2018 Ekim Anneleri

Ben uyandirmiyorum canim,kipirdanmaya basliyor nefesine uyaniyorum hizli hizli alip veriyor heyecanla,emiyor.Bikac kez o oyle yapmadan denedim veremedim memeyi alirsada 5 dk emip birakiyordu o daha sikintili oldu.
Aa bende benim kızım çok heyecanlı sanıyordum demekki bebekler öyle :) nefesine uyanıyorum bende kendi istedikçe veriyorum kendim uyandırmıyorum .. bu arada bayadır girememişim sayfaya birikmiş mesajlar sorup sorup çıkmışım :))

Ben deliksiz olan kapagini takiyordum gece.Cunku biriktigi icin toplananida veriyordum bebise.
Kolumu dayayip bosluk yapmamissam aslinda kaymiyordu oturdugu icin ama bikac kez o birikenin dokuldugude oldu :)
Zamanla akmamayada baslar sutun cok.
Bide sabit kalabilecek bisy olsun icinde yani desteklesin gogus kalkanini penye bi sutyen mesela ya da emzirme sutyenin

Cogumuzun tecrübesi yok ve tek bakıyoruz.. Nette bebek yıkama videosu vs izleyip yıkadık.. size tavsiyem uyuyabiliyorsaniz aralarda yarim saat bile olsa fayda eder. Enerjiniz düşünce psikolojiniz iyice bozulur oysaki harika bir bebeğiniz var.... bu bebeğe de yansır.. onun size ve saf sevginize ihtiyac var miniğin..

yalansindunya ben 60 kilo ile doğuma girdim ayni hafta 52 oldum 35 günlük olduk kilom ayni cok bisey de yemiyorum ama kilo da vermiyorum. Normal kilom 48 di ama ben sikayetci değilim 52 iyi 50 olsam daha iyi olur tabi

Yeni yeni huylar çıkıyor bi memeyi 15 dk emdikten sonra 2.ye geceyim diyorum yok kesinlikle acmiyor agzini altini aciyorum yuzunu gözünü siliyorum uyanmiyo doyuyomu acmi bilmiyorum
Canim buyudukce daha hizli emebilir.Doymasa inan belli eder.Birax kendi haline birakip gozlemle.2 saat icinde uyanirsa istersen yine ayni memeyi ver devamini alsin dersen ama 15dk memede aktif emiyorsa yine iyi bi zaman.
2 saati gecmeye yakin olmussa artik diger memeyi verirsin

Canim banyo dedigin bizim gb yapmiyorlar zaten.Esin gelince yika senin uzerinde o alsin havluyla,sende bi dokup cikarsin duzen olur size de sana da iyi gelir.
Inan bazen buyuklerin bildigide yanlis ama sen o an caresizlikten yapiyorsun.Boyle kendi bildigin gb bebegini buyutmek daha guzel inan.Ama seninki hepten yalnizlik olmus.Keyif alacagin bi yere cikin,muhabbetini sevdigin 1-2 arkadasin varsa onlarla gorus.Kendini kapatma.Ama ekstradan inan birine ihtiyacin yok aslinda.
Ilk bebekte insan cok sudan cikmis balik gb oluyor.Bide oyle emecek uyuyacak bi hayal ediyor sanki insan ama bebekler hic oyle degil :))

Öyle yapacam arkadaşım ekmek 1 dilim yiyeceğim önceden 1 dilimle nasıl doyardım bilmem yine öyle yapacağim biraz zor olacak ama olsun çünkü oturup kalkmakta zorlanıyorum
ekmegi azaltın. bebeğe faydası yok size bol kilo olarak geri doner bu da sizi psikolojik olarak olumsuz etkiler..tahin helva vs de su icmeye yönelttiği icin sut oluyor.. yemiyorum artık onları da..ısırgan otu kimyon otu ve rezene otu aldim aktardan. gunde 2 fincan içeceğim...

yalansindunya ben 60 kilo ile doğuma girdim ayni hafta 52 oldum 35 günlük olduk kilom ayni cok bisey de yemiyorum ama kilo da vermiyorum. Normal kilom 48 di ama ben sikayetci değilim 52 iyi 50 olsam daha iyi olur tabi
aynen; hamileyken yiyordum simdi iştahım da yok.. herkes az yiyorsun diyo ama kilo veremiyorum. anlamadım bu isi...

