Yavrum benim... resmen 5 yil yaslanmistim o gun. Paramizla rezil olmak dedikleri sey. Isitme testi de 900 kusur liraydi. Allahtan esimin sigortasi bayagi kapsamliydi o zaman.Biz işitme testini 18 günlükken yaptırdık. Randevu saatinde çocuk uyuyordu, içeri girene kadar uyandı. Görevli beni bir fırçaladı, burada uyutman gerekiyordu, sen gelmeden önce uyutmuşsun falan.. git emzir uyut gel dedi.. fakat i zaman kızım memede uyumuyordu.. neyse ki kadın vicdana geldi, emzirme odasına gelip çağırdı, test odasına geçip orada emzirdim. Tabi emerken çene hareketli, kulaklık sürekli çıkıyor. Kadın da çocuğun kulağını çekiştirdi durdu, perde gibi gerdi habire.. netice, dümdüz kulaklar kepçe olduşapka da taktırmadı kızım kafasına, kulaklar kaldı öyle... İnşallah büyüdükçe sağına soluna yatar da biraz düzelir
Butun gece uyumakla saat basi uyumak arasinda bi karari olsa iyi degil mi... bizimki de gece 3 saatte bir uyanir ama ezanla gune basliyor. Dedesine verip uyumaya devam ediyoruz. Cocuk resmen bizden az uyuyor.Hayir, ama gun icinde yediklerini goz onunde bulundurursak karnini doyurmak icin memeye kalkmasi 1 veya 2 olmali gece
Dun saat basi kalkti ve uykuya cevirmemiz cok zor oldu
Yeni bir huy butun gece yatakta donuyor park yatagin 60*120 olculerini aldik genis olsun diye buna ragmen her turlu sekle giriyor koselerine vura donuyor emeklemeye calisiyor ve haliyle uykusunu acip tamamen uyaniyor
Yenidoganken bize de oyle yaptilar ama fototerapiden sonra 1 aylik oldugunda farkliymis. Yenidoganlar hep uyuyor diye farklidir belki. Gerci ikinciyi baska hastanede yaptilar. Kafasina bir seyler taktilar. Ilki alkol muayenesi gibiydi. Kulagina aygiti tutup cikarmisti.Isitme testi 1. Gun sabahında odaya hemsire gelip yapmıştı. 2 dk da yapti gitti..
Doktoru da ilaçsız uyutalım dediği için aslında demek ki öyle de olabiliyormus diye düşündüm. Ama çekilen yerde doktorlar hep der ama pratikte öyle olmuyor iş kafasına bir sürü kablo takicaz uyuyabilrcrk mi vaktin yok olmayacak git gel yaparsın sen bilirsin dediler.
Dediğin doğru bı yanım öyle diyor bı yanım razı değil kararsızım
Canım kizimda 2 kere nöbet tarzı titreme oldu. Annemin epilepsi geçmişi var. Aklıma takıldı kontrol amaçlı götürdüm genetik geçmiş olabilir mi diye.
kızlar günaydın nasılsınız bebişler nasıl herkes iyidir inşallah.bu meningokok aşısını soracaktım naptınız yaptıran varmı
Bizim disimiz cikti kutlama yapmadim ama dis bugdayi kaynatip susleyip konu komsuya dagittim. Anca doğum gununde milleti toplayip bi organizasyon yaparım heralde Eki Görüntüle 2271452 Eki Görüntüle 2271453
Merhaba Ekim anneleri bende Eylül annesiyim arada katılıyorum sohbetlerinize ama aktif değilimi görüşlerinize ihtiyacım var malum havalar ısındı bebekler hareketlendi bebekleri nasıl giydiriyorsunuz evde ve dışarda Benin kızım bu ara isilik oldu maalesef tedbirsizce olmak istemiyorum ama ben mi abartıyorum acaba kısa kollu zıbın üzerine kısa kollu altına Patiksiz alt giydiriyorum gün. İçinde dışarıda hala uzun kollu çift alt oluyor üşütecek diye korkuyorum gece pijaması da uzun kollu çorap giydirmiyorum gece üzerini çok açıyor
Kızlar bebeğine karpuz veren var mi?
