2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Kaç aylıklar seninki benimkilerinde 2 haftadır kıskançlık başladı.

Canım bende yalnız bırakmıyor ama mecbur kalınca bırakıyorum 5-10 dk. Salonu labirent gibi koltuk yastıklarıyla kenarlık yaptım. Örümcek varda pek sevmediler emeklemeye başladılar ondan sanırım.oğlum oturup kenarlara tutunup kalkıyor ama kızım oturuyor ama düşüyorda tek taraflı destek olmayınca.

Slm canım ben 5.ayda tadımlara başladım 6. Ayda tam olarak geçtik ama 9aylık olduk hala istekli yemiyorlar doyumluk değilde tadımlık yiyoruz. 7.ayda destekli oturmaya başladık artık desteksiz oturuyorlar

Kesinlikle öyle uzun süre tutmadiktan sonra sorun olmaz diye düşünüyorum,bazen lavaboya bile bırakmıyorlar işte o anlarda kurtarıcı oluyor,severlerse al bence,önce bir tane al baktın sevdiler ikilersin,biz öyle yaptık.

Maşallah maşallah,bizimkilerin canı tatlı,emekleme yok yuvarlanma var:)Sebzeyi nasıl yediriyorsun canım?Bir de ne tür çorbalar yapıyorsun?

Maşallah maşallah,bizimkilerin canı tatlı,emekleme yok yuvarlanma var:)Sebzeyi nasıl yediriyorsun canım?Bir de ne tür çorbalar yapıyorsun?
Suda veya buharda haşlıyorum genelde havuç kabak yapıyorum bazen pirinci lapa yapıp ikisini karıştırıyorum.çorba genelde ilikli kemik suyu yaptım pet şişelere dondurdum buzlukta. Tam bugday unu 1 kaşık çok az kavuruyorum içine 1 tatlı kaşığı tereyağı sonra kemik suyunu 1-2 bardak suyu koyup kaynatıyorum kaynayınca 1 kaşık bulgur bulgur pişince kapatıyorum robottan geçip öyle veriyorum.zaten hepsini bitirmedikleri için küçük mini lavanozlara 2 pay daha yapıp sıcak kapatıp 3-4 gün bozulmuyor. Birde benimkiler bal kabağını sevdiler onu püre yapıpta veriyorum bazen 1 tatlı k.pirinç ununu pişirip içine karıştıpta veriyorum. Bakalım bir dahaki bal kabağı aldığımda çorbasını yapacagım

Sağ olasın canimm

Kızlar acil cevap verin bebekler için takım alacam da elbise 0 3 aylık için mi alayim yoksa erken doğum için mi
Canım peki emziriyor musun?bende emzirme mama ve sagma şeklinde gidiyorum.çok az emiyorlar.sen nasıl yapıyorsun?

Cok az emziriyorum . Uzun sure emmiyorlar ki benimkilerde. Sirf bir gun emerler umuduyla memeyi hatırlatmak amacli arada memeye aliyorum . Bizim meme emme hicbir zaman cok basarili olmadi. Artik sagmak emzirmekten daha kolay gelmeye başladi hatta bana. Mecbur kalmasam sagmaz emzirirdim ama tabii

Canım seninkiler kaç günlük benimkiler bugün 25 gunluguz hiç doğru dürüst emmiyolar

Canım seninkiler kaç günlük benimkiler bugün 25 gunluguz hiç doğru dürüst emmiyolar

2 ay 23 günlükler. Ben cok cabaladim canim guclu emecekler diye ama guclenmediler. Daha doğrusu biberon aliskanliklarindan dolayi memeyi gucsuz emdiklerini düşünüyorum. En son biri 5.350 gr ddigeri 5 kiloydu. Kilo arttikca iyi emerler diyordum ama hala memeyi bosaltmadan birakiyorlar. Birde guclu emip bosaltmadiklarindan sutum asutum azalmaya baslamisti. Artik ddolu hissetmiyordum goguslerimi. Sagmaya baslayinca cogaldi . Simdi cok sukur tombul tombul oluyor memeler . Sagarak ikisinede yetiriyorum bin şükür rabbime. Diger turlu emzirirken mamada veriyordum . Simdi ise bazi geceler bir iki kere veriyorum bazen hic vermiyorum

Duzenli sagmak lazım tabii mumkunse 2-3 saatte bir. Bazen uyamiyorum. Mesela bu gece 5:30 da sagdim kac gundur uyuyamiyorum esime devrettim . 10 da uyandim . 10:30 da sagmaya oturdum 370 ml sut sagdim . Eminim emzirirken sagsam 200 anca olurdu bu kadar saat

Masallah canim 2.5saatte bir sagiyorum 100ml falan cikiyo hastanedeki sagma cihazi bosaltiyodu tam 150 ml den fazla cikiyodu ben evdekiyle bosaltamiyorum sen ne kullaniyosun 3 kilodan önce cok ememezler dedi doktor

Masallah canim 2.5saatte bir sagiyorum 100ml falan cikiyo hastanedeki sagma cihazi bosaltiyodu tam 150 ml den fazla cikiyodu ben evdekiyle bosaltamiyorum sen ne kullaniyosun 3 kilodan önce cok ememezler dedi doktor

Banada oyle demisti dr. 5 kilo oldulr hala ayni . Guclenme oldu yine ama yeterli gelmedi bir türlü. Ben biberon aliskanligina bagliyorum olayi . Ben lansinoh cift tarafli pompa kullaniyorum canim . Benim sol gogsum 3te 1 sut veriyordu. Simdi ssagin yarisini vermeye basladi . Umarim esitlenir zamanla bende onun icin ugrasiyorum su aralar

Bende ondan kullanıyorum canım ama güçlü çekmemeye başladı benim de sol sam az cikiyo şimdilik 45 er cc veriyorum yetiyo da ilerde napacaz bilmiyorum başka bişey kullaniyomusun canımsut yapsın diye bide 4 6 hafta arası çoğalır süt yaziyo internette inşallah çoğalır 200 çıksa yeter 2.5 saatte

Benimde oyle olmustu bi ara bir tanesinde . Meger icindeki beyaz valf varya o zedelenmis. Yedegi vardi degistirince cekmeye basladi

Ben su aralar sık beslenmeye özen gosteriyorum . Boza yiyorum en cok . Mama parasi yerine boza parasi veriyoruz . Yakinda bir litre bozayi gunde yerim herhalde. Her gecen gun artırıyorm miktari . Boza sevmezdim o yuzden alistira alistira :) bozayi tavsiye edeeim birde petibor bisküvi sut yapiyor diye okumustum inanamamistim denedim ve etkisi var . Sebebini çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…