- 1 Aralık 2014
- 1.571
- 9.385
- 208
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
- #1.021
Bende büyük ise giydirmiyorum emanet gibi duruyor sevmiyorum hoş ben daha birine 50 cm birine 56 cm giydiriyorum:)0/3 aya geçemedik daha..ben hep böyle almıştım hastane çıkışlarını bile hepsi duruyor..sonradan çok aldıkkızlar bebeklere kıyafet bedenlerını nasıl alıyorsunuz? mesela 6 aylıksa 6-9 aylıkmı alıyosunuz. sanırım kıyafete gorede degısıyor bu beden durumu. alıpta hıc gıyemedıklerımız oldu. bıdaha boyle olsun ıstemıyorum. cok buyuk alıpta kotu gozukmesınıde sevmıyorum boyle gıyememesınıde. sızler nasıl yapıyosunuz?
Benimkiler 1 aylik,ilk gunler cok guzel sütüm vardi ama sanirim yorgunluktan azaldi. Suanda tam guzel emmiyolar cok kisa emip birakiyolar onun icinde mecburen emzirdikten sonra mama veriyorum. Sen sutunu sagipmi veriyosun canim,motiliumun faydasi oldugunu sagdigin miktarlardanmi farkettin.yoksa bebeklerin emme süresinden falanmi anladin.birde bu ilaci faydasi olursa bebekler emdigi surece 6 7 ay falan kullanacakmiyizevet canım biliyorum ilacın bahsettiğin gibi mide ilacı olduğunu. iki ayrı çocuk doktoru da aynı ilacı önerdi bana ki ikisi de alanlarında tanınan doktorlar. hatta biri "bu ilaç mide ilacı tek yan etkisi süt arttırması demişti." ben bir kutu bitirip bir hafta ara vererek kullanıyorum ve bir kutu bitimine yakın sütüm geri geldi çok şükür. bebeklerim daha 2 aylık, 33 haftalık doğdular çok küçükler ve yorgunum diye de olabilr ama bahsettiğin gibi bir etkiyi farkedemedim. sadece bağırsak hareketlerim arttı ki bu aslında iyi bir şey. senin bebeklerin kaç aylık?
Evet canım başta Allah kolaylık versin diyenler şimdi benim işim daha zora getirdiler. Bence artık kıskançlık başlıyor. Geçenlerde gezmeye çıkıyorum çocuklarlamı diye soruyorlar.kesınlıkle katılıyorum enerjı olmayınca uykusuz yorgun olunca resmen hayat zehır oluyo helekı annenın bısekılde azda olsa uyuması resmen herseyı etkılıyo inşallah kolayca duzene gırersınız
canım ben suanlık lojmanda oturuyorum hanı sıkımtı olmuyo o acıdan rahatım.asansor bıle yok ıkıncı kattayım. ılk once bbebek arabasını ön barı battanıyelerı ve cantayı ındırıyorumbebekler pusetlerın ıcınde evın kapısında beklıyor. once bırini alıyorum aşşagıya goturup baglıyorum. sonra ıkıncısını cıkıp alıyorum. sanırım benım bı avantajım bu esnada bebeklerın ağlamamaları. asansorlu bı bına olsa dahada rahat olur.
dun tek basıma ıkı bebekle dısarı cıktım. yukarıda yazdıgım gıbı. bebeklerın altını degıs karınlarını doyur cantalarını hazırla. sonra kendım hazırlandım. once arabayı ındırdım sonra bebeklerı tasıdım. uc kez ınıp cıktım merdıvenlerı. tam o esnada komsuyla karsılastım. bana dıyokı “ay esım 1 haftalıgına goreve giitti benım oğlanda cok hareketlı oyle boyle degıl oyuzden memleketıme gıttım”dedi.
bende “hııı anladım bende 1 haftadır tek kalıyorum” dedım. guya hareketlıymıste bılmem ne kocası bıle oha der gbı baktı karısınaguya benden zormuş işi afshskdlsl
super yazmıssın bukadar olurbenımde butun arkadaslarım oyle “benımkı uc cocuga bedel” “keske ıkız olsa boyle daha zor” vs vs neden bı yarış halınde bu millet anlamıyorum.