Bizim tum asilarimiz bitti canim saglik ocagida dahil. 12. Ayi bekleyecegiz.
Ozel yapilan asilar
Rotarix
Bexsero
Nimenrix
Rota 2. Ve 4. Ayda
Bexsero ve nimenrix 3. Ve 5. Aylarda yapildi bitti
Butun gece uyumakla saat basi uyumak arasinda bi karari olsa iyi degil mi... bizimki de gece 3 saatte bir uyanir ama ezanla gune basliyor. Dedesine verip uyumaya devam ediyoruz. Cocuk resmen bizden az uyuyor.
Bexsero ve nimenrix bilmiyordum hic canim
Bu aşılar ne kadar maliyet tuttu, merak ettim..Nimenrix menenjit asisi
Bexsero meningokok asisinin adi canim
Ben yataginda uyudugunu farketmesini sagliyorum memede iyice uykuya daldiysa annecim seni yatagina koyuyorum diyorum sesli bir sekilde oyle yatagina birakiyorum, bebekler nerde uykuya daldiysa orda uyanmak istermis, kucagimdan yataga gectigini farketsin istiyorum oyuzden hatta harvey karp yontemi bu uyutmak icin uyandir diyorlar:) netten bi arastir istersen uyku egitimlerinin en ilimlisi ben tracy hogg ve kim west denedim bir ara ama sonra iyice biraktim. Dedigim gibi oglum beni egitti ben onu egitemedim:)İkisinide yasiyoruz yani toksa ve yorulmussa memede uyuyor 5 dk kucagimda tutup yataga birakinca uyanmiyor mesela bazende uyaniyor yan cevirip pispis yapincq uyuyor bazense tam uyanip bidaha uyutmaya calisiyoruz :)))
Bazi ozel hastaneler ilk 28 gun bebegin herseyini ucretsiz yapiyorlar. Benim dogum yaptigim hastanede bize test icin randevu verip 500kusur gibi bi ucret cikarmislardi yanlis hatirlamiyorsam. Ankarada baskent hastanesi var evime cok yakin diye oradan da fiyat almak istedim ilk 28gun hersey ucretsiz dediler bu tum hastanelerde boyledir dediler hatta sasirdim. Direk gittim orada yaptirdim. Hatta oglumu uyutmadan yapti doktor, uyutupmasi gerektigini ilk kez duydum burda.Yavrum benim... resmen 5 yil yaslanmistim o gun. Paramizla rezil olmak dedikleri sey. Isitme testi de 900 kusur liraydi. Allahtan esimin sigortasi bayagi kapsamliydi o zaman.
Benim de hic hevesim ve sabrim yok boyle seyler icin yapanlari takdir ediyorum valla:) cok guzel gozukuyor. Hatta bu sabah keske ben de yapsaydim diye dusundum suan 4 disi var oglen emerken bir isirdi istemsizce ciglik attim, bundan once hep tutuyodum kendimi korkmasin diye. Kanatmis memeyi, kanayan memeyi emzirmeyi kestim tabi mecburen hep diger memeyi emzirdim bugun. Keske daha gec ciksaydi disler diyorum hep kendime. Emzirmek cok aci veriyor artikMasallah pek guzel olmus bizim 2 diste cikti herkes dedi yap diye ama hic merakim yok boyle seylere keske olsa cok cici olmus :)
Yatir kaldir metodunu denedik. Daha hamileyken dunyanin kitabini okumustum. 1,5 saatte uyudugumuz bebek 1 saat sonra uyaniyordu. Tekrar 1,5 saat ugras. Iki geceden sonra esim de ben de sinir krizi isyan... doktorumuz da olmuyorsa zorlamayin daha kucuk dedi. Cocugun mizaciyla alakali. Bizim kiz daha bir aydir kucaktan indi desem yeridir.Ben yataginda uyudugunu farketmesini sagliyorum memede iyice uykuya daldiysa annecim seni yatagina koyuyorum diyorum sesli bir sekilde oyle yatagina birakiyorum, bebekler nerde uykuya daldiysa orda uyanmak istermis, kucagimdan yataga gectigini farketsin istiyorum oyuzden hatta harvey karp yontemi bu uyutmak icin uyandir diyorlar:) netten bi arastir istersen uyku egitimlerinin en ilimlisi ben tracy hogg ve kim west denedim bir ara ama sonra iyice biraktim. Dedigim gibi oglum beni egitti ben onu egitemedim:)
