2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Sleepy ben de iyi bi hez saniyodum hem incecik hem de ziet birt ust degistirdim kullandigim gun surekli sizdirdi.ekstra goon marka bezimiz vardi da Allah tan onu kullanmaya devam ettim.hemen biraktim sleppyi ve de bebegime kucucuk geldi kilolu bi bebek olmamasina ragmen cok sıktı.cocuk hasta olacak doye korktum valla surekli sizdirdi.
Molfixe gectik simdilik cok memnunum ben de.goon da iyiydi ama molfixe gore biraz daha agir bi bez.sleepy de asiri ince.
Hatta sasirdim ben de sleepyden nasil memnun kaliyorlar diye dusundum.berbat resmen.
Simdilik molfixte karar kildik biz de bakalim insallah hep boyle gider.
Bende butün bezlerden en ufak paketlerinden alıp deniyorum prima premium care yenidogsugunda kullandim memnundum ama bizimki masallah gunde 15 bez degistirince bide pahali o yuzden digerlerini deniyorum prima pampers olandan hediye geldi pişik yapti o minnies lastik izi yapti sleepy buyük almistim daha denemedim. Deneme urunu 1 tane molfix geldi güzel duruyo ama aklım goonda onuda cok övüyorlar genelde

kizlar sabah oglumun yuzundeki kizarikliklar icin doktora gittim ve oglumda sarılık oldugunu ogrendim.39 günlük bu arada.dogumdan 5gun sonra gitmistik sarilik tehlikesini atlatti demisti doktor daha sonra aile hekimine ve baska bi doktora 1aylik kontrolune goturmustum kimse bisey demedi sarılıkla ilgili.
Geçmiş olsun canım :( allah kolaylık versin. İlla kendin götrüp bakın demen gerekiyo heralde. Milletin umrunda olmuyo bebeklerin durumu. İlla itekleyerek baktırcaz heralde çocuğumuza.

Geçmiş olsun canım :KK43: allah kolaylık versin. İlla kendin götrüp bakın demen gerekiyo heralde. Milletin umrunda olmuyo bebeklerin durumu. İlla itekleyerek baktırcaz heralde çocuğumuza.
bir de bana diyo nasil farketmediniz gozleri sarı diyo.kac tane doktor farketmedi bana gelebe kadar

bir de bana diyo nasil farketmediniz gozleri sarı diyo.kac tane doktor farketmedi bana gelebe kadar
Öyle deseydin ya canım. Doktorlar gördü bilmedi ben nasıl bileyim deseydin ya kuzum. Deli oluyom böyle şeylere .bide sanki daha öncesinden eğitim vermişte biz bilememişiz gibi konuşuyolr.

Kızlar bebeğinizin banyosunu ne zaman yaptırdınız? Ben bu konuda çok dertliyim. Belki yargılıcaksınız ama elimde değil bu durum. Kızım 26 günlük. Göbeği 14. Gün falan düştü. Kökü kaldı. İki doktor da gördü yaktı, banyo yaptırmayın tam iyileşinceye kadar dedi. Geçen hafta biraz daha iyileşti. Doğumdan sonra kv sadece bi hafta kaldı yanımda. Annem hiç kalmadı. Tek bakıyorum kızıma. Herşeyi araştırıyorum ilk bebeğim tecrübesizim. Buna rağmen iyi bakıyorum allahıma şükür. Annem yarım saat uzakta oturuyo bize. İki haftada bi falan anca geliyo. Geçen haftadan beri arayıp gel yıkayalım diyorum ama gelen giden yok. Bu bahane diyebilirsiniz ama tek başıma korkuyorum. Eşime diyorum ben korkarım diyo. Ben yıkıcam sen su döküvereceksin diyorum yanaşmıyo. Ona da hak veriyorum. Kızımı kucaklamaya korkardı, yeni alıştı. Kimseden yardım isteyemeyen biriyim normalde. Annemden bile bişey isteyemem. Ona rağmen arayıp yardım istedim ama yok. :( ne yapacağımı şaşırdım. Meleğim kirli falan değil allahıma şükür. Hiç koku, kir falan yok. Bana akıl verin ne olur :( kendim yıkayabilir miyim

