2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Merhaba Kızlar,
Süt konusuna takılıp kendinizi bitirmeyin. Bebekler sık sık sadece acıktıklarından değil, sizin memenizde güveni, mutluluğu, kokuyu hissettiklerimden gelmek istiyorlar. Mesela ben dikkat ediyorum, çok kucaklandıysa o gün, akşamında mememden kopamıyor.

Biraz düşük kiloyla doğdu bebeğim, 3010 gr dı. 2700 e düştü ve ilk 15 gün sonunda 3190 a anca çıkabildi. 4 doktor mama ver dedi, çevremdeki anneler bu çocuk açlıktan ağlıyor dedi. Kendime 1 hafta süre verdim. İstediğim kilo alımı 1 hafta daha olmazsa mamaya başlayacağım diye. Neyseki sonradan toparladı kendini miniğim. Bence biz hissediyoruz aslında ne istiyor ne bekliyor. Sadece bebekle aramızda başkaları olmamalı. Onlar bebeği yanlış okumamıza sebep oluyor.

Örneğin benim bebeğim gaz problemi olan, tam kolik olmasa da “cadı saati” denen her gün aynı saatlerde ağlama ritüeline girmişti. Onu yeme, bunu yeme, kimyona bulanmış yemekler derken çare etmedi. Doktor laktoz parçalayıcı enzim verdi. Ben onu da veröedim :KK48: Çünkü bebeğe biraz zaman vermek lazım. Bağırsak gelişimini tamamlama döneminde tembelleştirme yapmamak adına. Bizler bile ilk yediğimiz sebze-meyve den sonra hazımsızlık yaşayabilirken onların minik bağırsaklarına bu uyum sürecinde destek olmalıyız. Ancak bebekler için probiyptik damlalar var. Bunları doktorunuzdan isteyebilirsiniz.

Bebeğiniz nörolojik gelişiminde sıkıntı yaşamıyorsa, gıda yeterliliği konusunda da kendinizi çok yıpratmayın derim.

Uyku da bir diğer konu. 1 ay önce hiç uyumayan bebeğimin uyku düzeni yüzünden bunalımın eşiğinr geldim. Sonra doktorum şunu dedi. “ihtiyacı olanı memede, yatakta, kucakta bir şekilde uyur. Günde 7 saatse bu tamamlar 7 ye korkma dedi. Gercekten uyku güncesi tutunca totalde hep aynı saati uyuduğunu fark edip rahatladım.

Annelik gerçekten anne olunca anlaşılan birşeymiş. Ben zorlansam da her seferinde içimdeki çılgın anneyle sık sık konuşup onu rahatlatmaya çalışıyorum.

Allah bebeklerimize sağlık, uzun ömür, güzel baht versin...

aşk bunlar aşk canım bebeğime kremi doktor hergün poposuna sürmemi istedi kaka yaparken acımasın ora diye benim kızım hiç kaka yapmıyor ya belki acıyordur ondandır dedi sen emzir canım zararı olsa bebeğe sürdürmezler zaten
Haklisin kuzum çok teşekkür ederim. Inşallah sizin sıkıntılarınız da bi an önce uçup gider. Çok zor valla, bizimki bi günde sadece bi kere yapınca bile çok ikiniyo kafayı yiyoruz. Allahım size kolaylık versin canım

Bende onu kullaniyorum ama ins ta muhendisin oglu inceleme yapmis ve icinde zararli madde var diyor. Hemen mi degistirsem bitmesinimi beklesem bilemedim
O zaman ne kullanacakmışız. Hepsinde bisey yok mu ki. Bence bitir canım, sonra ne kullanıcan. Bordan yapılan bi bebek deterjanı var benim dikkatimi çekti. Organik diyo

Öğlen 2den gece 10a kadar uyusun diye uğraştım. Uyuyup 1de uyandı hala uyuyacak. Çıldıracam artık bi gün bitmiyo mızırdaması ya. Herkedin uykusu artıyo bixim azalıyo

Öğlen 2den gece 10a kadar uyusun diye uğraştım. Uyuyup 1de uyandı hala uyuyacak. Çıldıracam artık bi gün bitmiyo mızırdaması ya. Herkedin uykusu artıyo bixim azalıyo
Kuzum etki eder mi bilmiyorum ama benimki de uyumuyordu sinirleniyordum geriliyordum. Sonra sakin olup başını okşadım tamam annecim uyumak zorunda değilsin ne zaman istersen uyu dedim. Durgunlaştı sonra.
Akşamları kucağımda uykuya dalıyor yerine koyuyorum uyanıyor ayağa kalkıp hafif sallardım. Sonra onu da bıraktım kucağımda uyuyorsa yerine koymuyorum bekliyorum ve en fazla yarım saat sonra uyanmış oluyor. Her bebek farklı tabi . İnşallah en kiwk zamanda düzene girer.

Kuzum etki eder mi bilmiyorum ama benimki de uyumuyordu sinirleniyordum geriliyordum. Sonra sakin olup başını okşadım tamam annecim uyumak zorunda değilsin ne zaman istersen uyu dedim. Durgunlaştı sonra.
Akşamları kucağımda uykuya dalıyor yerine koyuyorum uyanıyor ayağa kalkıp hafif sallardım. Sonra onu da bıraktım kucağımda uyuyorsa yerine koymuyorum bekliyorum ve en fazla yarım saat sonra uyanmış oluyor. Her bebek farklı tabi . İnşallah en kiwk zamanda düzene girer.
Yani benimki gözünğ de açmıyor, gözü kapalı mıkır mıkır. Aç diyorım mama veriyorum yok, pıtır pıtır gaz da çıkardı dün. Kaka yapmadı 2 gündür ondan herhalde dedim ama gerildim yani uyumayınca ister istemez. Sabah 7 buçukta mama verdi annem sustu uyudu sanki gece hiç beslemedim.

Günaydın kızlar geceden kalma bir anne daha yalnız değilsiniz :işsiz: gözümü kırpmadım sabah kadar. Az önce oğlumu okula gönderdim. Bebeğim uyanmazsa şayet gozlerimi dinlendirmek istiyorum artık :uykucu:

Günaydın kızlar geceden kalma bir anne daha yalnız değilsiniz :işsiz: gözümü kırpmadım sabah kadar. Az önce oğlumu okula gönderdim. Bebeğim uyanmazsa şayet gozlerimi dinlendirmek istiyorum artık :uykucu:
Gündüz uykusu gece uykusu gibi olmuyor bana :( 40ı çıkınca dediler bir şey değişmedi. 3 aylık olunca diyorlar bakalım onu bekliyorum. Sonra da 6 aylık olunca diyecekler böyle böyle büyüyecekler galiba :)

Gündüz uykusu gece uykusu gibi olmuyor bana :KK43: 40ı çıkınca dediler bir şey değişmedi. 3 aylık olunca diyorlar bakalım onu bekliyorum. Sonra da 6 aylık olunca diyecekler böyle böyle büyüyecekler galiba :)

Ben artık saymıyorum zamanı zaten zaman geçmiyorda. Bir gün 24saat değilde sanki 48 saat. Doğum yapalı daha 2 ay olmadi bana 8 ay gibi geliyor.

Doğum sonrası 3.doz tetanoz aşısı 6 ay sonra mı oluyor? Yaptıracak mısınız

Back
X