2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım çok sıkkın kızlar kızım 6 Gündür kaka yapmamıştı gece sabaha kadar uyumadık eşimle battaniyenin içinde salladık çocuk feryad figan ağladı Eminim komşular uyumamıştır hiç susmadı bizde hep eeeeee eeee piş piş evde bağırışıp durduk neyse sabah oldu fitil attık bebeğe yavrum bir kaka yaptı iki bez doldurdu napcaz böyle çocuk nerdeyse çatlıcakmış içi dolmuş kaçyere sordum oğlumun doktoruna sordum anne sütü alınca normal 10 gün bekle diyorlar bebek çatlıcaktı yavrum kaka yaptığından bunyana deliksiz uyuyor ben şimdi napıyım bu ikinci fitille yaptığı

Aynı şeyleri yaşıyoruz bizimki de öyle yapmıyor kabızda degil çünkü bas bas bagırıyor kaka yapmadıgında uyumuyorda ne zamana kadar böyle olacak bilmiyorum ben fitili bıraktım uyararak yaptırıyorum :(

Yumurtayı kısıtlamıyırum canım. Sütü de az koyunca sıkıntı olmuyo, bazen süt kullanmıyorum falan filan :)
Ben de senin gibiyim napayım tamamen kesilmiyor ki herşey de var süt yumurta ben gece uyumadığı için acıkıyorum o saatte atıştırmalık birşeyler yiyiyorum yapacak birşey yok

8
Yapmammı canım hergün koca bir bardak komposto içiyorum kompostoyu kuru dut üzüm kayısı ve incirle yapıyorum annem yazın 10 kilo kayısı reçeli yaptı bana kahvaltıda onu yiyorum anne çayı içiyorum papatya ısırgan ıhlamur içiyorum ne yapacAğımı şaşırdım

Aynı şeyleri yaşıyoruz bizimki de öyle yapmıyor kabızda degil çünkü bas bas bagırıyor kaka yapmadıgında uyumuyorda ne zamana kadar böyle olacak bilmiyorum ben fitili bıraktım uyararak yaptırıyorum :KK43:

kızlar biogaiya diye probiyotik damla var bebekler için ... bağırsaklarinin düzenli çalışmasını sağlıyor bir deneyin isterseniz

Canım eşimde öyle diyo ama ben kıyıpta ağlatamıyorum. Bizimkisi doğunca da pek ağlamamıştı. 2 saat bebek yoğunbakıma aldılar. Çok nadirdir bangır bangır ağladığı
Bizimki üşütmüş cnm ya dün ondan mı çok ağladı anlamadım bugün de öksürük başladı burnuda tıkanıp açılıyor ve ağzından köpük geliyor dün bozuluyordu reflusu var ondan mı

Geçmiş olsun canım.neresindeydiki önce sonra kafasına geçti?
Saol cnm ya önce kaş arasında çıktı tabi islik gibiydi ilk zamanlar sonra yüzü hep isilik attı bizde bebeklerde olur diye önemsemedik sonra dr gittik o dermatit olmuş dedi süt ürünlerini ve yumurtayı kes dedi kestim bu sefer kaş arasında kulak arkası ve başına attı

Kereviz gaz yapıyor mu bilmyorum cnm ama ben ne yersem yiyeyim bana da gaz yapıyor çocuğa da aç mı kalalım nedelim anlamadım gaz yapan şeyleri kestiğim halde yine gazımız var
Usutuyor musun acaba kendini? Benim sezeryandi. Bebegim gazlı. Ama ben ondan da gazliyım. Hamileligimden beri aşırı gazlıyım. Ayiptir söylemesi bazen benden mi çıkıyor bu koku diyorum. Sebebini bilmiyorum

Kızlar uykusuzluktan uyuyamamak diye bişey var biliyomusunuz. Gözümü kırpmadım daha göz kapaklarım ağrıyo uykusuzluktan ama uyuyamıyorum . Kızım uyudu fırsat bu Fırsat uyumam lazım uyuyamıyorum
Ben de öyle oldum cnm bebek uyusun uyumasın saat 4 kadar uyuyamıyorum 4 ten sonrada uykum tam geliyor bebek uyanıyor sonra sinir krizi geçiyorum:) ama dün gece okadar ağladı ki üzüntümden uykum kaçtı nefes zor alıyordu tıkanmış gibiydi sabahta başladı öksürük hapşırdık:(

Kızlar zeka kartlarına başlayan vardır ne aldınız araştırdınız mı ?
Beni şu ilk fotodakini kullanıyorum. Bugün de bir arkadaşımın bebeğine ikinci fotoğraftakini hediye aldım.