Kızlar bebeğinizin banyosunu ne zaman yaptırdınız? Ben bu konuda çok dertliyim. Belki yargılıcaksınız ama elimde değil bu durum. Kızım 26 günlük. Göbeği 14. Gün falan düştü. Kökü kaldı. İki doktor da gördü yaktı, banyo yaptırmayın tam iyileşinceye kadar dedi. Geçen hafta biraz daha iyileşti. Doğumdan sonra kv sadece bi hafta kaldı yanımda. Annem hiç kalmadı. Tek bakıyorum kızıma. Herşeyi araştırıyorum ilk bebeğim tecrübesizim. Buna rağmen iyi bakıyorum allahıma şükür. Annem yarım saat uzakta oturuyo bize. İki haftada bi falan anca geliyo. Geçen haftadan beri arayıp gel yıkayalım diyorum ama gelen giden yok. Bu bahane diyebilirsiniz ama tek başıma korkuyorum. Eşime diyorum ben korkarım diyo. Ben yıkıcam sen su döküvereceksin diyorum yanaşmıyo. Ona da hak veriyorum. Kızımı kucaklamaya korkardı, yeni alıştı. Kimseden yardım isteyemeyen biriyim normalde. Annemden bile bişey isteyemem. Ona rağmen arayıp yardım istedim ama yok. :KK43: ne yapacağımı şaşırdım. Meleğim kirli falan değil allahıma şükür. Hiç koku, kir falan yok. Bana akıl verin ne olur :KK43: kendim yıkayabilir miyim
Canm biz genelde eşimle yıkıyoruz ama ben tek olunca lavaboda yıkıyorum. Lavabom biraz geniş. içine yumuşak iki üç penye battaniyesini koyuyorum. Tek başıma yıkıyorum dene istersen.

Canm biz genelde eşimle yıkıyoruz ama ben tek olunca lavaboda yıkıyorum. Lavabom biraz geniş. içine yumuşak iki üç penye battaniyesini koyuyorum. Tek başıma yıkıyorum dene istersen.
Tamam canım. Bu akşamda ikna edemezsem kendim yıkıcam. İnşallah ikna ederim. Teşekkür ederim

Benim göğsüm De sağdıktan sonra çok zor doluyo.sağdığım için böyle oluyo gibi geliyo bana ama kendime saçmalama bütün dünya sütü artsın diye sağıyor bi seninki mi sağınca azalcak senin sütün az diyorum. Bi başkasından ilk defa senden duydum süt sağınca kesildiğini. Doğru olabilir tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum . 5-6 gün sağmıyım göğüslerim ne kadar emzirirsem emzireyim dolu oluyo. Ben de dolu oluşuna güvenip sağayım yarın öbür gün bunlar lazım olcak diyorum sağınca lastik gibi oluyo göğsüm bommmmmboş resmen vıcık vıcık oluyo. Bu sefer de kızım emmek istediği zaman kıyameti koparıyor göğüs yumuşak diye. Sıkıyorum süt geliyo ama yumuşak olduğu için kızıp almıyo.

BAŞKA BU ŞEKİLDE GÖĞÜSÜ YUMUŞAKKEN BEBEĞİ MEMEYİ KABUL ETMEYEN VAR MI
Benim kızımda dolu seviyor

Kızlar bebeğinizin banyosunu ne zaman yaptırdınız? Ben bu konuda çok dertliyim. Belki yargılıcaksınız ama elimde değil bu durum. Kızım 26 günlük. Göbeği 14. Gün falan düştü. Kökü kaldı. İki doktor da gördü yaktı, banyo yaptırmayın tam iyileşinceye kadar dedi. Geçen hafta biraz daha iyileşti. Doğumdan sonra kv sadece bi hafta kaldı yanımda. Annem hiç kalmadı. Tek bakıyorum kızıma. Herşeyi araştırıyorum ilk bebeğim tecrübesizim. Buna rağmen iyi bakıyorum allahıma şükür. Annem yarım saat uzakta oturuyo bize. İki haftada bi falan anca geliyo. Geçen haftadan beri arayıp gel yıkayalım diyorum ama gelen giden yok. Bu bahane diyebilirsiniz ama tek başıma korkuyorum. Eşime diyorum ben korkarım diyo. Ben yıkıcam sen su döküvereceksin diyorum yanaşmıyo. Ona da hak veriyorum. Kızımı kucaklamaya korkardı, yeni alıştı. Kimseden yardım isteyemeyen biriyim normalde. Annemden bile bişey isteyemem. Ona rağmen arayıp yardım istedim ama yok. :KK43: ne yapacağımı şaşırdım. Meleğim kirli falan değil allahıma şükür. Hiç koku, kir falan yok. Bana akıl verin ne olur :KK43: kendim yıkayabilir miyim
Canım benim ki 6. Gün düşürdü yaptırdım ben de banyo annem kardeşim vardi ama ben ilk çocuktan tecrübeli olduğumdan kendim yaptırdım şimdi de 2 güne bir kendim yaptırıyorum küveti falan var dimi bebeğimin filesi varsa korkma bir de video izle önce sırtından başla yıkamaya vücudunu sonra çevir gön kısmını yıka tabi köpüklü suyla en son kafasını ters çevir yıka bebeği kafasından dök ama kulaklara dikkat kulağına su kaçırma inş Allah kolaylık verir zaten çok uğraşmadan yıka ben bir kez saçını şampuanlıyorum yetiyor ama sen video izle daha iyi olur

