Suraya bitmiş bir SaskinAnne birakiyorum
Zeynep cumartesi gunu sabah 9.30 ikindin 17.00 aglama krizinden sonra bugun sabah 9.30 ogle 13.30 (her an uyanabilir) aglama ve mama krizi yasadi
Rekorlara doymuyoruz!...
Gece emzirme ustune mama icti geceki mamasi aptamil her zaman kullandigim uykusunda kustu. Yan yatirmistim esim yetisti hemen temizledim ustunu saat 02.30 falan sabaha kadar hık dese uyandim daha dogrusu korkudan uyuyamadim ilk defa kustu çünkü
Bugun sabah emdi arkadan 60 cc mama yaptim bu mamamiz hipp combiotic onu da yedi kustu. Uyuttum 15dk sonra kalkti arandi emdi yatti bu boyle devam etti en son 30 cc mama yaptim yedi kustu uyudu 10 dk.sonra uyandi arandi agladi emzireyim dedim memede uyudu
Biogaia gaz damlasi kullaniyorm inanilmaz gazi var mahvoldu cocugum. Haliyle bende bittim
NOT: babasi evdeyken erkenden uyuyor!...
Ya aynen hastanedeki doc dr ne zmn isterse emzir demisti ama kilo kontrolune bakilirsa hata oldugunu goruyorum cunku sutun yagli kismi 2 saatte tamamlanir diyor bu gittgimiz dr birde buna daha cok guveniyorum cunku bizlerinde dr ayni zmnda ailecek cocuk doktorular zaten
Simdi tek sorun 1,5 saat sonra aciiiimm aciiimm diye aglayan kizimi onun iyiligi icin yarim saat oyalamak
Bu dr ilk gittigimizde yalnizca 1 gun boyunca o 2 saatte 1 i basarmistim ve ertesi gun kontrolde 85 gr almisti 1 gunde yani dusunun
ilk iki hafta ailem hep destek oldu ama inanin insan o kalabaliktan bile bunaliyor.bir hafta aslinda yeterli lohusa kadina destek.sonra bebekle basbasa kalmak bana iyi geldi.bi de bizim kendimize iyi bakmamiz lazim ki bebegimize iyi bakalim.arada bi 10 dk yemek yemek filan aglasa da kendimize asgari seviyede bakmamiz lazim hic olmazsa.burasi cidden iyi oluyor hem dertlesme hem bilgilenme :)Bizim yaramaz dün öğlen de uyumadi.gece de uyumadi.beni baya zorladi.
Emzirip koyuyorum.5 dakika icinde ağlaayarak uyaniyor.ne yapacagimi şaştım.sabah eşim işe giderken bende oturup bi güzel ağladim.bebek ağladi ben ağladim.sinirlerim harap oldu.bütün gün uyumayan ve sürekli ağlayıp kucak isteyen bi bebekle başbaşa kalma fikri beni çileden çıkardı.sanırım bunda ailemin bana yaşattığı depresyon ve yalnıź basima bırakılmışlık etkili oldu.şu çocuğu tütt da bi bir iki lokma yiyim yada bi su icim diyecegim kimse olmayinca dinlenemeyince harap oluyor insan.
bu seferde uykusuzluktan bitiyor insan doğum dan beri gunduz 1 saat bile uyuyamadim ben gece ne uyuduysam oay aynisi bizde de oluyor bazen.ozellikle gece uykulu uykulu 10 dk emiyor.sonra ne yapsan uyanmiyor.ben de bi sonraki emme seansini daha erkene aliyorum.oyle icim rahat ediyo.ama her hafta yeni huylar edinmeleri ne ilginc di mi.bizlere de cok sey ogretiyorlar. :)
Canim keske bizimkiler de gitmeselerdi de bunaltsalardi.ilk bebegim tecrübesizim.bebek neden ağlar nasil banyo yaptirilir bilmiyorum bile.bizimkiler 3 günlükken gittiler.banyosunu bile yaptirmadilar.esimle ben resmen cebellestik ilk banyosunda.ikimizde suda kaldik.temiz yikayamadik bile.bi gece kalkti ağladi susturamadik.neden agliyor analayamiyoruz.bi büyük olsa bi akıl verir en azindan.bende ne olursa buraya yaziyorum.insanlari bunaltiyorum belki de.ilk iki hafta ailem hep destek oldu ama inanin insan o kalabaliktan bile bunaliyor.bir hafta aslinda yeterli lohusa kadina destek.sonra bebekle basbasa kalmak bana iyi geldi.bi de bizim kendimize iyi bakmamiz lazim ki bebegimize iyi bakalim.arada bi 10 dk yemek yemek filan aglasa da kendimize asgari seviyede bakmamiz lazim hic olmazsa.burasi cidden iyi oluyor hem dertlesme hem bilgilenme :)
Canim benim bebekle seninki ayni galiba.bizde gaz sorunu var.emzirme konusunda bi yazi okumustum.bebek her agladiginda ihtiyaci meme degildir.bazen cani sikilmistie bazen etiketi kasindirir bazen gazi vardir gibi turlu turlu sebepleri olabilir.ama her agladiginda ac oldugunu dusunup meme verirseniz bebegin kafasinda 'benim ne tur sikintim olursa olsun meme emmeliyim once' diye bi sema olusurmus.ileride yetiskinlikte de her sikintisinda kendini buzdolabinin onunde bulan biri olurmus yazmisti.bir suru farkli gorus var tabi ama bu benim aklima yatti.o yuzden emzirmeden once diger yollarla sakinlestirmeye calisiyorum eger karninin tok oldugunu dusunuyorsam.
