- Konu Sahibi PembeHelvam
-
- #1.141
Hem ikiz hem prematüre benimkiler aslında öle düşünmem lazım doğru söylüyorsun birini biraz sarı gördüm bu gece bide çok mayışık yarın doktora götürsem bakalım nasıl atlatcaz bu dönemleri ikin herşeyi zormuş Allah yardımcımız olsunCanım birde ikiz bebekler bizimkiler bende bazen üzüyorum kendimi ama şükür azda olsa veriyoruz. Elimizden geleni yapalım gerisi Allah'a kalmış. Inşallah en az 1 yaşına kadar emziririz.
Valla doktorumuz daha küvezde çıktıkları gün sütün yetmez mama yazıcam 8 öğün ztn Bi süre sonra memeyi bırakırlar dedi bide 8 öğün vermiyorum ben ama 3 özgün falan veriyorum genelde gece imom latte die Bi vitamin bide humananın anne çayını kullanıyorum canımneden doktorun moral bozuyor anlamıyorum. bizimkine sütüm yetmeyecek diyorum şimdilik yetiyor kilo almalarında sorun yok, moral bozma. yetmezse bakarız diyor.
eoprotin kilo aldırıyor ve besliyor. sanırım kabızlığı da önlüyor. benimki bırakınca kabız oldu. ama uzun süreli kullanım için değil. doğum kilosunun 2 katına gelene kadar kullanılması gerekiyormuş. mama yerine onu bi sor doktoruna bence. ayrıca hiç moralini bozma emmeseler bile sağıp verirsin evet daha zor sağıp vermek daha zahmetli ama sonuçta bebekler anne sütü almış oluyor.
sütün artması için bir şey kullanıyor musun?
ben motillum ve solgar brewers yeast kullanıyorum. motillumu doktor verdi zaten.
bu arada ben bugün ılık suda bi on dakika belden aşağısını beklettim. yavrum çok mutlu oldu, çıkarır çıkarmaz da yaptı, gerçi zeytinyağı da sürmüştüm poposuna onun da etkisi olmuştur.
40'dan sonra 2 akşam üst üste bizde de oldu, üstelik ikisi de aynı anda 3-4 saat susmadılar uyumaları gece 2'yi buldu sonra bir daha olmadı umarım geçer seninde40ından sonra değişçekler, daha iyi olcak fln demişlerdi bana. Gerçektende değiştiler bi anda ama ters yönde. Bir tanesi özellikle çok zorlamaya başladı. Dün akşam saat 8 de ağlamaya başladı hiç durmadan gece yarısına kadar ama böyle sanki bir yerleri kopuyor. Çok yıpratıcı çünkü elimden hiç bir şey gelmiyor.
40ından sonra değişçekler, daha iyi olcak fln demişlerdi bana. Gerçektende değiştiler bi anda ama ters yönde. Bir tanesi özellikle çok zorlamaya başladı. Dün akşam saat 8 de ağlamaya başladı hiç durmadan gece yarısına kadar ama böyle sanki bir yerleri kopuyor. Çok yıpratıcı çünkü elimden hiç bir şey gelmiyor.
İyi olmanıza çok sevindim canım..ben işte zamanında doğum yapamamanın sıkıntısını yaşıyorum..1,5 ay kuvözde kalmak çocukları epey etkilemiş..sürekli ağlıyorlar bir huzursuzluk hep...eve bana alışmaları epey zamanımızı aldı..keşke yiyip yatsalar herşey yapılıyor yine bir ağlama beni en çok yoran...herşeye rağmen çok şükür benim düzene girmem biraz zaman alacak...E Emotionn35phuket79 nevesta81 Allah yardımcınız olsun canlar size ve herkeslere. 40'ından sonra gerçekten değişmeye başladılar benim miniklerim. Sizler emotion ve phuket daha tecrübelisiniz uykusuzluk çok yoruyor hele sürekli ağlamaları bitiriyor insanı biliyorum birer de evlatlarınız var işiniz o yüzden daha da zor ama psikolojinizin bozulmasına izin vermeyin sizin huzursuzluğunuz onlara da geçiyor. Biz uyku düzeni oluşturmaya başladık akşam 8 gibi yıkıyorum besliyorum çok rahatlıyorlar sonrasında bütün ışıkları kapatıyorum ve çok sessiz konuşuyorum onlarla eşimde erken yattığı için bizim evde 9'dan sonra uyku modu hakim gece en az 3'er kez uyanıyorlar sadece emziriyorum sabah erkenciler ama tepemdeler hep. Gündüz sesimi yüksek tutup bismillah diyorum erken mi bilmem ama oyun halısı müzikli çıngıraklı ana kucağı falan koymsya başladım 2 ay yazıyor kullanım için bişey kalmadı 2.ayımıza. Geçen haftam böyle biraz daha kolay geçti. Allah dengeliyor ya da tek bakıyorum eşimin de desteği yok denecek kadar az acıyor bana. Ne olursa olsun düşmüyorum. Hamilelikten uykusuzluğa çok alıştım ben 2 saat uyku bile yetiyor gece 6-8 kez kalkmama rağmen çok sersem olmuyorum. Gülücükler de atmaya başladılar. Bi tek dışarı çıkarmaya cesaretim Yok bi de kilo farklarına üzülüyorum ama şükür kızım da kusmayı bıraktı. Bence bunlar iyi günlerimiz şimdilerde kafamda anlamaya başladıklarında meme savaşı kucak kıskançlığı falan durumlarını kuruyorum. Evrene pozitif enerji yayıyorum gelsin size de, Allah kolaylık versin hepimize bu aralar pek yazamamıştım acısını çıkardım galiba pehh çok uzun olmuş:))))