ben artık kıskanıldıgımızı dusunuyorum cıdden cogu kısı bence kıskandıgından o yarışlara gırıyokompleksli gıbi
Benim zayıf olanda öyle yırtıyor kendini bir haftadır böyle çok yıprattı inanır mısın sabaha kadar uğraşıyoruz uyku yokArkadaşlar bu 5 ten sonra başlayan kolik ağlamaları bütün sinir sistemimi bozdu ne yapsak durmuyo ah bu oğlanlar ne gaz ilacı ne kolik deligibi ağlıyo
İnşallah arkadaşım inşallah geçer düzelir yawrularımız da iyi haberler veririz birbirimizeValla bende öyleyim gaz sancıları reflü hatta kolik bile olabilir biri...kg alımı desen az gidiyor şimdiden 1 kg ya yakın fark var aralarında...kaka sorunu var yapamıyor bir hafta beklediğimiz oluyor..dua ediyorum inşallah en kısa zamanda düzene girer herşey
4. Ayda geçer diyorlarda benim psikoloji nolur o zamana bilmiyorum.Arkadaşlar bu 5 ten sonra başlayan kolik ağlamaları bütün sinir sistemimi bozdu ne yapsak durmuyo ah bu oğlanlar ne gaz ilacı ne kolik deligibi ağlıyo
Benimkiler 1 aylik,ilk gunler cok guzel sütüm vardi ama sanirim yorgunluktan azaldi. Suanda tam guzel emmiyolar cok kisa emip birakiyolar onun icinde mecburen emzirdikten sonra mama veriyorum. Sen sutunu sagipmi veriyosun canim,motiliumun faydasi oldugunu sagdigin miktarlardanmi farkettin.yoksa bebeklerin emme süresinden falanmi anladin.birde bu ilaci faydasi olursa bebekler emdigi surece 6 7 ay falan kullanacakmiyiz
İnşallah arkadaşım inşallahİnşallah arkadaşım inşallah geçer düzelir yawrularımız da iyi haberler veririz birbirimize
Bende büyük ise giydirmiyorum emanet gibi duruyor sevmiyorum hoş ben daha birine 50 cm birine 56 cm giydiriyorum:)0/3 aya geçemedik daha..ben hep böyle almıştım hastane çıkışlarını bile hepsi duruyor..sonradan çok aldık
Evet canım başta Allah kolaylık versin diyenler şimdi benim işim daha zora getirdiler. Bence artık kıskançlık başlıyor. Geçenlerde gezmeye çıkıyorum çocuklarlamı diye soruyorlar.
Canım benim kızla oğlan arasında 2 kilo fark var. 4. Aya girecegiz kıza 3-6 ay anca oluyor. Oğluşa 6-9 alıyorum diğerleri küçük geliyor.tabi bazılarının kalıbında degişiyor ama bez payını düşünerek alıyorum en azından 2 ay kullanayımkızlar bebeklere kıyafet bedenlerını nasıl alıyorsunuz? mesela 6 aylıksa 6-9 aylıkmı alıyosunuz. sanırım kıyafete gorede degısıyor bu beden durumu. alıpta hıc gıyemedıklerımız oldu. bıdaha boyle olsun ıstemıyorum. cok buyuk alıpta kotu gozukmesınıde sevmıyorum boyle gıyememesınıde. sızler nasıl yapıyosunuz?
Canım bi yag varda yastığa damlatıyorlarmış gece rahat uyuyorlarmış.sanırım lavanta yağı ama emin değilim.bi araştır istersen.Benim zayıf olanda öyle yırtıyor kendini bir haftadır böyle çok yıprattı inanır mısın sabaha kadar uğraşıyoruz uyku yok
Aynı dertlerdeyiz..susturmak mümkün değil.. inşallah 4. Ayda geçer.Arkadaşlar bu 5 ten sonra başlayan kolik ağlamaları bütün sinir sistemimi bozdu ne yapsak durmuyo ah bu oğlanlar ne gaz ilacı ne kolik deligibi ağlıyo
Hanimlar bebeklerim 1 aylik.suana kadar memeyi tam ememiyolardi küvezde biberonada alismislar sinirlenip agliyolardi.sagdigimda ikisine yetecek süt cikmadigi icin surekli mama vermek zorunda kaliyordum,2saatte bir acikip uyaniyolardi. Birkac gundur memeyi tutmaya basladilar bu gece mama vermeden denemeye karar verdim.yaklasik 8saattir mamasiz emzirdim yatirdim. Aranmadan uyudular 1saat guzel uykudan sonra uyandilar yani her saat basi emzirdim. Bukadar cabuk uyanmalari doymadiklati anlamina gelirmi,surekli emzirdigim icin goguslerim hep yumusakti ama her saat basi birakmadan 12-14dk falan araliksiz emdiler,süt geldimi bilmiyorumdoymasalar huysuzlanirlarmiydi,bunu nasil anlamaliyim
Canim cevabin icin tesekkur ederim.peki bu 1saatlik emme araliklari zamanla uzuyormu,cunku busekilde gece hic uyuyamadimCanım için rahat olsun, doyuyotlardir. Memeden sıkınca geliyor demistin. Bebekler REM (hafif uyku) uykusundalar çoğunlukla. O yüzden cabuk uyanıyorlar.
Ben de saat başı emziriyordum. Ama hiç emmemiş gibi memeye saldırıyorlardı
Aylık kilo takibinde anlaşılır. Sağlık ocağına gidebilirsin haftalık takip edebilirsin kilolarini
Arkadaşlar bu 5 ten sonra başlayan kolik ağlamaları bütün sinir sistemimi bozdu ne yapsak durmuyo ah bu oğlanlar ne gaz ilacı ne kolik deligibi ağlıyo
Canim cevabin icin tesekkur ederim.peki bu 1saatlik emme araliklari zamanla uzuyormu,cunku busekilde gece hic uyuyamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?