Canim diger msjlarinda ćok faydali.ama bu msjinaCanim ben tek meme veriyorum.Eger tam emmemisse 2 saat icinde ayni memeden veriyorum cunku biliyorum ya sikintidan ya keyiften emecek diye :)
2 saat gecmisse diger meme giriyor devreye doyumluk.
Mesela uykudan uyanmissa alt degistirme evde dolasmak sevmek konusmak derken geciyor zaman.Emdikten sonra uyumamis aglayarak uykuya gecmeye calisiyorsa dokunarak sakin sakin dolasarak yardimci olmaya calisiyorum.
Aglama sekilleri mimikleri cok anlatiyor aslinda.Sikinti yapip sussun diye meme dayamaya kalkismamak gerek.
Boyle okuyunca sakin gb gorunebilir ama tabii ki aglamalar zorlanmalar oluyor sabahladigimiz oluyor vs.Gecen sabaha karsi 5te yikiyorduk mesela rahatlasin diye :)))) bazi seylerde normal bebekler daha.
Ve meme konusunu sikinti yapmamak lazim orda cidden keyifle gecirdikleri bi zaman var.Cok kisa sure sonra durup durup emmeye yuzumuze bakip gulerken memeyi agizdan kacirmaya zamanla konusmalara donecek yani cidden meme emme vakti anne bebek icin cok ozel.
Canim benimmBizim yaramaz dün öğlen de uyumadi.gece de uyumadi.beni baya zorladi.
Emzirip koyuyorum.5 dakika icinde ağlaayarak uyaniyor.ne yapacagimi şaştım.sabah eşim işe giderken bende oturup bi güzel ağladim.bebek ağladi ben ağladim.sinirlerim harap oldu.bütün gün uyumayan ve sürekli ağlayıp kucak isteyen bi bebekle başbaşa kalma fikri beni çileden çıkardı.sanırım bunda ailemin bana yaşattığı depresyon ve yalnıź basima bırakılmışlık etkili oldu.şu çocuğu tütt da bi bir iki lokma yiyim yada bi su icim diyecegim kimse olmayinca dinlenemeyince harap oluyor insan.
Benim kayinpederimle esi iki hafta kaldilar. O zaman bebek cok usluydu. Sarilik oldugu icin de hep uyuyordu. Bize ihtiyaciniz yok diye bozulup gittiler. Simdi gazi var. Zor oluyor. 2.5 saattir uyanikti. Yeni uyudu mesela. 15 dk sonra yine kaldirmam gerekecek beslemek icin. Iyi ki halamiz burda. O gidince ne yaparim bilmiyorum. Bana gece kalkmak cok zor geliyor. Hic annelik icgudusu falan hissetmiyorum. Esim benden daha iyi.Canim keske bizimkiler de gitmeselerdi de bunaltsalardi.ilk bebegim tecrübesizim.bebek neden ağlar nasil banyo yaptirilir bilmiyorum bile.bizimkiler 3 günlükken gittiler.banyosunu bile yaptirmadilar.esimle ben resmen cebellestik ilk banyosunda.ikimizde suda kaldik.temiz yikayamadik bile.bi gece kalkti ağladi susturamadik.neden agliyor analayamiyoruz.bi büyük olsa bi akıl verir en azindan.bende ne olursa buraya yaziyorum.insanlari bunaltiyorum belki de.