Eklentiler

• 94D59F5B-BD3F-4523-875F-75825E7B01B8.webp
    94D59F5B-BD3F-4523-875F-75825E7B01B8.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 40
  • 623C181B-D0A4-43D1-A544-59E8B0C034AB.webp
    623C181B-D0A4-43D1-A544-59E8B0C034AB.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 34
Saol cnm ya önce kaş arasında çıktı tabi islik gibiydi ilk zamanlar sonra yüzü hep isilik attı bizde bebeklerde olur diye önemsemedik sonra dr gittik o dermatit olmuş dedi süt ürünlerini ve yumurtayı kes dedi kestim bu sefer kaş arasında kulak arkası ve başına attı
Canım dermatit b4nim Bebeğimde de var. Ama doktorum yediklerinle alakası yok şampuanı değiştirin sadece dedi ve mustela nın bir losyonunu verdi. Başka bisey vermemesi ilginc geldi.

Usutuyor musun acaba kendini? Benim sezeryandi. Bebegim gazlı. Ama ben ondan da gazliyım. Hamileligimden beri aşırı gazlıyım. Ayiptir söylemesi bazen benden mi çıkıyor bu koku diyorum. Sebebini bilmiyorum
Valla cnm evdeyim genelde evde sıcak hani ben de üşütüyorsam sobalı evi olanlar napsın diyorum ayağımda hep çorap var ve hırka mutlaka var ama sürekli gazım var bebeğim de var çözemedim nedenini ki gazlı olan herşeyi kestiğim halde böyleyiz yesem nasıl oluyor acaba sen yiyiyor musun gaz yapan yiyecekleri

Ben de senin gibiyim napayım tamamen kesilmiyor ki herşey de var süt yumurta ben gece uyumadığı için acıkıyorum o saatte atıştırmalık birşeyler yiyiyorum yapacak birşey yok
Aynn canım. Yemeklerden kısıyorum ama kek ve çikolatadan kısamıyorum. Çikolatada gaz yapıyomuş

Kızlar gelişimsel pediatri bölümüne götürecek misiniz bebeklerinizi? Ben devlet doğum hastanesinde doğum yaptım biliyorsunuz. Bu hastanenin gelişimsel pediatri bölümünden randevu aldım. Bebeğin normal doğması gereken tarihe göre 3 aylık oluncaya verdiler ilk randevuyu. Yani mart’a aldık. Uzunca bir süre zihinsel gelişimini takip edecekler. Randevu alırken bazı uyarılarda bulundular. Kesinlikle tv izletmeyeceğiz, oturtmayacağız, kalçasına ağırlık verecek şekilde yatırmayacağız, hoppala yürüteç gibi şeyler kullanmayacağız ve yakın bir şekilde bebekle gözgöze bakıp sürekli konuşacağız. Ve zeka kartlarının öneminden bahsettiler. Ben zaten kullanmaya başlamıştım birkaç hafta önce. Bebeğin dikkatini toplamasını sağlamak ve onunla uzun uzun konuşmak anlamında çok faydalı gerçekten bu kartlar.

Canım çok sıkkın kızlar kızım 6 Gündür kaka yapmamıştı gece sabaha kadar uyumadık eşimle battaniyenin içinde salladık çocuk feryad figan ağladı Eminim komşular uyumamıştır hiç susmadı bizde hep eeeeee eeee piş piş evde bağırışıp durduk neyse sabah oldu fitil attık bebeğe yavrum bir kaka yaptı iki bez doldurdu napcaz böyle çocuk nerdeyse çatlıcakmış içi dolmuş kaçyere sordum oğlumun doktoruna sordum anne sütü alınca normal 10 gün bekle diyorlar bebek çatlıcaktı yavrum kaka yaptığından bunyana deliksiz uyuyor ben şimdi napıyım bu ikinci fitille yaptığı
Canım zeytinyağı yiyor musun, mamadan dolayı benim oğlum kabız olmuştu ben kendim yedim sonra normal yapmıştı. Katı yağ yememeye çalış yiyorsan.

Valla cnm evdeyim genelde evde sıcak hani ben de üşütüyorsam sobalı evi olanlar napsın diyorum ayağımda hep çorap var ve hırka mutlaka var ama sürekli gazım var bebeğim de var çözemedim nedenini ki gazlı olan herşeyi kestiğim halde böyleyiz yesem nasıl oluyor acaba sen yiyiyor musun gaz yapan yiyecekleri
Can8m ben kasmadım çok. Sadece dikkat etmeye çalışıyorum. Istahim da çok yerinde maşallah doymuyorum.

Canım dermatit b4nim Bebeğimde de var. Ama doktorum yediklerinle alakası yok şampuanı değiştirin sadece dedi ve mustela nın bir losyonunu verdi. Başka bisey vermemesi ilginc geldi.
Alla alla bizim ki allerjisi var süt ve sür ürünlerine bunu anlamamız için kes dedi 10 anlaşılır dedi gerçekken azaldı ve devam et dedi şampuan için sordum mustela dedi zaten ben doğmadan önce setini almıştım onu kullanıyorduk merhem krem vermedi zaten kortizonlu istemem de şimdi de öksürük hapşırma başladı ya kış bebeği ne zormuş ya hasta ettik çocuğu hep eşimin yüzünden tutturdu ark gidelim gidelim diye gittik evleri çok sıkmak değildi soğuk gibiydi üşüttü ya :(

Back
X