2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Sevi bebenin slingini aldım tutumlu anneden 40tlye. Akşam yıkadık bakalım yarın denicem. En azından evin içinde kullanabilsem yeter bana. Gündüz uyumadigi için hiçbirşey yapamıyorum belki bu şekilde biraz rahatlarım.

Aynı işlemleri yaptık bizde aynen temiz çıktı çok şükür.Çiş yaparken ağlıyomu? Benimki ağlıyodu yakalayabilirsen tabi bezini açıp yada tam altını değiştirirken çiş yaparsa anlayabilirsin zorla yakalıyodum anlayabilmek için..
Dün mesela idrar torbasını taktık kapattık bezini yedirmeye çalıştım uyuyodu bi baktıkki yapmış çiş . Ağlaması falan yok gibi ama genede bi dikkat edicem. O kadar bezi dolu alıyorum falan hiç ağlama görmedim

Benim oğlum da öyle emmeye başladı. 10 dk önce eşim araştırdı kendilerini güvende hissediyolarmis emince. Erken diş çıkarma olayı olabilirmiş kasiniyo olabilirmiş. Bence kesinlikle engel olmamalisin. Bu arastir internetten sende istersen.
Evet evet bende okudum . Bizimkinin diş yerleride cok belli doğdugundan beri . Cokta erken cıkarsın istemem diş ama bakalım . Alıskanlık yapmasından korkuyorum . Oldum olası sevmemişimdir parmak emen cocukları . Cok kınadım heralde :)

Evet evet bende okudum . Bizimkinin diş yerleride cok belli doğdugundan beri . Cokta erken cıkarsın istemem diş ama bakalım . Alıskanlık yapmasından korkuyorum . Oldum olası sevmemişimdir parmak emen cocukları . Cok kınadım heralde :)
Bende tam tersi çok seviyorum elini emmesini :))) bence onun kararına bırak canim. Yazık onunda su an kendi başına yapabildiği tek şey o. Neden emdiği tam belli değil. Dişleri kaşiniyorsa engel olursak çocuk nasıl rahatlicak. Veya kendini güvende hissediyorsa öyle engellemiş olma. Senin kararına kalmış tabiki :)) o yumuk yumuk elleri bana verse bende emerim valla :)))))

Bende tam tersi çok seviyorum elini emmesini :))) bence onun kararına bırak canim. Yazık onunda su an kendi başına yapabildiği tek şey o. Neden emdiği tam belli değil. Dişleri kaşiniyorsa engel olursak çocuk nasıl rahatlicak. Veya kendini güvende hissediyorsa öyle engellemiş olma. Senin kararına kalmış tabiki :)) o yumuk yumuk elleri bana verse bende emerim valla :)))))
Haklısın canım . Bende emzik veriyodum ellerini emmeye baslayınca . Neyse kendı bilir emsin bakalım :)) öyle güzel de cuklatıyo ki cuk cuk :)

Ergonomik kangurular da iyi oluyor o konuda. Ben boba kullaniyorum bebeğim bırak usumeyi bazen ensesi falan terliyor. Kumasi kanvas olduğu için soğuk karşısında baya koruyucu oluyor. Ben bir de geniş bir hirkam var onu giyiyorum düğmeleri kangurunun önünde kapatiyorum sanırsın bebek kanguruda degil karnımda.
Benim de sling var dediğin gibi büyük hırkamı giyiyorum ben de. Onu da bebeğimin üstüne sarıyorum ama aldığı nefesten boğazları şişerse diye korkuyorum. Benim öyle olur çünkü kendim üşümesem bile hava çok soğuksa aldığım nefesin soğukluğunun boğazımı acıttılğnı hissederim çok hassas boğzlarım

Canım ben de öyleydim ve bir kez de eşim kullanırken küçük bı kaza yaşadık, her arabaya binince kaza yapacağız diye gerilir, ayaklarımı sıkardım. Sonra dua ettim vallahi kaç kez. Tabi korkuyla başladım ama sonunda öğrendim ama otomatik vites öğrenebildim. Otomatik vites ile trafiğe daha çok hakim oluyorum. Bir de eşim öğretirken ilk başta çok kızdı kavga ettik. Sonra o arkadaşının eşine öğretme olayını dinleyince demek ki kadınlar böyle falan demis daha sakin anlattı ve öğrendim. Hem de Bursa trafiğinde.
Kendine güven yaparsın hiç pes etme.
Canım benim hayvanlara karşı normal olmayan hastalık derecesinde sevgim var. Banyoda sinek göreyim yazık bu burda ne bulacak da ne yicek ölür açlıktan deyip dışarı çıkarmaya çalışan bi insanım düşün. Kedi köpek vs benim için canımdan öte gelebiliyor bazen. Allah korusun ama önüme bi hayvan çıksa o anki refleksle kendimi ölüme atarım ona çarpmamak için. Tabiki düşünsem arabada çocuğum var mesela ondan değerli mi ama o an öyle olmuyo işte. Benden bi cacık olmaz yani