Bicok seyi burdan ögrendim.Allah razi olsun cvp yazandan ilgilenenden.
Canım belki yanında olsunlar yol göstersinleristiyırdun ama onlar gittiğinde yine ilk kez karşılaştığın ve onların göstermedikleri şeyler olduğunda yine sudan çıkmış balık gibi olacaktın. Burada birçoğumuz deneye yanıla öğreniyoruz hiçbirimiz tam öğrenmiş halimizle işe başlamıyoruz. Benim ikinci çocuğum ama kızımla çok farklılar daha çok gazı var daha çok ağlıyor daha çok emiyor kızımdan farklı karşılaştığımız durumları var. İlk kızımda da yaşadığım şeyleri anlatayım eşimle karar almıştık her şeyini kendimiz yapıp deneyim kazanacağız yanımızda birileri varsa bile onlara bırakmayacağız diye altını alma üzerini değiştirme banyosu vs ilklerini ve devamını hep biz yaptık ailelerimize siz gittiğinizde yine biz yapacağız bırakın da deneyim kazanalım süz gittiğinizde boşluğa düşmeyelim dedik geceleri uyumadığında kayınvalidem ve annem bizim odamıza daldıklarında siz gidin biz hallederiz deyip gönderdik. Annem hastaneden geldiğimiz gün grip oldu kızımı kucağına bile doğru düzgün alamadı hep yattı 8. Gün benim faydam yok kızım kayınvaliden de burada diye bırakıp gitti 3 gün sonra da kayınvalidem bırakıp görümceme gitmişti. Gittiklerine o kadar sevinmiştim ki eşimle baş başa kalıp kendimiz büyüttük. Zorlandık mı evet çok zorlandığımız zamanlar oldu ancak üstesinden geldik bir şekilde. Ne zaman ki yaşananların olağan olduğunu kabul ediyoruz yaşadıklarımızı tek yaşayanın biz olmadığımızı farkediyoruz bu bizi rahatlatıyor ve mücadele etmek için güç veriyor. Bu platformun dışında da birçok bebek üzerine araştırma yapabileceğin yalnız olmadığını hissedeceğin platform oluyor seni güçlendirecek şeyi bulman gerek yalnızcaCanim keske bizimkiler de gitmeselerdi de bunaltsalardi.ilk bebegim tecrübesizim.bebek neden ağlar nasil banyo yaptirilir bilmiyorum bile.bizimkiler 3 günlükken gittiler.banyosunu bile yaptirmadilar.esimle ben resmen cebellestik ilk banyosunda.ikimizde suda kaldik.temiz yikayamadik bile.bi gece kalkti ağladi susturamadik.neden agliyor analayamiyoruz.bi büyük olsa bi akıl verir en azindan.bende ne olursa buraya yaziyorum.insanlari bunaltiyorum belki de.
Bicok seyi burdan ögrendim.Allah razi olsun cvp yazandan ilgilenenden.
Ya ekmeği azaltayım diyorum doymuyorum ekmeği azaltsam yine aynı yesem bile kilo veririm herhalde çünkü günde iki ekmek yiyorum. Ekmeğin sütü azalttığını okudum bi yerde gerçekten öyle mi ki
Sen iyisin kızın laftan anlar en azından benimki daha iki yaşına girmedi küçük evde anneannesi olmadı mı kavga ediyoruz
Stel tea rezene çikolata içiyorum bol su ekmeği yavaş yavaş azaltayım inşallah yoksa çok kilo alırım ben incir yiyince bebeğim ishal oluyor onu bıraktım aslında süt yaparmış ama yemiyorum
ekmeğin faydası yok. sabah kahvaltıda 2 yumurta yiyin hem tok tutar. hem az ekmek yersiniz..bol su icin isterseniz
Maşallah 2 bütün ekmekmi yiyorsun? Duymadın azalttığını ama sana boşyere kilo olacağı kesin :) bende ekmek yiyorum ama günde 3-4 ince dilim en fazla
Saol canim.Allah razi olsun.Canim benimmAllah yardımcın olsun arkadaşım
Sende ayni benim gibisin.bende de annelik icgüdüsü yok.sadece bebek diye seviyorum.bazen sevmiyorum.ne olacak bu halim böyle.Benim kayinpederimle esi iki hafta kaldilar. O zaman bebek cok usluydu. Sarilik oldugu icin de hep uyuyordu. Bize ihtiyaciniz yok diye bozulup gittiler. Simdi gazi var. Zor oluyor. 2.5 saattir uyanikti. Yeni uyudu mesela. 15 dk sonra yine kaldirmam gerekecek beslemek icin. Iyi ki halamiz burda. O gidince ne yaparim bilmiyorum. Bana gece kalkmak cok zor geliyor. Hic annelik icgudusu falan hissetmiyorum. Esim benden daha iyi.
