2018 Ekim Anneleri

Yavrum benim... resmen 5 yil yaslanmistim o gun. Paramizla rezil olmak dedikleri sey. Isitme testi de 900 kusur liraydi. Allahtan esimin sigortasi bayagi kapsamliydi o zaman.

Butun gece uyumakla saat basi uyumak arasinda bi karari olsa iyi degil mi... bizimki de gece 3 saatte bir uyanir ama ezanla gune basliyor. Dedesine verip uyumaya devam ediyoruz. Cocuk resmen bizden az uyuyor.

Isitme testi 1. Gun sabahında odaya hemsire gelip yapmıştı. 2 dk da yapti gitti..
Yenidoganken bize de oyle yaptilar ama fototerapiden sonra 1 aylik oldugunda farkliymis. Yenidoganlar hep uyuyor diye farklidir belki. Gerci ikinciyi baska hastanede yaptilar. Kafasina bir seyler taktilar. Ilki alkol muayenesi gibiydi. Kulagina aygiti tutup cikarmisti.

Gelmis gecmis olsun icini ferah tut Allahin izniyle bir sey cikmayacak
Ama icin rahat edecekse elbette yaptir
Drlar bizler gibi duygusal bakmiyorlar ki onlar meslek geregi islerini halletmeye calisiyorlar

kızlar günaydın nasılsınız bebişler nasıl herkes iyidir inşallah.bu meningokok aşısını soracaktım naptınız yaptıran varmı

Bizim tum asilarimiz bitti canim saglik ocagida dahil. 12. Ayi bekleyecegiz.
Ozel yapilan asilar
Rotarix
Bexsero
Nimenrix

Rota 2. Ve 4. Ayda
Bexsero ve nimenrix 3. Ve 5. Aylarda yapildi bitti

Son düzenleme:

Yer İzmir
Gunduz askili atlet ustune tisort altina sort
Gecede ayni seyleri giyiyordu fakat bikac gun nezle oldu hapsuruk az burun akintisi derken gece uzun alt ve ust giydirip ustune ince muslin ortmeye basladim
Coraplar coktan cikti, disari cikarken geciriceriyorum ayagina ama gunese cikmissak hemen cikariyorum
Bu arada Eylul nezle oldu mu hemen acik hava ozelliklede deniz kenarina goturuyorum hemen kesiliyor belki sizde de ise yarar arkadaslar aklinizda bulunsun

Bizim tum asilarimiz bitti canim saglik ocagida dahil. 12. Ayi bekleyecegiz.
Ozel yapilan asilar
Rotarix
Bexsero
Nimenrix

Rota 2. Ve 4. Ayda
Bexsero ve nimenrix 3. Ve 5. Aylarda yapildi bitti

Bexsero ve nimenrix bilmiyordum hic canim

U Umudumbitmedi_ Drla konustum sabah, suyu artir,takip et dedi,düzelir insallah..
-yok foto gostermedim, onlar bana özel :)) kendisinin de selamı var.
-Ben de pilavlik oluyo sadece, tek tip aliyorum. Annem evinde sarma yapinca verir arada, o da normal pirincle yapar. Kırık pirinçle güzel olmuyo der

İkisinide yasiyoruz yani toksa ve yorulmussa memede uyuyor 5 dk kucagimda tutup yataga birakinca uyanmiyor mesela bazende uyaniyor yan cevirip pispis yapincq uyuyor bazense tam uyanip bidaha uyutmaya calisiyoruz :)))
Ben yataginda uyudugunu farketmesini sagliyorum memede iyice uykuya daldiysa annecim seni yatagina koyuyorum diyorum sesli bir sekilde oyle yatagina birakiyorum, bebekler nerde uykuya daldiysa orda uyanmak istermis, kucagimdan yataga gectigini farketsin istiyorum oyuzden hatta harvey karp yontemi bu uyutmak icin uyandir diyorlar:) netten bi arastir istersen uyku egitimlerinin en ilimlisi ben tracy hogg ve kim west denedim bir ara ama sonra iyice biraktim. Dedigim gibi oglum beni egitti ben onu egitemedim:)

Yavrum benim... resmen 5 yil yaslanmistim o gun. Paramizla rezil olmak dedikleri sey. Isitme testi de 900 kusur liraydi. Allahtan esimin sigortasi bayagi kapsamliydi o zaman.
Bazi ozel hastaneler ilk 28 gun bebegin herseyini ucretsiz yapiyorlar. Benim dogum yaptigim hastanede bize test icin randevu verip 500kusur gibi bi ucret cikarmislardi yanlis hatirlamiyorsam. Ankarada baskent hastanesi var evime cok yakin diye oradan da fiyat almak istedim ilk 28gun hersey ucretsiz dediler bu tum hastanelerde boyledir dediler hatta sasirdim. Direk gittim orada yaptirdim. Hatta oglumu uyutmadan yapti doktor, uyutupmasi gerektigini ilk kez duydum burda.

Masallah pek guzel olmus bizim 2 diste cikti herkes dedi yap diye ama hic merakim yok boyle seylere keske olsa cok cici olmus :)
Benim de hic hevesim ve sabrim yok boyle seyler icin yapanlari takdir ediyorum valla:) cok guzel gozukuyor. Hatta bu sabah keske ben de yapsaydim diye dusundum suan 4 disi var oglen emerken bir isirdi istemsizce ciglik attim, bundan once hep tutuyodum kendimi korkmasin diye. Kanatmis memeyi, kanayan memeyi emzirmeyi kestim tabi mecburen hep diger memeyi emzirdim bugun. Keske daha gec ciksaydi disler diyorum hep kendime. Emzirmek cok aci veriyor artik

Yatir kaldir metodunu denedik. Daha hamileyken dunyanin kitabini okumustum. 1,5 saatte uyudugumuz bebek 1 saat sonra uyaniyordu. Tekrar 1,5 saat ugras. Iki geceden sonra esim de ben de sinir krizi isyan... doktorumuz da olmuyorsa zorlamayin daha kucuk dedi. Cocugun mizaciyla alakali. Bizim kiz daha bir aydir kucaktan indi desem yeridir.

Benim dogum yaptigim hastane eve cok uzak. Sarilik olunca gun asiri cagirdiklari icin evimize yakin esimin sigortasi gecen bi hastaneye gitmemiz gerekti. Ama dogum yaptigim hastanede de fototerapi icin yattigimizda 600 kusur vermistik. Sigortasiz hali 1500 gibi bir seydi.

Bexsero=menenjit b virusu 325tl
Nimenrix=meningokok acwy virusu 230tl
İkisindende 2 doz oldu

Peki o sekilde soyleyip yataga koyunca uyaniyor mu ve sonra uykuya nasil donuyor

Arkadaslar sunu farkettim 1-2 haftadir gece gunduz bezler artik cok dolmuyor bizim. Gece ozellikle cis dolu olurdu veya gunduz uyanma sonrasi degistirip birde oglen degisirdim dolu olurdu simdi artik o kdr cis yok. Eskiden olsa doyup doymama bez sayisina bagliydi ama simdi ek gidada var gun icinde ogle aksam ve ikindi her ogun 1cay bardagi yiyor ve yine emmeye devam ediyor sizce neden veya yasayaniniz var mi?
Buna ek emerken ozellikle kafasi cok terliyor veya bazen uykudan uyandiginda.
Gunde 120ml e yakin su tuketiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…