Bazi ozel hastaneler ilk 28 gun bebegin herseyini ucretsiz yapiyorlar. Benim dogum yaptigim hastanede bize test icin randevu verip 500kusur gibi bi ucret cikarmislardi yanlis hatirlamiyorsam. Ankarada baskent hastanesi var evime cok yakin diye oradan da fiyat almak istedim ilk 28gun hersey ucretsiz dediler bu tum hastanelerde boyledir dediler hatta sasirdim. Direk gittim orada yaptirdim. Hatta oglumu uyutmadan yapti doktor, uyutupmasi gerektigini ilk kez duydum burda.
Benim de hic hevesim ve sabrim yok boyle seyler icin yapanlari takdir ediyorum valla:) cok guzel gozukuyor. Hatta bu sabah keske ben de yapsaydim diye dusundum suan 4 disi var oglen emerken bir isirdi istemsizce ciglik attim, bundan once hep tutuyodum kendimi korkmasin diye. Kanatmis memeyi, kanayan memeyi emzirmeyi kestim tabi mecburen hep diger memeyi emzirdim bugun. Keske daha gec ciksaydi disler diyorum hep kendime. Emzirmek cok aci veriyor artik
Ben yataginda uyudugunu farketmesini sagliyorum memede iyice uykuya daldiysa annecim seni yatagina koyuyorum diyorum sesli bir sekilde oyle yatagina birakiyorum, bebekler nerde uykuya daldiysa orda uyanmak istermis, kucagimdan yataga gectigini farketsin istiyorum oyuzden hatta harvey karp yontemi bu uyutmak icin uyandir diyorlar:) netten bi arastir istersen uyku egitimlerinin en ilimlisi ben tracy hogg ve kim west denedim bir ara ama sonra iyice biraktim. Dedigim gibi oglum beni egitti ben onu egitemedim:)
Bazi ozel hastaneler ilk 28 gun bebegin herseyini ucretsiz yapiyorlar. Benim dogum yaptigim hastanede bize test icin randevu verip 500kusur gibi bi ucret cikarmislardi yanlis hatirlamiyorsam. Ankarada baskent hastanesi var evime cok yakin diye oradan da fiyat almak istedim ilk 28gun hersey ucretsiz dediler bu tum hastanelerde boyledir dediler hatta sasirdim. Direk gittim orada yaptirdim. Hatta oglumu uyutmadan yapti doktor, uyutupmasi gerektigini ilk kez duydum burda.
Benim de hic hevesim ve sabrim yok boyle seyler icin yapanlari takdir ediyorum valla:) cok guzel gozukuyor. Hatta bu sabah keske ben de yapsaydim diye dusundum suan 4 disi var oglen emerken bir isirdi istemsizce ciglik attim, bundan once hep tutuyodum kendimi korkmasin diye. Kanatmis memeyi, kanayan memeyi emzirmeyi kestim tabi mecburen hep diger memeyi emzirdim bugun. Keske daha gec ciksaydi disler diyorum hep kendime. Emzirmek cok aci veriyor artik
Kabizdan degil de vucudu icin cok lazim mi? Cok karbonhidrata yuklenmemek lazim sanki.İrmikli armutlu muhallebi yaptim bugun ikindide yine yedi demekki kiz meyveyi boyle yemek istiyormuspeki bu irmigi her gun yese kabiz yapar mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?