Ya cok sevindim❤sende boylece yapabildigin seyleri gordukce daha mutlu olursun.Hepimiz cahiliz hic oyle deme.Cunku hepsi baska deneyim.Bak benimde ikinci bebegim ama ilkinden o kadar farkli ki hersey.Sadece sunu biliyorum ki bebek bakmak zor o yuzden kabullenince galiba daha sakin oluyor insan :) Yine de elimiz ayagimiza dolaniyor zaman zaman.
Cahillikte degil hem cok kiymetli hem cok karmasik bisy.Daha hasta olacaklar baslarinda aglayacaz :) birazda cok fazla kiyamamak var...Insanin cok gonlune dokunuyor evlat...

Saglikocaginda kontrolde degerlerine baktirmayi unutma canim.Boyle asiri halsizlik,uyku hali,unutkanlik vb seyler bazi eksikliklerlede ilgili olabilir.Onun disinda zaman :)

hiç öyle düşünmeyin.. yoksa lohusalik depresyonuna girersiniz..
Elbette bebeğinizi cok sevip kiyamiyorsunuzdur, siz 9 ay onu beklediniz yorgunluktan öyle hissediyorsunuzdur..
arada disari cikartin esinizle.. hava alin siz de ,eve tıkalı kalmak moral bozucu. arada arkadaslariniz gelsin gunduz , o bile moral oluyor bana..

Ben 2-3 gun ara vermistim yemedim tahin helva.O da dokunacak diye.
Ve sut olsun diye de yemiyorum inan oyle canim istiyor ilk hastanede yedigimden beri.
Ama gecen aksam alip yedikten sonra sutum yine de cok farketti.Suyuda iyi icerim.
Su cok onemli evet sivi kaybimiz oldugundan ve yine siviya gereksinim duydugumuzdan ama yediklerimizin sutle alakasi oldugunu dusunuyorum suyun haricinde de.
Yani yumurtanin cevizin etimizin mutlaka etkisi var.
Caylarin icerigide bu aslinda sivi ile beraber sut yapan bisy iciyorsun.
Insani mutlu eden seyler bile etkilermis :)
Bende Hipp'in cayini iciyorum.Onu da cay sevmedigimden kendime sicak icecek bisy bulamadim nescafe kahve fln bebegi etkiler diye anne cayi aldirdim aksam otururken fln keyif oluyor :))

Geçecek canım merak etme sadece aradığın gücün kendinde olduğuna inan tahmin ediyorum ki bu zamana kadar da birçok zorluğun üstesinden gelmişsindir. Her an değerli her an güzel ve tadını çıkarmak gerek. Düşünsene bir ay önce karnındaydı ve kavuşmak için ne kadar sabırsızlanıyordun şimdi kendine güvenle araştırmakla deneyimle öğreneceksin. Ben bebeğimi ilk yıkamadan önce bir sürü video izlemiştim mesela beslenmesinde uykusunda davranışlarında vs bir değişiklik görürsem hemen yazıyorum internete aa bak demek ki normalmiş ya da başka yaşayanlar olmuş şunları denemiş başarmışlar diyebiliyorum.sen de yapacaksın canım sadece bebeğe ve kendine zaman tanı

Canım sen de kalorili yiyorsun ama anladığım kadarıyla ölçülü yiyorsun benim sıkıntı burda homidi gırtlak mesela ben de önceki lojusalığımda 3 kutu yani kilo tahin helvası yedim artı kaç paket lokum bisküvi yadiğimi bilmiyorum. Bunda da reçel peynir başımın belası oldu. Artı iki koli köy yumurtası iki haftada bitti. Şimdiye kadar yemede rahattım rahat hareket edemeyince aklım başıma geldi bakalım dediğin gibi dikkat edecem inş

Kıyafetlerim olmuyor benim ya 50 hiç olmadım ben nasıl bir duygu bilmiyorum normalim 60 benim Doğumda hiç kilo almadım şuanda 70 üstündeyim kesin yeter yediğim . Bi de dondurucuyu ağzına kadar doldurmuştum yazın

Ben de bugün 6 kutu humana stel tea aldım hip daha mı iyi ki

Sen yemek yemeği seviyorsun o zaman :) olsun takma kafana kiloyu bebisler ayaklaninca eser kalmıyor kilodan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…