2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bende molfix kullanmaya başladım sleepyden geçtim sleepy ve ıslak mendil pişik yaptı bez hep ıslaktı 2 saatte bir değiştiriyorum bende şimdi molfix daha iyi geldi temizleme pamuğu kullanıyorum

Canım gün içinde nasıl uyutmayalım ki emerken uyuyor hemen biraz daha büyük olsa oyuncak falan oyalanıriz yada gezmeye götürürüm dışarı falan ama. Bizim ki pusete koyar koymaz uyuyor. Gündüz koltukta beşikte pusete heryerde uyuyan bebek gece hiç bir yerde uyumuyor.

Canım sen mamayı yapıp onu mu termosa koyuyorsun? Ben mama beklemez diye suyu koyuyorum sadece. Mamayı küçük bir kavanoz aldım ebebekten içine kuru mama ve ölçü kaşığı koyuyorum lazım olunca hazırlıyorum. Mama 3-4 saat bekleyince bayatlamaz mi? Bu konuyu bir bilen varsa yazsa aslında. Mamayı koymak daha kolay çünkü.

Canım bizde 33gunde 275 tane 1 numara prima kullanmışız. Sonra 2 numaraya geçtik. Islak mendil unibaby yenidogan kullanıyorum. Pisim kremi sudocrem ve bepantol var ama hiç pişik olmadi Oyuzden düzenli kullanmıyorum arada aklıma gelince 2 günde falan sürüyorum.
Oo siz benden daha fazla kullanmışsınız :) bende slepyy denemek istiyorum ıslak mendilde uni baby kullanıyorum şimdilik

Masallah sübhanallah cnm ya ben 3 aaat uyusam sukrediyorum Allah in insallah bizim de uykukar duzene girer valla cok yoruldum bi mutfak bi bebek arasinda mekik dokumaktan
Sen hep yanlarinda olmaya calis o zmn cnm sallamasinlar alisirsa cok kotu cidden.of ben de koltukta yatmaya alissin diye saklabanliklar yapiyorum ama insallah alisir.kucak kucaga uyumaktan sikauetci degiljm cok da guzel ama buyuyunce cok zor olcak napcam ben ya.
Koltukta yatmaya alistirmak iatiyorum cunku koltukta yatiyoruz yatak odasi rutubetli.ve besigini sevmedi sıpam
kaldirdim yanimda yatiriyorum.
Ben de uyusunda yemem yapiyim diye dusunuyordum yanlis dusunuyorum demekki.yarin ben de baslicam gunduz hic uyutmicam.bu geceden yarin icin yemeklerimi yapim o zmn ertesi gune is birakmayim bebegimle ilgikeniyim uyutmayim.
Cnm peki uyutmayinca gunduz hircin olmuyor mu
Ben koltukta yatmaya alissin diye hafif kucagimda uykuya dalmasini bekliyorum koltuga yatiriyorum aradan 5 10 dk gecince aglamaya basliyo geri kucagima alip emziriyorum.gazi olmadigi zmn uykusu da yoksa gözler cin gibiyse yatiriyorum koltuga cingirakla hareketler yapiyorum sarki acip soyluyorum masal okuyorum ama yok oyle yapinca en fazla 10 15 dk duruyo geri agliyo kucak istiyo daha naocam sasirdim valla ya.
Ama cok asiri uykum gelmisse zaten modum dusuk oluyo ve uyusunda yeterki ben de uyuyum diyip kucak kucaga uyuyoruz o zmn en fazla 2 saat uyuyo nadiren.
Canım benim ev devamli kalabalik bende bunu avantaja çevirdim kucaklarina veriyorum 10 dk sakin duruyo işimin birazinı hallediyorum sonra gelip emzirip sarilip vs bi 10 dk daha kucaga veriyorum hırçınlaşmaya vakti kalmiyo ama bugün artik alışmış galiba besiginde durdu kendi kendine ben poğaça yaptım o arada

