2018 Ekim Anneleri

dr brown wee avent olmak uzere 3 çeşit alıştırma bardagi denedim iciremedim. Bebek suyunun ustunde delikli kapak var kemirirken agzina bikac damla gidiyosa gidiyo onun disinda iciremiyorum ondada herseferinde ustu islaniyo
Kızlar bu buharli pişiricilerden kullanan varmi? Işe yariyormu? Avent olani..
ben şubat indiriminde almistim yokluğu nasil olurdu bilmiyorum ama varlığı baya isimi kolaylastiriyo. Hatta normalde evde kendimize yogurt mayalariz altasin yogurdu icin esimin israriyla makina aldik cok soylenmistim o zaman ama simdi iyiki var diyorum

Simaycık 8 aylık oldu
Bi hamilelik daha tamamladik nerdeyse sizlerle :) Dogum gunleri bile yaklasacak vayy be
Saglikla buyusunler❤

Bu yaz cok sicak olacak gibi buralar.Sicak memleketlerde olanlara Allah kolaylik versin.
Ilk bayramida yaklasiyor kucuzuklarin

Gorunuyor beklerken diş gelmedi daha :) Gelsede kutladak diye bekliyorum kendime iş cikaracam
Bu ilkine yaptik bununda olsun psikolojisi ne kotu bisymis
Tabii herseyleri bir olamaz olmayacak ama en azindan boyle seyler icin dusunmeden olmuyor

Biz daha simdiden gece uc odanin cami acik yatiyoruz. Bakalim asil yaz gelince napicaz...

Doktoru da ilaçsız uyutalım dediği için aslında demek ki öyle de olabiliyormus diye düşündüm. Ama çekilen yerde doktorlar hep der ama pratikte öyle olmuyor iş kafasına bir sürü kablo takicaz uyuyabilrcrk mi vaktin yok olmayacak git gel yaparsın sen bilirsin dediler.
Dediğin doğru bı yanım öyle diyor bı yanım razı değil kararsızım
Ne icin canim? Kacirdim sanirim onceden yazdiysan kusura bakma
Canım kizimda 2 kere nöbet tarzı titreme oldu. Annemin epilepsi geçmişi var. Aklıma takıldı kontrol amaçlı götürdüm genetik geçmiş olabilir mi diye.

anabelgunes A.bardagini sevmedi, oylece kaldi.normal biberonla veya kasikla suyu veriyorum.
U Umudumbitmedi_ Ben bu ara surekli kulak ve bogaz enfeksiyonu yasiyorum.antibiyotik kullaniyorum. Bebegin de idrari asiri derecede koyu cikiyor, bugun bi doktora soracam..(suda veriyorum ama?)
geranio gündüz hangi saatlerde derin uyuyorsa tahmini o saatlerde cektirmek nasil olur acaba, evet o kablolar rahatsiz edici ben de cektirdim bi kac kez de biliyorum, ama derin uykuda iyi olur. Veya aksam erken uyuyorsa o bolum gece aciksa? hicbirseyi cikmayacak insaallah, ama içiniz ferahlar, sizin için iyi olur.

Kendi oglumu baz alaral soyluyorum uyusa bile kafasina birseyler takilirken uyanirdi, kaldi ki vaktin olmayacak denmis yani stres olacaksin ben ne zaman oglumu stres olup uyutmaya calissam asla uyumuyor! Ama dedigim gibi kendi oglumu baz aldim her cocuk farklidir.
Buarada 3,5 aylikken oglum sunnet oldu o sirada rahat durmasi icin sakinlestirici yaptilar, 6 ayliktan buyuk bebeklere genel anestezi yaptiklarini soylediler hatta yani sunnet olan her bebek uyusturuluyor. Benim de o sirada canim sikilmisti. Keske herseyin en dogalini en temizini bulabilsek, hic ilac katki maddesi vs almasalar, pamuklara sarsak da buyutsek ama olmuyor iste. Gunumuzde kimyasallar heryerde. En dogrusuna siz karar vereceksinizdir cok stres yapmamaya calisin

kızlar günaydın nasılsınız bebişler nasıl herkes iyidir inşallah.bu meningokok aşısını soracaktım naptınız yaptıran varmı

