmedi başta. Bütün doktorlar hemşireler gidip gelip devamlı mama ver başka caren yok dediler. Ama ben direndim. İnternetten yabancı kaynaklardan araştırdım ve ikimzde çıplak şekilde bebeğimi slingle kendime bağladım bir hafta öyle yapışık yaşadık neredeyse ve bebeğimin emmesi düzeldi benim sütüm bollasti. Gerçekten ten tene temas çok önemli bebeğin de annenin de iç gudulerini harekete geçiriyor. O sürekli uyuyan bebeğim çıplak göğsüme yatirdigimda gözlerini açıp kendi kendine memeyi aramaya başlıyodu. Onun için özellikle mama vermek zorunda kalan arkadaslar lütfen bi deneyin. Kimsenin kucağa alışacak laflarina bakmayın. Kucaginizdan bırakmayın çocuğunuzu size de iyi gelecek sütünüz artacak. Ne yazık ki mamanin bı sonu yok günden güne sütünuzden çalıyor, bi kısır döngüye sokuyor.