Ne güzel siz güclüsünüz.Rabbim bana ve esime de güç kuvvet versin.tabi cümlemize.Canım belki yanında olsunlar yol göstersinleristiyırdun ama onlar gittiğinde yine ilk kez karşılaştığın ve onların göstermedikleri şeyler olduğunda yine sudan çıkmış balık gibi olacaktın. Burada birçoğumuz deneye yanıla öğreniyoruz hiçbirimiz tam öğrenmiş halimizle işe başlamıyoruz. Benim ikinci çocuğum ama kızımla çok farklılar daha çok gazı var daha çok ağlıyor daha çok emiyor kızımdan farklı karşılaştığımız durumları var. İlk kızımda da yaşadığım şeyleri anlatayım eşimle karar almıştık her şeyini kendimiz yapıp deneyim kazanacağız yanımızda birileri varsa bile onlara bırakmayacağız diye altını alma üzerini değiştirme banyosu vs ilklerini ve devamını hep biz yaptık ailelerimize siz gittiğinizde yine biz yapacağız bırakın da deneyim kazanalım süz gittiğinizde boşluğa düşmeyelim dedik geceleri uyumadığında kayınvalidem ve annem bizim odamıza daldıklarında siz gidin biz hallederiz deyip gönderdik. Annem hastaneden geldiğimiz gün grip oldu kızımı kucağına bile doğru düzgün alamadı hep yattı 8. Gün benim faydam yok kızım kayınvaliden de burada diye bırakıp gitti 3 gün sonra da kayınvalidem bırakıp görümceme gitmişti. Gittiklerine o kadar sevinmiştim ki eşimle baş başa kalıp kendimiz büyüttük. Zorlandık mı evet çok zorlandığımız zamanlar oldu ancak üstesinden geldik bir şekilde. Ne zaman ki yaşananların olağan olduğunu kabul ediyoruz yaşadıklarımızı tek yaşayanın biz olmadığımızı farkediyoruz bu bizi rahatlatıyor ve mücadele etmek için güç veriyor. Bu platformun dışında da birçok bebek üzerine araştırma yapabileceğin yalnız olmadığını hissedeceğin platform oluyor seni güçlendirecek şeyi bulman gerek yalnızca
Ben emzire emzire göğsümde süt kalmadi.uyumuyor bizimki.sabah 6 bucuktan bi kalkti.10 bicukta zorla uyuttum.12 yi 10 gece uyandi.baska da uyumadi.uyanik dursun sıkıntı yok da sürekli agliyir meme istiyor.
Her gecen gün uyutmak zorlasiyor.
Ben uyandirmiyorum canim,kipirdanmaya basliyor nefesine uyaniyorum hizli hizli alip veriyor heyecanla,emiyor.Bikac kez o oyle yapmadan denedim veremedim memeyi alirsada 5 dk emip birakiyordu o daha sikintili oldu.Kızlar gece kaç saatte bir emziriyorsujuz uyuyorsa uyandırıyormusunuz?
Kızlar bebeğiniz hangi marka emziği tuttu. De. Browns wee baby iki tane emzik aldık birisi damaklı birisi anne meme ucu gibi ama ikisini de tutmadı siz hangisini kullanıyorsunuz bebeklerin en kolay tuttuğu emzik hangisi
Kızlar ben şimdiye kadar 2 kilo reçel 4 kilo kadar küflü peynir bitirdim. Diğer yediklerimi saymıyorum tartıya da korkundan çıkmıyorum napcam bilemedim siz ne yiyorsunuz
aynen cok yemediğim halde kilo vermem durdu..Bende hastanede tahin helvasi yemistim heralde o acligin uzerine cok guzel geldi.Hastaneden döndügümden beri tahin helva yiyorum bide normalde hic sevmezdim.
1 kez 2 gun ara verdim 1 kezde 3 gun dun gece esime yine aldirdim.Kilom farketmedi ama.Gidiyor yavas yavas.Bide kilo kilo ara ara duruyor sayiya takilma ama bedensel olarak toparlanma devam ediyor hareketliysen.
Onun disinda normal beslenmeye devam ekstra canim cekip tukettigim bisy yok
Eksik etmemeye dikkat ettigim sey var birde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?