Kizlar bebegi ikinarak cok zor kaka yaoan varmi gunluk yapio ama kabiz gibi mahvoluyi yavrum bi de sümüklü gibi kaka.dr prebiyotikli dvit verdi ondan mi kullaniyim napiyim bilemedim
Benimki yeni başladı yapamamaya aynen kabız gibi yapamıyo ama kakası kabız gibi katı değil napıcam bilmiyorum.Sancı çekiyo sürekli yapamadığı için

Canım benim ki 6. Gün düşürdü yaptırdım ben de banyo annem kardeşim vardi ama ben ilk çocuktan tecrübeli olduğumdan kendim yaptırdım şimdi de 2 güne bir kendim yaptırıyorum küveti falan var dimi bebeğimin filesi varsa korkma bir de video izle önce sırtından başla yıkamaya vücudunu sonra çevir gön kısmını yıka tabi köpüklü suyla en son kafasını ters çevir yıka bebeği kafasından dök ama kulaklara dikkat kulağına su kaçırma inş Allah kolaylık verir zaten çok uğraşmadan yıka ben bir kez saçını şampuanlıyorum yetiyor ama sen video izle daha iyi olur
Amin canım inşallah.Çok teşekkür ederim. Evet küveti ve filesi var. İzledim baya video. Bazıları suya sokup yıkıyo, bazıları da hiç su olmadan döke döke yıkıyo. Sen nasıl yapıyosun. Bide ben file yırtılır kırılır falan diye de korkuyorum.

Cnm kesinlikle karnini saat yonunde bastirmadan ov.bende bebek yagiyla ovuyorum.ve ardindan bebegin bacaklarini bebege dogru it indir kaldir.bisiklete biner gibi de yap.you tubedan bak derim.hic korkma korkuyosan.nazikce yaparsin zaten cnm.
Ve bebegi sirta yatirmaktan ziyade sen kemdi bacaklarina ters yatirip sirtini ovalayip poposuna vurursan airtina vurursan daha iyi sonuc alirsun cnm.tabi ki sirtina da yatirip da yap
Ve tabiki gunde 3 4 fincan rezene ic kesin.
Sabah aksam isin gucun masaj olsun cnm.inanki o ilaca gerek duymicaksin.biz simdilik ilac almiyoruz ama isticem ne olur ne olmaz diye tabi.
Bizde de masaji yaparken degilde masajdn sonra biraz zmn geciyo oyle gaz cikariyo ve gaz cikarirken agliyo bazen
Ne güzel yaZmışsın bende uygulamak istiyorum ama bebeğim kucağımdan bıraktığım an ağlıyo masaj falan yapamıyorum durmadan ağlıyo sadece kucakta duruyo.Altını değiştirirken arada masaj yapmaya çalışıyorum hemen yine başlıyo ağlamaya.Benimki gibi kucağa yapışık olan varmı? 1,5 aylık olmak üzere

Canım öyle diyosun ama bunu da yaşayan bilir. Çocuk gerçekten karnı doyduğunda melek gibi uyuyo gaz sorunumuz da yok şükür. Karnı doyduysa 3 saat uyuyo hiç mıkırdanmadan. Gün içinde sadece bir kez 3 saat kesintisiz uyuyorum uyandığımda göğsüm dolu oluyo. Ve o dolulukta emzirdiğimde verimli bi şekilde aralıksız iştahli emiyo uyuyakalıyo ama bir daha asla göğsüm o kadar dolmuyo ve vıcık vıcık lastik gibi oluyo. Çocuk memeyi ağzına aldığı an iki çekiyo bırakıyo ağlaya ağlaya emiyo sonra yorulup uyuyakalıyo. 10 dk sonra açlıktan uyanıyo ağlıyo. Bu kısır döngü tüm gün bu şekilde ilerliyor dolayısıyla ben hiç dinlenemşyorum beslenemiyorum bir sonraki gün 3 saat uyuyana kadar o açlıktan ben uykusuzluktan bitap düşüyoruz. Sütün neye göre kişiden kişiye değiştiğini anlayabilmiş değilim ama değişiyo kesinlikle. Herşeyi de psikolojiye bağlamak doğru değil.
Şu senin yazdıklarını ben yazsam bu kadar olur tamamen bizi anlatmışsın benimde hergünüm böyle geçiyo ve ben mamada veriyorum.. bazı günler mama vermeden bitiricem bugünü diyorum ama aynen dediklerini yaşadıkça dayanamayıp yine veriyorum