38 hafta itibariyle dediler bana...yani sende 2 hafta düşersin..mesela benim 3 ay oldu doğum yapalı ama 1,5 aylık bebeklerim ben ona göre takip ediyorum ve burada kimseyle kıyaslamıyorumYa ben ay hafta hesabı yapmakta zorlanıyorum. 36. Haftada doğdular. Bu büyüme haftası yada aylık gelişimlerine bakarken doğdukları günü mü doğması gereken günü mü dikkate alıyoruz? Yani yakında 2. Aylarını doldurucaklar ama 1 ay gibi mi düşünmem lazım acaba
Ya ben ay hafta hesabı yapmakta zorlanıyorum. 36. Haftada doğdular. Bu büyüme haftası yada aylık gelişimlerine bakarken doğdukları günü mü doğması gereken günü mü dikkate alıyoruz? Yani yakında 2. Aylarını doldurucaklar ama 1 ay gibi mi düşünmem lazım acaba
Bebeklerimden birinin yanaklarinda boynunda kucuk lucuk sivilce gibi seyler olustu normal mi sizce arkadaslar? Daha q ayliklar uzun kollu falan giydiriyorum uzerlerinde hep battaniye oluyo sizce normal mi? Fazla mi kapatiyorum siz nadil giydiriyorsunux
Sıcaktan isilik olmuş olabilir ben kısa kollu giydiriyor üzerlerinide örtmüyorum bir kızım isilik oldu sende dikkat etBebeklerimden birinin yanaklarinda boynunda kucuk lucuk sivilce gibi seyler olustu normal mi sizce arkadaslar? Daha q ayliklar uzun kollu falan giydiriyorum uzerlerinde hep battaniye oluyo sizce normal mi? Fazla mi kapatiyorum siz nadil giydiriyorsunux
Evet kucagima alinca daha rahatliyor. Eşim cok titizleniyor örtüyoruz surekli cocuklari demek ondan oldu kizarikliklar. Serap Hanim tum surecte yardiminizi hep hissettim. Tesekkur ederim :)canım sıcaktan çıkıyor, benimde gecen ay oldu minişlerimde. abartmıştık üşürler diye ama bir zararını da görmedik o minik sivilcemsi şeyler dışında. geçti zaten.her altlarını açtığımda ateşlerini ölçmüştüm vucut ısıları normal çıkmıştı.
ben hala uzun kollu ama ince pamuklu giydiriyorum sadece akşamları pamuklu battaniye ile örtüyorum.
ayrıca benim kızlardan küçük olanında da gaz çok oluyordu. aslında gaz mı kaka yapamamamı anlamıyrdum. nerdeyse 24 saat ıkınıp mosmor oluyordu bebeğim. kaç kez video çekip doktora gönderdim hep normal dedi. geçecek dedi. yaklaşık bi on gündür çok şükür ve maşallah geçti. ben amerikadan bi gaz ilacı getirtmiştim. mylicon adı. burada da varmış. çok faydasını da görmedim ama yine de rahatlattı bi nebze. onun dışında karnına masaj yapıyordum kriz anlarında. bir de kucağıma alıp iyice sarıldığımda da biraz rahatlıyordu.
Geçmiş olsun canim. Eşim surekli üşüdüklerini dusunuyo. Ben açıyorum o örtüyor ya neyse cok agir bir sey olmasin da bundan sonra daha cok dikkat ederimSıcaktan isilik olmuş olabilir ben kısa kollu giydiriyor üzerlerinide örtmüyorum bir kızım isilik oldu sende dikkat et
Ben izmirdeyim aşırı sıcak burası. Kısa kollu çıt çıt body giydiriyorum sadece. Klimada hep açık müslin bez örtüyorum onuda atıyolar hemen üzerilerinden. Doktor terlemicekler oda sıcaklığıda yüksek olmayacak diyor.Bebeklerimden birinin yanaklarinda boynunda kucuk lucuk sivilce gibi seyler olustu normal mi sizce arkadaslar? Daha q ayliklar uzun kollu falan giydiriyorum uzerlerinde hep battaniye oluyo sizce normal mi? Fazla mi kapatiyorum siz nadil giydiriyorsunux
Evet kucagima alinca daha rahatliyor. Eşim cok titizleniyor örtüyoruz surekli cocuklari demek ondan oldu kizarikliklar. Serap Hanim tum surecte yardiminizi hep hissettim. Tesekkur ederim :)
Bizim doktor da sarmayin diyor burasi Izmir kadar sıcak degil tabi Konya :) ama sicaktan galiba bizimki de ya da insaallah oyledir kotu bir sey olmasin daBen izmirdeyim aşırı sıcak burası. Kısa kollu çıt çıt body giydiriyorum sadece. Klimada hep açık müslin bez örtüyorum onuda atıyolar hemen üzerilerinden. Doktor terlemicekler oda sıcaklığıda yüksek olmayacak diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?