2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Benim biri de öyle maalesef sadece anne sütü aldığı halde böyle...ilk bir iki zeytinyağı ile çözdük içirdim bir damla ya da popoya masaj..ama son ikidir fitil ile çözüyoruz yapacak birşey yok
Hadi ya bende yarın doktorlarını arıym diodum olmazsa zeytinyağı veriyim tek anne sütüyle doyuyolarmı ya bende hiç mama vermek istemiyorum ama doktorum başta olmak üzere herkes sütümün yetmiyceğini düşünüyo

Canım bende o mamayı kullanırken kabız olmuşlarda 4. Gün selpağı makata girecrk şekilde yuvarlayıp zeytinyağına batırdık biraz brkledi makatta sonra kakalarını yaptılar.

Geçen ay kontrolde iyi buldu kg alımını bakalım şimdilik vermiyorum..minik olana arada anne sütüne eprotin ekleyip veriyorum..bu ay kg ile tekrar değerlendirirler heralde..bir de ben kuvöz dönemi sütümü sağıp koydum arada takviye oluyor iyi oldu

Ay berbat durumdayım bir haftadır gece gündüz ne yapacağımı bilemedim...hafif uyuyup kalkıyorlar yine meme yine gaz bir bakıyorum gece olmuş... bugün yerimden kalkamadım artık makine gibi hissediyorum kendimi
Allah kolaylık versin canım geçecek geçecek kendini böyle telkin zaman zaman bende yaşıyorum. Uykusuz dinlenmemiş olduğum zaman çocuklara kızıyorum sanki alıyorlarmış gibi.rabbim bize yardım etsin güç kuvvet versin

Aynen demi bende yapıyorum onu sonra da kendime çok kızıyorum ne ayıpama cidden zorlanıyorum çok erken doğum yaptım çok yıprandık allaj beterinden korusun çok şükür diyorum her gün ama insanız işte bazen çok düşüyorum inşallah en kısa zamanda düzelir

Düzelecek inşallah canım malesef yapıyoruz tabiki bilinçli değil bazen çok daraldığımızdan kendimizi o anın içinde buluyoruz.bazen çocuklara yalvarıyorum biraz uyuyunda ben de uyuyayım diye ama olmuyor bi sinir geliyor ya bi ağrı kesici ya bi kahve içiyorum iyi geliyor

geçmiş olsun canım.
benimkiler 2.5 aylık biri 4 gündür kabız. doktoru gliserin kansuk diye bi fitil verdi yarım kullan dedi. ilk kullanımda yaptı bebeğim ama dün akşamdan beri yapmadı bir daha. şimdi bi yarım fitil daha verdim bekliyorum

zeytinyağı içirmek çok doğru değil ama pamukla zeytinyağını poposuna yerleştirmeyi dene istersen

benim doktorum her beslenmelerinde sütüme katılması için eoprotin verdi. 2.ayın sonuna kadar kullandık. artık kullanmanıza gerek yok dedi. ama ben yine de gece bir kez vermeye devam ediyorum.

Ay berbat durumdayım bir haftadır gece gündüz ne yapacağımı bilemedim...hafif uyuyup kalkıyorlar yine meme yine gaz bir bakıyorum gece olmuş... bugün yerimden kalkamadım artık makine gibi hissediyorum kendimi
Bizimde durumumuz sana yakın sırayla emzirme# mama alt değiştirme sonrası aglıyorlar bu sefer kucakta biraz oyaliyoruz olmazsa ana kucağına koyup saklıyorum. Bir bakıyorum gece olmuş ve ben yemek bile yapamıyorum artık akışına bıraktım inşallah yakında geçerde biraz normale döneriz.