Şöyle şeyler okudukça sinirlerim yıpranıyor. Çok ciddi soruyorum canım mesela istemediğin bişeyi yapıyolar ve sen sert bi şekilde farkında mısın bilmiyorum ama bu çocuğun annesi Benim ve yapılmıcak diyorsam yapılmıcak desen ne der sana. Kv üstünü değiştirirken bunun altına bunu mu giydireyim bunu mu diye bile bana sorar. Nasıl bu kadar hayatlarınıza müdahale edebiliyorlar. Siz mi fırsat veriyorsunuz acaba onu merak ediyorum. Geçen gün kv bendeydi. Görümcem eşiyle dışardaymış annesiyle konuşurken de akşam uğrarız demiş. Ben evde sütyen falan takmıyorum. Gayet cıbıl cıbıl geziyorum yani. Akşam oturuyoruz hep beraber zil çaldı allah allah kim ki bu saatte olduk eşimle. kv ablanlardır demez mi. bir baktım gerçekten görümcem ve kocası. Onlar gittikten sonra açtım ağzımı yumdum gözümü. Burası lohusa evi sen bana sormadan Benim evime nasıl misafir kabul edersin halimi görmüyor musun bir de erkekli geliyor bi daha bu eve çat kapı gelinirse tavrım böyle olmaz dedim. Hiç bişey diyemedi. Biraz da siz yumuşak davranıyo olabilirsiniz. Ben kv olduğu için değil öz annem de olsa yeminnederim böyle davranırrım herkesin bi çizgisi olmalı Benim hayatıma müdahale ederken. İzin vermem özelime karışmalarına .
Canim ben söyluyorum tamam diyolar alınıp küsuyolar sözde ertesi gün tekrar geliyo mesela kahve içelim diyo ben kahve yaomaya gittihimde hemen yatirip salliyo yada emzik vermeye çalisiyodu attim kurtuldum ondan vs kızdıgım seyleri inadına yapiyo ben bisey icin geldiginde yakalamıs oluyorum

Oo siz benden daha fazla kullanmışsınız :) bende slepyy denemek istiyorum ıslak mendilde uni baby kullanıyorum şimdilik
Sleepy kullanıyorum memnunum.ıcınde kimyasal hiçbırsey yok enazıdan. Belki prıma kadar sızdırmaz vs değil ama önemli olan bebeğimin kimyasal renklendırıcı vs ile teninin temas etmemesi.

Ya bayadir yoktumm herkesin bebisi hayirli evlat olur inşallah biz dün 2 aylık olduk kızımın adi hilâl :emir_bebek:sürekli ağlıyoruz mama ile besleniyoruz gazliyiz:halay:
2 aylık aşısı ateş yapar sıkıntı yapar dedi ebe bizimde bir haftamız kaldı sen aşı yaptırdın mı nasıl durumlar

Kızlar bebeğimi hep taşıma çantasında çıkarttık dışarı bugün biraz zor sığdı içine şubat 15 den sonra sığmaz içine galiba artık anakucağına oturacak ozaman bana dışarı için tulum lazım çok kalın evden çıkıp çarşı gezme şansım Yok bebeği bırakacak kimsem Yok siz nasıl çıkarıyorsunuz oğlum yazın doğmuştu kışında kaban giymişti büyümüştü buna daha kaban olmaz minicik bebek
Ben ebenekten kalın dışarılık bir tulum aldım. Notmal kıyafetinin üstüne onu giydiriyorum sonra oto koltuğuna koyup üzerine battaniye örtüyorum dışarıda battaniye içeride battaniyeyi çıkarıp geziyoruz canım. Denemek için dışatıdan içeri geçince tulumun içini açıp bacaklatını falan elledim sıcacıktı tavsiye ederim

Kızlar oglum 1 numara 3 paket bez bitirdi 32 günlügüz bugun 2 numaraya geçicez inşallah çok mu bez kullanmışız sizce ?kaynanam çok kullanmışsın dede.
bebegim dogdugunda beri pişik 2 saatte bir mutlaka altını değiştiriyorum baya çiş kaka yapmış oluyo 2 paket prima kullandık onun pişik yaptıgını düşünüp molfix aldık ama pişigi geçmedi ıslak mendil 3 marka denedim pişik kremi 2 marka denedim pephantol biraz iyi geldi popoda kızarıklık var yine de pişik içinde önerdiginiz birşeyler var mı?
Portakal mandalina gibi eksi seyler tuketiyormusun peki o da yapiyormus

Kızlar bebeğimi hep taşıma çantasında çıkarttık dışarı bugün biraz zor sığdı içine şubat 15 den sonra sığmaz içine galiba artık anakucağına oturacak ozaman bana dışarı için tulum lazım çok kalın evden çıkıp çarşı gezme şansım Yok bebeği bırakacak kimsem Yok siz nasıl çıkarıyorsunuz oğlum yazın doğmuştu kışında kaban giymişti büyümüştü buna daha kaban olmaz minicik bebek
Canım ben cartersdan aldım 100 liraya astronot tulum diyorlar ama öyle aşırı kalın değil polarlı. Bir bak istersen neyten bugün memlekete geldim ben de gayet sıcak tuttu.