Bizim disimiz cikti kutlama yapmadim ama dis bugdayi kaynatip susleyip konu komsuya dagittim. Anca doğum gununde milleti toplayip bi organizasyon yaparım heralde

Merhaba Ekim anneleri bende Eylül annesiyim arada katılıyorum sohbetlerinize ama aktif değilimi görüşlerinize ihtiyacım var malum havalar ısındı bebekler hareketlendi bebekleri nasıl giydiriyorsunuz evde ve dışarda Benin kızım bu ara isilik oldu maalesef tedbirsizce olmak istemiyorum ama ben mi abartıyorum acaba kısa kollu zıbın üzerine kısa kollu altına Patiksiz alt giydiriyorum gün. İçinde dışarıda hala uzun kollu çift alt oluyor üşütecek diye korkuyorum gece pijaması da uzun kollu çorap giydirmiyorum gece üzerini çok açıyor

14.00 gibi verdiler eeg randevusunu. Sabah 7den sonra uyumayacak 12den sonra beslenmeyecek şekilde gidicez. Belki diyorum sabahtan beri uyumazsa memede uyur mu o kablolara ışığa rağmen falan. Bilmiyorum ki ne yapsam :/
Esimde böyle söylüyor, keyfi değil ama mecbursak alacak o ilacı her zaman herşeyden koruyamayiz diyor. Ama atarax çok ağır bı ilaç biliyorum. Minnacık bedenine vermek istemiyorum
Mecbur kalırsak vericez sanırım yapacak bişey yok.

İzmirdeyiz. Pazartesi doktora götürdüm kızımı dışarıya askılı zıbın üzerine kısa kollu altına sortla cikarttim tam yaz kıyafetlerine geçtik yani. Ev dışarıya göre daha serin. O yüzden çorap ve uzun alt giydiriyorum çok sicak olmazsa. Yoksa corapta giydirmiyorum. Gece de uzun alt ve ustle yatıyor, altta yine kolsuz zibini var. Bazen uzun kollu zıbın giydirip başka bişey giydirmiyorum. Ama hep tek katiz.

Insallah bir sey cikmaz.
Biz fototerapiden sonra tekrar isitme testi yaptirmistik. 1 aylikken. Yenidogandan farkli oluyormus diye illa uyurken yapilacak dediler. Bu da gunduz uyumayan bi cocuk. Saatlerce hastanede kalmistik. Tam uyuyor kablo takilirken uyaniyordu. Onun icin ilacli olmasi daha uygun olur.

Bugun ev 25 derece. Camlar acik. Su an cocugun uyudugu oda kapali sadece. Ustunu ortmedim. Kolsuz body, kisa kollu body, patiksiz alt. Disari cikarken de ayni. Gece yatarken uzun kol.

Pamuklu tulum veya ince alt ust takım

Mecbur olunca yapılacak bi sey yok. Sonucta dr onayiyla oluyor ve yanindalar, sizde oyle, ben Ankaradan dua gönderiyorum ona, tertemiz sonucu cikacak ben inaniyorum :)))

U Umudumbitmedi_ gecen k validem biber dolduracak, dolmalik pirinc var mi evde dedi.. ben de "hayatimda hic doldurmadim ki, pirincini alayim" dedim, güldük sonra :))) sizden bahsettim, yemekler, temizlik vs masallah valla dedi :)))

Ankarada yasiyoruz ev suan 24-25 derece uzun kollu zibin(tek kat) altina da bazen patiksiz alt, ayaklari usumusse corap da giydiriyorum, gece de bu sekilde yatiyor, uzerini cok acan bir cocuk oldugu icin kolsuz cuval seklinde uyku tulumu almistim gece uykusunda ona sokuyorum, gunduz uykusunde ince bi ortu ortuyorum, disari cikarken de bu sekilde yanima ince bi hirka aliyorum ama genelde giydirmiyorum bile.

Isallah ilacsiz bir sekilde cektirirsiniz sonucunuzda tertemiz cikar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…