2018 Ekim Anneleri

Bir kitapta okumuştum. Bebekler diğer memeliler gibi tam gelişerek dünyaya gelmiyorlar. 9 ay değil de en az 12 ay durmamız gerekiyormuş anne karnında. Zamanla kadınların içerden o kalça bölümleri işte rahim falan daraldığı için daha erken doğurmamız gerekmiş. Ama bu 9 aylık süreçle dünyaya gelen bebekler büyük bir travma yaşıyorlarmış. Özellikle ilk 4 ay annelerinin kokusu, kucağı, memesi onlar için çok gerekliymiş. Bu yüzden bazı bebekler devamlı anne kucağı isterlermiş. Bazı bebekler de dış dünyaya kolay adapte oluyorlarmış. Sorun değilmiş onlar için :) Böyle..
Ha bu dış dünyaya alışamayan bebekler için kese yöntemi kullanılıyormuş. Hani şu sling ya da yeni doğan aparatlı kangurular var ya, işte onlarla anne karnına yapışık duran bebekler sakinleşiyor ve çok mutlu oluyorlarmış. Tıpkı yine annesinin karnında gibi.

Bravo

Ay çok iyi tebrik ederim. Benim hiçbir ayakkabı olmuyor şu an. 38 numaraydım ama şu an 39 ya da 40 olabilirim Acayip de ödemim var. Eller ayaklar tombik tombik. Ne güzel hafifledin rahatladın. Ne mutlu sana.

Hayırlı olsun yarın bebişini kucağına alacaksın ne güzel gözün aydın. Uzun, mutlu ve sağlıklı bir ömrü olsun

Aynen oyle canim.Bunu kabullenmek anneler icin sonrasinda kolaylik aslinda.
Ki bunu gormek bebegin sakinlesmesi buyuk mutluluk bence.
Ama nedense gitgide 'alisma','duzen' gb seylere kapilip gidiliyor.Bu da sikinti veriyor annelere sanki.
Oysa cok basit hastanede de o kucuk yatakta durmak yerine annesinin kokusuyla dursun,evde de besigine birakilmak yerine sicakligiyla sut kokusuyla anneyle dursun.Ki anne icinde sut icinde olumlu seyler bunlar.
Hastanelerde mama verme yanilgisida bundan diye dusunuyorum.
Saglik durumu ve genel durum elverdikce yapilmali sirf rahat etmek icin bu guzellikten vazgecmemek gerek aslinda❤
Zaman o kadar hizli ki bide malesef.Cok cabuk buyuyorlar.

Ohh ohh maşallah. Sizin hiç kilo derdiniz yokmuş ne güzel

Ozellikle bisy yapmamistimda aslinda alirkende.10 aldim toplamda.
Minyonum ondan sanirim.Zaten alsam bayaa yuvarlanirim heralde :)))))

Ama cocukla kostururken sonradan bayaa toplaniyor vucut.Simdi 2 taneyle kosturmacada fazla :)

Hayırlı olsun yarın bebişini kucağına alacaksın ne güzel gözün aydın. Uzun, mutlu ve sağlıklı bir ömrü olsun
Aminn insaallah cok tesekkur ederim :) cok heyecan da var. Insaallah yarin her sey guzel gecer :)

@Yukakita Hayirlisiyla saglikla kavusun insallah canim❤ Bir minisimiz daha geliyor❤
Aminnn cok tesekkurler❤ insaallah yarin ben de kavusuyorum ogluma:)

Aminn insaallah cok tesekkur ederim :) cok heyecan da var. Insaallah yarin her sey guzel gecer :)

Aminnn cok tesekkurler❤ insaallah yarin ben de kavusuyorum ogluma:)
Bizim oglanlar ayni gun bebisi olucak yarin saat 10 da sezeryana alicaklar benide

Ay çok iyi tebrik ederim. Benim hiçbir ayakkabı olmuyor şu an. 38 numaraydım ama şu an 39 ya da 40 olabilirim Acayip de ödemim var. Eller ayaklar tombik tombik. Ne güzel hafifledin rahatladın. Ne mutlu sana.
Gececek rahat ol. Magaza magaza dolasip ayakkabi icin agladigimi bilirim.
Niye Allah kurtarsin diyorlarmis anladim o gun.
Darisi basiniza.

Bizim kızın artık 9 ayda doğması gerektiğinden haber yok sanırım 12 ay kalmaya niyetli

Şaka bir yana bende okumuştum bunu insanlardaki bu evrim nedeni ile yenidogan bebekler diğer memeliler kadar gelişmedigi için anneye bu kadar muhtaç oluyorlarmis.

Evet canim normal yaptim bekledim bekledim sancim geldi gittim 6cm aciklik vardi dogumhaneye alindim

Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün insallah :)

Kaçıncı haftadaydi, doğumu kolaylaştıracak ya da başlayacak bişey yapmış miydin?

l bebeğe zararı olmaması çok güzel inşallah birbirinize sağsalim kavuşursunuz darısı benim gibi bekleyen tüm anne adaylarının başına

Benim aklima bu ara takilan bir sey var anlamsizda olabilir komikte olabilir :) simdi anneler yardima geliyor sagolsun yeri geliyor kizimin bazen gazini onlar cikartiyor yada onlarin kucaginda uyuyor ya onlarin kokusuna alisirsa diye korkuyorum

geranio mrb canim okuyorum seni ama yazmaya firsatim olmuyor :) sendeki normal dogum azmini istegini kendimde gormustum 39+4 e kadar bekledim 2cm aciklik fakat sifir sanci ile 2-3 hafta gezdim evde yapmadigim sey kalmadi hurma pilates comel kalk hatta muayene esnasinda nişanim bile geldi kafa capi buyuklugunden dr um madem normal istiyoruz baslatalim dedi ve suni ile denedim fakat acilmam 3,5cm oldugunda bebegimin kafasinin yarisi kanala girip bas yapti yani sisme 6 saat sonucunda sezeryana alindim diyecegim o ki akisina birak kendini kasma ben normal doguma o kdr musattim ki dr um dedigine gore sen doguramazsan kimse doguramaz catin o kdr musait ama gelgelelim kizim inmedi ustelik 29.haftada erken dogum riskim vardi ha sezeryan kotumuydu bilemiyorum ama ben kendimi
Normale o kdr sartlamistim ki yikim oldu bende o yuzden sakin kendini sartlama birak olacagi varsa olur hayirli dogumlar dilerim simdiden

Benim aklima bu ara takilan bir sey var anlamsizda olabilir komikte olabilir :) simdi anneler yardima geliyor sagolsun yeri geliyor kizimin bazen gazini onlar cikartiyor yada onlarin kucaginda uyuyor ya onlarin kokusuna alisirsa diye korkuyorum
Ben bazen eşime bile diyorum 5 dk seversin sonra alırım diye şakasına :) Anne kokusunu, aradaki bağı kimse ile karıştırmaz hiç sanmıyorum kocaman bi bağ var arada 9 aylık süreçte oluşan.

Çok sağol canım. Açıkçası dün çatı muayenesinde korkmadım değil nasıl dogurucam diye hatta acıya dayanamayıp sezeryan istiyorum diyen birine şahit oldum o yüzden diretmiyorum aslında akışına göre gelsin, bizi artık meraktan catlatmasin yeter :) Normal olursa ve güzel geçerse çok mutlu olurum ama mecbur kalırsak sezaryene yapacak bişey yok doğum şeklini kızım belirleyecek ben elimden geleni yapayım da hayırlısı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…