12 gün önce regl olmuştum. 7 gün sürdü bitti. Bugün yine regli oldum aradan daha 5 gün geçti. Başına gelen var mi normal mi bu kadar kısa süre de tekrar olunması. Pazartesi doktora gidicem ama neden olur ki ya. Kanamam olunca sutum de azalıyor :(((

Kızlar son 10 gundur falan kızım deli gibi ellerini emiyo cuklata cuklata. Emziği almamıstı denedim damaklıyı aldı . Ellerini emmesinden hiç hoslanmıyırum evet bebeklern yaptıgı en iyi refleks ama alıskanlıga dönusur diye korkuyorum
Bizimkide 3haftadir eller agizda bazen 4 parmak giriyo agiza 5.yi zorluyo girmeyince sinir yapiyo☺Aliskanlik olmaz insallah ellerini kesfediyor

Ya benimde terim çok kokuyor Doğumdan sonra oldu bide idrarım çok kokuyor idrarım çok olunca sıkışdığımı hissetmiyorum bide tuvAlete gitmesem anlamam acaba sezeryandaki uyuşmam daha geçmedi ondanmıki hergün banyo yapıyorum üst değişiyorum geceleri hamileyken terlemeye başlamıştım hala devam ediyor bu yaşıma geldim hiç Bilmem uyurken terlediğimi oğlumda böyle olmamıştım
benzer durumlar ben de de var.doğumdan sonra terim kokuyor logusayken gece feci terliyordum ve wc işi.hamileyken o kadar sıj gıdıyordumkı durum şuan tam tersi olunca garıpsıyorum bazen saatlerce aklıma gelmiyor gitmek. İçtiğim suyun haddi hesabıda yok.süte gidiyor bizim sular demek

kizla r bebek ne zaman hareketlenmeye başlayacak bizimkisi henüz yatirdigim pozisyonda kalıyor üstünü filanda açmıyor erken mi daha 41 gunluguz
Her bebekte fark ediyordur.bizimki doğduğundan beri kıpırkıpır.oyızden kundak hiç sevmedi.tabi ki yatakta dönmüyor ama ayaklar hep tepık yapıyo kundak değilse ve üstünde battanıye varsa tekmeyle acıyor
Kızlar kimyon verilir mi bebeğe acaba? Gaz için annem duymuş. Sıcak suyla karıştırıp o suyundan bir çay kaşığı veriyor, çok rhat etti ama bilemedim her gün kimyon ne yapar midesini?
Bence veerılmez.bebeklee çok küçük , oda bir baharat.sen kımyon çayı yapıp tuketebılırsın ve her yemeğe kimyon ekleyebilirsin.midesine yada bağırsaklarına bı zararı olabılır
Kızlar biz geçen Cumartesi hastaneden çıktık hastanede olduğumuz günlerde bebeğim durmaksızın ağlardı hani ağrısı var derdim uyutmak için cebelleşirdim çıktık ağlama krızı devam ediyor sabah uyandığjnda göz kapağı şişmişti gündüz hiç uyumaz oldu sürekli ağlıyor sütüm azalmıştı diye mama almıştık onu yaptım verdim onu da içmedi şu idrar yolu enfeksiyonu nasıldı olanlar vardı sanki yada başka neden olabilir neden geçmedi ağlaması bu çocuğun delirecem
Gazı mı var acaba? emerkende sakınleşmiyorsa gaz sıkıştırıyor olabilir.alttan üstten gaz çıkarma da rahat mi bebiş
İnşallah canım, biraz daha uzadu süre yani önceden bayağı ağlıyordu şimdi bakınıyor meme versem de almıyor istemiyorsa. Kilo alımı da süper değil sanırım, 2750 hastane çıkışı şu an 50 günlük olduk 4600 olmuş ama bu bahsettiğim mama takviyesiyle.
maşallah çok iyi almış.benim kızım 3550 doğdu anca 5 i yeni geçmiştir galiba.53 gunlüğüz sadece beni emiyor.yanlış hatırlamıyorsam 6.ayında doğum kilosu ıkıye katlanmış olması baz alınıyor gelişim için.seninki 3.ayında ıkıye katlamıs olacak gıbı kilo bıse değil sağlıklı olsun bebişlerimix inşallah

Ya kızlar kızım en fazla 2 dk emiyor oda zorla kıvranıp duruyor poposuna vura vura piş pişleyerek ben anlamadım gitti emmiyor varmı böyle olan
gazı olan bebek emerken kıvranır memeyi reddedeermıs olabilir mi acaba

bebeğine reflü teşhisi koyulan anneler doktor size ilaç mı verdi? hangi ilacı verdi? günde kaç kere ve ne sıklıkla veriyorsunuz ilacı?

Hanımlar bebeklerınıze. D3 olarak hangı ılacı kullanıyorsunuz saglık ocagının verdıgını kullanmak ıstemıyorum

Back
X