Ne zamandır yazamıyorum ikizlerim iyi çok şükür ama ben depresyona girdim ilaç kullanmaya başladım büyük oğlum çok kıskanıyo onunla evle uğraşırken az buçuk delirdim bu dönemde böyle geçicek yapcak bişey yok bi toparlanıyım bi okullar açılsın diyorum herşey daha bi düzene girecek inşallah

benim doktorum her beslenmelerinde sütüme katılması için eoprotin verdi. 2.ayın sonuna kadar kullandık. artık kullanmanıza gerek yok dedi. ama ben yine de gece bir kez vermeye devam ediyorum.
Hmm o protein değilmi kabizlığa da iyi geliyo demek bugün birer kere yaptılar die aramadım doktoru bakalım

Kızlar tomrisin emzirme notlarını okudum bugün biraz hem anne sütü hem mama alan çocuk en geç 6. Ayda anne sütünü bırakır biberon kolayına gelir dio çok moralim bozuldu doktorda gözümü korkuttu mama vermezsen kilo alamazlar sütün yetmez die napıcağımı şaşırdım 3 günlük emzirme kampını anlatıyor notlarda sadece emzir ve dinlen dio bugün başlıyım Bi Deniyim dedim ama daha ilk günden öldüm önce birini emzir sonra diger ini ztn biri çok ememiyo hemen yoruluyor (biberonu hemen bitiriyor AMA) o kilo kaybeder diyede korkuyorum kafamda deli sorular çok uzun yazdım ama içim daraldı sizinle paylaşayım dedim sizler nasıl yapıyorsunuz Bi akıl verin becebilirmiyim sadece anne sütü vermeyi acaba

Kolay gelsin cnm. İki bebeyle tek baş edemiyorum 3 ü tahmin dahi edemiyorum. Ama bir şekilde vakit geçiyor sağlıklı olsunlarda eninde sonunda düzene girecek (dimi?)

Çok zormuş cnm benim miniklerde sorunlu...sürekli ağlıyorlar hiç bir düzen kuramadım sözde bir çocuk büyütmüş tecrübeli anneyim alakası yok..o kadar farklı ki ikiz bebek büyütmek tek çocuğa kimse laf etmesin...bir kere daha anladım ki kimse erken doğum yaşamasın prematüre bebek bakımı çok ama çok zor...

Ben mama ağırlıklı veriyorum.genelde sagarak veriyorum ama şimdi kızım tutuyor aslında onu gögüsle doyurabilirim ama oğluştan hiç durmadan bırakıyorum ona destek yapıp kendi içsin diye ama malesef eli ayağı durmuyorki.kızım güzel tutuyor ama oğlum boğuşuyoruz resmen emecegi zaman birin de tutsa birinde tutmuyor sinirinden elini ağzına tepiyor :)

Canım birde ikiz bebekler bizimkiler bende bazen üzüyorum kendimi ama şükür azda olsa veriyoruz. Elimizden geleni yapalım gerisi Allah'a kalmış. Inşallah en az 1 yaşına kadar emziririz.

neden doktorun moral bozuyor anlamıyorum. bizimkine sütüm yetmeyecek diyorum şimdilik yetiyor kilo almalarında sorun yok, moral bozma. yetmezse bakarız diyor.
eoprotin kilo aldırıyor ve besliyor. sanırım kabızlığı da önlüyor. benimki bırakınca kabız oldu. ama uzun süreli kullanım için değil. doğum kilosunun 2 katına gelene kadar kullanılması gerekiyormuş. mama yerine onu bi sor doktoruna bence. ayrıca hiç moralini bozma emmeseler bile sağıp verirsin evet daha zor sağıp vermek daha zahmetli ama sonuçta bebekler anne sütü almış oluyor.
sütün artması için bir şey kullanıyor musun?
ben motillum ve solgar brewers yeast kullanıyorum. motillumu doktor verdi zaten.

bu arada ben bugün ılık suda bi on dakika belden aşağısını beklettim. yavrum çok mutlu oldu, çıkarır çıkarmaz da yaptı, gerçi zeytinyağı da sürmüştüm poposuna onun da etkisi olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…