Evet kızlar çılgın bir geceden sonra yine çok kötü tecrübeler edinip çözümler bulup size geldim :KK25: kızımı akşam zeytinyağı ile ovdum masajlarını yaptıM gazını çıkarttım biogaia içirdim karnına sıcak suyunu koyup yatırdım sabah 5 e kadar deliksiz uyudu çok şükür sonra emdi ve başladı sancılar açtım buzuki Orhan kolik müziğini mutlaka dinletin bebeklerinize sabah 11 e kadar telefondan onu dinleyerek uyudu telefonun şarjı bitecek aklım çıktı hep şarjdaydı şöyle bir durumda var tabiki müziği açıyorsun bebek kendi çığlığından önce duymuyor bende iki elimin üstüne yatırıp ayağa kalkıp bebeği asansör gibi indirip yükseltiyorum susuyor o ara müziği duyuyor telefonu yakınına koyup sallıyorum yavaş yavaş telefonu yanından uzaklaştırıyorum bir bakıyorum uyumuş ama müziği kapatınca basıyor çığlığı unutmayın buzuki Orhan kolik bir zaman sonra dinlemek çok güzel geliyor Allah hepimizin yardımcısı olsun 4. Aya bir gelsek bu krizler azalırda ve 4 gün oldu kaka yapmadı delircem

Amin canım inşallah.Çok teşekkür ederim. Evet küveti ve filesi var. İzledim baya video. Bazıları suya sokup yıkıyo, bazıları da hiç su olmadan döke döke yıkıyo. Sen nasıl yapıyosun. Bide ben file yırtılır kırılır falan diye de korkuyorum.
Hiç bişey olmaz fileye merak etme minnacık bebişler ben kovaya ılık su dolduruyorum tasa da az su ve içine şampuandan sıkıyorum köpükle önce vücudu yıkayıp sonra durulayıp az sacınıda yıkayıp en son tekrar duruluyorum ama çok kısa sürede bitirtiyorum öyle çok uğraşmıyorum önce herşeyi hazırla sonra bebeği soy birde çok aç olmasın bebiş yoksa çok ağlayabilir kolay gelsin tekrar bence bugün yıka da rahatlasın bebiş inş güzel de bir uyku uyur oh mis

Cnm kesinlikle karnini saat yonunde bastirmadan ov.bende bebek yagiyla ovuyorum.ve ardindan bebegin bacaklarini bebege dogru it indir kaldir.bisiklete biner gibi de yap.you tubedan bak derim.hic korkma korkuyosan.nazikce yaparsin zaten cnm.
Ve bebegi sirta yatirmaktan ziyade sen kemdi bacaklarina ters yatirip sirtini ovalayip poposuna vurursan airtina vurursan daha iyi sonuc alirsun cnm.tabi ki sirtina da yatirip da yap
Ve tabiki gunde 3 4 fincan rezene ic kesin.
Sabah aksam isin gucun masaj olsun cnm.inanki o ilaca gerek duymicaksin.biz simdilik ilac almiyoruz ama isticem ne olur ne olmaz diye tabi.
Bizde de masaji yaparken degilde masajdn sonra biraz zmn geciyo oyle gaz cikariyo ve gaz cikarirken agliyo bazen
Ben sanırım yanlış masaj yapıyorum cnm ya çünkü hiç gaz çıkarmıyor ben yapınca dediğini yapacam açıp bakayım öyle deneyeyim birde valla rezene içemiyorum tiksimdim nedense bana almıştı eşimin akrabası tarihi mi geçik ne iğrenç bir tası vardı sonrasında hiç içmedim şimdi geldik hastaneye mesainin başlamasını bekliyoruz testisinde dr evet bir şişlik var dedi usg istedi dua edin iyi olsun sıkıntı olmasın diye rabbim evlatlarımızı bütün hastalıklardan korusun :dua:

Back
X