Kızlar canım çookkk kola istiyo içen oldumı hiç 1 barsak içsem ne olur

Ezmu0810 Ezmu0810 canım ben ıslak mendilleri yıkıyorum deterjanlı kısmı gidiyor sonra da peçete ile kurutuyorum bazen gazlı bezle. Kızarık olduğu zaman da doğal zeytinyağı sürüyorum hemen geçiyor

kızlar bugün tam 45 günlük olduk ve kalça çıkıklığı için doktora gittik.

sağ alfa 66° beta 65°
sol alfa 68° beta 61°
sonuç: bilateral yip 1a (matür kalça)
erken hafta sebebi ile incelemenin 1ay sonra tekrarı önerilir.

bu şekilde. bence gayet iyi değerleri. erken hafta ne demek ya. bana sordu ne zaman doğdu diye 38+2 sezeryan ile dedim erken gelmişsiniz dedi. çocuk erken doğmuş dedi. ya ne alaka ya. büyük kızım 35+2 de doğduğunda biz de 45 günlük kene gitmiştik ve gayet normal çıkmıştı değerleri ve böyle birşey dememişti bize o zaman.
sizce 1 ay sonra tekrar gitmelimiyim? tam 2 saat hastanedeydik rezillik büyük kızım durmadı burnumuzdan getirdi.

Bu 2 aylık aşısında doktordan ateş düşürücü şurup ya da fitil vermesini istemeli miyiz? Doğduğundan bu yana hiç kullanmadık. Idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinde bile vermedi doktor.

sağ alfa 66° beta 65°
sol alfa 68° beta 61°

bu şekilde. bence gayet iyi değerleri. erken hafta ne demek ya. bana sordu ne zaman doğdu diye 38+2 sezeryan ile dedim erken gelmişsiniz dedi. çocuk erken doğmuş dedi. ya ne alaka ya. büyük kızım 35+2 de doğduğunda biz de 45 günlük kene gitmiştik ve gayet normal çıkmıştı değerleri ve böyle birşey dememişti bize o zaman.
sizce 1 ay sonra tekrar gitmelimiyim? tam 2 saat hastanedeydik rezillik büyük kızım durmadı burnumuzdan getirdi.
Kalça çıkıklığı kontrolünün en ideali 2.ay tamamlandığında yapılmasıdır. 45 gün biraz erken canım. 2.kontrole mutlaka gidin kalça çıkıklığı çok önemli. Bizim doktorumuz çok önemsiyor.

Kızlar 2 aylık aşılarıyla ilgili kafanızı mutlaka sorun yaratacak ateş yapacak gibi fikirlerle doldurup kötüyü çağırmayın:) ben hiç bilmiyordum sıkıntı olacağını, doktorumuz da yüzde 90 sıkıntı olmaz ateş yapmaz demişti. Gerçekten de geçen hafta yaptırdık hiç bir sıkıntı olmadı şükür. Evinizde calpol her zaman bulunsun. O gün sık sık ateşine bakarsınız. Koltuk altından 38 kulaktan 38,5’u gördüğünüzde yarım ölçek calpol verilecek. Aşıdan sonra 3 gün de banyo yaptırılmayacak. Biz aşıdan bir gece önce banyosunu yaptırdık. Normalde her gün yaptırıyoruz ama o 3 gün yaptırmadık. 1 koldan 2 bacaktan aşı yapılıyor. Koldan olana su değdirilmemesi gerekiyor. Koldan olanda ilerleyen günlerde iltihap gibi kabarıklık olabilir. Kesinlikle krem vs sürmemek gerekiyor. Bacaktan olanlarda sıkıntı yok. Su değdirebilirsiniz altını yıkayabilirsiniz. İnşallah sorunsuzca atlatırsınız.
Buarada doktorumuzun dediğine göre calpol açıldıktan 1 ay sonra atılması gerekiyor. Bilginiz olsun.

Bebeklerinizi uyutmadan nasıl oyalıyorsunuz benim oğlan durmuyor ağlıyor 1 saat zor oyalıyorum konuşarak gezdirerek gece uykusu için gerçi internetten okuyorum şuan bebeklere sadece gece gündüz ayrımını öğretecekmişiz hep uyurmuş normalmiş de geceleri uyumuyor gece uyumayan oğlan yapmışız diyorum ki bizim öyle fazla bi gaz sorunumuz da yok huysuzluk şımarıklık yapma anneyi kullanma içinde daha çok küçük yazıyor ama annem huysuzluk yapıyor diyor neye inanacağımı şaşırdım
Zeka kartlarıyla biraz oyalanıyor canım. Bir de konuşunca dinliyo bir süre ama çocuğun yapısı değişmiyo. Uyuyacaksa uyuyo, uyutmak istesem de

sağ alfa 66° beta 65°
sol alfa 68° beta 61°

Biz de dün gittik, 44. Günde 37+4te doğdu. Birproblemyok dedidoktor.

Back
X